Dodaj do ulubionych

Do Romana Pidlaszuka

IP: 212.33.81.* 28.10.05, 09:06
Słuchaj Romek jestem w Białymstoku w interesach ale mieszkam w Grodnie. A ty
Romuś tobie tak ciężko w Polsce to choć się zamienimy oddam ci mieszkanie, w
niezłym stanie Ładę, garaż. Zostaniesz na kochanej białorusi a ja bym starał
się legalizować pobyt w Polsce. I będzie OK - ja nie będę narzekać bo będę na
stałe w ojczyźnie i ty w końcu zajmiesz się problemami białorusi. Zresztą
polaków u nas dużo a mieszkania w Polsce drogie, choć przyjedź możesz
wybierać może zabierzesz też swoich kolegów. Odpisz
Obserwuj wątek
    • Gość: Nico Re: Do Tkaca IP: 80.50.88.* 28.10.05, 09:10
      pomyliles go z Tkacem
      • Gość: BiBi Re: Do Tkaca IP: 212.33.81.* 28.10.05, 09:18
        On nieźle polemizuje - po prostu lubię jego przydługie wywody, ale myśle że nie
        da się złapać. On jest niezależny, ale myślę że ciekawe byłoby się z nim
        spotkać. Tak zawsze się zastanawiam czemu służą jego wypowiedzi i kogo on
        reprezentuje. Czy jest to tylko zwykłe czepiactwo czy kryje się za tym jakaś
        wiedza, idea, jakieś ciekawe podlądy.
        • fiat_lux Re: Do Tkaca 28.10.05, 16:02
          nie prawda ze w grodnie miszkania sa drogie. tu jest dowod:

www.harazd.net/~nadbuhom/ArxivNBiN/pod/pod_osadnictwo_jw.htm
          www.harazd.net/~nadbuhom/ArxivNBiN/pod/pod_osadwschbialost_jw.htm
    • Gość: Hans Re: Do Romana Pidlaszuka IP: 212.33.81.* 28.10.05, 10:18
      Odpie... się od Romka, Zagrywka nie fair play
    • romanpidlaszuk Re: Do Romana Pidlaszuka 28.10.05, 16:25
      Słuchaj Romek jestem w Białymstoku w interesach ale mieszkam w Grodnie. A ty
      Romuś tobie tak ciężko w Polsce to choć się zamienimy oddam ci mieszkanie, w
      niezłym stanie Ładę, garaż. Zostaniesz na kochanej białorusi a ja bym starał
      się legalizować pobyt w Polsce. I będzie OK - ja nie będę narzekać bo będę na
      stałe w ojczyźnie i ty w końcu zajmiesz się problemami białorusi. Zresztą
      polaków u nas dużo a mieszkania w Polsce drogie, choć przyjedź możesz
      wybierać może zabierzesz też swoich kolegów. Odpisz
      -----------------------------------------------------------------
      Zupelnie nie rozumiem skad ta propozycja do mnie? Gdzie ja pisalem,ze mi tak
      ciezko w Polsce?
      Pisalem o bezprawiu i niesprawiedliwosci wobec nas podlaskich Ukraincow ze
      strony PAKP i SLD,to cie boli?
      • kamilar Re: Do Romana Pidlaszuka 28.10.05, 16:39
        A czemu od wczoraj Polacy nie mogą oglądać TVP1. Co to Łukaszence przeszkadzało,
        czy to, że program ten utrudniał wynarodowienie Polaków??
        • Gość: Tkac Re: Do Romana Pidlaszuka IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 16:42
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=30838592&a=31145764
        • romanpidlaszuk Re: Do Romana Pidlaszuka 28.10.05, 16:46
          A czemu od wczoraj Polacy nie mogą oglądać TVP1. Co to Łukaszence przeszkadzało,
          czy to, że program ten utrudniał wynarodowienie Polaków??
          ---------------------------------------------------------------------
          Kamiliar,to do mnie,a co ja mam z tym do cho..ry wspolnego????????????
          • Gość: Tkac Re: Do Romana Pidlaszuka IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 16:48
            Jakieś zdanie chyba w tej sprawie masz?
          • kamilar Re: Do Romana Pidlaszuka 28.10.05, 16:52
            Przyznam się do jednego, czsami zapominam, które poglądy są Twoje a które
            Otheusa, którys z was twierdził, że w mojej ojczyxnie dyskryminuje się Rusinów i
            że Polacy na Białorusi mają swobodne mozliwości rozwoju kultury narodowej.
            A teraz do Tkaca, faktycznie TVP 1 cały czas zajmowała się obalaniem ustroju
            białoruskiego, szczególnie te ukryte treści w dobranocce, czy bybermyszy,
            przerażające, co ten burzuazyjno-nacjonalistyczny rząd robi
            • romanpidlaszuk Re: Do Romana Pidlaszuka 28.10.05, 16:56
              Otheusa, którys z was twierdził, że w mojej ojczyxnie dyskryminuje się Rusinów i
              ------------------------------------------------------------------------
              czlowiekun jak chcesz byc powazny to nie mozesz mieszac ludzi,nie chesz chyba
              aby ciebie ktos pomylil z kims innych i swoje pretensje wywalal do siebie
              kiedy ty nawet nie wiesz o co chodzi.

Ja jestem zdania ,ze ludzie powinni miec dostem do informacji Z CALEGO SWIATA
              niezaleznie w ktorym miejscu kuli ziemskiej sie znajduja.
              Wznym krokiem naprzod w tym kierunku jest wynalezienie internetu.
              • romanpidlaszuk Re: Do Romana Pidlaszuka 28.10.05, 16:58
                ------------------------------------------------------------------------
                czlowieku, jak chcesz byc powazny to nie mozesz mieszac ludzi,nie chesz chyba
                aby ciebie ktos pomylil z kims innym i swoje pretensje wywalal do ciebie
                zamiast do kogos innego,
                kiedy ty nawet nie wiesz o co chodzi.

Ja jestem zdania ,ze ludzie powinni miec dostem do informacji Z CALEGO SWIATA
                niezaleznie w ktorym miejscu kuli ziemskiej sie znajduja.
                Wznym krokiem naprzod w tym kierunku jest wynalezienie internetu.

• kamilar Re: Do Romana Pidlaszuka 28.10.05, 17:00
                  Nie wywalam na nikogo swoich pretensji. A z tego co napisałeś wnioskuję, że się
                  z poglądem, że Polacy na Białorusi mają dobre warunki do rozwijania kultury
                  narodowej nie zgadzasz.
                  • romanpidlaszuk Re: Do Romana Pidlaszuka 28.10.05, 17:32
                    Nie wywalam na nikogo swoich pretensji. A z tego co napisałeś wnioskuję, że się
                    z poglądem, że Polacy na Białorusi mają dobre warunki do rozwijania kultury
                    narodowej nie zgadzasz.
                    --------------------------------------------------------------
                    Poj...alo cie? ja uwazam ze TVP powinna byc dostepna na Bialorusi a TVBialorus
                    w Polsce,Podobnie TV Ukraina,TV Litwa,TVCzechy,slowacja,Niemcy,Rosja,USA itd
                    itp.
                    • pogromcapidlaszuka Re: Do Romana Pidlaszuka 28.10.05, 17:48
                      romanpidlaszuk napisał:
                      > Poj...alo cie?

A jak to będzie po ukrainsku?
                      • romanpidlaszuk Re: Do Romana Pidlaszuka 28.10.05, 18:29
                        ---------------------------------------------
                        A co,ja twoj nauczysiel jestem? Zapisz sie na kurs jezykowy.
                        • romanpidlaszuk Re: Do Romana Pidlaszuka 28.10.05, 18:29
                          ---------------------------------------------
                          A co,ja twoj nauczyciel jestem? Zapisz sie na kurs jezykowy.

• pogromcapidlaszuka Re: Do Romana Pidlaszuka 28.10.05, 19:21
                            romanpidlaszuk napisał:(dwukrotnie)
                            > A co,ja twoj nauczyciel jestem? Zapisz sie na kurs jezykowy.

Dobra, zrozumiałem że nie wiesz. Nie musisz sie jąkać i powtarzac dwa razy.
                            • romanpidlaszuk Re: Do Romana Pidlaszuka 28.10.05, 19:43
                              romanpidlaszuk napisał:(dwukrotnie)
                              > A co,ja twoj nauczyciel jestem? Zapisz sie na kurs jezykowy.

Dobra, zrozumiałem że nie wiesz. Nie musisz sie jąkać i powtarzac dwa razy.
                              -----------------------------------------------------------------------------
                              Ciesze sie ,ze ty wiesz ale ...w takim razie dlaczego pytasz...,zreszta,kto tam
                              zrozumie aktywiste pseudobialoruskiego...
                              • pogromcapidlaszuka Re: Do Romana Pidlaszuka 28.10.05, 20:00
                                romanpidlaszuk napisał:
                                > Ciesze sie ,ze ty wiesz ale ...w takim razie dlaczego pytasz...,zreszta,kto tam

Przez pomyłkę napisałeś to tylko jeden raz? Czy może zepsułeś komputer?
                                • romanpidlaszuk Re: Do Romana Pidlaszuka 28.10.05, 20:09
                                  romanpidlaszuk napisał:
                                  > Ciesze sie ,ze ty wiesz ale ...w takim razie dlaczego pytasz...,zreszta,kto
                                  tam

Przez pomyłkę napisałeś to tylko jeden raz? Czy może zepsułeś komputer?
                                  ---------------------------------------------------------------------------
                                  Napisalem tylko raz,gdyz po wyslaniu nie zauwazylem juz zadnych bledow i nie
                                  musialem poprawiac.
            • Gość: Tkac Re: Do Romana Pidlaszuka IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 17:09
              "70 tys. abonentów kablowego operatora Garant może zamiast TVP oglądać Polsat."

www.bialorus.pl/index.php?Rozdzial=Wiadomosci&&wiecej=9989

Nie można zostawić tylko dobranocek a usunąć wszystkie dzienniki, pr.
              publicystyczne i inne, przedstawiające w złym świetle białoruski rząd i
              prezydenta. Trwa wojna medialna i dyplomatyczna przeciwko białoruskim władzom i
              taki krok jest zupełnie zrozumiały.
              • kamilar Re: Do Romana Pidlaszuka 28.10.05, 17:18
                Jeżeli ta medialna nagonka to kłamstwo, to nie się czego bać
                • Gość: Tkac Re: Do Romana Pidlaszuka IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 17:26
                  Zawsze jest jakaś część społeczeństwa niezadowolona, nawet na zachodzie, a
                  podjudzanie do buntu może przynieść tylko niepotrzebne ofiary. To dobry krok z
                  tym wyłączeniem TVP, szkoda ze tak późno zrobiony.
                  • Gość: era Re: Do Romana Pidlaszuka IP: 80.50.88.* 28.10.05, 20:18
                    Ja to już gdzieś przerabiałam...Aha! W PRLu!
                    • Gość: era Re: Do Romana Pidlaszuka IP: 80.50.88.* 28.10.05, 20:22
                      Wtedy też kłamstwo było kreowane na prawdę.
                      Tkacu,tak trzymać! Zróbcie zapasy drutu kolczastego!
                      Trzeba niezwłocznie otoczyć całą Białoruś od otaczającej ją zewsząd zgnilizny.
                      • Gość: Tkac Re: Do Romana Pidlaszuka IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 20:26
                        Ja to pozostawię bez komentarza.
                      • Gość: Tkac Re: Do Romana Pidlaszuka IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 20:52
                        "Zastępca szefa białoruskiego KGB Wasilij Dziemientiej powiedział w czwartek,
                        że służby specjalne obcych państw, w tym USA, zamierzają zdestabilizować
                        sytuację na Białorusi i będą podejmować różne działania do interwencji włącznie.

Takie przekonanie wiceszef KGB wyraził w parlamencie, gdzie prezentował projekt
                        ustawy "O przeciwdziałaniu ekstremizmowi".

Zdaniem Dziemientieja, głównym celem służb specjalnych innych państw, w tym
                        USA, jest destabilizacja sytuacji politycznej na Białorusi. Dodał, że "bazy
                        oddziaływania na Białoruś i punkty inwigilacji znajdują się w państwach
                        sąsiednich, w tym na Litwie i w Polsce".

Wiceszef białoruskiego KGB uważa, że "przewidziana jest pełna mobilizacja, aż
                        do utworzenia grup, które w stosownym momencie będą działać w celu obalenia
                        ustroju konstytucyjnego stosując wszelkie odmiany ekstremizmu, którego
                        skrajnością jest terroryzm".

Dziemientiej dodał, że główne oddziaływanie odbywa się poprzez media i do tej
                        działalności "próbuje się wciągnąć też Ukrainę"."
                        serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,2989093.html
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=31090646&v=2&s=0
                        • romanpidlaszuk Re: Do Romana Pidlaszuka 28.10.05, 20:54
                          "Zastępca szefa białoruskiego KGB Wasilij Dziemientiej powiedział w czwartek,
                          że służby specjalne obcych państw, w tym USA, zamierzają zdestabilizować
                          sytuację na Białorusi i będą podejmować różne działania do interwencji włącznie.

Takie przekonanie wiceszef KGB wyraził w parlamencie, gdzie prezentował projekt
                          ustawy "O przeciwdziałaniu ekstremizmowi".

Zdaniem Dziemientieja, głównym celem służb specjalnych innych państw, w tym
                          USA, jest destabilizacja sytuacji politycznej na Białorusi. Dodał, że "bazy
                          oddziaływania na Białoruś i punkty inwigilacji znajdują się w państwach
                          sąsiednich, w tym na Litwie i w Polsce".

Wiceszef białoruskiego KGB uważa, że "przewidziana jest pełna mobilizacja, aż
                          do utworzenia grup, które w stosownym momencie będą działać w celu obalenia
                          ustroju konstytucyjnego stosując wszelkie odmiany ekstremizmu, którego
                          skrajnością jest terroryzm".

Dziemientiej dodał, że główne oddziaływanie odbywa się poprzez media i do tej
                          działalności "próbuje się wciągnąć też Ukrainę"."
                          serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34180,2989093.html
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=31090646&v=2&s=0
                          ----------------------------------------------------------------------------
                          przyjalem do wiadomosci;)
                    • Gość: Tkac Re: Do Romana Pidlaszuka IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 21:00
                      "Kołchoz przed rewolucją?

W Waszyngtonie obliczono, że na przeprowadzenie udanego przewrotu politycznego
                      w kraju postradzieckim wystarczy 40 mln dolarów. Prezydent Bush właśnie
                      przeznaczył taką sumę dla białoruskiej opozycji...

Jeśli dobrze nadstawić ucha, w Waszyngtonie znów usłyszy się dudnienie werbli
                      rewolucji. Neokonserwatyści znaleźli kolejny reżim, który wymaga zmiany. Tym
                      razem celem jest Białoruś, mały kraj położony między Polską, Ukrainą i Rosją,
                      zamieszkany przez 10 milionów ludzi."
                      www.myslpolska.icenter.pl/index.php?menu=kresy&parStrona=2&nr=2005061220498
                      • romanpidlaszuk Re: Do Romana Pidlaszuka 28.10.05, 21:03
                        --------------------------------------------------------------------------------
                        "Kołchoz przed rewolucją?

W Waszyngtonie obliczono, że na przeprowadzenie udanego przewrotu politycznego
                        w kraju postradzieckim wystarczy 40 mln dolarów. Prezydent Bush właśnie
                        przeznaczył taką sumę dla białoruskiej opozycji...

Jeśli dobrze nadstawić ucha, w Waszyngtonie znów usłyszy się dudnienie werbli
                        rewolucji. Neokonserwatyści znaleźli kolejny reżim, który wymaga zmiany. Tym
                        razem celem jest Białoruś, mały kraj położony między Polską, Ukrainą i Rosją,
                        zamieszkany przez 10 milionów ludzi."
                        www.myslpolska.icenter.pl/index.php?menu=kresy&parStrona=2&nr=2005061220498
                        -----------------------------------------------------------------------------
                        tez przyjalem do wiadomosci:)
                        Fajnie jest miec tylu osobistych informatorow !:)
                        • Gość: Tkac Re: Do Romana Pidlaszuka IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 21:06
                          Nie mieszajcie się, Ukraińcy, w wewnętrzne sprawy Białorusi.
                          • romanpidlaszuk Re: Do Romana Pidlaszuka 28.10.05, 21:08
                            Nie mieszajcie się, Ukraińcy, w wewnętrzne sprawy Białorusi.
                            --------------------------------------------------------------------
                            Tkac,nikt sie nie miesza!
                            Po jakiego...grzyba adresujesz te posty do mnie!!!???
                            • Gość: Tkac Re: Do Romana Pidlaszuka IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 21:10
                              Nie do Ciebie, tylko do "ery"
                              • romanpidlaszuk Re: Do Romana Pidlaszuka 28.10.05, 21:15
                                no to zatytuluj swoj wpis do tej ery.
                                Mi to generalnie wisi,ale wiesz zawsze mozna prostym sposobem uniknac
                                smiesznych nieporozumien.
                                • Gość: Tkac Re: Do Romana Pidlaszuka IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.05, 21:20
                                  Gdy podpinam się pod czyjś post, to piszę do niego i nie zwracam uwagi na to,
                                  co pisze w ramce "temat". Jest to powszechna praktyka na forum.
                                  • romanpidlaszuk Re: Do Romana Pidlaszuka 28.10.05, 21:50
                                    Gdy podpinam się pod czyjś post, to piszę do niego i nie zwracam uwagi na to,
                                    co pisze w ramce "temat". Jest to powszechna praktyka na forum.
                                    -----------------------------------------------------------------------
                                    ok,bede bral poprawke na to
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka