Dodaj do ulubionych

Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Białymsto

14.06.05, 21:17
Byłoby miło, gdyby nowa naczelna Gazety Wyborczej zmieniła nieco kurs, żeby
gazeta znów zaczęła się zajmować istotnymi problemami, a nie sprawami
rozbiórki jakiejś rudery w Supraślu.
Od czasu, gdy jest pani naczelną gazeta niestety schodzi na psy. Robicie
afery ze spraw, które nie są aferami. Np. czemu w Białymstoku wycięto jedno
drzewo. A może byście się zajęli sprawami w stylu, czemu w Białymstoku ktoś
wziął łapówkę za załatwienie jakiejś sprawy.
Irytuje mnie obecne podjeście do tematów - widzimy źdźbło w czyimś oku, ale
belki w swoim już nie. Drobiazgi są rozmuchiwane do rozmiarów mega-balonu.
Zajmijcie się prawdziwymi problemami. A nie bzdetami.
Obserwuj wątek
    • kaliszrychu Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał 15.06.05, 07:37
      Nadal czekam na opinie
      • Gość: morawiec Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 08:24
        nieszkodzi
    • Gość: zibi Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał IP: 213.25.91.* 15.06.05, 08:49
      Popieram w całej rozciągłości. Chyba jednak Pani Redaktor nie czuje tego, czym
      zyje region. Przykro słuchać tego, co ludzie mówia na temat GwB "na miescie".
    • Gość: WIOSKOWY Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 08:53
      A odczepta sie od Pani Redachtor co ona winna , że wy nie dopite ! Hej !
      • Gość: x Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał IP: *.elpos.net 18.06.05, 13:36
        Wioskowy ty sie lepiej zajmij tworzeniem gazetki na tablicy ogloszen u soltysa w
        swojej wiosce.
    • kaliszrychu Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał 15.06.05, 10:30
      Szkoda, że w gazecie nikt się nie przejmuje tym, że się stacza na dno.
    • kamilar Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał 15.06.05, 10:36
      Poziom artykułow "podniósł" się w ramach akcji doganiania faktu (tak dowodzi
      Gazeta Prawna). Wynikiem tego jeżeli już przypadkiem kupuje papierową gazetę
      jest to Rzeczpospolita, bo GW zeszła na psy.
      • dryla Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał 15.06.05, 10:38
        kamilar napisał:

> Poziom artykułow "podniósł" się w ramach akcji doganiania faktu (tak dowodzi
        > Gazeta Prawna). Wynikiem tego jeżeli już przypadkiem kupuje papierową gazetę
        > jest to Rzeczpospolita, bo GW zeszła na psy.

już dawno - rzekłabym
    • Gość: jasio Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 11:03
      Popieram, niestety,
      merytorycznie "wkładka" jest tragiczna i nie widać ciągu ku lepszemu:(
      • redakcja.bialystok Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał 15.06.05, 12:07
        Dziękuje za wnikliwą analizę poziomu merytorycznego Gazety w Białymstoku -
        każdy ma bowiem prawo do subiektywnej oceny. Na opinie i konkretne zarzuty
        czekamy zawsze pod adresem mailowym. Jestem także do dyspozycji w redakcji. Bez
        względu jednak na wyrażone tu opinie z przyjemnością informuję, że sprzedaż
        Gazety w regionie wzrasta, czyli jednak nas czytają. Pozdrawiam.
        Anna Gąsiorowska
        • zewsi Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał 15.06.05, 12:14
          Słyszałem, że macie ambicję przegonić Fakt? Jeszcze trochę i Wam się uda.
          Będziecie tak dobrzy jak oni.
          Powodzenia.
          • kamilar Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał 15.06.05, 12:58
            Zewsi oni już prawie dogonili fakt, brakuje im tylko 20 tys.
            Niedługo ich przegonią, czekam na zdjęcia gołych bab na ostatniej stronie.
            • zewsi Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał 15.06.05, 13:04
              O to mi chodzi. Kaliszrychu zarzucił, że poziom merytoryczny im spada, a pani
              redaktor pochwaliła się, że liczba sprzedanych egzemplarzy rośnie. Chyba nie
              zrozumieli się.
              • Gość: Ania Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał IP: 212.33.89.* 15.06.05, 13:43
                Wiadomosci w gazetach powinny byc obiektywne, ale w naszym regionalnym dodatku
                dziwnym trafem wszystkie posuniecia Tura (np. temat "deptak") byly chwalone,
                korkow w centrum miasta nie zauwazono, bledow w nazewnictwie rowniez ... I tak
                tworzy sie iscie subiektywna opinie, ktora, jak wynika z opinii czytelnikow,
                jest nieprawdziwa. Heh, samowolka.
                • zewsi Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał 15.06.05, 14:47
                  ale w naszym regionalnym dodatku
                  > dziwnym trafem wszystkie posuniecia Tura (np. temat "deptak") byly chwalone

Ja mam odwrotne odczucia :-). Wszystkie dotychczasowe poczynania urzędnicze
                  były krytykowane, a w przypadku deptaka nastąpiła diametralna zmiana. Niczym
                  niewytłumaczona. ;-)
            • alex.4 Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał 15.06.05, 13:52
              @ kamilar
              :)
              No cóz czasami należy nie gonić za zwiększeniem sprzedawalności za każdą cenę:)
        • kaliszrychu Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał 15.06.05, 13:57
          Dziękuję za odpowiedź.
          Tyle tylko, że nie do końca jest to odpowiedź, że się tak wyrażę merytoryczna.
          Sprzedaż Gazety Wyborczej rośnie w całej Polsce - powodem jest akcja z
          dodatkami (a więc Kuchnia, Papież, Książki i Słowniki oraz Mapy).
          Wzrost sprzedaży nie ma żadnego związku z zawartością merytoryczną wkładki
          (dodatku) białostockiego. Ale mimo wszystko gratuluję dobrego samopoczucia:))))
          W swojej wypowiedzi chciałem zwrócić na pewną tendencję, widoczną, niestety, od
          momendu odejścia red. J. Kwasowskiego z funkcji szefa dodatku. W Gazecie
          Wyborczej w Białymstoku jest od tego momentu więcej sensacji, a raczej szukania
          sensacji. Tyle tylko, że tej sensacji szuka się, a może raczej tworzy się ją
          wokół wydarzeń mało ważnych, wręcz marginalnych. Sprawy rzeczywiście ważne się
          zaś ignoruje.
          W ten sposób powstaje rzeczywistość gazetowa, nie mająca zbyt wiele wspólnego z
          otaczającym nas światem. Zdaję sobie sprawę, że zaczynam wpadać w ton działacza
          LPR, ale Ci, którzy czytają dodatek białśotocki chyba mnie zrozumieją:))))
          A jeśli jest taka potrzeba mogę wskazywać każdego dnia (wysyłając maila) na
          artykuły ewidentnie przegięte. Bo tych jest coraz więcej.
          • Gość: |andy| Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał IP: *.koba.pl 15.06.05, 14:01
            kaliszrychu napisał:

>(...) Sprawy rzeczywiście ważne się
            > zaś ignoruje. (...)

JAk tak możesz!? Przecież napisali o malowaniu barierek na Legionowej. Przecież
            to JEST ważna informacja ;)
          • zewsi Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał 15.06.05, 14:48
            Pełne poparcie.
        • Gość: zibi Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał IP: 213.25.91.* 15.06.05, 15:01
          Gratuluję Pani Redaktor dobrego samopoczucia, które potwierdza moją opinię o
          braku wyczucia tego, co jest naprawde ważne w regionie.
          Przykłady?
          Tylko jeden: Kongres Eucharystyczny z udziałem Prymasa Polski, kard. Baczkisa i
          innych hierarchów, pierwszy w Archidiecezji od wielu, wielu lat, z udziałem
          paru tysięcy ludzi jest dla Pani informacyjką na podpis pod zdjęciem na drugiej
          czy trzeciej stronie. Nie ważne, czy lubi Pani Kościół, czy nie, żadna gazeta
          nie powinna ignorować wydarzeń, które są ważne dla tysięcy mieszkańców.
          Być może niebawem pod wzgledem poziomu sprzedaży GwB dorówna Faktowi czy
          Superexpresowi, wszak z poziomem merytorycznym tych pism może sie porównywać
          już dziś.
          • Gość: Aurinko Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał IP: 195.205.3.* 15.06.05, 15:07
            To moze niech zmieni od razu nazwe na wiesci niedzielne, bo tutaj zycie sie
            kreci wokol tego tylko. Nie kazdego to interesuje i tyle. Kupuj sobie goscia
            niedzielnego i tam wszystko bedziesz mial.
        • dryla Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał 15.06.05, 17:00
          redakcja.bialystok napisał:

> Dziękuje za wnikliwą analizę poziomu merytorycznego Gazety w Białymstoku -
          > każdy ma bowiem prawo do subiektywnej oceny. Na opinie i konkretne zarzuty
          > czekamy zawsze pod adresem mailowym. Jestem także do dyspozycji w redakcji.
          Bez
          >
          > względu jednak na wyrażone tu opinie z przyjemnością informuję, że sprzedaż
          > Gazety w regionie wzrasta, czyli jednak nas czytają. Pozdrawiam.
          > Anna Gąsiorowska

ooooooooo droga pani naczelna!!! czyżbym wyczuwała cynizm w panie malo
          elokwentnej wypowiedzi??? prosze mi odpowiedzieć na jedno pytanie: czy to, że
          sprzedaż rośnie oznacza, że staliście się merytorycznie lepsi??? błagam
          panią...niech pani oszczędzi wstydu sobie i nam!
          • kamilar Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał 15.06.05, 17:09
            "Bo to co nas podnieca to się nazywa kasa"
            oraz
            "Ta gazeta jest pisana dla pieniędzy
            Ta gazeta jest wydawana dla pieniędzy"
            Albo żeby nie było po białostocku
            "Ta gazeta jest pisana pieniądzom
            Ta gazeta jest wydawana pieniądzom":)))))))))))))))))))))))
        • Gość: Jasio Wzrost - czego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 09:06
          Wzrasta sprzedaż ? GW czy dodatku? jest Pani na tyle bezczelna aby przypisywac
          sobie wzrost sprzedazy Gazety Wyborczej poprzez kulawy dodatek. To proszę sobie
          odnotować -1. Ja kupuję wyborczą TYLKO ze wzgledu na "krajówkę" wkładka
          przypomina mi natomiast o istnieniu miernoty i marnotrawstwie papieru.
        • Gość: 4WD Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał IP: *.elpos.net / *.elpos.net 16.06.05, 20:26
          HIhiihihihihihihi
          my tu o jednym a pani RED. NACZ. o drugim z tak wolnym łapaniem sedna sprawy to
          kariery w dziennikarstwie nie wróżę:)
    • Gość: WIOSKOWY Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 16:40
      Odczepta sie od Pani Rdachtor i Gazety , a jak nie mata nastroju to wypijta
      barabolca ! Hej !
      • kaliszrychu Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał 15.06.05, 17:15
        Szkoda, że przedstawiciele dyskusji tak rzadko włączają się do tej dyskusji. Bo
        wbrew pozorom nie chodzi tu o - jak ktoś nazwał - wieści niedzielne. Tu chodzi
        o dobór tematów i ich eksponowanie. Rzeczywiście obecnie jest tak, że czołówkę
        robi się ze słupków na Legionowej.
        No i raz jeszcze podkreślam - sprzedaż Wyborczej rośnie w całym kraju dzięki
        niezwykle udanej akcji gadżetowej - mapy, kuchnia, papież, książki,
        encyklopedia.
        • Gość: Ania Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał IP: 212.33.89.* 16.06.05, 00:17
          Sprzedaz rosnie, bo komercja robi swoje ... :-)
        • kiczkis "RYCHO".. plebs.. i IGRZYSKA... 17.06.05, 00:35
          kaliszrychu napisał:

(...)
          > wbrew pozorom nie chodzi tu o - jak ktoś nazwał - wieści niedzielne. Tu
          > chodzi o dobór tematów i ich eksponowanie. Rzeczywiście obecnie jest tak, że
          > czołówkę robi się ze słupków na Legionowej.
          > No i raz jeszcze podkreślam - sprzedaż Wyborczej rośnie w całym kraju dzięki
          > niezwykle udanej akcji gadżetowej - mapy, kuchnia, papież, książki,
          > encyklopedia.
          --------------------------------------------------------

- Wiec twierdzisz "Rychu", ze Gazieta zamiast wielkich afer - ktore "rajcuja"
          takich odmozdzonych (trudno cie nazwac "uzytecznym idiota)" nawet)
          pol "yntelygentuff" jak ty, serwuje tobie ponizajace cie informacje o "jakiejś
          ruderze w Supraślu".. slupkach na Legionowej, czy (juz calkowicie degustujace
          wyrafinowane gusta i "yntelektualne" potrzeby "Rycha") o inszych ruderach na
          Bojarach - na ten przyklad???

No jasne.. plebs potrzebuje krwi i rozrywki.. Kiedy plebs nie dostaje igrzysk i
          krwi, to sie plebs burzy i warczec zaczyna..
          Hołota ma to do siebie iz słabo, albo i wcale nie pojmuje co to jest historia..
          przeszłosc.. tradycja.. korzenie.. dorobek kulturowy.. zabytki lub pozostałosci
          po przodkach.. etc..itd..
          Nudza i nuża hołote sprawy zwykle i codzienne - ktorymi zyje miasto i
          spoleczenstwo.. - O! gdyby tak jakies morderstwo.. jakas wielka afera.. jakis
          gwalt.. rabunek.. - aaaa.. to juz co inszego.. Już by ci sie Rychowi" tak krew
          nie burzyla, już by sie slinil i wypieków dostawal czytajac.. Nareszcie jego
          wybredny smak i gusta bylyby zaspokojone..

I nie ma co ukrywac że "Rychów" przybywa i przybywa, a swój udzial - i to
          niebagatelny - w produkcji "Rychów", ma wlasnie Gazieta Wybiórcza.. - Teraz
          tylko przyszedl czas na zaspakajanie ich gustów i zapotrzebowan :))

A plebs - jak historia pokazuje - jest bezwzgledny i nieustepliwy..
          • Gość: jasio Re: "RYCHO".. plebs.. i IGRZYSKA... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 10:51
            nie masz racji
            bełkoczesz i widac że masz w tym interes.
            Czy gazeta poziomu wyborczej (nie mylic ze wkładką) winna tyle miejsca
            poświecać np. pożegnaniom ? oraz sprawom błachym - słupki pomalowane itp,
            Naprawde dziennikarze nie wiedzą czym zyje miasto? napewno nie są to sprawy
            jakie przytaczasz, znajdz mi coś w GW na poziomie ! Rudery na bojarach ok, ale
            klepac o tym od kilku miesiecy non stop nie pisząc nic nowego? Rozdzierać szaty
            nad tym czy będzie kibel do piwa czy nie codziennie? W GW nie ma osoby która
            rozumie słowo DEPTAK albo LOTNISKO piszą jakieś bełkoty bez analizy
            profesjonalnej i to raz za razem .
            • kiczkis Re: "RYCHO".. plebs.. i IGRZYSKA... 17.06.05, 14:02
              Gość portalu: jasio napisał(a):

> nie masz racji bełkoczesz i widac że masz w tym interes.
              > Czy gazeta poziomu wyborczej (nie mylic ze wkładką) winna tyle miejsca
              > poświecać np. pożegnaniom ? oraz sprawom błachym - słupki pomalowane itp,
              > Naprawde dziennikarze nie wiedzą czym zyje miasto? napewno nie są to sprawy
              > jakie przytaczasz, znajdz mi coś w GW na poziomie ! Rudery na bojarach ok,
              > ale klepac o tym od kilku miesiecy non stop nie pisząc nic nowego?
              > Rozdzierać szaty nad tym czy będzie kibel do piwa czy nie codziennie? W GW
              > nie ma osoby która rozumie słowo DEPTAK albo LOTNISKO piszą jakieś bełkoty
              > bez analizy profesjonalnej i to raz za razem .
              -------------------------------------------------------------------------

- No coz Jasiu.. Posypalem sobie glowke popiolem i zalozylem wor pokutny,
              czyli "wlosiennice"..

Masz racje.. Mamy obaj calkiem rozna wiedze, rozne wyksztalcenie, rozne
              mozliwosci percepcyjne ale tez i nie tozsame pojmowanie rzeczywistosci.
              Nie dziwi mnie zatem iz uwazasz moj jezyk za "belkotliwy"(zreszta jest to twoje
              swiete prawo..). Jest jednak czesc spoleczenstwa(raczej niezbyt wielka) ktora
              mnie rozumie i ktora posluguje tym samym "belkotliwym" jezykiem co i ja, - w
              odroznieniu od klarownego, finezyjnego i wykwintnego jezyka, ktorym na codzien
              i od swieta posluguje ta pozostala czesc spoleczenstwa Jasiow, zwana
              tez "masami".. "pospolstwem" - czy tez im podobnymi arystokratycznymi
              okresleniami..
              - Z tym, ze ja.. glupiec i nieuk, pozwole sobie zauwazyc iz w moim bełkotliwym
              jezyku nie pisze sie(i nie mowi) "ze wkładka", tylko "z wkładka", - jak tez
              my.. "belkotliwcy", piszemy zawsze "błahy" a nie "błachy"..
              I przykro mi Jasiu, ale juz chyba za stary jestem na to, by dostosowywac sie do
              waszego, wykwintnego i poetyckiego jezyka "nie belkotliwcow" i "postempowcow" i
              pozostane jednak przy moim, ulomnym sposobie porozumiewania sie z otoczeniem. W
              najwiekszej tez tajemnicy i zaufaniu, zdradze ci Jasiu iz wcale nie odczuwam
              jakiejkolwiek potrzeby, ani nie mam najmniejszych nawet checi "wstapienia w
              szeregi" tych, ktorych ty reprezentujesz Jasiu, a ktorzy zdominowali nasza
              rzeczywistosc i na dzien dzisiejszy dyktuja warunki.. zasady... i normy
              wspolzycia spolecznego, moralnosci.. etyki.. zasad jezykowych.. slownictwa...
              normy i zasady zachowan i postepowan.. ksztaltuja pojecia honoru..
              patriotyzmu.. uczciwosci.. dobra i interesu spolecznego czy np. pojecia dobra i
              zla, - etc.. etc.. etc..

Interes w tym co pisalem mialem oczywisty, tyle ze ty Jasiu - z powodow tez
              oczywistych - calkiem opacznie(to od slowa "opak", nie "opatrznosc")
              wydedukowales i zinterpretowales moje intencje..

Najmniej mnie obchodzi CO zawiera "wkladka".. Obchodzi mnie wyrazne chamienie
              spoleczenstwa(z wszystkimi tego faktu konsekwencjami).. - I tylko postrzegam i
              komentuje to, ze "Gazieta Wybiórcza" przez lata i pracowicie produkujac
              matolków.. funkcjonalnych analfabetów i wlasnie plebs.. motloch.. - zadny krwi
              i igrzysk i łykajacy bezkrytycznie przeżuta papke informacyjna - po
              przekroczeniu pewnej masy krytycznej(tych "wyprodukowanych"), MUSI sukcesywnie
              obnizac swoj poziom by dostowac sie wlasnie do coraz prymitywniejszych gustów i
              zapotrzebowan tegoż motlochu i plebsu ktory sama("Gazieta") tak wytrwale
              produkowala..
              Czyli pisza to co uwazaja iz potraficie pojac i przyswoic, nie orientujac sie
              iz potrzebujecie krwi.. ofiar.. i adrenaliny(tej najprymitywniejszej, alec
              zawsze..) - czyli ze potrzebuje rozrywki i igrzysk..

I do tego nie mam nic i nie moja to sprawa, "rusza" mnie natomiast fakt iz
              zdolano wyprodukowac osobnikow ktorzy o Bojarach czy Supraslu pisza "jakies tam
              RUDERY"..

Chapeau bas!("czapki z glow") - Nowe "elyty" spoleczne w natarciu!

• Gość: jasio co robi buc na forum? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 19:56
                co robi buc na forum jak nie ma nic do sklecenia - sprawdza przecinki -
                sprawdzone tu i na 1000 innych forach, tak juz buce mają we krwi. A potem wywód
                jaki to buc inny od innych. Piszcie szablon nr 5, buce małe będzie oszczędność
                klawiatury.
                • kiczkis "JASIE" contra "BUCE"... 18.06.05, 12:48
                  Gość portalu: jasio napisał(a):

> co robi buc na forum jak nie ma nic do sklecenia - sprawdza przecinki -
                  > sprawdzone tu i na 1000 innych forach, tak juz buce mają we krwi. A potem
                  > wywód jaki to buc inny od innych. Piszcie szablon nr 5, buce małe będzie
                  > oszczędność klawiatury.
                  ---------------------------------------------------------------

A jednak..

Chapeau bas!!! - Nowe "elyty" spoleczne w natarciu! :)
                  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Brawo "Jasiu"! :)) - Tak trzymać!!
                  To przed wami świetlana "pszyszłość".. "szklane domy" i telewizorek zamiast
                  głowy :))

Niszcie tych "bełkotliwych buców" gdzie sie da i jak sie da.. - A co!! - dosyć
                  ich panoszenia sie i panowania - "bucowska ich mać!" :)))

kiczkis - "buc"
                  • Gość: jasio "BUC"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 16:52
                    cecha Buca jak sie go skrytykuje to podnaosi lament że cała cywilizacja się
                    wali i ciemnośc przed nami. Buce tak mają wszystkie. Co ma krytyka BUCA
                    przygłupiego do upadku kultury? To Buce ciągną średnią w dół.
                  • Gość: krs Re: "JASIE" contra "BUCE"... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 18:19
                    sorki, ale naprawdę bełkoczesz troszeczke hihihi:)
                    bez obrazy
                    pozdrawiam
                    • kiczkis Re: "JASIE" contra "BUCE"... 18.06.05, 19:37
                      Gość portalu: krs napisał(a):

> sorki, ale naprawdę bełkoczesz troszeczke hihihi:)
                      > bez obrazy
                      > pozdrawiam
                      ---------------------------------------------------------------------------

Przeca wiem Jasiu.. przeca wiem, ale to "błachostka" Jasiu..

I przeca na rozne sposoby, i w bardziej lub mniej zawoalowany sposob probuje
                      swoim bucowskim bełkotem powiedziec wam "Jasie", ze wprawdzie mowimy (ja.. i
                      wy - "Jasie") po polsku, ale są to rozne jezyki. Wprawdzie "buc" "Jasia"
                      zrozumie.. ale juz "Jasio" "buca" za cholere nie pojmie, a jesli nie pojmie..
                      to oczywista iz okresli to czego nie pojmie jako.. bełkot.

Jak widzisz "Jasiu" mozna mowic o tym samym.. ale nie to samo.. Mozna
                      tez "Jasiu" mowic TO SAMO.. ale nie o tym samym..

No i jak "Jasiu"??? - Znowu "Jasio" nie zrozumiał(bo nie mogł) "buca-kiczkisa"
                      i znowu - po raz kolejny - okazało sie(bez obrazy) ze buc-kiczkis "bełkocze"..

Ale nie martw sie tym "Jasiu".. to zdrowy objaw.. Gorzej byłoby i wowczas
                      trzeba byłoby miec powody do obaw, gdybys ty "Jasiu"(i inne "Jasie") ZACZAL
                      ROZUMIEC "buca-kiczkisa".. - Wowczas dopiero bym sie zaniepokoił i rzekł iz ten
                      swiat na glowie staje!!(Tak po prawdzie to juz ten swiat stanął na głowie, tyle
                      ze nie całkiem, i nie do konca..)

Juz sporo lat wstecz, - niejaki Jean COCTEAU proroczo zauwazył iz:
                      - " Dramatem naszej epoki jest to, ze głupota zabrala sie do myslenia."

Tak wiec.. "Jasie wszystkich krajow, łączcie sie!!" - To ci dopiero "burza
                      mozgow" bedzie!!

Jak to "Jasie" mowia??

- "Pozdro" wszystkim Jasiom.. Czymajta siem!
                      • Gość: index Re: "JASIE" contra "BUCE"... IP: *.elpos.net / *.elpos.net 19.06.05, 20:29
                        masz kilka błędów i interpunkcja leży
                        i "ty" pouczasz innych?
                        misiek cytaty były modne razem z tabliczkami nadrzwi mgr inż.

masz coś od siebie czy będziesz leciał lekturami szkolnymi:)
      • Gość: dziennikarz Do malkontentów IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 16.06.05, 07:55
        Moi drodzy - to wy w znacznym stopniu współtworzycie (a raczej moglibyście)
        lokalną gazetę. Jak coś was boli, uwiera, denerwuje czy ciekawi zawsze możecie
        przyjść do redakcji, zadzwonić do dyżurnego/nej (to ten na zdjęciu w lewym
        górnym rogu pierwszej strony, pod zdjeciem jest zarówno telefon jak i mail),
        czy wysłać maila. I napewno zostaniecie wysłuchani.

Łatwo krytykować nie robuiąc nic twórczego. Przytaczaliście przykłd rozbiórki w
        Supraślu - oni w łąśnie zadzwonili, ich to uwiera.
        Piszecie tu o łąpówkach. A macie dowody? Jeśli tak, to zapraszamy na
        Sienkiewicza. WInda jeździ tylko na czwarte piętro. Ale jak komuś zależy, to to
        jedno piętro sobie przejdzie na piechotę.
        • zewsi Re: Do malkontentów 16.06.05, 08:04
          Gość portalu: dziennikarz napisał(a):

> Piszecie tu o łąpówkach. A macie dowody? Jeśli tak, to zapraszamy na
          > Sienkiewicza.

Panie dziennikarzu. A jakie dowody miał redaktor Rożek, gdy pisał o złożach
          gazu, które można eksploatować na Krywlanach?
          Czy sam wymyślił ten gaz, czy ktoś mu pomógł?
          Chyba nie trzeba mieć żadnych dowodów, by został zamieszczony u Was jakiś
          tekst. I to na pierwszej stronie.
          • Gość: dzienikarza Re: Do malkontentów IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 16.06.05, 08:27
            Jeżeli pan sobie przypomina Tomasz Rożek pisał, że są tacy co twierdzą że na
            Krywlanach są złoża gazu. Dostrzega pan subtelną różnicę?
            • kamilar Re: Do malkontentów 16.06.05, 09:36
              Głupie tłumaczenie. Napiszcie też, że sa tacy co twierdzą, że na lonimskiej
              rządzi spisek marsjańsko-masoński. Przecież nienormalni też mają prawo wyrażania
              opinii
            • zewsi Re: Do malkontentów 16.06.05, 09:42
              Otóż to. W jednym miejscu pisze pan, że trzeba mieć dowody by o czymś pisać, w
              innym, że wystarczy napisać, że są tacy co twierdzą coś na jakiś temat.
              Konsekwencji brak panie dziennikarzu.
        • Gość: sebas Re: Do dziennikarza IP: 217.97.203.* 16.06.05, 08:32
          > Moi drodzy - to wy w znacznym stopniu współtworzycie (a raczej moglibyście)
          > lokalną gazetę. Jak coś was boli, uwiera, denerwuje czy ciekawi zawsze możecie
          > przyjść do redakcji, zadzwonić do dyżurnego/nej (to ten na zdjęciu w lewym
          > górnym rogu pierwszej strony, pod zdjeciem jest zarówno telefon jak i mail),
          > czy wysłać maila. I napewno zostaniecie wysłuchani.
          A to co na tym forum piszemy o deptaku to niby co jest ?!? pies czy wydra ?!?
          • kaliszrychu Re: Do dziennikarza 16.06.05, 09:07
            Zgadzam się, że wszyscy razem tworzymy Gazetę Wyborczą:))))))
            Jeśli tak to chociażby z szacunku dla czytelników pani Gąsiorowska powinna na
            tym forum odzywać się więcej niż jeden raz i odnieść się do zarzutów. Bo
            pisanie, że jest super bo sprzedaż rośnie (nie dodając, że rośnie z powodu
            gadżetów) jest niezwykle irytujące i płytkie.
            Szkoda, że to o czym piszemy trafia w próźnię.
            • Gość: sebas Re: Do dziennikarza IP: 217.97.203.* 16.06.05, 15:28
              Bo oni chcieliby zeby do nich zadzwonic, pewnie czytac im ciezko
        • Gość: jasio Re: Do malkontentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 09:09
          dobre, jak Pan dziennikarz ma takią wizje pisania do gazety to powinien udać
          się do jakiejś gazetki szkolnej. Tak tak czytelnicy, zwłaszcza znajomi
          podsyłaja wam tematy to widać (np. o obwodnicy biegnącej przez dom kolerzanki
          dzieniikarzy Wkładki)
        • Gość: JASIO Do dziennikarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 09:17
          prosze bardzo tematy:

1. Przewały w konkursie Ambasador Biznesu (pyta pan o dowody: wystarczy
          przeczytać regulamin i strony www tak zwanych ekspertów)
          2. Upolitycznienie i kumoterstwo w TVB (wystarczy właczyć telewizor)

co niewygodne? rusza sie kolesiów?
          bedą tylko nekrologi i malowanie barierek?
          • Gość: [][][] adidas ® Re: Do dziennikarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 22:10
            ja kupuję a mój amstaff to nosi w buzi
            więc nie wiem czemu płaczecie
            gazeta to nie tylko literki - to sobie zapamiętajcie

• bad_habit Re: Do dziennikarza 17.06.05, 22:12
              Gość portalu: [][][] adidas ® napisał(a):

> ja kupuję a mój amstaff to nosi w buzi
              > więc nie wiem czemu płaczecie
              > gazeta to nie tylko literki - to sobie zapamiętajcie
              >
              > masz amstaffa????:))))))))))))))))))już Cię lubię!:)
              >
              >
              >
              >
              • Gość: [][][] adidas ® Re: Do dziennikarza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 22:21
                wiesz jak jest
                na amstaffa leca dżagi
                a jak próbowałem na leopoldastaffa, to samotne wieczory mnie przygnębiały
                a jak idziemy z amstaffem z gazetą w buzi to rwiemy same inteligentne
                nie zna życia kto nie pływał w marynarce
                • bad_habit Re: Do dziennikarza 17.06.05, 22:24
                  Gość portalu: [][][] adidas ® napisał(a):

> wiesz jak jest
                  > na amstaffa leca dżagi
                  > a jak próbowałem na leopoldastaffa, to samotne wieczory mnie przygnębiały
                  > a jak idziemy z amstaffem z gazetą w buzi to rwiemy same inteligentne
                  > nie zna życia kto nie pływał w marynarce
                  joł joł,nieźle!:D
                  • Gość: indeks na temat IP: *.elpos.net / *.elpos.net 19.06.05, 22:37
                    pasjonujące
        • Gość: zibi Do dziennikarza i Pani Redaktor IP: 213.25.91.* 20.06.05, 08:12
          Dlaczego mamy za darmo robić to, za co Obywatel dziennikarz i Pani redaktor
          bierzecie co miesiąc ciężką kasę od matki agory? To wy wyjdźcie na miasto i
          poszukajcie tematów.
    • Gość: zibi Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał IP: 213.25.91.* 20.06.05, 08:54
      Dlaczego zdjęcie z tworzenia Kawielina przez Panią M. Niedzielko jako pierwszy
      daje Poranny, a nie GwB? Czy restauracja tego pomniczka nie była czasem Waszą
      akcją? Jeśli sie mylę to sorry, a jesli nie, to daliście ciała.
      • Gość: Romek Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 09:08
        Gość portalu: zibi napisał(a):
        > Jeśli sie mylę to sorry, a jesli nie, to daliście ciała.

chyba jednak ty dales ciala, bo piekne, kolorowe zdjecie kawelina bylo w gwb w
        ubieglym tygodniu.
    • Gość: zibi Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał IP: 213.25.91.* 21.06.05, 08:26
      Gratuluję hita o skarpetkach na dwójce!
      Ps. Co do czołgu na czwórce, to gołym okiem widać, że tablica nie wisi na
      czołgu, jak przekonuje nas autorka. A względem ponownego umieszczenia tablicy
      głoszącej chwałę naszych "wyzwolicieli", to jest to chyba temat na artykuł o
      nieco innej wymowie.
      • kaliszrychu Re: Do redaktor naczelnej Gazety Wyborczej w Biał 22.06.05, 20:41
        Czy ja się doczekam odpowiedzi na swoje pytanie ze strony pani red.
        naczelnej????Obawiam się, że nie. A szkoda, bo to świadczy o tym, jak się
        traktuje czytelników.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka