Dodaj do ulubionych

Wakacje/Urlop

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 12:18
Niedługo zaczyna się sezon wakacyjno-urlopowy:))). Napiszcie jakie macie
plany i gdzie zamierzacie spędzać wolny czas:za granicą,nad morzem ,w
górach,itd...a może w domu tzn.w Białymstoku??? Albo gdzie chcielibyście
wybrać się..np. w egzotyczną podróż..itd.....Trochę marzeń......
Obserwuj wątek
    • Gość: issa3 Re: Wakacje/Urlop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 15:29
      Naprawdę nie macie żadnych interesujących planów na odpoczynek i letnią
      kanikułę?Dajmy chwilowo spokój Tur-owi,deptak-owi,lpr-owi!!! Napiszcie coś o
      wakacjach czy urlopie...
      • janou Re: Wakacje/Urlop 07.06.05, 16:14
        ja wybieram sie do Polski(mieszkam we Francji) a szczegolnie do
        Bialegostoku,bo mieszkalam tu bardzo dawno przez 11 lat, chce pokazac wnuku
        gdzie zylam jak mialam jego lata,obawiam sie tylko nie ladnej pogody i dziur
        na drogach ,takich zepsutych drog indziej nie widzialam ,pozdrawiam.janou.
        • Gość: issa3 Re: Wakacje/Urlop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 16:21
          Zapraszam serdecznie. Wbrew pozorom i w Białymstoku jest sporo ciekawych rzeczy
          godnych "obejrzenia". A i w regionie nie brakuje ciekawych miejsc - zwłaszcza
          tyle pięknej przyrody i bujnej zieleni. Wnukowi na pewno się spodoba. Tylko ta
          pogoda...no właśnie!!! Najlepiej przygotować się "na zapas"; czyli zabrać
          kalosze i płaszcze p/deszczowe...i można zwiedzać. Pozdrawiam :-)
          • janou Re: Wakacje/Urlop 07.06.05, 16:38
            no wlasnie ,ta pogoda ,bylam w Polsce z mezem synem i synowa w2003 sierpien
            wyjechalismy z Francji bylo u nas 38 40° i kilka dni pozniej w
            Gizycku ,deszcz,wiatr i tylko 13° 14° dla synowej (Francuzka)to Syberia,a kilka
            dni poznej w Krakowie tez 15°17° .W te wakacje bedziemy tylko w Bialym i na
            Podlasiu i do walizki wlozymy gumowe buty i k-way (nie wiem jak to sie mowi po
            polsku).janou
            • Gość: issa3 Re: Wakacje/Urlop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 16:46
              ...więc może nie mówmy o pogodzie aby nie zapeszać.....a może aura akurat
              dopisze......:)))))). Pozdrawiam
              • janou Re: Wakacje/Urlop 07.06.05, 17:07
                nagle przypomialo mi jedno pytanie,czy bede mogla kupic dla malutkiej wnuczki
                stroj folkloryczny np lowicki w Bialymstoku a jezeli nie ,to gdzie ,lepiej nie
                w Warszawie bo nie mamy zamiaru tam sie zatrzymac z gory dzieki janou.
                • ralston Re: Wakacje/Urlop 07.06.05, 17:22
                  Czemu łowicki? W Białymstoku powinno się kupować strój podlaski...
                  • janou Re: Wakacje/Urlop 07.06.05, 17:39
                    no wiem ze lepiej podlaski ,ale jak bylismy w Polsce dwa lata temu synowa byla
                    w ciazy i u nas taki obyczaj nie kupujemy dopoki nie urodzi sie dziecko,wiec
                    tylko ogladalismy a jej i synu podobal sie niestety lowicki, a moze kupie i
                    lowicki i podlaski, a gdzie jest sklep?z gory dzieki.janou.
                    • ralston Re: Wakacje/Urlop 07.06.05, 17:47
                      Gdzie sklep, to bladego pojęcia nie mam. Się zastanawiam właśnie, czy
                      kiedykolwiek na oczy widziałem podlaski strój ludowy...
                      • janou Re: Wakacje/Urlop 08.06.05, 10:34
                        to ty tak promujesz miasto i region:))))))))))))))
    • agutka Re: Wakacje/Urlop 07.06.05, 18:16
      Ja mam zamiar spedzic wakacje swoich marzen, gdzies gdzie na pewno bedzie
      pogoda i gdzie mam zamiar odpoczac od wszystkich i wszystkiego... co prawda w
      listopadzie, ale w Austarlii jest wtedy srodek lata.
      • zewsi Re: Wakacje/Urlop 08.06.05, 12:11
        Australia? Świetnie się składa! Nie zapomnij przeczytać:
        www.joemonster.org/article.php?sid=4753&mode=thread&order=0
        • agutka Re: Wakacje/Urlop 08.06.05, 19:28
          Sluchaj!!! Link byl niesmaowity, az sie poplakalam ze smiechu :))))))))))))))))
          A wiesz... strasznie sie to podobalo moim przyjaciolom a South Australia, bo
          mowia, ze niestety sporo ludzi ma takie pojecie o Australii :) Dziekuje Ci raz
          jeszcze :D
    • Gość: zzz Re: Wakacje/Urlop IP: *.isb.com.pl 08.06.05, 10:38
      odwiedzić koleżankę w Perth(ale to może za rok).W tym nie będzie aż tyle czasu...
      • agutka Re: Wakacje/Urlop 08.06.05, 19:24
        Raczej bede na przeciwleglym wybrzezu, a najbardziej na poludniu i nie bede w
        Perth, ale moze wysle Jej znaki dymne :) Moze dojrzy. A jak bedzie pieknie to
        na nastepny rok zostane :)
        • Gość: issa3 Re: Wakacje/Urlop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 20:10
          Ja też bym tak chciała.....Życzę już teraz cudownych wrażeń i wielu wspaniałych
          przygód.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka