Gość: halter.4 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 21:29 To dob że dla naśego miastu i Białkostoćtczanie siełw na prawdu cieszut. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: von Barszczewo Re: Radni chcą zamknąć deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 21:53 W ramach głosu mieszkańca: Panie Prezydencie, ten deptak to paranoia Polski "B".Jeżeli ktoś chce napić sie piwa , to dla jego przyjemności nie wolno paraliżowac ruchu w centrum miasta pretendującego do członkowstwa w bliżej nieokreslonej metropolii miast polskich. Dla smakoszy piwa polecam "Cristal" - też centrum miasta, klimatyzacja ,kultura, wysokiej klasy toalety a nie fontanna plus niebieskie budki... Odpowiedz Link Zgłoś
meteorrr Re: Radni chcą zamknąć deptak 28.06.05, 08:57 sam jestes paranoją a deptak jest i bedzie -stanie sie z czasem "prawdziwym " deptakiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil zamykać jak najszybciej! IP: *.cs.bialystok.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 22:08 p prezydent piwa się chyba na deptaku opił i twierdzi ,że decyzja radnych nie jest wiążąca , jeżeli tak to dlaczego zgadza się na rozbudowę Auchan ? to ci sami radni uchwalili wbrew jego zdaniu , niech też się nie zgodzi! i niech nie zapomina ,że radni są wybrani przez mieszkańców tego miasta, skoro się nie zgadzają to mówią to i w imieniu mieszkańców , po to chyba oni są , a jak nie są wiązące uchwały rady, to po co są ci radni?ja jestem za jak najszybszym zamknięciem deptaczka , zróbcie ulice i wtedy róbcie deptak , a p. Tur albo ma kierowcę służbowego , albo jest ślepy i nie widzi co się dzieje!albo go nikt w pracy nie kontroluje jak się do niej spóźni! Odpowiedz Link Zgłoś
kaliszrychu Re: zamykać jak najszybciej! 27.06.05, 22:11 Z komentarza pana Kwasowskiego wynikają 2 rzeczy: 1. Nie posiada on samochodu, bo chyba nie musiał przebijać się przez centrum w godzinach szczytu w momencie , gdy działa ten wypierdek, a nie deptak; 2. NIe chodzi wieczorem na Rynek Kościuszki. Bo by wiedział, że tam tylko butelką w łeb można zarwać. I nie ma tam żadnych tłumów - nawet w dzień. No i oprócz tego wszystko mu się z polityką kojarzy. A mi ten deptak kojarzy się z tym, że jest tragiczny. I to od początku. Bo zamknąć ulicę to można zawsze. Ale warto się zatsanowić - zamykamy i co dalej. A tego namysłu władzom miasta w tym przypadku zabrakło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: zamykać jak najszybciej! IP: *.cs.bialystok.pl / 80.51.121.* 27.06.05, 22:34 wiesz jak się ktoś piwka napije na deptaku ( a może i za darmochę!)to i nie widzi nic, a co dopiero samochodem jeździć?! Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: zamykać jak najszybciej! 28.06.05, 11:06 Prezydent też jest wybrany przez mieszkańców i to bezpośrednio, a jeżeli chodzi o radnych to ludzie w praktyce głosowali na listy a nie na poszczególne osoby. Tak więc to prezydent ma silniejszy mandat:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia NIE dla "deptaka"!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 22:30 Zobaczycie po dwóch tygodniach jakie będzie zainteresowanie "deptakiem". Czy żeby napić się chłodnego piwka trzeba paraliżować ruch w mieście? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deptak Re: PŁACZKI!!!! IP: *.elpos.net 27.06.05, 23:49 nareszcie ktoś zaczął myśleć.... Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: PŁACZKI!!!! 27.06.05, 23:50 Z tego co widzę, nie mówisz o sobie, bo Tobie do myślenia troszkę daleko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siewa_z_mohylewa Re: Radni chcą zamknąć deptak IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 28.06.05, 07:39 Nie mam jasnego stanowiska w sprawie deptaka. Powinien niby być, ale raczej nie taki jak teraz. Ale chciałbym z tej okazji pogratulować radnemu Kazimierzowi P. Cytat z Gazety: "Radny Kazimierz Pieńkowski (Białostockie Porozumienie Prawicy) wyraził się dosadniej: - Ten deptak to gwałt na zdrowym ciele naszego miasta." Po prostu perwersja. Gwałt. Na ciele. Zdrowym... Odpowiedz Link Zgłoś
meteorrr Re: Radni chcą zamknąć deptak 28.06.05, 09:01 gosć z wyobraznią polityka na miare pokrzykujacych hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drep tak Re: Radni chcą zamknąć deptak IP: *.pkobp.pl 28.06.05, 08:35 Należy zrobić coś, żeby ten deptak jakoś wyglądał. Jest to pole do popisu dla naszych radnych. Zamknięcie deptaka utwierdzi mnie tylko w przekonaniu, jak żenujące jest to miasto. Korki? A po co się pchać ul. Białówny? to są na tyle niewielkie odległości, że można spokojnie objechać deptak inną ulicą, nie tracąc dużo czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
meteorrr Re: Radni chcą zamknąć deptak 28.06.05, 08:52 to oczywiste. Nie musimy szukac dobrego kabaretu odtwarzajacego rzeczywistosc w sposob paranoidalny i groteskowy-my jestesmy paranoidalna i groteskową mentalnoscią. Biadolenie o korkach?! A kiedy ich nie było ?! Nie zmienia rzeczywistosci korkow objazd dookola Lipowej - jest niezły-mam auto i tez jezdze. Po co sie pchasz a na Białowny kiedy mozesz to zrobic -objechac caly ten deptak inaczej. Deptak?! Jasne ze powinien zostac moze z czaseem przyzwyczaja sie do tego rowniez marudy ktore sa zapewne przeciwko wszelkiemu nowemu co sie pojawia. Jest jaki jest bo zaczyna powstawac z czasem nabierze wlasnego kolorytu. JESTEM ZDECYDOWANIE ZA DEPTAKIEM! ZDECYDOWANIE - TYLKO POZWOLCIE BY TAM POWSTAWAŁY MIEJSCA/KTORE I TAK JUZ SA/ POZWOLCIE BYC W NICH LUDZIOM Z INSTRUMENTEM Z PALETA , Z PEDZLEM , Z OŁOWKIEM , JESLI SIE ZNAJDZIE OSIOL -BEZ WYOBRAZNI KTORY CHCE TO ZAMKNAC - PROPONUJE ZAMKNAC JEGO! Odpowiedz Link Zgłoś
kurna_felek Re: Radni chcą zamknąć deptak 28.06.05, 08:52 Jestem całym sercem za deptakiem, bo nasze miasto na to zasługuje. Ale przez to trochę zaślepiony byłem i po "okresie próbnym" trzeba stwierdzić, że deptak w tym miejscu co jest, jest chyba nie trafiony. Wydaje mi się, że lepiej byłoby wykorzystać obszary, które już są zagospodarowane i mają swój klimat, a leżące tuż obok. Deptak powinien zaczynać się w parku przy ul. Białówny bodajże. Zamknąć 2 uliczki obok - tam nie powinno być parkingu. Miejsce ma już swój klimat. Potem ul. Spółdzielcza - już zamknięta - wystawiają obrazy itd. Pasaż obok Akcentu i wychodzimy na deptak na Planty. 1. ten pomysł niczego nie burzy, 2. korzysta z tego, co już jest, 3. kończy się na Plantach, czyli tam, gdzie i tak wszyscy chodzą, 4. nie przeszkadza w realizacji rynku miejskiego przy Ratuszu. 5. jedno ale: przydałyby się 2 kładki dla pieszych przy Spółdzielczej nad Rynkiem Kościuszki i druga nad Legionową, 6. dobrze by było zamknąć Suraską od Sienkiewicza do delikatesów. Odpowiedz Link Zgłoś
meteorrr Re: Radni chcą zamknąć deptak 28.06.05, 08:56 jestem ZA!FELEK MASZ MOJE WSPARCIE - STARTUJ NA PREZYDENTA HEHEHE. Ale co racja to racja. Deptak w niczym nie zakloca ruchu tylko trzeba matołkow objasnic nowe zasady poruszania sie w niczym nie gorsze. I w dalszym ciagu jest tam za duzo aut.Suraska powinna byc zamknięta-to bardzo oczywiste! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziurkacz Re: Radni chcą zamknąć deptak IP: *.intelcom.pl 28.06.05, 09:08 "Zwolennicy pasażu podkreślali, że nie ma w Polsce miasta, gdzie wokół ratusza jeżdżą samochody(...)" muhihi, jaki ratusz taki dreptak. przeciez to zwykla wieża strażacka, a z dreptaka robi się miejska pijalnia piwa :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meteorrr Re: Radni chcą zamknąć deptak IP: *.osiedle.net.pl 28.06.05, 10:56 mo ze nie zrobi sie pijalnia piwska jesli w tym nie wezmiemy udziału. To my do cholery tworzymy klimat tego miasta . Chcecie miec tylko jezdnie i miasto bez duszy?! Odbiło Wam ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Radni chcą zamknąć deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 13:08 ehh, korki tworza sie nie na Bialowny, ale na Legionowej i na tym ladnie nazwanym Placu Uniwersyteckim; jak wyglada deptak w dzien w srodku tygodnia? lipnie wyglada, bo nikt celowo nie bedzie tam jechal, a jak juz musi tam byc, to celowo te badziewie omija; Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aurinko Re: Radni chcą zamknąć deptak IP: 195.205.3.* 28.06.05, 13:12 Slusznie ktos tu pisal. W Bialymstoku nie ma korkow tylko zwiekszony ruch. Widzialem te rzekome korki - smiac mi sie chce z lamentow krzykaczy. Polecam wycieczki do wiekszych miast, gdzie jest duzo wieksze natezenie ruchu. Z drugiej strony, to kto w poniedzialkowe poludnie ma zapelniac deptak ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Radni chcą zamknąć deptak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 13:20 jak to kto, wszyscy jego zwolennicy, ktorzy tak krzycza, zeby pozostal - po co siedziec przed monitorem, tak jak teraz? przeciez jest upragniony deptak, to dlaczego nie idziecie po nim dreptac? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deptak_Man Niech sie radni sami zamkna! IP: *.ssmb.com 29.06.05, 14:29 Deptak na Lipowej to szansa na stworzenie w koncu normalnego centrum w miescie. Gdzie mozna organizowac rozne targi, wystawy i gdzie ludzie moga sie spotkac. nie tylko latem, rowniez zima itd. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Niech sie radni sami zamkna! 29.06.05, 14:33 1. Na deptaku nie ma miejsc na wystawy czy targi. 2. Żeby ludzie mogli się spotkać, to jest im do tego potrzebny deptak? Teraz nie potrafią? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocham_Deptak Bialostocka starowka nie jest dla samochodow ! IP: *.ssmb.com 29.06.05, 14:40 Starowka we Wroclawiu jest zamknieta dla aut, to samo dotyczy Warszawy, Krakowa, Poznania i kazdego innego porzadnego miasta w Europie. Starowke sie chroni i sprzedaje jako atrakcje turystyczna, miejsce do spacerow, na kawe, spotkan itd. Bialystok to nie wies i nie wolno wpuszczac samochodow na rynek. Ratusz jest zabytkiem i atrakcja turystyczna, a nie stacja benzynowa. Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit ZRÓBMY BLOKADĘ!!! 29.06.05, 14:42 nie pozwolimy na to,by samochody jeździły po ul.Lipowej:) Kto jest za???? JA JESTEM JAK NAJBARDZIEJ ZA DEPTAKIEM!!!!!!!!!!!!!! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierowca Re: ZRÓBMY BLOKADĘ!!! IP: 217.219.18.* 04.07.05, 03:39 Jak staniesz mi na drodze, gdy otworzą Lipową, to cię z radością rozjade. Odpowiedz Link Zgłoś
bad_habit Re: ZRÓBMY BLOKADĘ!!! 04.07.05, 21:08 Gość portalu: Kierowca napisał(a): > Jak staniesz mi na drodze, gdy otworzą Lipową, to cię z radością rozjade. a wiesz co?a DLA mnie to LOTTO ;P Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: ZRÓBMY BLOKADĘ!!! 04.07.05, 21:07 Tam musi się w końcu pojawić porządne żarcie. Wielki talerz z pieczonym kurczakiem plus frytki, kartacze z cebulką i skwarkami, pieczeń wieprzowa z purre i zasmażaną kapustą... Aha? I co? Narobiłem smaku? Tylko kto się odważy na taką kuchnię i do tego na prawdziwych talerzach? Odpowiedz Link Zgłoś