an3czka 24.06.05, 23:01 slyszalam ze 6LO w Białymstoku jest bardzo fajne... Niech uczniowie sie podziela wrazeniami! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ulencJa Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 24.06.05, 23:05 ja uczę się obecnie w 6LO i jest zajebista atmosferka!!! ogólnie luzik i wogule szkoła the best!! polecam i nie sugerujcie się sondami w gazetach ze np 1lo jest fajne bo gó.. prawda!!!!!!!!!! 6 RZĄDZI!!!! ;D;D pozdrawiam pozostałych absolwentów z tej szkoły ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bimsalabim Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? IP: 194.146.128.* 25.06.05, 00:07 imprezy naukowej w VI LO na pewno nie ma, za to I i III potrafia wyksztalcic i rozwijac - pytanie, co kto preferuje ;-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obyty Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? IP: 194.146.128.* 25.06.05, 00:45 6 liceum to wylęgarnia różowych panieneczek i kolesi ich pokroju, hihihihihi, taki tam mają luuziiik, hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zapier Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 18:08 weś tY nie pitol tylko do książków wont Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 25.06.05, 11:11 moim zdaniem 6 jest lepsze od 1 LO , a 3 na pierwszy m miejscu. jestem absolwentka 6 i ucze sie w swietnej uczelni w lublinie. moja siostra teraz tez sie uczy w 6 i ledwo wyrobila... teraz oceny jej poszly w dol o 1 niz takie co miala w gimnazjum, a uczy sie tyle samo a moze i wiecej... jesli ktos szuka dobrego wyszktalcenia i przygotowania do matury to 6,3,2... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 12:09 polecam I LO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary Ann Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? IP: *.ld.euro-net.pl 25.06.05, 17:00 Ucze się w 6lo i szczerze mówię, że to jest szkoła z klasą w każdym calu;] nie spotkałam osoby, która by żałowała, że się tu uczy:) TU jest K L I M A T!!! pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama na pewno nie 6 IP: 212.33.89.* 25.06.05, 18:12 Córka chodziła do szkoły, kiedy chciała, wychowawczyni bała się uczniów. Na porządne studia dostała się wyłącznie dzięki wieloletniej nauce poza szkołą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenka Re: na pewno nie 6 IP: 194.146.128.* 26.06.05, 13:00 Popieram mamę. Od kiedy pan Onoszko zostal dyrektorem tej szkoly, nastapilo rozluznienie obyczajow i poziom nauczania tak jakby spadl ... Jeszcze nie tak dawno ta szkola byla jedna z lepszych w miescie, zaraz za 1 i 3 LO, ale obecnie zostaje daleko w tyle. Za duzo luzu, za malo normalnej nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ylka Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? IP: 193.151.66.* 26.06.05, 13:10 jako uczennica ilo szczerze polecam właśnie tę szkołę. (: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julietta Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 13:45 :) 1 lo :) polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 15:14 I LO! Szkola godna polecenia. Odpowiedz Link Zgłoś
se.la.vie Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? 28.06.05, 15:17 Myślicie że 136 pkt. wystarczy żeby dostać się do VI lo? I czy na parwdę uczą się tam same różowe panienki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IV LO Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 28.06.05, 15:20 Jestem absolwentką IV LO i nic dodać nic ująć. Szkoła nie dość że ma wysoki poziom kształcenia, to zapewnia wspaniałą atmosfere i kadrę. IV LO jest przyjazne dla ucznia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wanad31 Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? 28.06.05, 16:21 Gość portalu: IV LO napisał(a): > Jestem absolwentką IV LO i nic dodać nic ująć. Szkoła nie dość że ma wysoki > poziom kształcenia, to zapewnia wspaniałą atmosfere i kadrę. IV LO jest > przyjazne dla ucznia!!!! Kpisz waćpanno, czy o droge pytasz? A to niby w czym jest ten wysoki poziom? Jeżeli w sporcie to sie z tobą zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? IP: *.bsk.vectranet.pl 28.06.05, 16:36 A widzieliście wyniki tegorocznych matur? Może któreś LO ma na swojej stronie? Ja wygrzebałem tylko na stronie I LO. www.ilo.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Balzak Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? IP: 212.33.64.* 26.09.05, 14:54 I LO JEST BEZNADZIEJNE !!! Stronka Bujnowskich (czytaj pierwszego LO) to propaganda sukcesu. Może trochę skromności i szacunku do innych. Z tym będzie trudniej bo bo w pierwszym jest więcej takich bufonów. To jest atmosfera tej szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lui Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? IP: *.piasta.pl 19.09.05, 23:55 a tam 1LO rulez i nie ma bata :D kocham moją szkołe pierwsza, w której nie podstawiaja mi nóg i nie popychają i nie ma samych skejtów i pokemoników <lol> ilo rlz Odpowiedz Link Zgłoś
czajannna Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? 20.09.05, 20:13 Uczę się w VI LO i nigdy, ale to nigdy bym się nie przeniosła... poziom nauczani ajest wystarczająco wysoki, a jak ktoś jest BARDZO ambitny to sam sobie się douczy i wcale nie ma tylko i wyłącznie różowych panienek, bo jednak trzeb amieć pewną ilość pkt, żebu się dostać... możecie sobie mówić co chcecie, ale trzeba tam po prostu się uczyć. Jest klimat! Byłam w IV LO tyle razy i jakoś nie czułam żeby ta szkoła była przyjazna ucznziowi. Bardziej podoba mi sie wygląd VI;) Zygmunt górą! Odpowiedz Link Zgłoś
bilety1 Re: ktore Lo cieszy sie mila atmosfera? 20.09.05, 20:38 V LO jest najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lui i tak wiadomo, że "pierwsze" górą IP: *.piasta.pl 21.09.05, 22:11 no a jak :> nauki jest dosc atmosfera super nie chcę kończyć tej szkoły :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jol Re: i tak wiadomo, że "pierwsze" górą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 11:36 ciekawa jestem czym sugerujecie sie twierdzac ze jakies liceum jest najlpesze?? ja np. skonczylam III dostalam sie na uw na dosc oblegany kierunek i jesli mialabym wybierac to drugi raz tez poszlabym do tej szkoly....ale nikomu nie polecam;)tzn. mialam super klase i wspanialych znajomych smiem sadzi, ze w trojce ucza sie fajni ludzie ale kadra...to, ze absolwenci tej szkoly ucza sie na dobrych uczelniach to tylko i wylacznie ich zasluga!!!!sszkola jedzie na dobrej renomie ale ciekawe czy dlugo tak pociagnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: srutututu Re: wiadomo, że "pierwsze" górą -niekoniecznie IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 22.09.05, 18:03 I lo: W ostatnich latach przyjmowali każdego, którego chcieli ponieważ były puste miejsca. Poziom tamtejszych uczniów jest więc bardzo zróżnicowany. Jeździłam autobusem z dziewczynami z 1LO. Ich zajęciem zawsze było zakuwanie (najczęsciej filozofia i fizyka). Innym razem usłyszałam rozmowę dwóch uczniów z tegoż liceum, gdzie jeden rozpaczał, ze 4 z fizyki to najgorsza rzecz jaka mu się przytrafiła w ciągu ostatnich kilku lat. Z tego co wiem szkoła nie jest też zbyt "schludna" a to chyba się liczy, szczególnie, ze teraz wiele szkół się remontuje. No i te zakazy : żadnych rozpuszczonych włosów, pierścionków, makijażu....nie jestem za też za zbyt ciziowatym wyglądem ale zakaz noszenia rozpuszczonych włosów po prostu mnie rozwala :D 2LO: ukonczyłam tą szkołę. Zbytnio zachwalać jej też nie będę. Chociaż nie powiem: teraz wygląda ładnie..ale tylko od wewnątrz, Te odblaskowe kolorki na zewnątrz przyprawiają mnie o mdłości. Nauczyciele w porządku, poziom dosyć wysoki ale nie morderczy. Z tego co wiem nasza szkoła to jedyna w regionie, w której WSZYSCY uczniowe zdali maturę. A no i można się czesać jak chcesz, ubierać też no i nawet mały makijaż można zrobić :P:P itp, itd Wszystkie licea można skrytykowac i pochwalić, nie widzę sensu w zadawaniu takich pytań, bo i tak każdy będzie zachwalać tą szkołę, którą ukończył. Atmosfera zależy od uczniów, klasy, nauczycieli i od osobistego podejścia. Wszędzie trzeba się uczyć, aby zdać maturę. Niestety, moda na ukonczenie prestiżowego liceum nadal obowiązuje. Poziom uczniów i tak "wylezie" w trakcie ogłoszenia wyników maturalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gbur Re: wiadomo, że "pierwsze" górą -KONIECZNIE IP: *.bsk.vectranet.pl 22.09.05, 20:23 > I lo: W ostatnich latach przyjmowali każdego, którego chcieli ponieważ były >puste miejsca. Poziom tamtejszych uczniów jest więc bardzo zróżnicowany. Gdyby tak było, to inne licea nie odstawałyby w wynikach matur i osiągnięciach uczniów od I Liceum. O ile wiem, to dzieli je przepaść. I w maturach i osiągnięciach. II LO na maturze ma wyniki z wielu przedmiotów niższe niż średnia wojewódzka i żadnych osiągnięć w olimpiadach i konkursach. A jak można wywnioskować z twoich wywodów ma taką super młodzież. >Z tego co wiem nasza szkoła to jedyna w regionie, w której WSZYSCY uczniowe zdali maturę. To nie jest prawdą. W 100% zdało także Liceum Katolickie (te z końca Mickiewicza) i białostockie I LO. Wyniki II LO są spośród tych liceów najgorsze. Z historii, biologii matematyki i fizyki zostało z tyłu nawet za "nastymi" liceami. Właśnie na politechnice odbyły się zawody matematyczne. Dość śmiesznie wypada II LO, gdy do drugiej rundy awansuje np. 20 osób z I LO, i 1 (jedna osoba) z II LO. Matematyka w II jest naprawdę na lekcjach na żenującym poziomie. Z tego co wiem, to wszyscy douczają się po lekcjach na korkach u swoich nauczycieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brruum Re: wiadomo, że "pierwsze" górą -KONIECZNIE IP: *.82-139.bia.tkb.net.pl 22.09.05, 22:06 XI L.O!!!!!!!!!!!!!!!!!! ajeajeaooo!!!:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki tylko XI LO IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 22.09.05, 22:10 ukończyłam je 1998 roku i ciągle miło wspominam, wspaniała atmosfera, poziom na poziomie, wymagania adekwatne do profilu ( ja miałam hum-art i na tym nauczyciele się skupili) dzieki temu 90% klasy ukończyło studia o jakich marzyło a w tym roku pół klasy z LO bawiło się na naszym weselu :) Odpowiedz Link Zgłoś