Dodaj do ulubionych

ktore Lo cieszy sie mila atmosfera?

24.06.05, 23:01
slyszalam ze 6LO w Białymstoku jest bardzo fajne... Niech uczniowie sie
podziela wrazeniami!
Obserwuj wątek
    • Gość: ulencJa Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 24.06.05, 23:05
      ja uczę się obecnie w 6LO
      i jest zajebista atmosferka!!! ogólnie luzik i wogule szkoła the best!!
      polecam i nie sugerujcie się sondami w gazetach ze np 1lo jest fajne bo gó..
      prawda!!!!!!!!!! 6 RZĄDZI!!!! ;D;D pozdrawiam pozostałych absolwentów z tej
      szkoły ;]
    • Gość: bimsalabim Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? IP: 194.146.128.* 25.06.05, 00:07
      imprezy naukowej w VI LO na pewno nie ma, za to I i III potrafia wyksztalcic i
      rozwijac - pytanie, co kto preferuje ;-)))))))))
    • Gość: obyty Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? IP: 194.146.128.* 25.06.05, 00:45
      6 liceum to wylęgarnia różowych panieneczek i kolesi ich pokroju, hihihihihi,
      taki tam mają luuziiik, hihihihi
      • Gość: zapier Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 18:08
        weś tY nie pitol tylko do książków wont
    • Gość: karolina Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 25.06.05, 11:11
      moim zdaniem 6 jest lepsze od 1 LO , a 3 na pierwszy m miejscu. jestem
      absolwentka 6 i ucze sie w swietnej uczelni w lublinie. moja siostra teraz tez
      sie uczy w 6 i ledwo wyrobila... teraz oceny jej poszly w dol o 1 niz takie co
      miala w gimnazjum, a uczy sie tyle samo a moze i wiecej... jesli ktos szuka
      dobrego wyszktalcenia i przygotowania do matury to 6,3,2...
      • Gość: Ania Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 12:09
        polecam I LO
    • Gość: Mary Ann Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? IP: *.ld.euro-net.pl 25.06.05, 17:00
      Ucze się w 6lo i szczerze mówię, że to jest szkoła z klasą w każdym calu;]
      nie spotkałam osoby, która by żałowała, że się tu uczy:)
      TU jest K L I M A T!!!
      pozdrawiam:)
    • Gość: mama na pewno nie 6 IP: 212.33.89.* 25.06.05, 18:12
      Córka chodziła do szkoły, kiedy chciała, wychowawczyni bała się uczniów.
      Na porządne studia dostała się wyłącznie dzięki wieloletniej nauce poza szkołą.
      • Gość: lenka Re: na pewno nie 6 IP: 194.146.128.* 26.06.05, 13:00
        Popieram mamę. Od kiedy pan Onoszko zostal dyrektorem tej szkoly, nastapilo
        rozluznienie obyczajow i poziom nauczania tak jakby spadl ... Jeszcze nie tak
        dawno ta szkola byla jedna z lepszych w miescie, zaraz za 1 i 3 LO, ale obecnie
        zostaje daleko w tyle. Za duzo luzu, za malo normalnej nauki.
    • Gość: ylka Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? IP: 193.151.66.* 26.06.05, 13:10
      jako uczennica ilo szczerze polecam właśnie tę szkołę. (:
      • Gość: Julietta Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 13:45
        :) 1 lo :) polecam
    • Gość: absolwent Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 15:14
      I LO! Szkola godna polecenia.
      • se.la.vie Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? 28.06.05, 15:17
        Myślicie że 136 pkt. wystarczy żeby dostać się do VI lo?
        I czy na parwdę uczą się tam same różowe panienki?
        • Gość: IV LO Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 28.06.05, 15:20
          Jestem absolwentką IV LO i nic dodać nic ująć. Szkoła nie dość że ma wysoki
          poziom kształcenia, to zapewnia wspaniałą atmosfere i kadrę. IV LO jest
          przyjazne dla ucznia!!!!
          • nekroskop88 Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? 28.06.05, 16:05
            popieram ;)
          • wanad31 Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? 28.06.05, 16:21
            Gość portalu: IV LO napisał(a):

> Jestem absolwentką IV LO i nic dodać nic ująć. Szkoła nie dość że ma wysoki
            > poziom kształcenia, to zapewnia wspaniałą atmosfere i kadrę. IV LO jest
            > przyjazne dla
            ucznia!!!!

Kpisz waćpanno, czy o droge pytasz? A to niby w czym jest ten wysoki
            poziom? Jeżeli w sporcie to sie z tobą zgadzam.
    • Gość: Gość Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? IP: *.bsk.vectranet.pl 28.06.05, 16:36
      A widzieliście wyniki tegorocznych matur?
      Może któreś LO ma na swojej stronie?
      Ja wygrzebałem tylko na stronie I LO.
      www.ilo.pl
      • Gość: Balzak Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? IP: 212.33.64.* 26.09.05, 14:54
        I LO JEST BEZNADZIEJNE !!!
        Stronka Bujnowskich (czytaj pierwszego LO) to propaganda sukcesu. Może trochę
        skromności i szacunku do innych. Z tym będzie trudniej bo bo w pierwszym jest
        więcej takich bufonów. To jest atmosfera tej szkoły.
    • Gość: Lui Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? IP: *.piasta.pl 19.09.05, 23:55
      a tam 1LO rulez i nie ma bata :D kocham moją szkołe
      pierwsza, w której nie podstawiaja mi nóg i nie popychają i nie ma samych
      skejtów i pokemoników <lol> ilo rlz
      • czajannna Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? 20.09.05, 20:13
        Uczę się w VI LO i nigdy, ale to nigdy bym się nie przeniosła... poziom nauczani
        ajest wystarczająco wysoki, a jak ktoś jest BARDZO ambitny to sam sobie się
        douczy i wcale nie ma tylko i wyłącznie różowych panienek, bo jednak trzeb amieć
        pewną ilość pkt, żebu się dostać... możecie sobie mówić co chcecie, ale trzeba
        tam po prostu się uczyć. Jest klimat! Byłam w IV LO tyle razy i jakoś nie czułam
        żeby ta szkoła była przyjazna ucznziowi. Bardziej podoba mi sie wygląd VI;)
        Zygmunt górą!
        • bilety1 Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? 20.09.05, 20:38
          V LO jest najlepsze
          • Gość: Lui i tak wiadomo, że "pierwsze" górą IP: *.piasta.pl 21.09.05, 22:11
            no a jak :>
            nauki jest dosc
            atmosfera super
            nie chcę kończyć tej szkoły :P
            • Gość: jol Re: i tak wiadomo, że "pierwsze" górą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 11:36
              ciekawa jestem czym sugerujecie sie twierdzac ze jakies liceum jest najlpesze??
              ja np. skonczylam III dostalam sie na uw na dosc oblegany kierunek i jesli
              mialabym wybierac to drugi raz tez poszlabym do tej szkoly....ale nikomu nie
              polecam;)tzn. mialam super klase i wspanialych znajomych smiem sadzi, ze w
              trojce ucza sie fajni ludzie ale kadra...to, ze absolwenci tej szkoly ucza sie
              na dobrych uczelniach to tylko i wylacznie ich zasluga!!!!sszkola jedzie na
              dobrej renomie ale ciekawe czy dlugo tak pociagnie;)
              • Gość: srutututu Re: wiadomo, że "pierwsze" górą -niekoniecznie IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 22.09.05, 18:03
                I lo: W ostatnich latach przyjmowali każdego, którego chcieli ponieważ były puste miejsca. Poziom tamtejszych uczniów jest więc bardzo zróżnicowany.
                Jeździłam autobusem z dziewczynami z 1LO. Ich zajęciem zawsze było zakuwanie (najczęsciej filozofia i fizyka). Innym razem usłyszałam rozmowę dwóch uczniów z tegoż liceum, gdzie jeden rozpaczał, ze 4 z fizyki to najgorsza rzecz jaka mu się przytrafiła w ciągu ostatnich kilku lat. Z tego co wiem szkoła nie jest też zbyt "schludna" a to chyba się liczy, szczególnie, ze teraz wiele szkół się remontuje. No i te zakazy : żadnych rozpuszczonych włosów, pierścionków, makijażu....nie jestem za też za zbyt ciziowatym wyglądem ale zakaz noszenia rozpuszczonych włosów po prostu mnie rozwala :D
                2LO: ukonczyłam tą szkołę. Zbytnio zachwalać jej też nie będę. Chociaż nie powiem: teraz wygląda ładnie..ale tylko od wewnątrz, Te odblaskowe kolorki na zewnątrz przyprawiają mnie o mdłości. Nauczyciele w porządku, poziom dosyć wysoki ale nie morderczy. Z tego co wiem nasza szkoła to jedyna w regionie, w której WSZYSCY uczniowe zdali maturę. A no i można się czesać jak chcesz, ubierać też no i nawet mały makijaż można zrobić :P:P

itp, itd

Wszystkie licea można skrytykowac i pochwalić, nie widzę sensu w zadawaniu takich pytań, bo i tak każdy będzie zachwalać tą szkołę, którą ukończył.
                Atmosfera zależy od uczniów, klasy, nauczycieli i od osobistego podejścia. Wszędzie trzeba się uczyć, aby zdać maturę. Niestety, moda na ukonczenie prestiżowego liceum nadal obowiązuje. Poziom uczniów i tak "wylezie" w trakcie ogłoszenia wyników maturalnych.
                • Gość: Gbur Re: wiadomo, że "pierwsze" górą -KONIECZNIE IP: *.bsk.vectranet.pl 22.09.05, 20:23
                  > I lo: W ostatnich latach przyjmowali każdego, którego chcieli ponieważ były
                  >puste miejsca. Poziom tamtejszych uczniów jest więc bardzo zróżnicowany.

Gdyby tak było, to inne licea nie odstawałyby w wynikach matur i osiągnięciach
                  uczniów od I Liceum. O ile wiem, to dzieli je przepaść. I w maturach i
                  osiągnięciach. II LO na maturze ma wyniki z wielu przedmiotów niższe
                  niż średnia wojewódzka i żadnych osiągnięć w olimpiadach i konkursach. A jak
                  można wywnioskować z twoich wywodów ma taką super młodzież.

>Z tego co wiem nasza szkoła to jedyna w regionie, w której WSZYSCY uczniowe
                  zdali maturę.

To nie jest prawdą. W 100% zdało także Liceum Katolickie (te z końca
                  Mickiewicza) i białostockie I LO. Wyniki II LO są spośród tych liceów
                  najgorsze. Z historii, biologii matematyki i fizyki zostało z tyłu nawet
                  za "nastymi" liceami.

Właśnie na politechnice odbyły się zawody matematyczne. Dość śmiesznie wypada
                  II LO, gdy do drugiej rundy awansuje np. 20 osób z I LO, i 1 (jedna osoba) z II
                  LO.
                  Matematyka w II jest naprawdę na lekcjach na żenującym poziomie. Z tego co
                  wiem, to wszyscy douczają się po lekcjach na korkach u swoich nauczycieli.
                  • Gość: brruum Re: wiadomo, że "pierwsze" górą -KONIECZNIE IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 22.09.05, 22:06
                    XI L.O!!!!!!!!!!!!!!!!!! ajeajeaooo!!!:))
                    • Gość: miki tylko XI LO IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 22.09.05, 22:10
                      ukończyłam je 1998 roku i ciągle miło wspominam,
                      wspaniała atmosfera, poziom na poziomie, wymagania adekwatne do profilu ( ja
                      miałam hum-art i na tym nauczyciele się skupili)
                      dzieki temu 90% klasy ukończyło studia o jakich marzyło
                      a w tym roku pół klasy z LO bawiło się na naszym weselu :)
    • bad_habit 1liceum,only in Suwałki!!!Forever!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.09.05, 18:09

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka