Dodaj do ulubionych

czego teraz sluchacie???

06.07.02, 03:53
W zwiazku z tym ze wszycy juz chyba spia pozwole sobiw rozpoczac inny watek:
Czego tearz sluchacie, czy jest jakies CD, piosenka, wykonawca ktorego
sluchacie bez przerwy? Juz od kilku dni w moim przypadku to Tom Waits
i "Closing Time" jego pierwsza plyta z 1973r. Slucham ja rano jak wstaje, w
ciagu dnia i przed zasnieciem - dziesiec perfekcyjnych piosenek jakze innych od
pozniejszej jego tworczosci - cudownie skomponowanych, melodycznych (!!!) i
nastrojowych.....
Obserwuj wątek
    • saunne Re: czego teraz sluchacie??? 06.07.02, 05:09
      Hej Cavis!
      Nie wszyscy śpią :) Właśnie w tej chwili słucham wiadomości CNN. A ze spraw
      muzycznych to ostatnio Depeche Mode i białostocki zespół Judy 4. Późną nocą
      lubię islandzką grupę Sigur Ros. Prawie zawsze Evę Cassidy i The Cure. Od czasu
      do czasu Bjork. Jak mam ochotę na wspomnienia to Kate Bush i Stare Dobre
      Małżeństwo. A tak w ogóle to Trójkę i Kaczkowskiego.

Pozdrawiam!
      • Gość: Misia Re: czego teraz sluchacie??? IP: *.stnet.pl 09.01.03, 00:56
        Gotan Project "ostatnie tango..." i Exodus Quartet "red", a wogóle może ktoś by
        mi coś polecił z acid jazzu? mam tego sporo, ale jeszcze za mało :)

Pozdrawiam :)
    • saunne Re: czego teraz sluchacie??? 06.07.02, 05:12
      Hej Cavis!
      Nie wszyscy śpią :) Właśnie w tej chwili słucham wiadomości CNN. A ze spraw
      muzycznych to ostatnio Depeche Mode i białostocki zespół Judy 4. Późną nocą
      lubię islandzką grupę Sigur Ros. Prawie zawsze Evę Cassidy i The Cure. Od czasu
      do czasu Bjork. Jak mam ochotę na wspomnienia to Kate Bush i Stare Dobre
      Małżeństwo. A tak w ogóle to Trójkę i Kaczkowskiego.

Pozdrawiam!
    • poziomk Re: czego teraz sluchacie??? 06.07.02, 12:56
      Jest wiele płyt, ale u mnie zależy od pory dnia i nastroju przewija się:
      DIRE SRAITS, PINK FLOYD, KOOL&THE GANG, ELTON JOHN, J.M. JARRE, VANGELIS,
      Yanni, i pop lat `80.
      • ralston Re: czego teraz sluchacie??? 06.07.02, 13:00
        W tej konkretnie chwili - JazzFM. A ostatnio najczęściej słucham takiej płyty
        wydanej przez National Geographic, zatytułowanej Afryka. Bardzo lubię muzykę
        folkową - a ta plyta ma dla mnie duże walory sentymentalne. Przypominają mi się
        świty na sawannie... :)
        • cavafis47 Re: czego teraz sluchacie??? 06.07.02, 14:17
          OK, wiec dodam jeszcze kilku wykonawcow - Andy Statman Quartet - dla tych
          ktorzy lubia jazz - to prawdziwe odkrycie, bardzo, bardzo polecam. I jeszcze
          jedno - czy ktos lubi muzyke brazylijska? jestem wielkim fanem bebnow i
          perkusjii tak waznych w tej muzyce - a do tego portugalski jest chyba
          najladniej brzmiacym jezykiem jaki slyszalem.
          Do Saunne - co to za zespol JUDY 4? jaka graja muzyke?
          • saunne Re: czego teraz sluchacie??? 06.07.02, 14:53
            Na początku przepraszam, że zniekształciłam Twój pseudonim. To było niechcący.

> Do Saunne - co to za zespol JUDY 4? jaka graja muzyke?

Ich muzykę ciężko jest jednoznacznie określić. Basista powiedział mi kiedyś, że
            oni nie dają się szufladkować. Mi to miejscami przypomina Ulvera (pytanie tylko
            czy kojarzysz?). Kiedyś fragmenty Judy 4 można było odsłuchać na stronie
            www.vivo.pl lub www.vivo.com.pl, ale dawno tam nie zaglądałam, więc musisz
            sprawdzić.
            Zespół pochodzi z Białegostoku. Czasami, jeśli wyśle się kilka maili do Piotra
            Stelmacha z Trójki, można to tam usłyszeć (zwykle późną nocą). Białostoczanie
            mogą nabyć ich płyty w sklepie Node.
            Osobiście uważam, że to bardzo, ale to bardzo dobra grupa. Grają przenikliwie i
            nie jest to muzyka lekka (ale nie odstrasza jazgotem!).
            Aż żal, że są raczej nieznani.
            • cavafis47 Re: czego teraz sluchacie??? 06.07.02, 16:26
              Dzieki, postaram sie dotrzec do ich muzyki... zawsze z checia slucham czegos
              nowego, nieznanego - bardzo lubie odkrywac nowe rzeczy... Aha, Sigur Ros!!!
              niesamowity zespol - tez przypadkowe odkrycie a slucham ich bardzo czesto i
              niecierpliwie czekam na nowa plyte.
    • Gość: rycz Re: czego teraz sluchacie??? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.02, 16:59
      na okrągło... starsailor "love is here", niebawem drugi krążek, robbie
      robertson "the native Americans", nowa Morcheeba "Charanga" tyle
    • ormond Re: czego teraz sluchacie??? 07.07.02, 03:49
      Troche sie obawiam, ze sie bedziecie ze mnie posmiewac. ale niech tam, ujawnie
      sie. Ostatnio wpadly w moje rece dwa mixy polskiego rap-u: Blokowisko i cos
      jeszcze. Slucham tego bez przerwy w drodze do i z pracy, bo w domu mi nie
      pozwalaja ;(
      Nigdy przedtem rapu nie znosilem, ale ten polski zupelnie mnie zaczarowal.
      Bije z niego niesamowita sila autentycznego przezycia tworcow. Zachwycony
      jestem pomyslowoscia w uzywaniu jezyka ojczystego....
      A juz utwor "Sa takie chwile..." zupelnie zwala z nog.
      • cavafis47 Re: czego teraz sluchacie??? 07.07.02, 04:51
        Rap i hip-hop to chyba jedyne rodzaje muzyki na jakie staram sie nie zwracac
        uwagi, wyjatkim jest tu polski rap - to naprawde swietne.... i co raz pojawiaja
        sie nowe zespoly ktore maja cos ciekawego i orginalnego do powiedzenia
      • ralston Re: czego teraz sluchacie??? 07.07.02, 13:39
        Ta pomysłowość w używaniu języka mnie zaintrygowała. Mógłbyś coś zacytować, bo
        nie znam tego?
    • freewolf Re: czego teraz sluchacie??? 07.07.02, 17:10
      cavafis47 napisał(a):

> W zwiazku z tym ze wszycy juz chyba spia pozwole sobiw rozpoczac inny watek:
      > Czego tearz sluchacie, czy jest jakies CD, piosenka, wykonawca ktorego
      > sluchacie bez przerwy? Juz od kilku dni w moim przypadku to Tom Waits
      > i "Closing Time" jego pierwsza plyta z 1973r. Slucham ja rano jak wstaje, w
      > ciagu dnia i przed zasnieciem - dziesiec perfekcyjnych piosenek jakze innych od
      >
      > pozniejszej jego tworczosci - cudownie skomponowanych, melodycznych (!!!) i
      > nastrojowych.....

RMF.FM i Jacek Kaczmarski
      • Gość: chatka Re: czego teraz sluchacie??? IP: *.on.planeta / 1.0.0.* 07.07.02, 23:16
        Mam spor muzyki etnicznej przywiezionej z Indii czy Mongolii, ale ze sluchaniem
        tego jest jak z piciem herbaty z mlekiem, poki jestem w Londynie pije litrami a
        jak wracam do domu natychmiast zapominam, tak samo jest z kadzielkami ,
        olejkami i innymi bibelotami z podrozy ktore zalegaja na dnie szuflady:)
        Slucham radia, radia w radio, radia w internecie ,albo na kasecie nagranego w
        Londynie. A potem szukam w malych sklepikach i komisach (ach jak ja lubie
        Bialystok za te sklepiki) i wynajduje smooth jazzowych ulubiencow ostatnio
        Micheala Franksa, Pete Belasco, po Chrisa Botti i Richarda Bone trzeba bylo
        jechac do Warszawy, ze staroci ostanio Stevie Wonder, z klasyki Requiem Mozarta
        pod dyr. Christophera Hogwooda, na rolki Brigid Jones Diary, do poduchy
        Madredeus.
        • ralston Re: czego teraz sluchacie??? 07.07.02, 23:17
          A ja w tej chwili znowu słucham rytmów z Afryki... Cześć Chatko - to miło nie
          być dziś samemu na forum... :)
          • Gość: chatka Re: czego teraz sluchacie??? IP: *.on.planeta / 1.0.0.* 07.07.02, 23:35
            rytmow Afryki? tupanie?, bebnienie?, czy Ty przypadkiem nie po imprezce jestes?
            • ralston Re: czego teraz sluchacie??? 07.07.02, 23:41
              Gość portalu: chatka napisał(a):

> rytmow Afryki? tupanie?, bebnienie?, czy Ty przypadkiem nie po imprezce jestes?

Nie, bo ja oprócz imprez to folka jeszcze lubię :)
              • saunne Re: czego teraz sluchacie??? 07.07.02, 23:44
                ralston napisał(a):

> Gość portalu: chatka napisał(a):
                >
                > > rytmow Afryki? tupanie?, bebnienie?, czy Ty przypadkiem nie po imprezce je
                > stes?
                >
                > Nie, bo ja oprócz imprez to folka jeszcze lubię :)

eeej a Kaczkowskiego teraz nikt nie słucha??? Minimax...
                • ralston Re: czego teraz sluchacie??? 07.07.02, 23:46
                  W pokoju, w którym siedzę nie ma radioodbiornika...
              • Gość: chatka Re: czego teraz sluchacie??? IP: *.on.planeta / 1.0.0.* 07.07.02, 23:44
                a folka mongolskiego :))?
                • ralston Re: czego teraz sluchacie??? 07.07.02, 23:47
                  Słuchałem na pokazie w Famie, ale momentami ciężkawy był. Chyba wolę folka z
                  innych kontynentów...
                  • Gość: chatka Re: czego teraz sluchacie??? IP: *.on.planeta / 1.0.0.* 07.07.02, 23:51
                    ktos powiedzial usypiajacy, ale wierz mi uslyszec na zywo noca w jurcie przy
                    swiecach to niezapomniane przezycie, chyba wspomne o tym na dzikim watku przy
                    okazji
                    • ralston Re: czego teraz sluchacie??? 07.07.02, 23:54
                      Masz rację - na żywo zawsze jest inaczej. Ciężko jest potem poczuć ten klimat,
                      słuchając w domu. Te zawodzące pieśni wojowników masajskich itp. Spróbuję może
                      coś na ten temat skrobnąć po powrocie z wakacji...
                      • ralston Re: czego teraz sluchacie??? 07.07.02, 23:57
                        ralston napisał(a):

> Masz rację - na żywo zawsze jest inaczej. Ciężko jest potem poczuć ten klimat,
                        > słuchając w domu. Te zawodzące pieśni wojowników masajskich itp. Spróbuję może
                        > coś na ten temat skrobnąć po powrocie z wakacji...

Oczywiście na wątku Dziki jest ten świat. Mam nadzieję, że będziecie go
                        pielęgnować przez ten czas, żebym nie musiał go gdzieś z dołu odgrzebywać!
                        • Gość: chatka Re: czego teraz sluchacie??? IP: *.on.planeta / 1.0.0.* 08.07.02, 00:00
                          o mam nadzieje ze ten akurat watek ozywi sie na wakacje!:)) Papatki ~~~~
                        • saunne Re: czego teraz sluchacie??? 08.07.02, 00:00
                          > Oczywiście na wątku Dziki jest ten świat. Mam nadzieję, że będziecie go
                          > pielęgnować przez ten czas, żebym nie musiał go gdzieś z dołu odgrzebywać!

A gdzie wyjeżdżasz?
                          • ralston Re: czego teraz sluchacie??? 08.07.02, 00:04
                            A ja w jeden z najdzikszych zakątków Polski - na południe od Przemyśla.
                            • Gość: słuchacz Re: czego teraz sluchacie??? IP: *.iig.pl 05.10.02, 21:17
                              ostatnio Jazzanowa "In beetween"
                              Herbert "Bodily functions"
                              Akufen "My way"
                              Flanger wszystko
                              Joseph Malik "Diverse"
                              polecam :)))
                              • Gość: ha14 Re: czego teraz sluchacie??? IP: *.lapy.sdi.tpnet.pl 05.10.02, 21:29
                                A u mnie akurat leci Szwagierkolaska i U cioci na imieninach
    • Gość: saunne Sigur Ros IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 05.10.02, 23:16
      • cavafis47 Re: Sigur Ros 06.10.02, 04:04
        Niesamowity zespol!!!! Nie wiem czy ktos inny potrafi tak budowac nastroj......
      • cavafis47 Re: Sigur Ros 06.10.02, 04:13
        ...aha i dzieki za przypomnienie o nich - wlasnie sprawdzilem rozklad koncertow
        i pierwszego listopada ide na ich koncert!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale sie
        ciesze!!!!!!!!!!
        • chatka_ Re: Sigur Ros 06.10.02, 11:38
          To ja sprawdze Dave Mathews Band :) wydali nowa plyte, czy jest juz w POlsce?
          Strach isc do sklepu tyle bylo zapowiedzi nowosci The Eagles, i Kenny Rankin,
          Al Jarreau, Micheal Franks od lat milczacy smotth jazzowi ulubiency
        • Gość: saunne Re: Sigur Ros IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 06.10.02, 14:58
          cavafis47 napisał:

> ...aha i dzieki za przypomnienie o nich - wlasnie sprawdzilem rozklad
          koncertow
          >
          > i pierwszego listopada ide na ich koncert!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale sie
          > ciesze!!!!!!!!!!

Macku, alez Ci zazdroszcze... Nawet sobie nie wyobrazasz... :) A co powiesz o
          nowej plycie?

Polecam tez nowego Petera Gabriela ("Up") - rewelacja (jesli pominac The Barry
          Williams Show, ktory niezbyt mi sie podoba).

Chatko - na trojkowej liscie jest kolejny utwor Evy Cassidy - cover "Imagine" -
          cudny :)

Aha, 28 pazdziernika pojawi sie nowa plyta Tori Amos :)))

Pozdrawiam!
          • Gość: cavafis47 Re: Sigur Ros IP: *.marketscore.com / 10.101.4.* 07.10.02, 16:42
            Co do nowej plyty to bardzo mi sie podoba - tzn. potrzeba czasu aby sie w nia
            dobrze wsluchac, ale to przeciez dotyczy ich calej tworczosci. Sluchalem ich
            plyt wczoraj i az mnie ciarki przechodzily jak sobie wyobrazalem ze to beda
            grali na zywo.........
            • chatka_ Sigur Ros /Cavafis i Saunne 07.10.02, 17:09
              Nie wiem czego zazdroszcze bo zespolu nie znam, ale skoro na sama mysl
              przeczodza ciarki...
              Saunne skad takie wynalazki, czy trojka ich gra, znajac Twoje gusta muzyczne,
              pewnie u Kaczkowskiego mam szanse to uslyszec :)
              • Gość: cavafis47 Re: Sigur Ros /Cavafis i Saunne IP: *.marketscore.com / 10.100.3.* 07.10.02, 17:27
                kilka slow o zespole - pochodza z Islandii, ciesza sie kultowa popularnoscia
                malej ale wierniej grupy sluchaczy, z jednej strony sa minimalistami w uzywaniu
                instrumentow, ale ich muzyka wypelnia cala przestrzen, buduja nastroj misterium
                w kazdym utworze i nie da ich do nikogo porownac.......
                kilka linkow:
                1. www.alwaysontherun.net/sigur.htm
                2. www.nme.com/news/102733.htm

Mysle ze bylby to ulubiony zespol swietej pamieci Tomasza Beksinskiego......
                • chatka_ Re: Sigur Ros /Cavafis i Saunne 07.10.02, 17:38
                  Nikt juz nie gra takiej muzyki w radio jak Beksinski, chociaz moze wlasnie
                  KAczkowski na jesien siegnie jeszcze glebiej niz zwykle.
    • Gość: słuchacz Re: czego teraz sluchacie??? IP: *.iig.pl 06.10.02, 11:55
      a czy ktoś słuchał dwóch ostatnich płyt Waitsa,tych po Mule Variations?proszę
      o recenzje.
      • Gość: ryczu Re: czego teraz sluchacie??? IP: 212.160.236.* 06.10.02, 17:59
        aktualllnie nie wyjmuję z odtwarzacza nowej plitki coldplay'a. A w samochodzie
        mam petera gabriela "up" też nowego. Zeje.... fajne, obie :)
        • Gość: Oka Re: czego teraz sluchacie??? IP: *.17.79.204.lifespan.org 07.10.02, 20:49
          Metallica.
          • Gość: chatka_ Re: czego teraz sluchacie??? IP: *.piasta.pl 08.10.02, 09:38
            Gość portalu: Oka napisał(a):

> Metallica.

nieodmiennie :))
            • Gość: Oka Re: czego teraz sluchacie??? IP: *.17.79.204.lifespan.org 09.10.02, 18:01
              Od kilkunastu lat.:))
              Ja wlasciwie nie musze juz ich sluchac, wszystko mam praktycznie nagrane w
              glowie.

P.S. Czyz nie wspolczujecie mojemu mezowi?
              :)))))
              • chatka_ Re: czego teraz sluchacie??? 10.10.02, 09:28
                Ciekawe czy ktos kiedys jeszcze zapadnie ci tak gleboko? I kto to moglby byc???
                Ja muzycznie absolutnie niewierna jestem, coraz cos nowego slucham i dziwie, bo
                wydaje sie ze wszystko co najpiekniejsze juz bylo, a tu wychodzi nowa plyta
                Gabriela i rzuca na kolana
                • Gość: Oka Chatko... IP: *.17.79.204.lifespan.org 10.10.02, 18:10
                  Nie wiem, ale chyba raczej nie. Przeciez na co dzien slysze rozna muzyke, moi
                  znajomi tez mnie racza swoimi ulubionymi kawalkami, owszem niektore moga byc,
                  ale... Metallica stala sie po prostu moim zboczeniem:))))))))

Fajnie, ze wrocilas, Chatko...
                  Probowalam do Ciebie napisac jeszcze przed Twoim wyjazdem, ale jakos nie
                  przechodzilo. Pamietasz, kiedys prosilam cie o zdjecia z Twoich wypraw i nawet
                  zaproponowalas mi, ze mi wyslesz. Mam nadzieje, ze to z Raalsem tez:)
                  • chatka_ Do Oki 10.10.02, 21:09
                    Gość portalu: Oka napisał(a):

Rzeczywiscie nic nie dotarlo, sprobuj jeszcze raz przeslac swoj adres na konto
                    gazety, albo chatka@piasta.pl, baardzo chetnie wysle Ci zdjecia z Mongolii i
                    moze cos jeszcze, na deser, z Bornholmu. A o zdjecie z Ralsem musisz Jego
                    samego spytac.

> Fajnie, ze wrocilas, Chatko...
                    > Probowalam do Ciebie napisac jeszcze przed Twoim wyjazdem, ale jakos nie
                    > przechodzilo. Pamietasz, kiedys prosilam cie o zdjecia z Twoich wypraw i
                    nawet
                    > zaproponowalas mi, ze mi wyslesz. Mam nadzieje, ze to z Raalsem tez:)
    • Gość: słuchacz Re: czego teraz sluchacie??? IP: *.iig.pl 08.10.02, 00:14
      burnt friedmann & Jaki Liebezeit "Secret rhytms" nonplace 2002
      rhodes,vibrafon,instrumenty perkusyjne,trudne do zaszufladkowania,pojawił się
      termin nujazz i to być może niezłe określenie na tą płytę.polecam.fragmenty
      można odsłuchać na www.nonplace.smash.tv
    • inks Re: czego teraz sluchacie??? 10.10.02, 09:33
      Incubus, "Are you in"-teledysk przywołuje "I am easy like Sunday morning" w
      wykonaniu Faith no more. Szkoda,ze tych ostatnich już nie ma. I szkoda-choć to
      nierealne- że w Incubusie nie śpiewa ktoś o takim głosie jak wokalista Stone
      Temple Pilots...
    • Gość: hmc Re: czego teraz sluchacie??? IP: *.mad.east.verizon.net 10.10.02, 17:42
      Ostatnio:
      The Allman Brothers
      Phish
      Pozdrawiam Hmc
    • Gość: Oszołom z RM Re: czego teraz sluchacie??? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.10.02, 18:15
      Oczywiscie radia Maryja!
      • Gość: Art Re: czego teraz sluchacie??? IP: *.biaman.pl 10.10.02, 21:35
        Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a):

> Oczywiscie radia Maryja!

Listy Przebojów ??? ;)
        • Gość: chatka_ Re: czego teraz sluchacie??? IP: *.piasta.pl 10.10.02, 21:49
          Jak sie jedzie przez Polske pociagiem wpada sie w takie dziury gdzie tylko
          Radio Maryja czysciutko odbiera! Radze wiec miec w walkmanie kasete!
          • saunne Bjork... 12.10.02, 13:19
            Bjork - jedna z najbardziej niesamowitych wokalistek jakich słuchałam. Za
            każdym razem kiedy do niej powracam inaczej ją odbieram. Ale uwaga - raczej nie
            da się jej polubić już po pierwszym przesłuchaniu! Bjork trzeba smakować ;)

Chatko: Sigur Ros poznałam dzięki znajomej, ale w Trójce czasami można ich
            usłyszeć u Pawła Kostrzewy.

saunne

ps. Heather Nova - co powiecie o tej pani? :)
            • chatka_ Saunne 21.11.02, 23:22
              saunne napisała:

> Chatko: Sigur Ros poznałam dzięki znajomej, ale w Trójce czasami można ich
              > usłyszeć u Pawła Kostrzewy.

Udalo mi sie przesluchac ich plyte z embrionem na okladce w empiku w Poznaiu,
              ale nie kupilam, to chyba nie moj rejestr, na takich glebokosciach nie
              najlepiej sie czuje :)

Zachwycam sie za to nowa Tori Amos. Jesli nie masz jeszcze tej plyty, przygotuj
              sie na dlugie i piekne z nia spotkanie, az 18 smoothnych utworow! Tori na zywo
              juz w styczniu, w Poznaniu (?)
              Pozdrawiam zasluchana
              >
              > saunne
              >
              > ps. Heather Nova - co powiecie o tej pani? :)

To tez chyba odkrycie radiowe Kostrzewy, ale zupelnie nie kojarze...
              • saunne Re: Saunne 22.11.02, 10:04
                Tori mam juz oczywiscie :))) i sie zachwycam :) ale do Poznania nie pojade, bo
                27 stycznia zaczynam sesje...
            • Gość: ryczu Re: Bjork... IP: 212.160.236.* 22.11.02, 07:19

> ps. Heather Nova - co powiecie o tej pani? :)

Ooooo, to jest dopiero pani Ładna :)Nie sądziłem, że ktoś ją zna :) Choć po
              nagraniu z Escobarem... Mam jej dwie płyty, uważam, że obydwie genialne. Choć i
              tak najlepiej wypada w coverze "I have the touch" Petera Gabriela". Ze
              spiewających pań dziwnych polecam Beth Orton - niesamowita pieśniarka :)
              • chatka_ ... 22.11.02, 12:26
                Beth Orton sporo gral Kostrzewa w 1999 roku , wtedy ukazala sie jej plyta. A ze
                smoothnych nudziarek polecam Aimee Mann. Bardzo podobala mi sie na plycie
                Magnolia (muzyka z filmu pod tym samym tytulem).W sklepach jest juz jej
                najnowsza plyta , ale po jednym przesluchaniu w empiku w Poznaniu nie wiele
                moge powiedzic.
    • Gość: knur Re: czego teraz sluchacie??? IP: *.fastmedia.pl / 192.168.1.* 22.11.02, 21:19
      polecam Nine Inch Nails 'pretty hate machine' jako energetyczne doładowanie dla
      wszystkich pracujących po nocach przed ekranem. Pamiętajcie o słuchawkach!
    • Gość: słuchacz swayzak [groovetechnology v1.3] IP: *.iig.pl 23.11.02, 15:16
      zainteresowanym nowymi brzmieniami polecam,więcej na
      www.swayzak.com ,www.groovetech.com
      • Gość: saunne Re: swayzak [groovetechnology v1.3] IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 23.11.02, 15:19
        1. www.swayzak.com

2. www.groovetech.com
        • cavafis47 Do Saunne 23.11.02, 15:45
          ...... kilka tygodni temu bylem na koncercie Sigur Ros - ale nie potrafie
          napisac o tym - to bylo misterium wieksze niz jakiekolwiek przezycie religijne
          w mojm zyciu...................myslalem ze juz wyroslem z uwielbiania jakis
          zespolow ale oni sa wielcy........
          • saunne Re: Do Saunne 23.11.02, 18:45
            wiem, wiem :))) moze w przyszlym tygodniu bede miec ich nowa plyte (w Polsce
            dopiero niedawno sie ukazala).

Pozdrawiam.
    • saunne Mum - jakie to piekne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.11.02, 19:22
      Islandczycy sa wielcy. Tworza niesamowita muzyke!!! Bjork, Sigur Ros, Gus Gus,
      a teraz Mum. Przed momentem wysluchalam fragmentow ich plyty (sciagnelam z
      Merlina) i jestem zachwycona. Zeby tylko plyty nie byly tak drogie...
      • Gość: słuchacz Re: Mum - jakie to piekne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.iig.pl 23.11.02, 20:58
        domyślam się,że mówisz o płycie "finally,we are no one"nostalgiczna,coś jak
        moby "play".jest też bardziej skoczna "the szabotnik 15
        mission" /www.kleinrecords.com/.jeśli mogę polecić coś zbliżonego nieco w
        klimacie do tejże ,to spróbuj ras "rhythmic altered state" z wytwórni sonar
        kollektiv /katalog tej wytwórni jest pełen dobrych pozycji/
        www.sonarkollektiv.de pozdrawiam
        • Gość: chatka_ Gotan Project w Trojce IP: *.piasta.pl 23.11.02, 21:11
          dzis slucham w radio, jutro przezyje na zywo!
          • Gość: AcidFucka Re: Gotan Project w Trojce IP: *.do.biaman.man.bialystok.pl 23.11.02, 21:57
            ... a co??? jakis koncert jest????
    • Gość: AcidFucka Soulfly - w tej chwili ... IP: *.do.biaman.man.bialystok.pl 23.11.02, 21:24
      ja w tej chwili to Soulfly .... chcialem wreszcie czegos mocniejszego
      posluchac ... a tak ostatnio to 2TM2,3 i Chilimy .... back to the
      primitive ....whhhhraaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!! ..... pozdrowienia ....
      • chatka_ Re: Soulfly - w tej chwili ... 23.11.02, 21:28
        mi w tej chwili tez dusza ulatuje :)
        • Gość: AcidFucka Re: Soulfly - w tej chwili ... IP: *.do.biaman.man.bialystok.pl 23.11.02, 21:38
          chatka_ napisała:

> mi w tej chwili tez dusza ulatuje :)

... tzn ???????????
          • chatka_ Re: Soulfly - w tej chwili ... 23.11.02, 21:51
            muzyki slucham i choc to nie Soulfly, to soul flies :)
            • Gość: AcidFucka Re: Soulfly - w tej chwili ... IP: *.do.biaman.man.bialystok.pl 23.11.02, 21:55
              dobre i to ... a czego sluchasz tak apropos (czy jak to tam sie pisze) ....
              (jesli mozna wiedziec rzecz jasna) ....
              • chatka_ Re: Soulfly - w tej chwili ... 23.11.02, 22:08
                turbulencje tu niezwykle przezywam, zaraz pikowac chyba bede :)
                Jutro na szczescie zaden dj ich muzyki sie nie tknie! Saunne sluchasz tego
                jeszcze? :)
                • Gość: saunne Re: Soulfly - w tej chwili ... IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 23.11.02, 22:43
                  Trojki? Slucham, slucham. Teraz zdaje sie leci Everything about the girl (po
                  glosie poznaje). I nadal czytam podrecznik z prawa miedzynarodowego... zostalo
                  mi jeszcze z 20 stron do konca tematu... ale dobrze mi sie siedzi, wiec jest
                  OK ;)
                  • chatka_ w tej chwili ... 24.11.02, 01:24
                    juz tylko ciszy... hm ktos tu jeszcze jest... nieustannie tyka budzik
    • Gość: ryczu Re: czego teraz sluchacie??? IP: 212.160.236.* 24.11.02, 18:08
      Daniel Lanois "Acadie" i "For the Beauty of Wynona". Piękne, kanadyjsko-
      irlandzkie klimaty :)
    • Gość: Oszołom z RM Re: czego teraz sluchacie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.02, 21:17
      Ja słucham listy przebojów "Radia Maryja" czyli Piosenki Tygodnia..ostatnio
      Golców
    • Gość: Andrzej_grzeszczyk Re: czego teraz sluchacie??? IP: webcacheP* / *.visp.energis.pl 24.11.02, 21:43
      kilka dni temu zrobiłem sobie składankę: trzy kawałki Zero-85 (Białystok) -
      Cufut Cale, Stracana Itaka, Jablyń), dwa Bird Cage (Poznań) - I'm Alone, Shot
      in The Face, cztery remixy zespołu Play oraz po jednym kawałku Slums Attack i
      The Verve. Wybuchowa, energetyczna mieszanka .. :)) Wstajesz rano, posłuchasz
      tego przy porannej kawie i.. cały świat jest Twój!
    • Gość: juhu Re: czego teraz sluchacie??? IP: *.dip.t-dialin.net 24.11.02, 22:35
      przeczytalam watek, ale nie chcialo mi sie czytac wypowiedzi, ale jestem
      przekonana, ze walkujecie Myslowitza, i dlatego sie zastanawiam, co w nim jest
      takiego fascynujaceg? Facet nie ma glosu i do tego otrzymal nagrode MTV!!!!!!
      • Gość: AcidFucka Re: czego teraz sluchacie??? IP: *.csk.pl 25.11.02, 08:46
        ... moim zdaniem Rojek ma wlasnie taki glos, ktory idealnie nadaje sie do
        Myslovitz ... poza tym zespol ma wyjebany warsztat co chyba slychac,
        nie??? ... ale gusta sa rozne wiec nie kazdemu musi sie podobac ... takie moje
        zdanie ... pozdrawiam ....
    • Gość: słuchacz radio Nova IP: *.iig.pl 25.11.02, 01:47
      słucham paryskiego radia Nova,które nadaje również w necie www.novaplanet.com
      polecam je zwłaszcza nocą;wyborny mix klimatów
      jazzowo,brazylijsko,reggae,hiphop,housowo różnych i jeszcze kilku.
      • Gość: saunne Re: radio Nova IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 25.11.02, 17:49
        www.novaplanet.com
        • Gość: saunne Juhu IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 25.11.02, 17:52
          nie slucham Myslovitz. Moze lepiej poczytaj watki.
    • ralston Re: czego teraz sluchacie??? 25.11.02, 13:16
      A pobrząkuje sobie w tle Basia&Taro Hakase w utworze So Nice, z płyty Smooth
      Jazz Cafe 4. Bardzo fajna płyta. Polecam.
      • Gość: chatka_ Re: czego teraz sluchacie??? IP: *.piasta.pl 25.11.02, 19:49
        Ja tez polecam ja wszystkim swoim znajomym! :)

A teraz gra oczywiscie Gotan Project i ciarki mi przechodza po plecach, jeszcze
        wczoraj o tej porze pelna oczekiwan stalam przed Stodola w dlugiej kolejce na
        ich koncert.Ach co to byl za koncert!Rozgrzewalo Futro, okolo 21 zapalily sie
        swiatla niczym swiatla wielkiego miasta w oddali, zespol gral a na cienkim
        ekranie rozciagnietym na calej szerokosci sceny, zza ktorego przeswitywaly
        sylwetki muzykow, rozpoczal sie film: czarno-biale zblizenia twarzy kobiety, a
        potem tancerzy w tangu w tancu jak w obledzie. Zagrali z pasja mnie
        rozgrzewajac do czerwonosci, tylko ze wtedy to juz byl koniec koncertu! Prawie,
        jeszcze bisy znowu Tango w Paryzu, znowu szal publicznosci!
    • Gość: ryczu Re: czego teraz sluchacie??? IP: 212.160.236.* 26.11.02, 18:44
      Czasami z premedytacją omijam którąś z moich płyt rozmyślnie, żeby tym chętniej
      posłuchać jej później. Ostatnio tak zrobiłem z Petera Gabriea "Us"... Znam na
      pamięć od lat a jednak ciągle "ciarkuje" mnie ten krążek...
      • Gość: małgoś Re: czego teraz sluchacie??? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 18:54
        święte słowa....
        Zresztą to chyba nie dotyczy jedynie muzyki :-)))

• Gość: Art Re: czego teraz sluchacie??? IP: *.biaman.pl 26.11.02, 19:45
          Ostatnio na okrętę Paradise Lost - Symbol of Life :)
          • Gość: saunne Trojkowy Ekspress przez internet, a w miedzyczasie IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 26.11.02, 20:25
            ...pisze umowe o swiadczeniu uslug... :)

• Gość: saunne Re: czego teraz sluchacie??? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 06.12.02, 18:37
      groove, bo mi smutno i zal
      • chatka_ Re: czego teraz sluchacie??? 06.12.02, 19:40
        Ja ostatnio smuce sie z Sigur Ros. Dziekuje Saunne dziekuje Cavafis, i mnie w
        koncu wzielo! Slucham i slucham a potem cuci mnie skutecznie John Meyer -
        chlopaczek z Markomanii - easy ale inteligentny listening!

Aha i oczywiscie Anna Maria Jopek & friends with Pet Metheny - bardzo bardzo
        piekna plyta. W chorkach, na fletach i cymbalach talent z Bialegostoku - Piotr
        Nazaruk!

• Gość: saunne Re: czego teraz sluchacie??? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 06.12.02, 19:54
          chatka_ napisała:

> Ja ostatnio smuce sie z Sigur Ros. Dziekuje Saunne dziekuje Cavafis, i mnie w
          > koncu wzielo! Slucham i slucham a potem cuci mnie skutecznie John Meyer -
          > chlopaczek z Markomanii - easy ale inteligentny listening!

Przyjemność po naszej (prawda Cavafis?) stronie.

> Aha i oczywiscie Anna Maria Jopek & friends with Pet Metheny - bardzo bardzo
          > piekna plyta. W chorkach, na fletach i cymbalach talent z Bialegostoku -
          Piotr
          > Nazaruk!

Widziałam teledysk - ładny, ale reklamuje buty firmy Adidas (nie wiem czy to
          efekt zamierzony czy wyszło przypadkiem).

Przejrzałam nagrania brata i znalazłam Alicie Keys. Całkiem nieźle brzmi,
          zwłaszcza w takie wieczory jak dziś. Niedoceniałam jej.
          • chatka_ Re: czego teraz sluchacie??? 06.12.02, 20:03
            Gość portalu: saunne napisał(a):

> Widziałam teledysk - ładny, ale reklamuje buty firmy Adidas (nie wiem czy to
            > efekt zamierzony czy wyszło przypadkiem).

Jest naprawde? Chetnie zobacze. A jaki utwor?
            Efekt pewnie jak najbardziej zamierzony, Pat Metheny pewnie drogo Panstwa
            Kydrynskich kosztowal!

• Gość: saunne Re: czego teraz sluchacie??? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 06.12.02, 20:08
              chatka_ napisała:

> Gość portalu: saunne napisał(a):
              >
              >
              > > Widziałam teledysk - ładny, ale reklamuje buty firmy Adidas (nie wiem czy
              > to
              > > efekt zamierzony czy wyszło przypadkiem).
              >
              > Jest naprawde? Chetnie zobacze. A jaki utwor?
              > Efekt pewnie jak najbardziej zamierzony, Pat Metheny pewnie drogo Panstwa
              > Kydrynskich kosztowal!

jak mi podasz spis utworów, to napiszę jaki... Niestety nie mam pamięci do
              tytułów (muzyki, filmów, przedstawień, książek itp.).
              Teledysk widziałam w MTV.
              • chatka_ Re: czego teraz sluchacie??? 06.12.02, 20:14
                MTV ogladam tylko w piatki z rana jak jestem na bieżni :) a o tej porze mam
                wrazenie zawsze ta sama skladanka leci, ktorys tydzien z rzedu :(
                • Gość: saunne Re: czego teraz sluchacie??? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 06.12.02, 20:22
                  ja też rzadko oglądam (i TV w ogólności), ale dziś trafiłam jedząc samotnie i
                  niekulturalnie obiad przed telewizorem... ;)
                  • chatka_ Re: czego teraz sluchacie??? 06.12.02, 20:26
                    ja tez zazwyczaj przed ekranem komputera, na forum, klawiatura na tym bardzo
                    cierpi :) Bardzo niekulturalnie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka