Dodaj do ulubionych

Zapnij pasy

IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 05.10.05, 17:36
Moja sprawa,czy zapinam pasy,a nie socjalistyczno-koncesyjnego państwa.
Jeśli chce się troszczyć o ludzi to niech buduje dobre drogi,zdziera
gigantyczne podatki na ten cel między innymi.
A idąc tym tokiem rozumowania każdy powinien chodzić obowiązkowo w
atestowanym kasku i ochraniaczach to zmniejszy ilość interwencji ortopedów i
chiurgów.
Obserwuj wątek
    • Gość: kk Re: Zapnij pasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 02:32
      Czy w związku z tą rewalacyjną wiadomością, ilość śmiertelnych wypadków w
      Bialymstoku jest również 2 x większa?
      • Gość: Franki Re: Zapnij pasy IP: *.osiedle.net.pl 06.10.05, 08:14
        Ludzie!!!!Co za OSŁY!Mam na mysli ,oczywiscie PODRÓŻNEGO I KK.Trzeba byc niezle
        odmózdzonym,zeby takie bzdury pisać
        • Gość: podróżny Re: Zapnij pasy IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 06.10.05, 09:58
          Odmóżdzony to jesteś TY
          Dałeś tego przykład nie pojmując treści,nawet nie próbując dojść sedna,kłania
          się czytanie ze zrozumieniem i zwykła logika.

• Gość: majkelolen brawo podróżny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bialan.pl 06.10.05, 08:14
      jak chcą naszego bezpieczeństwa to dupy w troki i do budowania dróg się niech
      zabierają socjaliści i kaczyńscy ze swoim solidaryzmem "komunizmem"
      • Gość: kawelin Re: brawo podróżny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.csk.pl 06.10.05, 08:36
        he he
        śmierć przy 40km/ h ??
        Otylia rypnęła przy 180km/h i ...nic jej z zasadzie się nie stało,
        a małżeństwo w Porosłach zginęło w Fiacie ...stojąc w korku bo
        zostało "wprasowane" przez jednego tira pod drugi!!

Po co jakiś chu... regularnie sieje tu propagandę i rozgłasza bzdetne mity?
        tu chodzi o drenaż kieszeni a nie bezpieczeństwo kierowców,
        skoro wszystkie działania 'dla dobra kierowców" naprawdę zmniejszają liczbę
        wypadków to dlaczego ku*wa ta liczba z roku na rok rośnie? ktoś zna logiczną
        odpowiedź ??
        aha , poza konkursem, ktoś wie ile wynosi kara za "niemanie" polisy OC ??
        • Gość: kris Re: brawo podróżny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.209.237.* 06.10.05, 09:38
          wez sie czlowieku zastanow czlowieku!!! Otylia nie jechala 180km/h!!! ona sie
          rozbila przy manewrze wyprzedzania, to nawet nie logiczne, bo na polskich
          drogach ciezko sie rozpedzic do 180. poza tym ona wyprzedzala jakis sznur
          samochodow, ktory jechal max 90-100 na godzine, wiec zastanow sie glupolu!!! a
          jezeli jestes takim ciemniakiem i nie chcesz zapinac pasow, to nie zapinaj,
          twoje zycie, a nie moje. a ludzie najczesciej na drogach gina przez wlasna
          glupote...
          • Gość: sebas Re: brawo podróżny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 217.97.203.* 06.10.05, 10:44
            Jakbys nie zauwazyl predkosc 180 byla podawana przez policjantow a pozniej przez
            telewizje.
            Za "niemanie" OC jest 3000 - z tego co sie orientuje.
            • Gość: kawelin Re: brawo podróżny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.csk.pl 06.10.05, 13:27
              za niemanie OC "już jest" 5.000 tylko samego funduszu, +mandat +laweta +parking
              i wystarczy dzień się spóźnić z opłaceniem nawet jak 10 lat w rok w rok
              płaciłeś regularnie
              Złodziejstwo w biały boży dzień i tyle,
              a jak jakiś debil widzi w tym "bezpieczeństwo" to powinien się leczyć
    • Gość: Romek Rozwiązanie problemu pasow IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 09:20
      Gość portalu: podróżny napisał(a):
      > Moja sprawa,czy zapinam pasy,a nie socjalistyczno-koncesyjnego państwa

Oczywiscie ze to twoja sprawa, ale pod jednym warunkiem - ze spoleczenstwo nie
      bedzie placic za twoje leczenie po wypadku, w ktorym nie miales zapietych
      pasow.
      I to mogloby rozwiazac problem pasow - kto nie zapina pasow bezpieczenstwa,
      jednoczesnie zrzeka sie prawa do bezplatnego leczenia.
      • Gość: rowerzyk Re: Rozwiązanie problemu pasow IP: 195.177.197.* 06.10.05, 09:29
        brawo
        Od siebie jeszcze dodam, ze z moich obserwacji stluczek w miescie wynika, ze
        zapiecie pasow chroni przy nawet drobnej kolizji przed wybiciem szyby glowa.
        Nie zal ci glowy? -Nie zapinaj.
        pozdrawiam
        • kamilar Re: Rozwiązanie problemu pasow 06.10.05, 10:45
          Do czorta z głową i tak jest pusta i nic nie warta, ale za to szyba trochę
          kosztuje:)
      • Gość: podróżny Re: To tak w zasadzie nie o same pasy chodzi !! IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 06.10.05, 09:49
        Słuchaj tak samo,jak wcześniej wspomniałem.Nie nosisz specjalnego ochronnego
        kasku,nie meldujesz się na komisariacie co tydzień,że taki sprzęt posiadasz,co
        już jest Twoim wykroczeniem,bo jest obowiązkowe ! Teraz doznajesz wypadku,spadł
        Ci na głowę ciężki karnisz podarowany przez ukochaną teściową,i nie zwracają Ci
        za leczenie Twojej rozwalonej mózgownicy,choć płaciłeś składki ubezpieczeniowe !
        -Czy to nie to samo,podoba Ci się tak ? ! To jest Twój tok myślenia.

Czy to trudno zrozumieć,że w normalnym systemie ja sam płace na swoje
        składki ubezpieczeniowe-emerytalne itd., tyle ile chce i jak mam ochote sobie
        rozbić łeb i za to płacic to moja SPRAWA !! Idzie to z MOICH !! odłożonych
        pieniędzy !! Nie Twoich,czy społeczeństwa rozumiesz TO !!
        Poza tym te pieniądze,były moje i są moje,Twoje,jeśli coś się z Tobą, nie życzę
        Ci tego,ale jeśli zginiesz, to te pieniądze należą się Twoim spadkobiercom.Tak
        jest w normalnym systemie.U nas jak wiesz tak nie jest.
        To co robisz ze swoim życiem,jest wyłącznie Twoją sprawą.Nie bądzmy
        niewolnikami w swoim kraju,czy ludzie tacy jak Ty nie zauważają,że takie
        stwierdzenie - "Oczywiscie ze to twoja sprawa, ale pod jednym warunkiem - ze
        spoleczenstwo nie
        > bedzie placic za twoje leczenie po wypadku, w ktorym nie miales zapietych
        > pasow" -to stwierdzenie niewolnicze.Gdzieś mam takie społeczeństwo ! Pan
        zapłacił za niewolnika (państwo-system rządzący,mafia rządząca ?) i nie może
        dopuszczać by niewolnik sobie coś zrobił samopas.A jeśli już stało się,to po co
        mu chory niewolnik bez szans na pracę,niech zdycha lepiej,bo leczenie przekroczy
        koszty zakupu parobka.
        Oczywiście podane przeze mnie przykłady są specjalnie kontrastowe,ale myślący
        ,którym komuna nie przeżarła mózgu wiedzą o co chodzi.
        Pozdrawiam
    • Gość: Obywatel X Re: Zapnij pasy IP: 212.33.64.* 06.10.05, 10:37
      Cała moja cztero osobowa rodzina zapina pasy i mam w dupie przepisy robie to
      wyłącznie dla własnego i rodziny bezpieczeństwa!!! Światełka też przez cały rok
      mam palone bo mam w dupie przepisy, nikt mi tu nie będzie nakazywać co ja mam
      robić!!!
    • kamilar Re: Zapnij pasy 06.10.05, 10:56
      Jakiś rok temu widziałem samochód po wypadku, ofiary już nie było. Za to
      samochód miał rozbita przednią szybę drobny mak, kupe odłamków zdajdowało się
      przed samochodem, zupełnie jaklby COŚ ją wypchnęło od srodka i sobie pofruwało.
      Ale no cóż przecież mamy demokrację i nikt nikogo nie będzie zmuszał do
      zapinania pasów.
    • Gość: podróżny Re: Zapnij pasy IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 06.10.05, 11:09
      jak to mowią:
      "Czort swajo pop swajo"
      Kto chce ten zrozumie

• Gość: kawelin Re: Zapnij pasy IP: *.csk.pl 06.10.05, 13:37
        masz 100% racji,
        następnym krokiem może być zmuszenie nas np do ubezpieczenia mieszkania, dla
        naszego dobra, abyśmy nie wylądowali pod mostem jak nam się spali :)
        Takim właśnie prawem kaduka płacimy abonament RTV, telewizja publiczna jest
        przecież 'dla naszego dobra" więc musimy ją oglądać :)

coś patrzę że dzisiaj to nawet ludzie po "studiach" to idioci, ma papier ale
        rozumu już nie, echh co za czasy nastały
    • Gość: yoda Re: Zapnij pasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.05, 14:01
      aleś Ty głupi,

tu chodzi o Twoje ubezpieczenie i leczenie a nie o to co jakis durny młotek ma
      w pustym łbie
      • Gość: fan Re: Zapnij pasy IP: *.piasta.pl 06.10.05, 15:23
        Podam jeden przykład ukazujący wyraźnie jak jesteśmy oszukiwani przez ubezpieczalnie. Wszedł przepis o ograniczeniu prędkości w terenie zabudowanym do 50 km/h. Miało to ograniczyć ilość wypadków i kolizji. Jeśli faktycznie doprowadziło to do ich ograniczenia to powinniśmy płacić mniejsze OC. W Bialymstoku to powinniśmy płacić w ogóle juz mało bo mamy ograniczenia do 30 km/h na większości ulic.
    • Gość: podróżny Re: Zacznijmy od czytania ze zrozumieniem,prostej IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 06.10.05, 16:56
      chłopskiej logiki na początek,potem przejdziemy do rzeczy trudniejszych typu
      metafory,alegorie i wszelkie środki wyrazu.Jeśli to co poniektórzy zaliczą
      zaczniemy dalej.
      Nie uważam się za mądrale,ale czytając komentarze na necie nie wiem,czy reagować
      na to,czy nie.Ktoś słusznie kiedyś się wyraził,że nie zagląda do sieci,bo zbyt
      wielu tam tryglodytów z umiejętnością obsługi klawiatury.
      Nie mam na celu kogokolwiek tym obrazić,ale zmusić do myślenia.I wcale nie
      chodzi tu tak bardzo o pasy same w sobie,to drobiag,ale unaocznia styl
      sprawowania władzy.Jest to sposób prowadzenia polityki przez państwa europejskie
      w ogóle, jak ktoś chce by zabrzmiało unijnie i międzynarodowo.Obywatel w Europie
      jest traktowany jak niewolnik,nawet w swoich prywatnych sprawach.Kiedy i czy ma
      zapinać pasy,wywieszać bieliznę na balkon,myć zęby,ubezpieczać się
      obowiązkowo,mieć konto w banku,płacic abonament za posiadanie
      telewizora,gdzieniegdzie obowiązkowo głosować,,płacic nadmierne podatki często
      na bzdury rządzących,być zameldowanym (zwyczaj okupacyjny) i wiele wiele innych
      wymysłów na które szkoda słów.
      Dlaczego nikt nie pomyśli,że państwo powinno CHRONIĆ PRZEDE WSZYTSKIM PRZED
      WROGIEM ZEWNĘTRZNYM (wojsko) I WEWNĘTRZNYM (policja) I SIĘ NIE WTRĄCAĆ W JEGO
      PRYWATNE ŻYCIE,TYLKO JE UŁATWIAĆ !!!!
    • Gość: kk Re: Zapnij pasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.05, 18:30
      Czy zamiasta się wymądrzac i obrażać innych może mi któś odpowiedzieć na proste
      pytanie: Czy w związku z niezapinanymi pasami ilość śmiertelnych wypadków w
      Białymstoku jest również 2 x większa?
      • Gość: kk Re: Zapnij pasy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 00:08
        Ale jaja! W ciągu tygodnia już trzeci raz złapałem się na zapinaniu pasów w
        mieście!
        • Gość: kawelin Re: Zapnij pasy IP: *.csk.pl 11.10.05, 08:51
          możesz być dumny!
          dzięki tobie posłowie i senatorowie dostaną skromne odprawki...
          tym bardziej że akcyza z paliwa jest podstawą finansowania całego aparatu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka