anika1983 11.10.05, 08:30 Jak widzę, że tyle osób głosowalo tu na PiS oraz na Kaczyńskiego, jest mi wstyd, że stąd pochodzę :( Z całym szacunkiem dla tych, co zagłosowali na Tuska i PO Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: j-a Re: Jestem dumna z B-stoku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 09:15 Ja nie mieszkam w Białymstoku, ale interesuję sie tym miastem i jestem dumna, że są tam ludzie samodzielnie myslący, ze są w stanie ocenić, co jest właściwe i kto ma racje. A ty masz cholerny kompleks niższości. Wyzwól się z tego kompleksu, bo to chore i nie słuchaj tego, co ci media wmawiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Jestem dumna z B-stoku. 11.10.05, 09:19 A czemy to niby Ty masz być tą mondrom i oceniać, ze głosowanie na Kaczyńskiego to przejaw samodzielnego myślenia. Moim zdaniem jest to przejawem raczej podatności na manipulacje KAczora, bo Kaczor to manipulant, wie że ludzie są za głupi, żeby to zauważyć. Żeby było jasne nie głosowałem ani na Kaczora ani na Donalda Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jestem dumna z B-stoku. 11.10.05, 09:38 raczej podatności na tanią propagandę Kaczyńskiego, który nie ma pojęcia o ekonomii... Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: Jestem dumna z B-stoku. 11.10.05, 10:16 Kaczyński sam atakuje personalnie Donalda, oczywiście nie swoimi rękoma tylka poprzez Kurskiego. Dzisiaj udaje oburzenie, ze jak tak można stosować takie metody, mówić, że to nic złego, że Kazimierz Wielki się z mafią spotyka na obiadkach (kiedy Kwaśniewska spotykał sie z Dochnalem, osobą wówcas o nic nie podejrzana było źle, gdyby coś takiego zrobił Cimoszka lub Rokita jużby Kaczor musiał się tym Rydzykowi pochwalic). Że PO prowadzi brudną kampanie, kłamie (przypomne znikające maskotki i meble oraz to, że pna debacie Kaczor sugerował, że 15% vat spowoduje, ze PO będzie chciało szuakać oszczędności na emeryturach i rentach, a jeszcze niedawno twierdził i to słusznie, że 15% VAT spowoduje wzrost w pływów do budżetu, świadomie w ten sposób manipulując wyborcom, kiedy mu wygodnie) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jestem dumna z B-stoku. 11.10.05, 10:55 Oczywiście skoro Kurski jest w sztabie Kaczyńskiego to ponosi konsekwencje wypowiedzi swojego podwałdnego. A to Kurski prowadzi przede wszystkim brudną kampanię. Poza tym jeśli fakty dotyczące arcinkiewicza jakie pojawiają się w mediach są parwdziwe to nie powinien on tworzyć rządu. Pzrecież tak samo zaczynało SLD w 2001!!! Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Jest mi wstyd za Białystok... 11.10.05, 10:07 Kaczki to ja lubię, ale te co po stawie pływają!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawelin przecież to jest jeden i ten sam AWS IP: *.csk.pl 11.10.05, 10:55 tylko pod innym krawatem, schowaj się dzieciaku w cień, bo brednie wypisujesz, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: przecież to jest jeden i ten sam AWS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.05, 13:13 Raczej chyba krawatami. Bo przecież każdy postsolidarnościowieć czymś musi odróżnić jedynie słuszną własną rację :o)). Będziemy mieli cyrk na górze, jak za Wałęsy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebas Wstyd mi za Ciebie Aniko IP: 217.97.203.* 11.10.05, 11:01 Dlaczego? Bo oceniasz ludzi ktorych zupelnie nie znasz, nie szanujesz ani ich ani ich wyboru, jestes slepa zapatrzona tylko w swoje racje, nie rozumiesz ani nie probujesz zrozumiec ludzi tylko ferujesz wyroki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duży Re: Wstyd mi za Ciebie sebas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 11:08 Zainteresuj się jak kaczor działał w Warszawie przez trzy lata. Więcej nie trzeba, bo najlepszym sprawdzianem jest to jak ktoś działa, a nie jakie ma gadane. Aniko, pozdrówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j-a Re: Wstyd mi za Ciebie sebas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 12:01 A jak działał? Dobrze. Kiedy on rządzi, zaczęłam sie czuc bezpiecznie w mieście. Policja i straż chodzą po osiedlach przez cały dzień i noc.Wiele innych przykładów można by dać. W Warszawie mieszka najwiecej bogatych ludzi, a oni głosuja na platforme, dlatego tutaj Kaczyński nie wygrał. A szkoda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ursus Re: Wstyd mi za Ciebie sebas IP: *.bsk.vectranet.pl 11.10.05, 12:16 Ty chyba mieszkasz na Zielonych Wzgorzach a nie w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: duży Re: Wstyd mi za Ciebie sebas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.05, 12:19 Bo żeby czuć się bezpiecznie wystarczą ci zapewnienia kaczora, że poprawiło się bezpieczeństwo w Warszawie, a tak wcale nie jest. Liczba przestępstw wcale się nie zmniejszyła, a statystyki robią mandaty wlepiane babciom, które żeby sobie dorobić sprzedają na ulicy czosnek. Babcie muszą płacić mandaty, a przestępcy latają wolno. Przeczytaj sobie i nie pisz więcej głupot: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51&w=30020152 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sebas Ludzie: myslcie jak czytacie IP: 217.97.203.* 11.10.05, 12:36 Czy gdziekolwiek chwalilem badz ganilem Kaczynskiego? Czy gdziekolwiek chwalilem badz ganilem Tuska? Czy gdziekolwiek chwalilem badz ganilem kogokolwiek innego? Przeciez wyraznie napisalem ze niepodoba mi sie potepianie ludzi za to ze osmielili sie miec inne poglady niz Anika. I wyraznie napisalem co sadze o takim podejsciu do ludzi jakie zaprezentowala Anika. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re:kaczyńskiemu mówimy dość:) 11.10.05, 15:24 Kaczyński jest najgorszym prezydentem Warszawy od 1989 r. Inwestycje zpadły praktycznie do zera. Miasto bardzo nieudolnie przygotowało wnioski o dofinansowanie ze strony UE. Prezydentura Kaczyńskiego nie przyniosła żadnych praktycznie plusów (jedno muzeum powstania warszawskiego na 3 lata to mało) Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Re: Wstyd mi za Ciebie Aniko 12.10.05, 08:35 Jestem z Bialegostoku, czuję się Białostocczanką, ale mieszkam od kilku lat w Warszawie i widzę, co Kaczor tu robi, osobiście znam tutaj tylko jedną osobę, która głosuje na Kaczora, a wszystkim pozostałym nawet do głowy by to nie przyszło. Czy cała Polska jest ślepa??? Czy nie możecie wziąć przykładu z Warszawy, która już poznała Kaczkę. Po co popełniać błędy, jak można się uczyć na cudzych. Warszawa 3 lata temu popełniła wielki błąd oddając władzę w stolicy Kaczorowi i teraz probuje pokazać całej Polsce, żeby nie popełniła tego samego błedu. Rządy tego człowieka były przykładem nieudolności, braku kompetencji oraz nieznajomości prawa, tak właśnie prawa!!! Doktor prawa wogóle nie zna się na prawie i sprawiedliwości!!! To jest jakaś paraanoja, że stado baranów idzie dobrowolnie na rzeź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: Wstyd mi za Ciebie Aniko IP: *.elpos.net / *.elpos.net 13.10.05, 20:58 Pisz w Wordzie, to Ci błędy poprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 11.10.05, 15:31 Pewnie białostoczanie nie dorośli do demokracji, he he. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 11.10.05, 15:47 Czyzbyś Jasne był rozgoryczony wynikiem Korwina w wyborach prezydenckich:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
czabanow Re: Jest mi wstyd za Białystok... 11.10.05, 15:53 alex.4 napisał: > Czyzbyś Jasne był rozgoryczony wynikiem Korwina w wyborach prezydenckich:):):) a Ty nie byles rozgoryczony po tak sromotnej porazce twojej partii w wyborach parlamentarnych:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 11.10.05, 16:00 aby odnieść sukces w wyborach tzreba mieć pieniądzę. Zdobycie jednego procenta głosów kosztuje wydanie w czasie kampanii pomiędzy 1-2 mln zł. My zdobylismy liczbe głosów adekwatną do poniesionych kosztów na kampanię. czas chałupniczych kampanii się skończył. Jak się nie ma pieniędzy na kampanię to nie ma się szans:) Odpowiedz Link Zgłoś
czabanow Re: Jest mi wstyd za Białystok... 11.10.05, 16:04 skoro tak to po co wogole startowaliscie w wyborach ?? skoro wedlug ciebie wynik wyborow jest wylacznie zwiazany z poniesionymi kosztami a was nie bylo nawet stac, zeby przeskoczyc prog wyborczy... slaba kalkulacja, macie marnych specow w swoich szeregac Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 11.10.05, 16:06 A dlaczego startował Korwin Mikke? Przecież było oczywiste że nie ma szans przekroczenia 2% tak w wyborach parlamentarnych jak prezydenckim?????? Odpowiedz Link Zgłoś
czabanow Re: Jest mi wstyd za Białystok... 11.10.05, 16:08 alex.4 napisał: > A dlaczego startował Korwin Mikke? Przecież było oczywiste że nie ma szans > przekroczenia 2% tak w wyborach parlamentarnych jak prezydenckim?????? korwin mikke jest przynajmniej zabawny :) czy wasza partia jest tak samo zabawna i pocieszna i porywa sie z motyka na ksiezyc? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 11.10.05, 16:12 Ma dobry pomysł dla Polski który dałby szybki rozwój. Sensowny program a nie zabawność jest istotniejsze w polityce:) Odpowiedz Link Zgłoś
czabanow Re: Jest mi wstyd za Białystok... 11.10.05, 16:42 alex.4 napisał: > Ma dobry pomysł dla Polski który dałby szybki rozwój. Tak dobry, ze malo kto zaglosowal na PD ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 11.10.05, 16:44 I tak więcej niż na PJKM:):):) Popełniono wiele błędów podczas kampanii i przed. Nawet najlepszy program nie gwarantuje sukcesu jak się nie ma pieniedzy na jego popularyzację:) Odpowiedz Link Zgłoś
czabanow Re: Jest mi wstyd za Białystok... 11.10.05, 17:50 alex.4 napisał: > I tak więcej niż na PJKM:):):) i to jest dla ciebie powod do dumy ...sic ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 11.10.05, 18:17 > I tak więcej niż na PJKM:):):) Wynik lepszy o ułamki procent, koszty kampanii kilkadziesiąt razy wyższe, dostęp do TV - nawet nie ma co porównywać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.elpos.net / *.elpos.net 11.10.05, 21:56 Alex4, Wasza partia nie musi sie popularyzować. Są tam same znane osobistości polityki. Społeczeństwo po prostu doceniło tych ludzi za dotychczasowe osiągnięcia. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 13:19 drodzy zwolennicy upadającego UPR. Wasza linia polityczna doznała kolejnej porażki. Włąściwie was nie ma. Środowiska liberalne w Poslce mają się nienajgorzej. Demokraci przegrali z kretesem, ale dawni członkowie UW nadaja ton PO. Wystarczy zobaczyć co się dzieje z członkami zarządu UW (np. z 1995 r.) przewodniczący - T. Mazowiecki - jest emerytem wiceprzewodniczący - D. Tusk - poseł, prezydent? sekretarz generalny - B. Komorowski - poseł czł. J. M. Rokita - poseł, wicepremier czł. J. Lewandowski - eurodeputowany czł. B. Geremek - - eurodeputowany czł. P. Piskorski - eurodeputowany czł. H. Suchocka - ambasador EP przy Watykanie czł. J. Kuroń - nie żyje czł. W. Frasyniuk - poza parlamentem B. Borusewicz prawie na pewno będzie marszałkiem senatu. J. Onyszkiewicz jest wiceprzewondniczącym europarlamentu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.10.05, 14:05 Szok. Kuroń i Geremek liberałami. Zdaj sobie w końcu sprawę, że UW to nie jest i nie była partia prawicowa. Niedawno słyszałem o możliwej koalicji z SDPL, żałosne. Środowisko liberalne (właściwie ko-liberalne, bo liberalne w Polsce nie istnieje) ma się dobrze, bo do Sejmu i Senatu dostało się kilkunastu ludzi którzy deklarowali się właśnie jako ko-liberałowie. Z tą listą daj se spokój, nie chodzi mi o żadnego z tych ludzi. A o UPR się nie martw. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 14:28 UW była partią centrową, partią środka. Tak jak liberalizm, który jest pewną ideologią, z której wynika podejście do gospodarki. Podejście które chce jak największej wolności, jak najmniej reguł, jak najmniej państwa. Z Kuronia był wiekszy liberał niż z Korwina Mikkego który jest konserwatystą. Filozofia podejście do świata konserwatystów jest zupełnie inne niż liberałów. Konserwatysta zwrócony jest ku przeszłości co powoduje, że źle reaguje on na zmiany w współczesnym świecie.... Do tego Korwin jest populistą i demagogiem nie gorszym niż Lepper... Liberalizm to nie jest kara śmierci, czy brak edukacji dla kobiet:) Znajomi z policji z PÓLNopraskiej komendy policji opowiadali jak się stało, że Korwin został ugodzony nożem (w końcu miało to miejsce na terenie ich dziłania). Korwin miał kochankę na Pradze. Kiedy doszło do zerwania przyszedł odebrać wszytskie prezenty od tej kobiety. Doszło do awantury w czasie której doszło do ugodzenia nożem Korwina przez tą kobietę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.10.05, 14:42 > Tak jak liberalizm, który jest pewną > ideologią, z której wynika podejście do gospodarki > Z Kuronia był > wiekszy liberał niż z Korwina Mikkego który jest konserwatystą. Litości... > Konserwatysta zwrócony jest ku przeszłości co powoduje, że źle reaguje on na > zmiany w współczesnym świecie.... Daj sobie spokój z pisaniem takich głupot. To co napisałeś ma zastosowanie wyłącznie w sferze obyczajowej. > Do tego Korwin jest populistą i demagogiem nie gorszym niż Lepper... Liberalizm Jasne. Liberalizm > to nie jest kara śmierci, czy brak edukacji dla kobiet:) A co ma wspołnego kara śmierci z gospodarką ? Brak edukacji dla kobiet - już pisałem daj sobie spokój z pisaniem takich głupot. > Znajomi z policji z PÓLNopraskiej komendy policji opowiadali jak się stało, że > Korwin został ugodzony nożem (w końcu miało to miejsce na terenie ich > dziłania). Korwin miał kochankę na Pradze. Kiedy doszło do zerwania przyszedł > odebrać wszytskie prezenty od tej kobiety. Doszło do awantury w czasie której > doszło do ugodzenia nożem Korwina przez tą kobietę. Może Fakt albo SE opublikują te rewelacje ? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 15:03 jasne Korwin nie jest żadnym liberałem co widać po jego poglądach politycznych. jest konserwatystą. O ile liberalizm reaguje na zmiany w otaczającej nas rzeczywistości to konserwatyzm stoi w miejscu. Widzi swiat jak w XIX wieku - tymczasem świat jest zupełnie inny. Do tego Korwin ostatnio głównie głosi absurdalne sądy dotyczące lustracji (wedle niego teraz walczy bezpieka pisu z bezpieką z po...) oraz wprowadzenie kary śmierci. To z liberalzimem nie ma nic wpsólnego. Jakoś liberałowie w Europie zachodniej nie utrzymuja żadnych kontaktów z UPR czy Korwinem Mikke... Jesli masz kontakt z Korwinem to spytaj się czy to prawda:) I dlaczego Korwin chciał aby uciszyć całąs prawę, która była dosyć kompromitująca wobec niego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.10.05, 15:18 > jasne Korwin nie jest żadnym liberałem co widać po jego poglądach politycznych. > > jest konserwatystą. O ile liberalizm reaguje na zmiany w otaczającej nas > rzeczywistości to konserwatyzm stoi w miejscu. Widzi swiat jak w XIX wieku - > tymczasem świat jest zupełnie inny. Oczywiście, że Korwin nie jest liberałem. Korwin jest konserwatywnym liberałem. Trochę sobie przeczysz, bo pisałeś że liberalizm to głównie gospodarka. > Do tego Korwin ostatnio głównie głosi absurdalne sądy dotyczące lustracji > (wedle niego teraz walczy bezpieka pisu z bezpieką z po...) oraz wprowadzenie > kary śmierci. To z liberalzimem nie ma nic wpsólnego. Jakoś liberałowie w > Europie zachodniej nie utrzymuja żadnych kontaktów z UPR czy Korwinem Mikke... Patrz wyżej. Europa zachodnia jest zdominowana przez eurosocjalistów. Prawidziwe prawicowe partie mają tam niewiele wyższe poparcie od UPR. A kto powiedział, że tamtejsze partie nie utrzymują konkaktu z UPR ? > Jesli masz kontakt z Korwinem to spytaj się czy to prawda:) Nie, nie mam. Nie jestem nawet członkiem UPR. I mało mnie obchodzi prywatne życie Korwina. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 16:35 konserwatywny liberalizm tak ma się do rzeczywistości jak socjalistyczny liberalizm. Konserwatyzm i liberalizm są systemami ze sobą sprzecznymi. To, że obie formacje chcą mniejszych podatków nie oznacza że tworzą koherentną całość. Konserwatywny liberał jest jak świnka morska ani morska ani świnka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.10.05, 18:35 > konserwatywny liberalizm tak ma się do rzeczywistości jak socjalistyczny > liberalizm. Bredzisz. Liberalizm nie może być socjalistyczny, ale np. socjalizm może być konserwatywny. Mylisz pojęcia. Konserwatywny liberał jest obyczajowym konserwatystą i gospodarczym liberałem. Proste i bezwzględnie logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 19:19 konserwatywność i liberlizm nie idą ze sobą w parze... to dosyć proste bo wynikają z innych filozofii. Liberalny konserwatysta to pewien nowotwór:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.10.05, 19:45 Nie porafisz albo nie chcesz przyswoić pewnych oczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 19:51 oczywistości czy sztucznych tworów???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.10.05, 19:54 www.bezuprzedzen.pl/poglady/konserwatywny_liberalizm.html Miłej lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 20:04 strona UPR, sami są jak "świnki morskie" więc twierdzą że taka schizofrenia jest normalna:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.10.05, 20:14 > strona UPR ???????? Nawet przykro prostować. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 20:15 konserwatywny liberalizm jest takim samym fantomem jak socjaliberalizm. Obie kontrukcje świadczą o pomieszaniu pojęc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.10.05, 22:51 Jedyną osobą która miesza pojęcia (albo ich nierozumie) jesteś Ty. W takim razie powiedz jak nazwiesz człowieka który jest konserwatystą w sferze obyczajowej (przeciwnik aborcji, małżeństw homoseksualnych, silnie przywiązany do tradycji etc etc) i ma ultraliberalne podejście do gospodarki ? Czekam na Twoją radosną twórczość. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 13.10.05, 11:53 widzisz twoje podejście prowadzi do powstawanie takich konstrukcji jak liberalno-chadecki-socjalista o skłonnościach konserwatywnych.:) Jesli ktoś ma podejście konserwatywne to w gospodarce zapewne rónież będzie miał skłonności konserwatywne i nie nalezy mylić ich z liberalizmem gospodarczym. Obie ideologie RÓŻNIĄ się w sferze gospodarczej. To, że obie ideologie chcą niskich podatków i małego udziału pańśtwa w gospodarce (bardzo małęgo albo wcale) to nie znaczy że to są takie same podstawy. A ty tego nie do końca rozumiesz. Powtarzasz tylko frazesy o konserwatywn0- liberalno- socjalistach... A cała ta mieszanka wynika z pomieszanbia w Poslce pojęć, gdzie rzeczy istotne gospodarka zostały przyćmiony przez względy światopoglądowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 13.10.05, 19:33 Czekam na odpowiedź na moje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 13.10.05, 19:41 to powiedz co sądzisz o finansowaniu nauki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 13.10.05, 20:09 > to powiedz co sądzisz o finansowaniu nauki? Że co ? Ja nie prosiłem żebyś określił kim jestem ja, tylko hipotetyczny człowiek o którego poglądach napisałem. Za naukę każdy powinien płacić sam, oczywiście nie płacąc podatków na szkolnictwo przez całe życie. Najbiedniejsi (którzy na obecnym systemie tracą najwięcej) mogliby otrzymywać stypendia, ale wszystko leży wyłącznie w gestii uczelni. Do tego kredyty (system USA). Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 18.10.05, 15:04 czy ty umiesz czytać. Mówiłem o finansowaniu nauki a nie szkolnictwie wyższym.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 19.10.05, 11:41 To samo + bony na naukę w szkołach podstawowych w okresie przejściowym. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 19.10.05, 12:25 chyba niezbyt rozumiesz pytanie któe ci zadałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 19.10.05, 13:02 > to powiedz co sądzisz o finansowaniu nauki? Więc ? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 19.10.05, 13:06 cały czas nie odpowiedziałęś na zadane ci pytanie:) nie pytam czy studenci maja płacić za studia, a uczniowie za szkoły, tylko jak ma być finansowana nauka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 19.10.05, 13:22 > nie pytam czy studenci maja płacić za studia, a uczniowie za szkoły, tylko jak > ma być finansowana nauka O jaką naukę Ci chodzi ? O badania naukowe czy szkolnictwo ? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 19.10.05, 14:35 o badania naukowe:) przecież mówię NAUKA:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 19.10.05, 14:56 > przecież mówię NAUKA:) Akurat nauka nie jest pojęciem jednoznacznym. Co sądze o finansowaniu badań naukowych ? A co można w tym aspekcie sądzić ? Badania naukowe w strategicznych dla państwa dziedzinach powinny być przez nie finansowane. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 19.10.05, 15:12 co znaczy "strategicznych dla państwa dziedzinach"? To jest wieloznaczne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 19.10.05, 15:45 > co znaczy "strategicznych dla państwa dziedzinach"? Powiedzmy, że chodzi o badania w zakresie militarnym, chemicznym, medycznym etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 11.10.05, 18:15 > A dlaczego startował Korwin Mikke? Przecież było oczywiste że nie ma szans > przekroczenia 2% tak w wyborach parlamentarnych jak prezydenckim?????? Gdyby miał taki dostęp do TV jak PD, to by przekroczył. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 13:20 Gość portalu: Jasne napisał(a): > > A dlaczego startował Korwin Mikke? Przecież było oczywiste że nie ma szan > s > > przekroczenia 2% tak w wyborach parlamentarnych jak prezydenckim?????? > > Gdyby miał taki dostęp do TV jak PD, to by przekroczył. alex: jasne nie bądź smieszny. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 11.10.05, 16:11 PiS wydał ponad 30 mln na kampanię - koszt 1% ponad 1 mln PO twierdzi oficjalnie że wydała 20 mln, ale Kopińska i organizacje pozarządowe szacują koszt ich kampanii na 40 mln. Koszt prawie 2 mln LPR wydała 12 mln uzyskała 9% SDPL wydała 8 mln uzyskała mniej niz 4% Aby dotrzeć do wyborców trzeba dużych pieniędzy (koszty kampanii telewizyjnej, bilbordy, citylighty). Nawet bardzo kontrowersyjne poglądy nie dają dziś szans na odniesiony sukces. Partie bez pieniędzy jak RP czy PJKM uzyskały znikowme poparcie. czasy się zmieniły. dzieki ustawie o finansowaniu partii politycznych partie, które nie miały dobrych notowań u prywatnych darczyńców stać było na profesjonalną kampanię. czas się zmienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.elpos.net / *.elpos.net 11.10.05, 20:05 Podobnie jak Ty Alex4 sądzę, że poparcie dla Tuska odzwierciedla zainwestowane w kampanię pieniadze, a nie kwalifikacje kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 08:39 to jeszcze dolicz 50 mln wydanych na Kaczora dla PiSu Mozna to traktować jako kampanię parlamentarną poniewaz jego brat bliźniak w całej Warszawie nie miał ani jednego plakatu wyborczego i leciał na plakatach brata bliźniaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 11.10.05, 18:13 Żartujesz ? Partia Kredyt Wydatki "Koszt" głosu Poparcie (%) PJKM 0 zł 100 000 zł 1,00 zł 1.49 PiS 15 000 000 zł 24 000 000 zł 13,80 zł 26.56 PO 14 000 000 zł 24 000 000 zł 15,20 zł 24.08 Samoobrona 8 000 000 zł 14 000 000 zł 17,20 zł 12.44 PD 3 000 000 zł 3 000 000 zł 19,20 zł 2.39 LPR 8 000 000 zł 12 000 000 zł 23,40 zł 7.83 SLD 27 000 000 zł 27 000 000 zł 37,70 zł 10.94 SDPL 10 000 000 zł 10 000 000 zł 41,30 zł 3.70 PSL brak danych brak danych 7.11 Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 13:22 jasne - podajesz fałszywe statystyki:) jak zawsze demagogia i brak wiedzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.10.05, 14:08 Więc podaj prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 14:19 wiesz niektóre z danych znam i wiem że są zawyzone. I co cał problem z UPR/JKM zamiast danych przedstawiane są wąłsne życzenia... to tak samo kiedy JKM twierdził, że w sejmie 85% jest agentów i inne jego mądrości... a tak na marginesie to w Poznaniu wszczęto śledztwo w sprawie fałszowania list z poparciem dla komitetów wyborczych umozliwiających rejetrację kandydatów do parlamentu. Fałszować listy miała SO, Bubel, i Platforma JKM:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.10.05, 14:36 OK, ale skoro tamte dane są nieprawdziwe to przedstaw poprawne. > a tak na marginesie to w Poznaniu wszczęto śledztwo w sprawie fałszowania list > z poparciem dla komitetów wyborczych umozliwiających rejetrację kandydatów do > parlamentu. Fałszować listy miała SO, Bubel, i Platforma JKM:) I ? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 14:39 Fałszoawanie podpisów pod listą to bardzo poważne przestepstwo. A dokonaływała ją nie tylko partie, któree śa na bakier z prawem, ale również partioa Korwina Mikkego. Partia która teoretycznie odwołuje się do pewnych wysokich standartó obywatelskich... a listy fałszowali... rozdzwięk pomiedzy słowami a działaniami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.10.05, 14:44 > Fałszoawanie podpisów pod listą to bardzo poważne przestepstwo. A dokonaływała > ją nie tylko partie, któree śa na bakier z prawem, ale również partioa Korwina > Mikkego. Partia która teoretycznie odwołuje się do pewnych wysokich standartó > obywatelskich... a listy fałszowali... rozdzwięk pomiedzy słowami a > działaniami... To partia te listy fałszowała ? Zbierać listy z podpisami mógł każdy. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 15:08 Partia sprawdza podpisy zanim przedstawi je do rejestracji. Poza tym podpisy najczęsciej zbieraja członkowie partii. Ktoś kto fałszował (wedle prokuratury) najwidoczniej był związany z WASZYM ŚRODOWISKIEM... Bez komentarza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.10.05, 15:20 UPR nie ma kilku tysięcy członków. A jak partia ma sprawdzić 100 000 podpisów ? Dobrze się czujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 16:37 jeśli nie potrafi wykryć prostackiego oszustwa to po co startuje w wyborach? Przecież dane są sprawdzane przez komisje wyborczą wyrywkowo, najczęsciej wtedy kiedy widać jest że coś nie jest tak z podpisami. Każda normalna partia sprawdza podpisy zanim je zaniesie do komisji wyborczej. Po prostu Platformie JKM zabrakło zapewne podpisów i doszło do zfałszowania podpisów, aby uzyskać fakt rejestracji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.10.05, 18:38 Spokojnie, idziesz zdecydowanie za daleko. PJKM nie zarejestrowało listy w jednym okręgu, a że znalazł się jeden oszust który chciał iść na skróty i który pewnie nawet nie jest członkiem UPR ? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 19:17 zdarzyło sie wam, ze ktoś aby zarejetrować waszą listę dokonał oszustwa (tak twierdzi prokuratury). Ktoś był odpowiedialny za rejestrację list i miał do tego pełnomonictwa. W normalnej partii politycznej zbiera się więcej list z poparciem aby odrzucać takie które nie wyglądają zbyt wiarygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 11.10.05, 18:09 Hmmmmm, to była ironia. JKM zdobył jednak więcej głosów od wielkiego demokratycznego kandydata (ups, kandydatki) przy niewspółmiernie małych środkach finansowych i dostępie do mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.10.05, 18:21 Ale Agora niestety nie mogła tego przeboleć. :-) Spójrz, jak wczoraj zostały podane wyniki na stronie głównej: img432.imageshack.us/img432/9732/korwinbochniarzkopia3oi.gif Paranoja, he, he, he! :-))) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.10.05, 18:22 Gość portalu: T-800 napisał(a): > Spójrz, jak wczoraj zostały podane wyniki Oczywiście nie wczoraj, tylko w niedzielę, w wieczór "powyborczy". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 11.10.05, 18:26 Widziałem :-) Jakby nie patrzeć to 1,5 > 1,7 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 13:23 jasne nie zależnie co powiesz to wynik Korwina Mikkego dawno nie był tak zły. Poprzednio osiągał lepsze rezultaty. Więć jest na dnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.10.05, 14:18 Mylisz się. Na dnie to jest PD, bo partia z takim zapleczem medialnym i finansowym nie powinna mieć problemów z przekroczeniem progu 3%. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 14:31 PD nie miało lepszego zaplecza finansowego niż Platforma Korwina Mikkego:) Jak zawsze daleki od faktów. Teraz widać dlaczego zawsze ponosiliście klęski. Po prostu tkwicie w chmurach i bierzecie swoje fantazje za rzeczywistość:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.10.05, 14:46 > PD nie miało lepszego zaplecza finansowego niż Platforma Korwina Mikkego:) > Jak zawsze daleki od faktów. Teraz widać dlaczego zawsze ponosiliście klęski. > Po prostu tkwicie w chmurach i bierzecie swoje fantazje za rzeczywistość:) Więc proszę napisz jakie środki finansowe przeznaczyła PD na prowadzenie kampanii. Rozumiem, że mniej niż 100 000 zł. Tylko skąd te bilboardy, te spoty w TV... Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 15:06 przesacowałeś dosyć mocno koszty kampanii. Po prostu nie masz danych. Ale to ze podajesz fałszywe dane nie dziwi. W końcu twój mistrz JKM jest specjalistą od tego typu kłamstw:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.10.05, 15:23 Alex, stajesz się żałosny. Skoro wg Ciebie są to fałszywe dane, więc musisz znać prawdziwe. Podaj je, to nie boli. Chyba że ich nie znasz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.10.05, 18:38 > Prawdziwe są niższe:) To są informacje ściśle tajne ? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 19:20 Na przykłąd region mazowiecki wydał: - 55 tys. ze środków krajowych - 10 tys. ze środków włąsnych + kampania własna kandydatów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.10.05, 19:50 > Na przykłąd region mazowiecki wydał: > - 55 tys. ze środków krajowych > - 10 tys. ze środków włąsnych > + kampania własna kandydatów Super. A w skali kraju ? Ta informacja jeżeli nie jest już to będzie dostępna opinii publicznej. Więc albo podaj tę liczbę, albo przyznaj że jej nie znasz. PS. PD ma bogatych kandydatów, tyle łożą z własnych środków. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 20:17 Od początku czerwca to byłą suma 2,5 mln. Od poczatku sierpnia było to 0,8 mln Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.10.05, 22:55 > Od początku czerwca to byłą suma 2,5 mln. Od poczatku sierpnia było to 0,8 mln Nierozumiem. Co stało się z tymi 1,7 mln ? Aha, jednak nieprawdą jest że 0,1 >= 0,8. Przynajmniej mi się tak wydaje ? "PD nie miało lepszego zaplecza finansowego niż Platforma Korwina Mikkego:)" Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 13.10.05, 11:54 ja nier wiem jakie wydatki rzeczywiście poniosła PJKM. Jak ktoś był we Wrześni to wie, że wydatki PJKM wcale nie były takie niskie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 13.10.05, 19:34 Tak, te koszulki i czapeczki kosztowały miliony. Czekam na odpowiedź na moje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 13.10.05, 19:47 To, że PD nie miała pieniędzy wynikało z faktu, że bank który obiecał kredyt na wybory wycofał się w sierpniu z tej obietnicy. Oczywiście to nie jest zarzut wobec banku, w jego interesie jest aby mieć zysk i aby nie tracić. C`est la vie choć w tym miejscu nie było juz praktycznie szans. W tym momencie cały biznes plan kampanii runął. jeśli zaś JKM nie był w stanie uzyskać pieniędzy na kolejną kampanię to coś jest nie tak... nie sądzisz? Nie przyszło ci do głowy dlaczego organizacje przedsiębiorców takie jak lewiatan czy BC nigdy nie popierają Korwina, któy podobno ma tak dobry program ekonomiczny? A może wiedzą one, że jego program to mieszanina fantazji, spiskowych wersji dziejów świata, XIXw. konserwatyzmu obyczajowego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 13.10.05, 20:12 > jeśli zaś JKM nie był w stanie uzyskać pieniędzy na kolejną kampanię to coś > jest nie tak... nie sądzisz? Coś musi być nie tak, skoro 10 banków odmówiło PJKM kredytu. > Nie przyszło ci do głowy dlaczego organizacje > przedsiębiorców takie jak lewiatan czy BC nigdy nie popierają Korwina, któy > podobno ma tak dobry program ekonomiczny? Cóż, wśrod przedsiębiorców JKM ma duży odsetek zwolenników. A czemu nie popiera go np. Lewiatan to przecież jasne :-) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 18.10.05, 15:07 jeśli tyle banjków odmawia JKM to najwidoczniej wiedzą że nie ma szans... jesli JKM miałby taki dobry program dla biznesu to dlaczego go nie popiera? Przecież w takim przypadku nie powinien mieć on żadnego problemu ze znalezieniem sponsorów? Przecież nikt nikogo nie zmusza należeć do Lewiatana czy BC (oba stowarzyszenia są wobec siebie konkurencyjne), można załozyć, że gdyby JKM miał poparcie wśród przedsiębiorców to zapewne jakieś z stowarzyszeń biznesmenów poparcło by go choć raz...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 19.10.05, 11:44 W jednym z przedwyborczych sondaży PJKM miało drugie miejsce po PO wśród przedsiębiorców. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 19.10.05, 12:27 właścicicieli firm jest u nas prawie 7%. Do tego JKM ma największe popracie (choć oczywiście mniejsze niż PO czy PD) wśród inteligencji czy studentów - więc zbyt duzo głosów z włąścicieli firm nie mógł JKM dostać. Zresztą to ze nie zebrał pieniądzę na kampanię pokazuje, ze poparcie w grupie właścicieli firm ma po prostu żadne. Takie jest spojrzenie realne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 19.10.05, 19:01 Właśnie oglądałem jeden z programów informacyjnych i przypomniałem sobie że nie wspomniałem o człowieku, który popierał PJKM i był nawet namawiany do startu z list tej partii. Ten człowiek to Roman Kluska. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 24.10.05, 15:30 Kluska poparł Kaczyńśkiego... zawsze jeden wariat się znajdzie (szczególnie po przeżyciuach Kluski). Kto więcej bo jeden Klsuka wiosny nie czyni i tylko potwierdza tezę... Odpowiedz Link Zgłoś
madzia1708 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 11.10.05, 15:40 Ja głosowałam na PO i na Tuska, za dwa tygodnie powtórzę mój głos-na Tuska. Chciałabym, zeby było norlanie w tym kraju. Ale co w tym kraju moze prezydent? Wielkie NIC, a w parlamencie większość na PIS niestety, Kaczyńśki ma w planach zmienic Konstytucję, dać więcej swobody i znaczącego słowa dla Prezydenta, zobaczymy jak się zachowa....przecież nie wygra, więc co? dla Tuska zmieni Konstytucję?? Poszperajcie sobie, jak Kaczyński kiedyś potraktował Wałęsę.. Dajcie spokój, to człowiek-chorągiewka... Odpowiedz Link Zgłoś
czajannna Re: Jest mi wstyd za Białystok... 11.10.05, 17:49 a czy to nie Tusk chce wprowadzić płatne studia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 11.10.05, 18:18 > a czy to nie Tusk chce wprowadzić płatne studia? Jak można wprowadzić coś co już istnieje ? Odpowiedz Link Zgłoś
justusz Re: Jest mi wstyd za Białystok... 11.10.05, 18:26 wstyd nie wstyd a winni dokonania złych wyborów sa podobno białorusini /patrz sasiedni watek/ Kiedys byli cyklisci ... Odpowiedz Link Zgłoś
czabanow Re: Jest mi wstyd za Białystok... 11.10.05, 18:27 justusz napisał: > wstyd nie wstyd a winni dokonania złych wyborów sa podobno białorusini /patrz > sasiedni watek/ Kiedys byli cyklisci ... nie robta z siebie meczennika jak to zwykl robic Jan Syczewski... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 11.10.05, 18:29 Nie nie. Teraz winni są liberałowie ! Wszystko przez liberałów z SLD, teraz niektórzy nawet piszą programy przeciwne do programu liberałów z PiS ! :-)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jusztusz Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 20:19 Do justusza Zobacz kiedy pojawił się wątek białoruski siermięgo i zauważ pytajnik. Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 08:46 jakby studia były płatne, to by nareszcie ktoś by to szanował, a nie poświęcał lata całe na hulankach i piciu, jak to ma miejsce na bezpłatnych dziennych studiach Ludzie, którzy studiują zaocznie i muszą na te studia zapracować szanują studia i widać, że chodzą tam, żeby się zegoś nauczyć, a nie żeby jeszcze parę lat się wyszaleć na utrzymaniu rodziców A to, że Tusk chce wprowadzić studia płatne nie oznacza przecież, że wszyscy będą za nie płacić, najbiedniejsi moga przecież liczyć albo na kredyty na preferencyjnych warunkach albo na stypendia. We większości krajów rozwiniętych bardziej od Polski studia są płatne P.S. Ja za swoje studia płacę ze stypendium naukowego, które dostaję z funduszy Unii Europejskiej, do której weszliśmy m.in. staraniami Platformy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anitaanitamta Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 18:29 Ty jesteś z pochodzenia kim dziewczynko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz-uk Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.05, 19:15 To się przeprowadź do Dubicz Cerkiewnych lub Czyż! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Timofiej Bismarck Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: 65.98.99.* 11.10.05, 20:40 Gość portalu: xyz-uk napisał(a): > To się przeprowadź do Dubicz Cerkiewnych lub Czyż! I slusznie. W Bialymstoku wszystkie ludzie maja byc jednakowe. Jednakowo myslec, glosowac, jesc i wydalac. A w Pekinie zamowimy dla wszystkich ladne mundurki. Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 08:54 Bez przesady, nie krytykuję ludzi za inne poglądy, ale nie rozumiem ska tu się wzięła cała rzesza takich ludzi, którzy są zaślepieni kiełbasą wyborczą PiSu. Przecież to są zwykłe obiecanki cacanki, bez żadnego pokrycia. Niech Kaczor obieca jeszcze, że każdemu mieszkanie da za darmo, to pewnie 99% zagłosuje na niego. A tylko te 1% się zapyta za co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.elpos.net / *.elpos.net 11.10.05, 19:30 Wstyd mi za anikę1903 Odpowiedz Link Zgłoś
madzia1708 mnie też 11.10.05, 20:46 ale jak juz ktoś napisał, GORSZA część społeczeństwa głosowała na KACZOTA- CZORTOTA Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: mnie też 11.10.05, 20:55 Nie, nie gorsza. Może mniej wyedukowana, ale nie gorsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: mnie też IP: *.elpos.net / *.elpos.net 11.10.05, 21:38 Kilkanaście lat temu, świat obiegła wiadomośc, że dokonano zimnej syntezy wodoru. Kolejne uniwewrsytety na świecie donosiły, że powtórzyły eksperyment z pomyślnym wynikiem. Nie pozostawały też w tyle liczne ośrodki badawcze w Polsce. Tylko Białystok nie mógł pochwalić się sukcesem. Tu badaczom ciągle coś nie grało. Nie muszę chyba dodawać, co wtedy mówiono o tym zaścianku. Po kilku tygodniach sprawa ucichła, dziwnie ucichła. Lecz za jakiś czas temat znów powrócił. Tym razem okazało się, że z tą zimną syntezą to wielki niewypał. Nikomu w rzeczywistości nie udało się jej przeprowadzić. Nikt jednak wtedy nie chciał już pamiętać, że tak naprawdę to fizycy w Białymstoku w przeciwieństwie do badaczy z wielu znakomitych laboratoriów na świecie odnieśli sukces. Ciągle mi się to przypomina, kiedy słyszę o tym, jaki to mamy tu ciemnogród. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Timofiej Bismarck Re: mnie też IP: 65.98.99.* 11.10.05, 22:04 To w takim razie prezydent powinien byc z Bialegostoku, a nie jakiegos tam Gdanska abo Warszawy. A skoro mamy takich fizykow, niech skonstruujom atomowom bombe np. I wtedy sam Putin moze nas pocalowac w cztery bukwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: mnie też IP: *.elpos.net / *.elpos.net 11.10.05, 22:14 Nie Timofieju. Z tego nie wynika, że prezydent powinien być z Białegostoku. Ani to, że w Białymstoku powinno się konstruować bombę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: 80.209.237.* 12.10.05, 09:55 anika1983!!! to ty jeszcze nie wiesz dlaczego kaczor wygral na podlasiu??? przeciez on juz obiecal, ze pierwsza jego wizyta za granica, to bedzie podroz do watykanu. po drugie u nas jest b duzo ciemnoty sluchajacej radia maryja. a wiecie co powiedzieli w radju maryja? ze jezeli tusk zostanie prezydentem, to do ludzi, ktorzy maja duze mieszkania beda dokwaterowywac zydow!!! tego juz chyba nie musze komentowac... bialystok jest chyba jedynym duzym miastem, w ktorym kaczor wygral, czyli widac tez, ze mieszka u nas najwiecej ciemnoty w kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 13.10.05, 14:38 Kaczyński wygrał także w Lublinie. Odpowiedz Link Zgłoś
antybioticmax Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 11:01 A ten Szczecin to co! Najechało tam buractwa z całej polski" liściem łopianu dupy za stodołą podcierali a teraz panów rżną"! A Ty anika1983 jak mówisz "idę do domu" czy "ich gehe nach hause"! Nie pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
anika1983 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 15:32 A skąd ci Szczecin się wziął? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.elpos.net / *.elpos.net 12.10.05, 20:34 Pewnie chodzi o ten wpis: "Zawsze ilekroc prezentowane sa mapki odzwierciedlajace wyniki wyborow. Wschod i polodnie kraju jawi sie na nich jako miejsce wyboru opcji bogobojno-ojczyznianych oraz naiwnej wiary w populistyczne hasla. Mowiac krotko, dlaczego u was taka ciemnota i zacofanie ? Urodzilem sie w Szczecinie, ale moja mama pochodzi z Bialego Stoku, czasami mowi, ze jej wstyd chociaz ma duzy sentyment do tamtych stron" z watku Sciana wschodnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.72.96.36.ip.tele2adsl.dk 12.10.05, 17:38 wlasnie, o co chodzi z tym szczecinem? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 17:52 może nie wie jak zpointować więc wymyslił coś takiego:) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 18:08 Na PIS głosują Ci którzy są biedni, którzy chcą silnego państwa nie mają zaufania do demokracji, są zamknieci na świat. Niestety sporo takich osób mieszka na Podlasiu Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 18:22 A kto glosowal na PD? Sadzac po liczbie glosow-pacjenci z Choroszczy;). kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 18:24 nędza kotwicza.... na tyle cię tylko stać? Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 18:30 Jak zamalo, to moge wiecej? Moze dla porownania przypomnisz wynik wyborczy PD i PiS? Czyzby w Polsce tak wielka liczba spoleczenstwa byla zamknieta,oszolomska i nie wierzaca w lepsza przyszlosc, a tak mala liczba byla otwarta i postepowa? kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 18:32 Porónaj poparcie dla Tuska i Kaczyńskiego:) Polska zachowawcza po raz kolejny przegrywa z Polską otwartą:) Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 18:35 Skad wiesz? Wrozka ci powiedziala, czy tez Frasyniuk z fusow wywrozyl? kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 19:21 czyzbyś sugerował że Tusk jednak nie wygrał pierwszej tury wyborów???? ach zapomniaęłm, że prawda jest dla ciebie względną wartością:) Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 19:44 O przepraszam, myslalem ze chodzi ci o koncowy wynik ;). kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 19:51 końcowy wynik będzie za mniej niz dwa tygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 19:58 I dlatego wzmianka o wrozkach i fusach ;). kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 20:18 sondaże to nie są ani wróżki ani fusy:) Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 20:36 Prawda, pamietasz co owe mowily o przewadze PO nad PiSem badz o potrzebie partii srodka-PD;). kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 13.10.05, 11:56 ale jeszcze nigdy w historii liberałowie nie zdobyli takiego poparcia jak w tych wyborach...:) Zresztą wybory prezydenckie rozstrzygnie elektorat postkomunistyczny. Jesli pójdzie głosować to zagłosują na Tuska. A wtedy Tusk zostanie prezydentem. Jeśli nie pójdą głosować wygra Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewica Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.10.05, 18:38 Do przemyślenia: w jakiej z polskich partii wpływy podlaskich polityków są obecnie największe? Bezsprzecznie w PiS. To nie musi nic oznaczać i przynieść wymierne korzysci dla województwa, ale od lat 1993 - 1997 (czasu rządów lewicy, kiedy Podlasie coś ugrywało) to z perspektywy podlaskich interesów błyska światełko w tunelu. To nie agitacja a jedynie zwrócenie uwagi , że problem wyborów nie jest taki prosty (tak nie) ale bardziej wieloaspektowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.elpos.net / *.elpos.net 12.10.05, 20:30 Ciekawi mnie, jakie studia trzeba skończyć, żeby na prezydenta Polski wybierać człowieka opowiadającego sie za secesją Kaszub.(Dużo o tym pisano i nikt tego nie dementował, więc sądzę, że to prawda) Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 12.10.05, 20:37 Wystarczy miec tytul magisterski i "wykladac" historie na UwB;). kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
atka5 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 13.10.05, 08:44 Wystarczy wam, ciemny narodzie, naopowiadać banialuków, obiecać gruszki na wierzbie, pokazać debilny spot w telewizji ze znikającym z lodówki jedzeniem i już wiecie na kogo głosować. Tak samo było z SLD, tak samo jest z PISem. Nie wystarczy zastanowić się nad faktami z Warszawy. Już nie mówię o szczegółach, bo i tak niewiele do was dotrze. Wystarczy wynik wyborczy Kaczyńskiego w 2002 w wyborach na prezydenta Warszawy bliski 60% i wynik jaki osiągnął w Warszawie po trzech latach. Wystarczy mieć trochę więcej niż ćwierć komórki mózgowej i trochę pomyśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 13.10.05, 11:57 nie za dużo wymagasz od kotwicza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.teradyne.com 13.10.05, 13:18 Odezwal sie "PDolski wieszcz rozsadku";). kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 13.10.05, 17:16 kotwiczu umiesz czytać statystyki? Zapewne nie. Wtedy wiedziałbyś że popracie dla obu kandydatów jest mniej więcej równe. Obydwaj kandydaci walczą o trzy mozliwe elektoraty: - zwolennicy Leppera - źle nastawieni do demokracji, oczekujący państwa opiekunczego, dobrez wspominający PRL. Część z nich poprze Kaczyńskiego, część nie pójdzie głosować - zwolennicy Borowskiego - część to elektorat tweardy SLDowski, prócz tego osoby które maja poglądy egalitarne, raczej etatystyczne ale nowoczesne obyczajowe. Naturalnym dla nich wyborem w drugiej turze jest Tusk - elektorat któy nie poszedł do wyborów. Większość z tych osóbv nie pójdzie głosować. część z tego elektoratu to twardy komunistyczny elektorat. Sukces Tuska zalezy od tego czy jest w satanie przyciągnąć ludzi mieszczących się w drugim lub trzecim profilu. To proste:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.teradyne.com 13.10.05, 17:23 Jakze sie ciesze Alex, ze ty wszystko potrawisz-czytac, pisac, przepowiadac-jak ten przyslowiowy robot kuchenny-goli, pier.., krawaty wiaze i usuwa ciaze;). Zapewne wszystcy w PD wszystko potrafia i dlatego juz sa na smietniku historii ;). kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 13.10.05, 17:37 kotwiczu czytanie ze zrozumieniem sondaży i badań statystycznych nie jest zbyt wielką sztuką. Boleje że jest ci to obce:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.teradyne.com 13.10.05, 17:44 Wszystko co ludzkie, nie jest mi obce ;). kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 13.10.05, 18:09 po twoich postach tego nie widać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.teradyne.com 13.10.05, 13:17 Wyglada na to, ze masz ponizej cwiartki ;). kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.elpos.net / *.elpos.net 13.10.05, 13:37 Atka5 napisała: Wystarczy mieć trochę więcej niż ćwierć komórki mózgowej i trochę pomyśleć. _______________ Ty Atko5 masz conajmniej kilka takich komórek, może nawet 5. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 13.10.05, 17:17 mozna wprowadzić miarę inteligencji jeden ZP. kotwicz to mniej więcej tyle samo. Jeden stół ma 25 jednostek w tej skali (po 5 na każdą nogę i 5 za blat):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.teradyne.com 13.10.05, 17:25 Zapomniales dodac, ze potrzeba rowniez pieciu jednostek Alex do wkrecenia zarowki-jeden stoi na stole, a czterech ten stol kreci;). kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 13.10.05, 17:39 kotwiczu lubię czytać twoje posty - zastanawiam się czy istnieją granicę głupoty których nie przekroczysz, ale okazuje się, że cały czas nie widać jest dna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.teradyne.com 13.10.05, 18:05 Alex; Chcesz zobaczyc dno? Zapraszam na forum demokraci.pl(szczegolnie twoje posty)-prawdziwe dno i wodorosty;). kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 13.10.05, 18:08 dnem jest wypowiadaniea się na tematy, na które nie ma się pojęcia. A ty nie masz pojęcia o historii a się wypowiadasz. Po twoich postach łątwo zauważyć braki w lekturach. Widać jest że nie czytasz nawet autorów na których się powołujesz. Czasami przeprowadzam testy, które sprawdzają jakie masz oczytanie. Za każdym razem wynik jest taki sam. Nie masz wiedzy, nie czytasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Alexowi ;) IP: *.teradyne.com 13.10.05, 18:17 "...Jeszcze dzień jeszcze dwa, ktoś tu do nas przyjdzie Ktoś tu przyjdzie, zbyt długo czekamy A na razie róbmy co do nas należy A na razie, kark jeszcze nisko zginając Starych bogów w progu witajmy I choć starych bogów zastąpili nowi To i tak kark po staremu się zgina Od poniedziałku co trwa do soboty I jak zawsze zbyt wcześnie rano się zaczyna tą samą modlitwą Że może już jutro wszystko się odmieni, ułoży jak w kartach Więc będziemy szukać jutra jak zbawienia Od samego rana aż do końca świata...". kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.elpos.net / *.elpos.net 13.10.05, 18:47 Równie dobrze można wprowadzić jednostkę bezmózgowia: alex4. 1 alex4 to upośledzenie jakie reprezentujesz na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
kayaaaa Re: Jest mi wstyd za Białystok... 13.10.05, 19:44 a ja się ciesze , bo dobrze wybrali (głosowali) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.05, 22:02 do Aniki powinno ci być raczej wstyd za siebie... ale ty jesteś głupia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatso Bialystok: jasny fort wsrod morza rezunow? IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 14.10.05, 04:05 Przyznaje bez bicia- nigdy w tej pipidowce nie bylem. Ale mam historyczne korzenie jakie mnie z wasza wiocha lacza, sprawiaja ze miasto to bardziej jest chyba wazne dla Polski niz jakies Gliwice czy Bydgoszcz. Zapewne sprawia to fakt, ze jest to dzis miasto kresowe, z ktorego juz slychac kwiki lukaszenkowskiej swiniarni, gdzie dokonuje sie tak zgrabnie uboj demokracji. No i wokolo Bialegostoku, owe Hajnowki, Lapy, Siemiatycze to juz przeciez rezunia co tryzuba za plecami trzyma, na Cimoszkow glosuje albo na oszolomstwo polskie, w nadziei ze ta biedna Polske samo rozpieprzy. Czy biega jeszcze po waszym miescie duch Jewetuszenki? Mam na mysli jego niesmiertelny poemat pt Babi Jar, gdzie tak zgrabnie wspomina on bialostocki pogrom sprzed stu lat. Symptomatyczne by to bylo, wystawcie Jewtuszence pomnik- Swinskiego Ryja co krwia ocieka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: Bialystok dokonal wlasciwego wyboru IP: *.teradyne.com 14.10.05, 16:07 Świat bez socjologów byłby niewątpliwie gorszy i mniej dla nas zrozumiały. Po ogłoszeniu wyników pierwszej tury wyborów prezydenckich pospieszyli oni z wyjaśnieniami, co tak na prawdę się stało i kto tak właściwie głosował na poszczególnych kandydatów. Nieocenieni w rozjaśnianiu nam w głowach okazali się tacy tuzowie polskiej socjologii jak panowie Raciborski czy Krzemiński. Otóż wiemy, że elity, ludzie światli i lepiej wykształceni głosowali na Tuska. Pozostała prymitywna i niedokształcona część naszego narodu opowiedziała się za Kaczyńskim. Szczególnie mądrość, światłość i wszelki cnoty skoncentrowały się w dużych aglomeracjach miejskich. Głupota i analfabetyzm natomiast opanowały tak zwaną Polskę „B”. Zawsze wydawało mi się, że rzetelny naukowiec z dziedziny socjologii to ktoś taki, kto żyjąc bądź, co bądź w środku tego społeczeństwa potrafi obiektywnie opisać zachodzące zjawiska. Tak jakby patrzył na to z zewnątrz. Panowie Raciborski i Krzemiński pozując na niezależnych profesjonalistów zachowują się tak, jakby należeli do sztabu wyborczego Donalda Tuska. A może jest i trochę tak, że wieś pod względem oglądalności telewizji zawsze pozostawała daleko w tyle za miastem? Dzień pracy trwa tam od wschodu do zachodu słońca i wpływ wszechobecnej propagandy medialnej nie czyni w głowach tych ludzi tak wielkiego spustoszenia. Ludzie ci w większym stopniu kierują się zdrowym rozsądkiem i własnym rozumem. Socjologowie powinni na to spojrzeć i z tej strony chyba, że działa się na zamówienie polityczne, co z obiektywizmem nie ma i nie może mieć nic wspólnego. Jakoś żaden z tych panów nie zająknął się na przykład nad bezprecedensowym sukcesem Tuska wśród głosujących więźniów i osób przebywających w aresztach śledczych. Czyżby i to była według nich światła elita narodu? Jeszcze nie znano dokładnych wyników wyborów, a wymienieni panowie znali już przekrój społeczny poszczególnych elektoratów. Na podstawie, jakich badań wysuwali takie twierdzenia nie poparte żadnymi badaniami? Ta cała przemyślana manipulacja ma na celu wyrobienie wśród ludzi przekonania, że głosując na Tuska możemy, choć trochę otrzeć się o ludzi mądrych, inteligentnych i przez to poczuć się odrobinę lepiej. Być może w ten jeden wieczór wyborczy będziemy jednymi z nich. Polska jednak to nie tylko wielkomiejska pseudoelita, lecz w głównej mierze mieszkańcy małych miasteczek i wsi. Ja bym tych ludzi tak łatwo nie dyskredytował jak robią to wymienieni dyżurni naukowcy. Jeżeli chcemy szukać najbardziej zdrowej tkanki naszego społeczeństwa to chyba jednak należałoby się udać właśnie na tą ośmieszaną, głupią i niedouczoną prowincję. Mamy do wyboru dobrego i umiarkowanego Tuska otoczonego samymi autorytetami i ludźmi szlachetnymi i złego rządnego władzy Kaczyńskiego, w którego świcie są kanalie i ludzie niekompetentni.. Mamy złego i wrednego Jacka Kurskiego z PiS-u, i szlachetnych panów Miodowicza i Brochwicza z PO, którzy równie podłymi metodami załatwili niejakiego Cimoszewicza. Oczywiście człowiek z zasadami Tusk nic o tym nie wiedział, a obiektywne media wcale nie domagały się dzień i noc przeprosin. „Kto ma oczy niech patrzy, Kto ma uszy niech słucha” kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Kotwicz popiera Cimoszewicza 18.10.05, 15:12 Kotwicz, nie poznaje się - bronisz Cimoszewicza? nagle go pokochałeś? Czy w końcu dajesz upust swoim prawdziwym uczuciom????? Sparwa Jaruckiej nie była ładna i powinna być ona wyjasniona, ale jest ewidentna róznica pomiędzy sprawą oświadczeń majątkowych Cimoszewicza a wypowiedziami Kurskiego o pochodzeniu Tuska - Cimoszewicz sam popełnił błędy w oświadczeniach i bez sprawy Jaruckiej jego pozycja została zachwiana. Tusk w żaden sposób nie mógł sobie wybierać kim jest jego dziadek... Co do przedstawienia poglądów socjologów to kotwicz dokonuje klasycznych dla siebie przeinaczeń i niezbyt rozumie wypowiedzi socjolów. No cóż zawsze on miał kłopot z rozumieniem słowa pisanego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: Kotwicz popiera Cimoszewicza IP: *.teradyne.com 18.10.05, 17:19 Oj panie magistrze, tak jak zawsze ten sam belkot i walenie kotka przy pomocy mlotka;). A tak nawiasem-to widze, ze stajesz sie zwolennikiem Tuska cala geba, ale przreciez PZPRska aktywistka Bochniarz-twoja kandydatka na prezydenta oraz fuhrer oficjalnie poparli ta kandydature (nieoficjalnie bylo o tym wiadomo od dawna). Co do Cimoszewicza i Tuska-to jeden jak i drugi klamali. Tu nie ma co mowic o pomylkach-no chyba, ze jest sie PDolska tuba jak alex ;). Co do pogladow socjologow i przeinaczen, to powiem krotko-jesli nie zauwazyles ironii w moim tekscie, to alex wybacz ale w ramach profilaktyki zglos sie do lekarza. Symptomy az prosza o nowa dawke lekarstw badz terapie "wstrzasowa";). kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Kotwicz popiera Cimoszewicza 18.10.05, 17:29 kotwiczu nigdy nie byłeś ani zbyt obiektywny (twój język nafaszerowany inwektywami) ani zbyt rozgarniety. teraz okazuje się , że bronisz Cimoszewicza mimo ze wcześniej jakoś nie widziałeś aby Jarucka była prowokacją? Cud? Nie dla kotwicza prawda jest bez znaczenia, jak zawsze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: Kotwicz popiera Cimoszewicza IP: *.teradyne.com 18.10.05, 19:16 jezyk nafaszerowany inwektywami? Bananowcu jeden, przeciez to ciebie-chwale i chlube PD zabananowano na Tea Time, a nie mnie ;). Kolysanka dla Roberta: "...bananowy jest po prostu zywot moj, aha...." I dla porzadku przypominam-nie bronie Cimoszewicza-to taka sama PZPRska szuja jak Bochniarz-no moze troche bardziej "utalentowana" i z lepszymi "plecami". Co do obiektywizmu i rozgarniecia, no coz alexie, w twoim wypadku pozostawie to bez komentarza(nie siegajac daleko, jeszcze niedawno ty wielki zwolennik "otwarcia" i "obiektywizmu" wysylales jesli sie nie myle sluchaczki RM do "piachu")-reasumujac jestes przykladem typowego oszoloma pod "rozowa" przykrywka. Mozna jedynie miec nadzieje, ze pod rzadami PiS-PO ministerstwo edukacji bedzie potrafilo sobie poradzic z pseudodemokratami i pseudohistorykami-nadal nie moge zrozumiec jak skarb panstwa oplaca takiego mizernego falszerza, ktory niejednokrotnie udowodnil, ze prawda i falsz, uprzedzenia, oraz manipulacja nie sa mu obce. kotwicz kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Kotwicz popiera Cimoszewicza 18.10.05, 19:24 Kotwicz płacze za Cimoszewiczem. Prawie się wzruszyłem. czy nie należy tego porónać do przeproszenia Kwaśniewskiej przez wassermanna?????:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: Alex-dobrze sie czujesz:)? IP: *.teradyne.com 18.10.05, 19:32 Zapomniales zazyc lekarstwo czy tez jestes po "rozmowie" z Bernardem;)? kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Wassermann 18.10.05, 19:41 wiadomosci.gazeta.pl/wybory2005/1,67805,2957167.html serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,68586,2952445.html dziś Wassermann mówi o Jaruckiej jako prowokacji ze strony PO. A przecież jeszcze nie dawno był przekonany, ze jarucka jest cennym świadkiem:) serwisy.gazeta.pl/tokfm/1,54124,2871775.html oraz szopka z przeprosinamy Kwaśniewskiej: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,55670,2971271.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotwicz Re: Wassermann IP: *.teradyne.com 18.10.05, 19:45 Who cares? ... dlatego wciąż żyję Że polityka dla mnie to w krysztale pomyje... kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izabela Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.elpos.net / *.elpos.net 18.10.05, 15:00 ja sie nie wstydze poeniwaz uważam sie i kaczyńskiego za bardzo porządnego człowieka wiec za co mam sie wtydzic, wolę jego zasady i pogladay niz sprzedawcze i liberalne jak choragiewka pogladay Tuska, to wy sie wtydzcie, ci co chc aza wszelką cene luzu dla POlski i kraju nad którym nikt nie ma kontroli,,, to pomieszanie pojęc, ludzie pisu to patrioci i bogobojni wiec ja mam sie tego wstydzić?? pomieszały ci sie wszystkie pogladay a za tuska moze ci sie jeszcze wiecej namacić w głowieze nie bedziesz wiedział jakiej jesteś narodowosci... Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Jest mi wstyd za Białystok... 18.10.05, 15:19 izabela czy może nowa twarz ZP????:) a nawet jeśli nie... Kaczyńscy są zdecydowanie uczciwi, w końcu sprawa telegrafu skończyła się więzieniem dla jednego z bliskich przyjaciół politycznych Kaczyńskich z początku lat dziewięcdziesiatych Zalewskiego... Telegraf miał zapewnić pieniądzę PC (poprzedniczka PIS). Skończył się aferą finansową... PIS to ludzie tak moralni jak Dorn (włąśnie nie chce płącić swojej żonie alimentów, porzucił ja dla młodszej) jak Wassermann nie chca płącić swoich zobowiązań (kilkaset tysięcy), Marcinkiewicz (nieborak zapom,niał umieścić w oswiadczeniu majątkowym swoich dochodów)... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lis Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.05, 23:09 Czy ludzie nie mają prawa do własnych poglądów? Ja również będę głosowała na Kaczyńskiego i wcale się tego nie wstydzę. Zrobię to z całym przekonaniem a nawet poczuciem satysfakcji po raz drugi. W dodatku wcale nie jestem biedna i mam doskonałe wykształcenie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uka Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.elpos.net / *.elpos.net 22.10.05, 19:11 A mnie jest wstyd, że czytam teksty takiego imbecyla, jak ty! A za Tuska to sie nie wstydzisz, że wziął ślub kościelny dwa miesiące przed kampanią wyborczą? Jakos ponad 20 lat zył bez tego slubu i bylo mu dobrze. Za rok, jak trzeba bedzie zapisac sie do Samoobronby czy do SLD to pan Tusk również to uczyni. Nie? A to dlaczego? To typowy koniunkturalista! Żadnego honoru! c i ty się wstydzisz, za tych o glosowali na PiS i kaczynskiego? Ci przynajmniej sie nie "przefarbowuja" przy kazdej okazji. I to jest ich plus. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: termos Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.05, 19:26 I co z tego, że większość głosowała na K......? Każdy ma prawo głosu i tyle. P.S Ocenzurowałem nazwisko jednego z kandydatów, bo obowiązuje teraz cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 09:11 ...mi też jest przykro że Kaczyński wygrał....będzie się działo oj będzie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a.c.o Re: Jest mi wstyd za Białystok... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 15:19 EMIGRUJ DO HAJNOWKI . TAM SAM POSTEP.TAM MYSLA JAK TY .JESZCZE MOZNA BYC DUMNYM Z ORLI I Z NAREWKI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacz Re: a mi nie jest wstyd za Białystok IP: *.csk.pl 24.10.05, 20:27 a mi nie jset wstyd że pochądzę z Podlasia i że wygrał mój kandydat nie dajmy się tumanić "oświeconym" ludziom i mediom z "Wybiórczą" na czele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacz Re: a mi nie jest wstyd za Białystok IP: *.csk.pl 24.10.05, 20:30 a mi nie jest wstyd że pochodzę z Podlasia, i że wygrał mój kandydat nie dajmy się tumanić "oświeconym" ludziom i mediom z "Wybiórczą" na czele wstydzę się literówek ;;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I co? Re: a mi nie jest wstyd za Białystok IP: 80.50.88.* 24.10.05, 20:59 Cały czas śmiać mi się chce jak myślę o "Madzi1708".To ta co "musi uważać z kilogramami,czy coś takiego"... Napisała "przecież on nie wygra"(Kaczyński) Madziu,sama sobie pokazałaś jaka głupia może być pewność siebie!O kierowcach tak pisałaś,mając na sobie togę sędziego i kata!Wyszło na to że masz kota... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hp a ja zazdroszczę wam że u was kaczor wygrał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 21:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skin A mi jest mi wstyd za mniejszości narodowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 12:08 wniosek..trzeba je usunąc z Polski Odpowiedz Link Zgłoś