Dodaj do ulubionych

lekarze na cenzurowanym

IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 29.05.05, 17:46
Witam,
Chce zwrocic Panstwa uwage na pewien preceder,ktory ma od dluzeszego czasu
miejsce w naszych przychodniach.Chodzi mi mianowice o wieksze zainteresowanie
lekarzy przedstawicielami firm medycznych niz pacjentami. Dlaczego pani dr
Lewko w przychodni na ul. Sienkiewicza przepisuje tak drogie leki?odpowiedz
jest prosta:ma bonusy i prowizje z tych recept!!Sama niejednokrotnie
slyszalam jak pani doktor cieszy sie z kompletu poscieli, telefonu kom. i
innych bonusow.Ja dostawalam za to antybiotyk na przeziebienie za 45zl!!
Moze ten fakt zainteresuje kogos z porannego i zbada ten proceder?Wystarczy
przyjsc w poniedzialek ok 11-13 do przychodzi i zobaczyc co sie dzieje! To
sie robi coraz bardziej niebezpieczne, gdyz leki wypisywane pacjentom sa
bardzo drogie a zamienniki w aptekach zawsze istnieja.
Pacjenci zaczynaja sie coraz bardziej temu buntowac, ale nie lekarze
Obserwuj wątek
    • Gość: kalina Re: lekarze na cenzurowanym IP: *.osiedle.net.pl 29.05.05, 18:54
      Też mam podobne zdanie ,np .podczas ostatniej choroby lekarz wypisał mi syrop który powoduje rozrzedzenie wydzieliny podczas kaszlu .Zapłaciłam za niego 26 zł .Teraz jak będę kupować leki muszę najwpierw pytać o cenę i ewentualne zamienniki .A ci przedstawiciele farmaceutyczni bez żenady wchodzą poza kolejnością nie zwracając uwagi że przed gabinetem czeka kolejka chorych osób.
    • tomek_tomasz Re: lekarze na cenzurowanym 29.05.05, 19:06
      można opisać sytuację i złożyć skargę w kasie chorych. jeśli będziemy tylko
      narzekać i niewykorzystywać instrumentów prawa to nic się nie zmieni, tzn na
      dobre bo na złe napewno!
      • Gość: katarzyna Re: lekarze na cenzurowanym IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 29.05.05, 20:00
        licze na to ze moze jakis dziennikarz miejskiej gazety sie zainteresuje, gdyz
        uwazam ze to temat na okladke!
    • Gość: exxpert2 bgoisz się tego powiedzieć lekarzowi? IP: *.csk.pl 29.05.05, 20:59
      jeśli brak ci odwagi zwrócić na to uwagę lekarzowi to idź do lekarza z mamuśką,
      wszyscy jesteście takie same dupki, jak mamuśka za rączkę nie poprowadzi to nie
      wiecie ani gdzie pójść ani co zrobić ani co powiedzieć,
      30 lat na karku a większe smrody od tych dzieciaków w przedszkolu!
      • Gość: dryla Re: bgoisz się tego powiedzieć lekarzowi? IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 29.05.05, 21:03
        a najgorsi są ci z glaxo! nie dość, że wyglądają jak przez okno to jeszcze po
        ich wizycie lekarz nawet na otarcie kolana przepisuje Augumentin!
        • Gość: katarzyna Re: bgoisz się tego powiedzieć lekarzowi? IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 29.05.05, 22:18
          nie zycze sobie takich komentarzy -bo otwarcie powiedzialam lekarce co o tym
          mysle-prostaku- przeciez napisalam ze lekarze maja to gdzies........
          • Gość: exxpert2 Re: bgoisz się tego powiedzieć lekarzowi? IP: *.csk.pl 29.05.05, 23:37
            nie do mnie z takimi tekstami gów....ro!

>>-bo otwarcie powiedzialam lekarce co o tym
            mysle-prostaku-

w którym miejscu to napisałaś , co?? bo na pewno nie w tym poście!
            a w tej przychodni to możecie się między sobą pozabijać o te zegary i komplety
            pościeli,
            ale nie wyciągaj tych brudów na zewnątrz, rozumiem że zawiść ciebie zrzera że
            to pani doktor a nie ty dostaje te bonusy, ale to nie powód aby rzucać
            publicznie nazwiskami!
            jeszcze pożałujesz że napisałaś ten post,
            i to jutro z samego rana, jak tylko stawisz się w pracy
            • dryla Re: bgoisz się tego powiedzieć lekarzowi? 30.05.05, 08:10
              ekspert co ty od niej chcesz? ty oszalaleś? skąd w tobie tyle agresji???
              • Gość: fan Re: bgoisz się tego powiedzieć lekarzowi? IP: 83.175.158.* 30.05.05, 09:59
                trzasnięty expert sprawi, ze kasia pozałuje, buhehehe. Słonko za mocno w główkę przypiekło :)?
                • alex.4 Re: bgoisz się tego powiedzieć lekarzowi? 30.05.05, 13:25
                  lekarze rzeczywiście zbyt mocno siedzą w kieszeni swoich kolegów, którzy po
                  rezygnacji zpraktyki zajeli się sprzedarzą leków w imieniu koncernów....
                  • kewelin Re: bgoisz się tego powiedzieć lekarzowi? 30.05.05, 14:11
                    muszą z czegoś żyć,
                    za 1.500 pensji to im nie chce się nawet z łóżka wstawać z rana :)
                    • alex.4 Re: bgoisz się tego powiedzieć lekarzowi? 30.05.05, 14:30
                      zgadzam się, ze lekarze muszą z zcego żyć. Ale byciem lekarzem to też pewna
                      słuzba. I zapisywanie takich antybiotyków jakie chcą konsultanci, a nie tych
                      które byłyby najlepsze jest sprzeczne z tą słuzbą
                      • Gość: Tkac Re: bgoisz się tego powiedzieć lekarzowi? IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.05, 13:31
                        Służba - mamonie.
                        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2738274.html
                        • alex.4 Re: bgoisz się tego powiedzieć lekarzowi? 01.06.05, 12:26
                          lekarze są rózni....
      • Gość: miki Re: bgoisz się tego powiedzieć lekarzowi? IP: *.fbx.proxad.net 30.05.05, 15:08
        nie wiem od czego jestes expert
        na pewno od wkurzania ludzi
        mam prosbe-uwolnij to forum od swojej osoby
        na pewno sa dziedziny w ktorych sie mozesz wykazac, zajmij sie tym
        • Gość: katarzyna Re: bgoisz się tego powiedzieć lekarzowi? IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 30.05.05, 17:13
          :-) juz sie boje tego experta-ha ha
          Kochani:tu nie chodzi o to co kto przyjmuje od 'sponsorow'. Moga sobie lekarze
          brac co chca, ale niech tym nie krzywdza wielu pacjentow, ktorzy nie maja
          ochoty placic bajeczne sumy za drogie lekarstwa- ktore -uwierzcie mi - w
          wiekszosci maja o 100% tansze odpowiedniki
          Nie moze byc tak ze babcia za 700zl renty dostaje leki za 350zl, ktore ponoc sa
          jedyne i niezastapione ( a to nieprawda)A pani doktor ma xzl od recepty +....
          ech szkoda slow
          • Gość: exxpert2 Re: bgoisz się tego powiedzieć lekarzowi? IP: *.csk.pl 30.05.05, 22:14
            no nie wytrzymam z takimi ciemniakami,
            a czy w aptece nie można zapytać o tańszy zamiennik? aptekarka pogryzie ??
            nie raz byłem świadkiem takich sytuacji i zawsze prośba była spełniona więc nie
            wciskaj ludziom kitu że są naciągani przez lekarzy
            • Gość: katarzyna Re: bgoisz się tego powiedzieć lekarzowi? IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 30.05.05, 22:36
              to ja juz nie wiem do czego nam potrzebny lekarz, skoro sami mozemy kupowac
              leki na wlasna reke.... i po co placimy skladki, skoro z pania aptekarka mozna
              pogadac ...
              • alex.4 Re: bgoisz się tego powiedzieć lekarzowi? 30.05.05, 22:38
                no własnie:)
            • Gość: miki Re: bgoisz się tego powiedzieć lekarzowi? IP: *.fbx.proxad.net 31.05.05, 23:03
              hej
              a gdziez to sie podzial jasnie oswiecony, wszystkowiedzacy exxxxxpert od siedmiu
              bolesci?
              • Gość: K. żal mi Was, poprostu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 17:44
                • alex.4 Re: żal mi Was, poprostu. 01.06.05, 19:55
                  dlaczego:)
            • Gość: Agnieszka Re: bgoisz się tego powiedzieć lekarzowi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 07:36
              Farmaceutka powinna zawsze poinformować cię, że przepisany ci drogi lek może
              zamienić na tańszy odpowiednik. Taki jest jej ustawowy obowiązek. W praktyce ,
              przy kilkuosobowej kolejce wydaje co napisane - i nie dyskutuje , a o Twoim
              prawie do informacji o tańszym leku poinformuje cię kartka przypięta gdzieś w
              mało widocznym miejscu ( jak się postarasz, znajdziesz ją w każdej aptece). Co
              jednak w sytuacji, gdy lekarz postawił ci pieczątkę NIE ZAMIENIAĆ ?
              Pomyśl też, jak trudno prowadzić dziś aptekarski bines ( refundacje, dużo
              nowych leków itd..) Czy nigdy nie zdarzyło ci się , że aptekarz nie wydał ci
              tego co na recepcie ( bo zabrakło a na półce miał 10 innych odpowiedników ) i
              od razu zaproponował ci lek o innej nazwie.
              Zdarzyło mi się ze aptekarka namawiała mnie na antbiotyk za 30 zł, podczas gdy
              widniejący na recepcie kosztowałby mnie kilkanaście zł. Może miała stare
              zapasy, i chciała je wypchnąć?
              O korupcji w środowisku lekarskim pisze prasa, mówią pacjenci, nawet na tym
              forum dużo takich sformułowań.
              Jak myślisz, czy środowisko aptekarskie jest wyspą w tym oceanie korupcji ?
              Zapewniam cię, że są bogate firmy farmaceutyczne, które potrafą płacić każdej
              aptece za podmianę leków pisanych na recepcie na ich odpowiednik,
              niekoniecznie tańszy.
    • Gość: miki Re: lekarze na cenzurowanym IP: *.fbx.proxad.net 02.06.05, 14:57
      tak wogole to lekarze sa czysci jak lza
      byleby wszysci byli tak uczciwi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka