Dodaj do ulubionych

mam deja vu

28.09.05, 16:05
powtorka jak z krzaklawskim? moze jarek tez startuje w wyborach prezydenckich?
nowa kadencja zapowiada sie dobrze. za 4 lata znowu sld. stamtad tez prezydent
na 8 lat. mam nadzieje ze nie bedzie to cimoszewicz, bo znowu narobi w gacie
jak bedzie troche akcji
Obserwuj wątek
    • Gość: Z.P. Re: mam deja vu IP: *.elpos.net / *.elpos.net 28.09.05, 16:26
      Czy sądzisz, że gdyby wygrała PO, premierem zostałby szef PO?
      • fiat_lux Re: mam deja vu 28.09.05, 17:17
        Gość portalu: Z.P. napisał(a):

> Czy sądzisz, że gdyby wygrała PO, premierem zostałby szef PO?

nie chce chwalic sld ale kiedy oni byli u koryta, zachowali sie tak jak wymagal
        niepisany regulamin

poza tym co za roznica pis czy po? to ci sami ludzie
        aws i uw - nowe nazwy stara historia
        • fiat_lux_ormond Re: mam deja vu 28.09.05, 18:06
          tylko lewica moze zwiekszyc bezpieczenstwo oraz zlikwidowac bezrobocie w tym
          kraju
          teraz dopiero ludzie docenia rzady SLD
          • koczisss Re: mam deja vu 28.09.05, 18:09
            No właśnie, przecież przez 4 lata bezrobocie spadło o cały 1 procent, toż to jest wynik, który trzeba odnotować w Księdze Guinessa, no nie możemy zapomnieć, że skutecznie zmniejszyło się bezrobocie wśród rodzin parlamentarzystów LSD, ich najbliższych rodzin i przyjaciół!!
            • fiat_lux Re: mam deja vu 28.09.05, 18:21
              koczisss napisał:

> No właśnie, przecież przez 4 lata bezrobocie spadło o cały 1 procent, toż to je
              > st wynik, który trzeba odnotować w Księdze Guinessa, no nie możemy zapomnieć, ż
              > e skutecznie zmniejszyło się bezrobocie wśród rodzin parlamentarzystów LSD, ich
              > najbliższych rodzin i przyjaciół!!
              >

to giertych teraz jest w sld?
              • koczisss Re: mam deja vu 28.09.05, 18:27
                A czy Giertych rządził???

To, że załatwił robotę w ostatnim czasie, nie oznacza, że jest w LSD!!!
                Wszyscy oni są dobrzy, ale komuna jest na czele!!!
                • Gość: kwiatek Re: mam deja vu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 20:53
                  ,,,,zawsze miales dej vu mooi hooyoo...
          • Gość: mimochodem Re: mam deja vu IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 28.09.05, 21:35
            Nie przesadzaj!. Której lewicy? Niekoniecznie SLD będzie akuszerką , raczej
            Kwaśniewski.SLD jest moim zdaniem bytem przejściowym. Jestem coraz mocniej
            przekonany, że Kwaśniewski przy wsparciu globalnych (tzw rynki finansowe, a jak
            wiadomo w Polsce mozna robić wszystko oprócz "gmerania" w gospodarce ) i Gazety
            Wyborczej szykuje się do tworzenia nowego bytu, który będzie drugą nogą
            centrolewicową dla PO. Dla mnie coraz jaśniejsza staje sie sekwencja działań
            Prezydenta. Najpierw była walka z Millerem, potem Oleksym, potem wypuszczenie
            do boju Borowskiego (następnie wycofanie dla niego poparcia), następnie flirty
            Hausnera i Belki z demokratami. pl, potem odnowa w SLD na młodych, namaszczenie
            Olejniczaka i wykluczenie ("jedyny dla nich wybór do senatu") betonu czyli
            wszystkich wcześniej najważniejszych z SLD(Millera, Oleksego, Dyducha itd),
            wreszcie wyeliminowanie z gry Cimoszewicza. Siedziałby sobie Włodek C. w swoim
            Sulejówku czyli w Puszczy i naród za dwa lata by krzyczał wracaj na
            wodza .Nasłanie na niego "genialnego" sztabu z Nałęczem
            iPiekarską, "geniuszy" co to kroją tort z licem marszałka to nagroda Darwina
            za pomysł.
            Co łączy te wszystkie działania - trend ewidentnego osłabiania SLD.
            Jaki jest efekt końcowy? - utworzenie nowej lini podziału z usunięciem w
            cień walki z postkomunistami. Chodzi o to aby sensem walki były zmagania
            "ucywilizowwanej przewidywalnej Polski liberalnej", Polski rozwoju i wolnego
            rynku (w domyśle Polski potrzebnej globalnym) z Polską socjalną, Polska
            obskurancką i populistyczną czyli Polską PiS i LPR.
            Kto jest zagrożeniem dla Polski ? Juz nie Lepper i LPR ale PiS. Wyzwanie
            medialne ? - Trzeba wesprzec reformy i do tego trzeba nam nowoczesnej
            cywilizowanej lewicy. lewej nogi PO. Taki jest moim zdaniem globalny plan na
            przyszłość i Prezydent Aleksander K.ma być jego mężem opatrznościowym.
            Na lewicy szykuje się ciekawe nowe rozdanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka