Dodaj do ulubionych

CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 21:47
W sumie słabo mnie dotyczy ten problem ale dziś jadąc Towarową około 18.55-19.00 zauważyłem juz nie pierwszy raz jakie chu-j-e jeżdżą w komunikacji miejskiej. Autobus CHYBA był linii 22 (za często nie jeżdżą - sprawdziłem rozkład). Przez około 300 metrów do autobusu biegł młody chłopak. Nie było wariantu żeby go nie zauważyć- oczywiście jak miał 5 metrów do drzwi CHAM CH-U-J KIEROWCA łomotnął drzwiami i pojechał. Pionieważ to chyba 3 taki wypadek, który widziałem z samochodu w ciągu ostatnich dwóch tygodni może ktos im się dobierze do spasionych zadów.
Następna rzecz - pewnie już wałkowana to punkty kontrolne autobusów w nadszym mieście. Jadą CHAMY np z wiauktu Dąbrowskiego 15 km/h w porze dośc sporego ruchu i robią sztyczny tłok. Może drogówka by tam stanęła od czasu do czasu, bo za 15 km/h to chyba też jedst mandat.
Na Pochybel CHAMOM Z KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH IP: *.csk.pl 20.07.05, 01:07
      mnie najbardziej boli, ze jak jadac samochodem przepuszcze autobus wyjezdzajacy
      z zatoczki, to ten pozniej jedzie z predkoscia 10 km/h, zeby nie byc za szybko
      przed punktem kontrolnym.
      • ogabignac Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH 20.07.05, 01:32
        Człowiek by machnął ręką na te autobusy latem i wsiadł na rower, no tak ale
        gdzie te ścieżki rowerowe;?
        • koczisss Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH 20.07.05, 02:07
          Ja jakoś bez ścieżek sobie radzę, jak ktoś chce rowerem pojeździć to pojeździ!!!
          • mruki Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH 20.07.05, 08:23
            to fakt, że dla chcącego nic trudnego, czasem można zaliczyć jakąś
            niespodziankę, ale jest ciekawiej;-)
            jak się jeździ samochodem, za wolno jadącym autobusem, to chyba jest
            niepowtarzalnie lepiej, niż być w tym autobusie;-)jeszcze podczas upału
            przyjeżdzaja za wczesnie a pozniej zbliżajac sie do punktow kontrolnych jadą 10
            km/h - wniosek: jak wsiadasz np przy wiadukcie na Sienkiewicza, wszystkie
            autobusy są punktualnie, bo jest kontrolka; wszyscy wiedzą, nikt nic nie robi,
            a pasażerów wysmażą podczas upałów i nie bedzie miał kto narzekać;-)
        • kamilario Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH 20.07.05, 10:24
          Najlepiej w styczniu pojeżdzij rowerem, nawet na ścieżkach
      • Gość: sebas Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH IP: 217.97.203.* 20.07.05, 10:22
        Tak prawde mowiac to kierowcy maja OBOWIAZEK przepuscic autobus wlaczajacy sie
        do ruchu. Wierze iz czynisz to pod wplywem dobrego odruchu ale takie zachowanie
        nakazuje prawo o ruchu drogowym.
        A ze autobusy jezdza jak jezdza? no comments.
    • kamilario Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH 20.07.05, 10:29
      Ja z kolei wiele razy widziałem, jak kierowca czekał na nadbiegającą osobę, a
      jeżeli już zdarzyło mu się zamknąć drzwi to się szybko reflektował i znowu je
      otwierał.
      Oczywiście są też przypadki chamstwa kierowców i to częste. Pamiętam jak
      wsiadałem do szesnastki, przede mną duzo starszych osób wsiadało, trwało to dugo
      mimi, że autobus niskopodłogowy, czekałem na końcu i kiedy już miałem wsiadać
      kierowca zaczął zamykać drzwi, wsadziłem rękę w dzrzwi i się otworzyły (jak to w
      manach:) Oczywiście osłalem wiązankę kierowcy od chu..., ale co ciekawe na
      następnych przystanku mimi że nikt nie wsiadał kierowca stał kilknaście sekund i
      czekał nie wiadomo na co. Wtedy zapytałem: "Co teraz ch.. Ci się nie śpieszy??"
      • nekroskop88 Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH 20.07.05, 10:31
        Ja nigdy nie miałem okazji zaobserwowac zjawiska zreflektowania sie kierowcy ;)
        • kamilario Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH 20.07.05, 10:49
          Ja też, inny fajny przypadek. Ikarus linii numer pięć, lipowa. Przede mną
          wsiadają strasi ludzie. Wsiadaą powoli, jeszcze może z pięć osób niw siadło a
          kierowca brzeczy tym swoim brżeczkiem, że drzwi chce zamykać. Czy ten pajac
          oczekiwał, że ja zacznę pchać ludzi przede mną czy im po głowie skakać, żeby wsiąść
          • nekroskop88 Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH 20.07.05, 10:52
            a pozniej sie dziwimy ze babcie autobusowe tak desperacko probuja sie dostac do
            srodka autobusu :)
          • Gość: |andy| Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH IP: *.koba.pl 20.07.05, 14:32
            kamilario napisał:

> Ja też, inny fajny przypadek. Ikarus linii numer pięć, lipowa. Przede mną
            > wsiadają strasi ludzie. Wsiadaą powoli, jeszcze może z pięć osób niw siadło a
            > kierowca brzeczy tym swoim brżeczkiem, że drzwi chce zamykać. Czy ten pajac
            > oczekiwał, że ja zacznę pchać ludzi przede mną czy im po głowie skakać, żeby ws
            > iąść

Miałem to samo (na 24, Ikarus 825), tyle, że kierowca dodatkowo ruszył z
            otwartmi drzwiami (wcześniej wciskał ten swój dzwonek). Dobrze, że nie
            wyleciałem z tego autobusu. Pismo w tej sprawie na Składową poszło...
            • Gość: komunik Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 14:37
              O! I tak trzeba - od pisania na forum pewnie nic sie nie zmieni. A gdyby kazdy przypadek chamstwa czy jazdy niezgodnej z rozkladem opisywal i wysylal pismo na Skladowa moze cos by sie zaczelo zmieniac...
              • Gość: masterboy Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 21.07.05, 23:37
                Najwiecej chamstwa jest w glebi autobusu wrod pasazerow,cholota nie nauczyla
                sie korzystac ze srodkow komunikacji publicznej.Jeszcze czeresniaki narzekaja
                na kierowcow.Szacunek im sie nalezy bo wykonuja ciezka i bardzo stresujaca
                prace.Pod tym wzgledem na pierwszym miejscu jest saper a po nim kierowca
                autobusu miejskiego.Jakby te buraki co najwiecej szczekaja popracowaliby w tym
                zawodzie to by zamkneli swoje swinskie ryje i zroumieliby czlowieka ktory ich
                do pracy wiezie.
                • kamilario Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH 21.07.05, 23:40
                  Jasne łaskawce mam w dupę całować. Jak mu się robota nie podoba to niech se do
                  innej idzie. Kto mu broni, zresztą za darmo tego nie robi.
                  • Gość: masterboy Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 21.07.05, 23:46
                    Powinienes tepaku taksowkami jezdzic jak ci w autobusie nie wygodnie.
                    • kamilario [...] 21.07.05, 23:48
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • myshaq Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH 22.07.05, 00:13
                        a już myślałem, że same sztywniaki są na tym forum ;->
                        do Grzesiuka co prawda deko Ci brakuje, ale to i tak było niezłe ;->
                        • kamilario Zostałem sprowokaowany. 22.07.05, 09:31
                          Oczywiście mój post/reakcja na mastera nalęzy skasować:P
                          • Gość: zabójca [...] IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 22.07.05, 09:49
                            • kamilario Nie zmieniaj nicków. 22.07.05, 09:51
                              A że skasują to ich sprawa:P
                • Gość: fan Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH IP: 83.175.158.* 22.07.05, 00:36
                  K...a, ale z ciebie czereśnia i burak. Jak masz wolne to ursusem świnie ganiasz po polu?
              • Gość: killer Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 22.07.05, 09:40
                Za pisanie takich kretynizmow na forum powinno sie konfiskowac komputery a
                autorow zamykac w Choroszczy.
        • Gość: fan Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH IP: 83.175.158.* 20.07.05, 10:53
          Juz kilkakrotnie był wałkowany temat kultury kierowców komunikacji i miejskiej i tych z PKS-u. Z pewnością orły kultury to nie są, ale jakikolwiek kursik, taki jaki ma miejsce w Wawie, Poznaniu i innych miastach, by sie przydał. Wszystkie powyższe spostrzeżenia potwierdzam. Tak jako kierowca zwykłego samochodu jak i nieczęsty pasażer MPK i innych spółek. Przydałby sie w autobusach wuwieszony, dobrze widoczny numer do dyżurnego, do którego prosto po takiej akcji można zadzwonić. Ja bym takiemu bucowi jeszce fotke strzelił, choćby z aparatu w komórce i publikował to w necie.
          • Gość: Romek Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 11:04
            Gość portalu: fan napisał(a):
            >Ja bym takiemu bucowi jeszce fotke strzelił, choćby z aparatu w komórce i
            >publikował to w necie.

A ja bym takiego buca na pierwszej galezi za jaja powiesil i jeszcze
            wykastrowal w dodatku...
            ;)
            Czy Wy troche nie przesadzacie? Kierowcow mpk-ow sa przeciez setki, kazdemu
            zdarzaja sie bledy, kazdy ma czasem zly dzien. Moim zdaniem ogolny poziom
            kierowcow mpk jest spoko - z reguly czekaj z zamknieciem drzwi na ostatniego
            pasazera i z reguly na drodze zachowuja sie w porzadku - a incydenty byly, sa i
            beda...
      • Gość: masterboy [...] IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 21.07.05, 23:22
        • Gość: fan Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH IP: 83.175.158.* 21.07.05, 23:27
          Kierowca autobusu chyba się odezwał. Jak wynika z opisów wcale autobusy tak nie gonią jakby niektórzy tego chcieli. Ale ty chyba wszystkiego jeszcze nie doczytałeś.
        • kamilario Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH 21.07.05, 23:33
          Jełopie a nie przyszło ci do głowy, że do innych drzwi też wchopdzili w tym
          czasie ludzie. Nie przyszło ci ciulu do głowy, że czas jaki potzrebowałbym do
          przejscia do nastepnych drzwi byłby równie długi, chyba że według ciebie
          powinienem biec??
          A do tego kto mi gwarantuje, że w tym czasie kierowca nie zamknie tamtych drzwii
          • Gość: masterby [...] IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 21.07.05, 23:44
            • kamilario Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH 21.07.05, 23:46
              Skoro mnie widziałeś to powiedz mniej więcej kiedy to było i na którym dokładnie
              przystanku, skoro taki inteligientny jesteś
      • Gość: Twój Koszmar Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 27.07.05, 19:36
        Jak cham z autobusu miejskiego Kamilario poda adres zamieszkania to kolesie z
        mojego bloku chetnie skopia mu dupsko
        • Gość: mocniak Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH IP: 80.50.35.* 30.07.05, 10:47
          Czy ty masz jakieś zaburzenia umysłowe? Chamstwo wyłazi ci wszystkimi otworami w
          ciele - nic nie robisz tylko obrażasz i grozisz ludziom.

Wiesz, że twój ostatni post może być podstawą do zgłoszenia zastraszenia na
          policji? Pomyśl trochę nad tym co piszesz.
    • Gość: lea Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 10:59
      zgadzam się, że kieowcy sztucznie blokują ruch przed punktami kontrolnymi,
      chwilę potem gdy tak im się spieszyło żeby jak najszybciej odjechać z przystanku
      (nie czekając na tych co pędzili przez pół Alei i byli tuż tuż).
      Ciekawa jestem też po co odjezdżają z pierwszych/końcowych przystanków kilka
      minut przed rozkładowym czasem? Droga z domu na przystanek zajmuje mi nie więcej
      niz 3 minuty przy przeciwnym wietrze i psach szarpiących za nogawki, dlaczego
      więc muszę wychodzić conajmniej 6-7 minut przed odjazdem linii 17 aby zdążyć
      rano na autobus???
      Popieram wniosek o zamieszczenie nr telefonu skarg i wniosków w MPKach!
      • kamilario Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH 20.07.05, 11:07
        Faky im bliżej końcowego tym większe przekręty na rozkładzie.
        Mam też wrażenie, że dopuki istniało ZOKM to kierowcy bardziej trzymali się rozkładu
        • Gość: komunik Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 12:53
          Dlatego punkty kontroli powinno sie przede wszystkim instalowac na koncowych. Przy dobrze ulozonym rozkladziejak kierowca bedzi epunktulany na poczatku i na koncu, to i w srodku nie powinno byc problemow z rozkladem.
    • Gość: lea Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.05, 11:02
      zapomniałam dodać, www.bialystokonline.pl/zokm.php, jest tu ankieta na
      ten temat, wypowiedzmy się też w tym miejscu, moze komuś to pokażą
    • Gość: majster Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH IP: *.csk.pl 20.07.05, 16:34
      Wszyscy, którzy tak tutaj obrzucają zarzutami kierowców pewnie nidy nie
      prowadzili w ruchu miejskim pojazdu większego niż osobówka czy dostawczak.
      Pomachałby któryś z was lewarkiem w Ikarusie podjeżdzając co 1 metr w korku a
      zmieniłby zdanie. Kierowcą MPK nie jestem i raczej nie zamierzam, wole trucki
      ale z opowiadań znajomego który miał dośc i przeszedł na TIRy wiem jak mogą
      uprzykrzyć życie skargi starych bab i nie tylko a to że nie podjechał 10 m do
      słupka na końcowym, a to że nie zaczekał bo miał 10 minut opóźnienia, itp. Co
      do czekania przed kontrolkami robi sie tak zeby nie dostać po premii za
      przyspieszenie. Sprawe rozwiązałby montaż GPS i ciągłe monitowowanie ruchu
      autobusu przez dyspozytora, urealnienie czasów przejazdu pomiedzy przystankami,
      podniesienie predkosci przejadowej na dobrych ulicach a zmniejszenie na
      dziurawych. W Pozaniu dyspozytor na bieżaco wydaje za posednictwem komputera
      polecenia kierowcy gdzie ma przyspieszyć gdzie zwolnić a gdzie pojechać
      objezdem bo jest np. wypadek. Nasz system kontroli jest skuteczny na tle innych
      miast (punktualność) ale już teraz przestarzały.
      • Gość: Mysza Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH IP: *.iig.pl / *.iig.pl 20.07.05, 16:40
        Widzisz, większość jednak potrafi zaczekać na biegnącego człowieka, zatrzymać
        się przy ludziach, a nie 10m dalej. Dlatego trzeba piętnować tych, którzy
        zagrywają w typowo chamski sposób. Niech się przesiądą na lodołamacz, pingwiny
        na pewno nie będą się skarżyć.

A co do wpuszczania autobusu ruszającego z przystanku: przepisy to jedno, ale
        ja wpuszczam, bo myślę sobie, że w moim samochodzie ja jeden się spieszę, a w
        autobusie kilkadziesiąt osób ;->
      • Gość: G Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 17:59
        No mnie taki ostatnio malo nie staranowal(w piatek, kierowca lini nr 27 na ul.
        Poleskiej jadac z dworca Pks w kierunku os. Białostoczek,o godz.11-40). Jechał
        2-pasm. i zajechał mi pas od środka jezdni (od kiedy autobusy mają prawo
        jeździć tym pasem???). Chyba rowerzyste chciał wyprzedzic (oczywiście bez
        kierunku i bez zachowania nalezytej odległości).Dobrze, ze chociaz na słuch nie
        chorował i klaksonik uslyszal. Wiec to, ze bialostockim kierowcom kultury
        brakuje to jest jedna bajka, ale to, że czuja sie panami drog i bardzo czesto
        stwarzaja zagrozenie dla zycia innych ludzi to druga bajka.Wiec moze zamiast
        jezdzic autobusami komunikacji miejskiej niech jezdza sobie samochodzikami...po
        dywanie :):)
        • Gość: fan Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH IP: 83.175.158.* 20.07.05, 19:42
          Pamiętacie taki zakręt z Hetmańskiej w popiełuszki jeszcze przed zbudowaniem nowego skrzyżowania? Pewnej zimy, tak z dwa lata temu, podczas złych warunków, kierowca Ikarusa wypchnął mnie po prostu z mojego zewnętrznego pasa na pas z jadącymi samochodami z naprzeciwka. Nie pozostało mi nic innego jak jak odbić w lewo i po pięknym piruecie zaparkować w na szczęście stojące tam zaspy śniegu. Przyczyna całej akcji była prozaiczna. Empek jechał po prostu za szybko i nie pozostało mu nic innego jak "brać" zakręt szerzej, zeby sie nie złamać przypadkiem. Odbyło sie to oczywiście moim kosztem. Widok otwartych z przerażenia oczu pewnej pani w czarnym kadecie, której ledwo umknąłem sprzed maski zapamietam do końca życia. Ja też miałem jakis duży kamień w gardle i zimny pot na czole. Taki to oto mały przykład ułańskiej fantazji driwera z miejskiej linii.
          • Gość: lenka Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH IP: 194.146.128.* 22.07.05, 09:48
            Nie broncie kierowcow autobusow, piszac, ze odwalaja ciezka robote, a my tego
            nie doceniamy. W innych miastach jest wieksze natezenie ruchu, wiecej ludzi, a
            autobusy jada sprawniej, szybciej, a kierowcy sa kulturalni.
            Niedawno wracalam 27. Niby 2 przystanki, ale gdybym nie wyszla ciut wczesniej,
            nie zdazylabym na ostatni autobus, ktory przyjechal 7 minut przed czasem, bo
            byl prawie pusty.
    • Gość: rootz Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH IP: *.abc.com.pl 28.07.05, 08:43
      Cham pozostanie zawsze chamem ! W innych miastach kierowcy autobusów też jeżdżą
      samochodami i przy okazji wyciągają wnioski. W Białymstoku (nie wszyscy)
      większość kierowców komunikacji miejskiej ma wszystko i wszystkich d...ie.
      Wygląda to jakby pracowali tam z przymusu i za karę.
      Przerabiałem ostatnio temat z autobusem, który zjeżdżał do zatoczki, przy
      której stoi przystanek. Oczywiście sygnalizacja kierunkowskazem nie jest
      potrzebna, bo przecież wszyscy w mieście wiedzą, że on tu musi się zatrzymać bo
      to przystanek linii XX. Zaskoczył mnie późniejszy manewr. Furman prowadzący ten
      autobus wpadł na pomysł, że się nie zatrzyma w tej zatoczce, bo nikt nie
      wysiada i nie wsiada na tym przystanku, więc machnął sobie fajerką w lewo i
      wyjeżdża z zatoczki (jak zwykle bez sygnalizacji). Byłem z lekka zdziwiony bo
      akurat znajdowałem się w połowie długości tego przegubowca. Kierowca jakby się
      nic nie stało, dalej wyjeżdża z zatoczki. Nie ma gdzie uciec a z przeciwka
      ciężarówka, z boku furman w autobusie, więc pozostała tylko ruuuuura, bo
      hamować nie było po co, bo zabrał by mnie ze sobą autobus. Jakoś się udało.
      Najbardziej wk...iła mnie roześmiana gęba furmana z autobusu. Nie wiem jak
      takim kretynom można pozowlić na prowadzenie autobusu ??!!
      • Gość: Pętak Re: CHAMY Z AUTOBUSÓW MIEJSKICH IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 29.07.05, 23:23
        Sprzedaj glabie samochod, nie dojrzales jeszcze zeby nim sie poruszac po
        miescie,kodeks drogowy w lape wez i studiuj chomoncie jeden i wiecej sie nie
        odzywaj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka