Dodaj do ulubionych

Zondacrypto

27.08.26, 14:41
Czy ktos rozumie i umialby w prostych slowach wyjsnic jak funkconuje obrot/spekulacje cryptowaluta. Ja to widze, jak cos co kupujesz za realne pieniadze i stajesz sie posiadaczem wirtualnego >nic<. Jaka wartosc, jakie dobro za tym stoi? Mysle, ze tzreba byc bardzo naiwnym i miec duze zaufanie do "bankiera", zeby lokowac swoje ciezko zarobione pieniadze w takiej piramidzie. No, chyba ze sa to pieniadze, ktorych pochodzenia nie da sie udokumentowac... latwo przyszlo latwo pojdzie. Bylabym bardzo wdzieczna, gdyby ktos dal troche swiatla.
Obserwuj wątek
    • engine8t Re: Zondacrypto 27.08.26, 20:58

No chyba tutaj tego nie znajdziesz bo nie sadze ze ktokolwiek ma taka vlaute a jak ma to wie jak to dzila.
      Obawaim sie ze posostaje ci nauka na internecie. Masa mateirlaow ktore to wyjasniajai oceniaja.
      Z tego co sie orinentuje to jest masa "systemow" kryptowalut i wszedzie panuja podobne zasady "podukcji" czy "kopania" ale czy kazdemu systemowi mozna tak samo ufac? Rczje nie bo za tym wlasciwie nikt nie stoi do kogo mozna pojsc czy zadzwonic z pretensjami. Pieniadz jest "produkowany w ograniczonych ilosciach i nie da sie "dodrukowac". Pieniadz jest kotrolowany od poczecia. I rzady sie wkurzaja bo nie mozga tego kontolowac . Ale chyba do czasu bo albo rzady sie tym zajma i wykopia konkurencje - zreszta sie juz zajmuja a albo zdeleglaizuja - co jest ma lo prozdowpodobne. Zreszta USA jest jednym z krajow gdzie ta waluta jest legalna.
      Zreszta czy naszemu systemowi "realnego pieniadza" mozna ufac? Krypto przynajmnije w teorii sa o wiele lepszym systemem bo tam sie nie da robic przekretow finasowych jak z nasza realna waluta. JEdyne co sie tam dzije to podobno hakerzy krada - ale czy naszych nie kraadna? I to nie tylko haklerzy ale nasz kochany rzad ofocjalnie.
      Ja sie samodzielnie w to nie wplatuje ale widze ze moje portfoli inwestycyjne na i tam swoje palce umaczane.
      worldpopulationreview.com/country-rankings/countries-that-use-cryptocurrency

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka