Dodaj do ulubionych

Miłe miejsce do mieszkania

11.07.02, 18:35
Gdzie w Białymstoku dobrze jest mieszkać? Fajna okolica, ładne domy? Poradźcie
imigrantce, tubylcy!
kulka
Obserwuj wątek
    • chatka_ Re: Miłe miejsce do mieszkania 12.07.02, 01:10
      Moja chatka hm,.. to za duzo powiedziane ot taka szuflada w bloku jest tu na
      Piasta i kocham to miejsce za zielen przed moim oknem za drzewa kwitnace rózem w
      maju, za lake po drugiej stronie ulicy i nawet za ten kosciol i dzwony ktore
      budza codziennie o 6 rano, za lasek pobliski za dziecinstwo na gorce pod tym
      laskiem, za ognisko na lysej gorce, za ryneczek i panie z ogrodkow dzialkowych na
      stoleczkach w piwoniach,pietruszkach i porach, za pania co w sklepie jablko umyje
      za pana co lubianke pozyczy na warzywa, za sklep "3" gdzie Trojka gra i za
      Bojary, ulice Wiktorii i panie bacie w oknach, za okiennice otwarte na oscież.Tak
      jest u nas na wsi, na Piasta
      • Gość: saunne Re: Miłe miejsce do mieszkania IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 12.07.02, 01:16
        hi,hi, hi... to ja polecam Bacieczki (do niedawna podmiejską wioskę..., ale
        dziś...). Tylko daleko wszędzie..., no może nie do Auchana...,ale tam i tak żadko
        bywam...
        • chatka_ Re: Miłe miejsce do mieszkania 12.07.02, 01:22
          wiesz ze ja nigdy w Bacieczkach nie bylam!! ostanio tez moze po raz pierwszy po 5
          latach bylam na Słonecznym Stoku i mile mnie to osiedle zaskoczylo, zrobilo sie
          bardzo zielone!
          • Gość: saunne Re: Miłe miejsce do mieszkania IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 12.07.02, 01:27
            a do Auchana nigdy nie zaglądałaś? Jak byłaś to przejeżdżałaś przez moje
            osiedle... (choć ja w głębi, z dala od szosy...).
            • chatka_ Re: Miłe miejsce do mieszkania 12.07.02, 01:32
              zdarza mi sie... ale ze to sa Bacieczki to nie wiedzilam :))
              • Gość: saunne Re: Miłe miejsce do mieszkania IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 12.07.02, 01:38
                bo teraz wszyscy tylko do Auchana (albo Akcesu? - dalej koło Fast) jeżdżą... A
                tak na poważnie to TBS-y to też niby moje osiedle, które ostatnio strasznie
                szybko się rozrasta...
              • chatka_ Re: Miłe miejsce do mieszkania 12.07.02, 01:41
                Alez ja Kulce doradzilam, hi hi o ladne domy pytala ciekawe co to dla niej znaczy?
                Sentymentalnie mysle o moim osiedlu, bo teraz gdy nie pracuje, gdy nie spieszy
                mi sie nigdzie, gdy dlugo robie zakupy, dlugo ide i skupiam sie tylko na tym co w
                dalej chwili robie, poznaje urode tego miasta, dostrzegam szczegoly i jak mili sa
                tu ludzie.
                • Gość: saunne Re: Miłe miejsce do mieszkania IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 12.07.02, 01:52
                  ładna jest część Warszawskiej - szkoda, że tak wolno ją odnawiają, popularne są
                  Wyżyny (? - końcowy 3). Brzydkie natomiast są 10-ciny...
                  • Gość: Andi Re: Miłe miejsce do mieszkania IP: *.tkb.pl / 10.1.65.* 12.07.02, 10:49
                    Gość portalu: saunne napisał(a):

> Brzydkie natomiast są 10-ciny...

Hehe dzięki za komplement ;), ale można się przyzwyczaić :)

• Gość: czarny Re: Miłe miejsce do mieszkania IP: *.bial.gazeta.pl 12.07.02, 15:04
      A ja mogę polecić Kleosin. Takie małe osiedle bloczków tuż za Nowym Miastem...
      Dużo zieleni, las widać z okna. I jest miejsce na spacer z psem. Dzieciaki nie są
      zbyt głośne a pociąg przejeżdżający kilkanaście metrów dalej rytmicznie odmierza
      czas (co dwie lub trzy godziny). prawie go nie słychać... Jest fajnie, tylko do
      centrum trochę daleko...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka