koczisss 08.06.05, 10:21 To jest smieszne, wielu pracodawców wymaga znajomości języków obcych, choć tak naprawdę w pracy to nie jest potrzebne, a takie paniusie w kasach ani me, ani be. Należy zatrudnić kompetentne osoby!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zzz Re: Ani me, ani be IP: *.isb.com.pl 08.06.05, 10:28 ale te panie tak szybko nie wylecą z pracy(rodzina albo znajomi załatwili im ją kiedyś) :( Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Ani me, ani be 08.06.05, 10:32 Właśnie, ale potencjalny turysta (choć jest ich tu mało) zniechęci się od razu do miasta, jak nie może nigdzie się dogadać:( Kiedyśbędąc w Gdańsku na dworcu, słyszałem rozmowę chińczyka z kasjerką, to gdyby nie podszedł inny obcokrajowiec, który trochę znał Polski, to by ten biedny człowiek za cholerę biletu nie kupił. Widać PKP ma kadrę niedouczoną nie tylko w Białymstoku, a przecież Gdańsk jes bardziej turystycznym miastem od Białegostoku:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Ani me, ani be IP: *.isb.com.pl 08.06.05, 10:36 a mówi się że Polacy tak chętnie uczą się języków obcych...Widać efekty!Na prawdę nie wiem,po co np. trzymać w firmie sekretarkę,która nie potrafi się wysłowić w ojczystym języku(nie wspomnę już o j.obcym)...Dziwny jest ten świat,a Polska chyba najbardziej:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Ani me, ani be 08.06.05, 10:42 :))) No tak, ale jeśli ta sekretarka nie ma kontaktu z obcojęzycznymi, a szef ją potrzebuje, to niech se trzyma, może też do innych celów:D Ale stanowiska pracy, które wymagają kontaktu z potencjalnym obcokrajowcem powinny zajmować osoby znający podstawowe słowa np. w tej nieszczęsnej kasie PKP kilka słów wystarczy, bilet, jak dojechać, o której godzinie, który peron itp. Nie mówię żeby wszyscy znali śpiewająco, ale najpotrzebniejsze słowa, na PKP, PKS, taksówkarze, bo inaczej ten zbłąkany człowiek w tym naszym mieście przeżyje horror i już nigdy tu nie przyjedzie:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Ani me, ani be IP: *.isb.com.pl 08.06.05, 10:51 CZego oczekujemy od tych pań,skoro czasami Polak nie może się z nimi porozumieć...:( Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Ani me, ani be 08.06.05, 10:56 To fakt, ale tak to już jest w Polsce, jest bałagan, nie można się dogadać, nic nie jest tam gdzie powinno być, zero promocji kraju, miast. Jak taki Niemiec, czy Holender ma znaleść informacje turystyczną na jakiejść Białówny 6??? Gdzie ma o to spytać, jak na dworcu może sam do siebie co najwyżej pogadać??? Nie wszyscy mieszkańcy Białegostoku wiedze gdzie jest ta Białóny, a co dopiero człek z innego miejsc na ziemi, do tego nie mówiący po Polsku. Mieszkaniec innego miasta będzie miał kłopoty z dotarciem:( A później dziwne, że turystów ubywa, nikt nie chce przyjeżdżać itp.:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Ani me, ani be IP: *.isb.com.pl 08.06.05, 11:00 zostanę więc przewodnikiem turystycznym:))) nawet ja wiem,gdzie jest ul.Białówny:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Ani me, ani be IP: *.isb.com.pl 08.06.05, 16:04 tak się nad tym zastanawiałam...tyle że trzeba jakiś kurs skończyć i zdać egzamin państwowy,żeby zostać przewodnikiem.:( Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Ani me, ani be 08.06.05, 16:07 Kurs przewodnika po Białymstoku to ja mogę Ci zorganizować:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Ani me, ani be IP: *.isb.com.pl 08.06.05, 16:10 super!hehe:)wkurzyłam się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Ani me, ani be IP: *.isb.com.pl 08.06.05, 17:41 nie,na kogoś kto twierdzi,że się nudzę...a to nie jest prawda:) Odpowiedz Link Zgłoś
max39 Re: Ani me, ani be 08.06.05, 17:35 Przez wiele lat w szkolach nauczano tylko rosyjskiego , stad wlasnie nieznajomosc zachodnich jezykow szczegolnie u osob starszych i w srednim wieku .Obecnie mlodziez juz od podstawowki uczy sie angielskiego wiec w przyszlosci nie bedzie juz takich problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIOSKOWY Re: Ani me, ani be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 17:43 Zpraszam na deptak tu kulturnie grzmotniem barabolca lub innego barabolca i pgadamy o kulturze picia i o językach i owszem ! Hej ! Odpowiedz Link Zgłoś
max39 Re: Ani me, ani be 08.06.05, 17:51 Wlasnie WIOSKOWY idz juz do domu bo twoje forum bez ciebie bardzo podupadlo. Odpowiedz Link Zgłoś