Dodaj do ulubionych

Kurier Podlaski ożywa

IP: 212.244.27.* 04.10.02, 10:21
Jeden z najlepszych niegdyś dzienników białostockich czyli Kurier Podlaski
po okresie zapaści będzie w najbliższych tygodniach reaktywowany. Czy nowemu
zespołowi uda się stworzyć gazetę po którą -jak niegdyś - ustawiały się
kolejki przed kioskami Ruchu, trudno powiedzieć. Nowy naczelny , jeszcze
dziennikarz TVBiałystok, Tomek Kalinowski wierzy, że uda mu się zebrać grono
współpracowników którzy będą kontyunuować najlepsze wzorce dziennikarstwa
prasowego. Na razie cała redakcja mieści w jego przepastnej torbie. Kurier
Podlaski ma ukazywać się raz w tygodniu. Ciekawe czy uda mu się znaleźć taką
formułę, żeby wcisnąć się w jakąś nisze czytelniczą. Macie - PT Forumowicze
jakieś pomysły na tę gazetę ? - podziełcie się nimi na tym formum: czego
(poza obiektywizmem) brakuje w ukazujących się tytułach lokalnych? Co oprócz
prezentowania łajdactw,krwi, przemocy, liczby trupów, napadów,etc.itepe
należałoby prezentować w takim tytule z tradycjami bądź co bądź 20-letnimi.
Obserwuj wątek
    • Gość: koro Re: Kurier Podlaski ożywa IP: *.bsk.vectranet.pl 04.10.02, 10:54
      Tomku, a kto poza Tobą będzie jeszcze w redakcji? Możesz podać już jakieś nazwiska?
      • annabl Re: Kurier Podlaski ożywa 04.10.02, 11:29
        more details ppoprosimy, ja z checia poslucham:)
    • Gość: teks a to co - reklama? IP: *.csk.pl 04.10.02, 15:55
      Na rynku nie ma miejsca na kolejne prasowe badziewie! Po co marnowac kolejne
      tysiące.. daj se spokój...
      • Gość: anka1 Re: a to co - reklama? IP: 212.33.74.* 04.10.02, 17:01
        a skad wiadomo ze bedzie badziewie? trzeba poczekac i sie przekonac.
        czego brakuje w gazetach? mi np. ciagle za malo informacji o ciekawych
        zakatkach Podlasia.
        • Gość: czarny Re: a to co - reklama? IP: *.bial.gazeta.pl 04.10.02, 18:22
          Gość portalu: anka1 napisał(a):

> a skad wiadomo ze bedzie badziewie? trzeba poczekac i sie przekonac.
          > czego brakuje w gazetach? mi np. ciagle za malo informacji o ciekawych
          > zakatkach Podlasia.
          Aniu, a Gazetowy cykl o Podróżach całkiem nie dużych, który istniał przez całe
          wakacje a teraz jest w internecie?
    • Gość: czarny Re: Kurier Podlaski ożywa IP: *.bial.gazeta.pl 04.10.02, 18:29
      Ja również chętnie dowiedziałbym się, czego brakuje w obecnych dziennikach
      lokalnych. I chętnie to wykorzystam (lub wykorzystamy jako cała Gazeta) do
      polepszenia Wyborczej :)))

A propos Podlaskiego... Nazwiska, jakie się pojawiają przy ekipie odnowionego
      Podlaskiego nie wróżą tej Gazecie (tygodnikowi) dobrze (bez obrazy). Widać
      tylko, że ktoś potrzebuje ponownie mieć swój "organ"...
      • Gość: to ja Re: Kurier Podlaski ożywa IP: 212.244.27.* 04.10.02, 19:37
        a jakie nazwiska sie pojawiaja? moze znam kogos?
      • Gość: vivi Re: Kurier Podlaski ożywa IP: *.biaman.pl 04.10.02, 21:04
        Gość portalu: czarny napisał(a):

> Ja również chętnie dowiedziałbym się, czego brakuje w obecnych dziennikach
        > lokalnych. I chętnie to wykorzystam (lub wykorzystamy jako cała Gazeta) do
        > polepszenia Wyborczej :)))

1. Wszystko co kolwiek zrobisz bedzie ku poprawie (takiego dna jak obecnie nie
        da się pogorszyć)
        2.Daj więcej stałych cykli czyli codziennie to samo o tym samym
        3. Więcej PORZEGNAŃ
        4. Więcej wódy w redakcji
        5. ..............
      • Gość: babariba Re: Kurier Podlaski ożywa IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 05.10.02, 01:29

> Ja również chętnie dowiedziałbym się, czego brakuje w obecnych dziennikach
        > lokalnych. I chętnie to wykorzystam (lub wykorzystamy jako cała Gazeta) do
        > polepszenia Wyborczej :)))
        >
        > A propos Podlaskiego... Nazwiska, jakie się pojawiają przy ekipie odnowionego
        > Podlaskiego nie wróżą tej Gazecie (tygodnikowi) dobrze (bez obrazy). Widać
        > tylko, że ktoś potrzebuje ponownie mieć swój "organ"...
        "Organ" - "Organowi" nierówny, a czarny jak wynika z powyższych postów ma
        okazję codziennej wypowiedzi na łamach "GW", inni tego szczęścia nie mają.
        Czarnemu i tego mało, dlatego wchodzi w dyskusję pod nickiem, zamiast
        powiedzieć, że działa w interesie własnej firmy.
        • Gość: czarny Re: Kurier Podlaski ożywa IP: *.bial.gazeta.pl 05.10.02, 10:53
          Gość portalu: babariba napisał(a):

> "Organ" - "Organowi" nierówny, a czarny jak wynika z powyższych postów ma
          > okazję codziennej wypowiedzi na łamach "GW", inni tego szczęścia nie mają.
          > Czarnemu i tego mało, dlatego wchodzi w dyskusję pod nickiem, zamiast
          > powiedzieć, że działa w interesie własnej firmy.
          Nie mam okazji codziennych wypowiedzi na łamach Gazety, ponieważ nie jestem
          dziennikarzem. A że działam w interesie firmy? Przecież w niej pracuję, to
          dlaczego nie miałbym działać. Zależy mi na tym, aby Moja Gazeta się rozwijała i
          spełniała oczekiwania czytelnika.
          A co do wódki [to do viki] - to już nie te czasy viki. I doskonale o tym
          wiesz...
    • Gość: mały Re: Kurier Podlaski ożywa IP: *.bojary.sdi.tpnet.pl 05.10.02, 14:52
      O ile mi wiadomo właścicielem tytułu "Kutrier Podlaski" jest Spółdzielnia
      Pracy" Pogoń. Więc jest apolityczna ,raczej komercyjna .
      Bo gdyby było tak jak ktoś tu powiedział że po ten tytuł ustawiała się kolejka
      to napewno by nie zbankrutował. Jaki będzie odnowiony tytuł to zobaczymy,a jm
      życzę jak najlepiej i nie oceniam niczego zanim nie zobaczę co sobą
      reprezentuje.
      • Gość: Kobza Re: Kurier Podlaski ożywa IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 05.10.02, 20:34
        Jeżeli reaktywowany Kurier Podlaski ma w jakikolwiek sposób nawiązywać do
        swojego poprzedniego wcielenia to szkoda zachodu. Tamto pismo w swojej końcówce
        żywota miało tragiczny poziom. Nie sądzę aby znalazło sie miejsce na podlaskim
        rynku prasowym dla pomysłów które są przedstawione wyżej.
        Jeżeli ktoś ma ochotę redagowania nowego pisma to należy dążyć do odtworzenia
        takiego profilu jaki miały KONTRASTY. To się pewnie nie uda w całości bo były
        one niepowtarzalne. Można sie zżymać że była wtedy komuna, że wolność słowa,
        walka z cenzurą itp. Było to pismo które warto było czytać a kto chciał to
        robić to nauczył się wiele o naszym regionie i nie tylko. Traz mamy tylu
        różnych mędrców co to wywalczyli i podarowali nam wolność /tak twierdzą/ może
        by przy tym chociaż w pewnym stopniu spróbowali naśladować tego komucha
        Krzyżagórskiego i jego zespół. Oby im się to udało.
        • Gość: GG77 Reaktywowac Kurier Podlaski IP: *.dip.t-dialin.net 05.10.02, 23:18
          Kurier Poranny to bialostockie badziewie.,
          Kompletne dno.
          Powinna powstac w koncu jakas normalna gazeta a nie ta katolicki kurier poranny.
          JESTEM ZA reaktywacja Podlaskiego.!!!!!!!!!
    • annabl Re: Kurier Podlaski ożywa 07.10.02, 17:50
      Ja chcialabym wiedziec, skad to wiecie, szanowni piszacy. Czy ktos moze podac
      jakies inne namiary poza dyskusja, ktora, ciut o plotke sie ociera?
      • Gość: czarny Re: Kurier Podlaski ożywa IP: *.bial.gazeta.pl 07.10.02, 18:37
        To już nie plotka. Podlaski wystartuje niebawem (w przyszłym tygodniu). Mam
        przed sobą ich cennik reklamowy (tak samo drogo jak w Porannym). Pytanie tylko,
        kto będzie do niego pisał... Jeśli Ci ludzie, o których słyszałem...
        • Gość: Researcher Re: Kurier Podlaski ożywa IP: 212.244.27.* 08.10.02, 11:58

> To już nie plotka. Podlaski wystartuje niebawem (w przyszłym tygodniu). Mam
          > przed sobą ich cennik reklamowy (tak samo drogo jak w Porannym). Pytanie
          tylko,
          >
          > kto będzie do niego pisał... Jeśli Ci ludzie, o których słyszałem...

Pleciesz blackish, tzn. pieprzysz jak Kunte Kinta. Co to oznacza "... ci
          ludzie , o których słyszałem..." Tzn. jeśli jesteś ministrantem, to rozumiem
          Twój podły greps. No...seminarzystą! Czy tym czy owym i tak jesteś dupkiem
          pospolitym: " ci ludzie..." lub " tak samo drogo, jak..."). Boziu, niechaj
          Czarny pośliźnie się na skórce od banana i nabije śliwę na tej swojej
          łepetynie. Spraw to, a pójdę Ci podziękować do mojej fary...
        • Gość: babariba Re: Kurier Podlaski ożywa IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 01:38

> To już nie plotka. Podlaski wystartuje niebawem (w przyszłym tygodniu). Mam
          > przed sobą ich cennik reklamowy (tak samo drogo jak w Porannym). Pytanie
          tylko,
          >
          > kto będzie do niego pisał... Jeśli Ci ludzie, o których słyszałem...
          Ciekawe, co znaczy: "Jeśli Ci ludzie, o których słyszałem..."? Ja rozumiem i
          powdziwiam lojalność w stosunku do firmy, w której pracujesz, natomiast...
          Pozdrawiam

• Gość: czarny Re: Kurier Podlaski ożywa IP: *.bial.gazeta.pl 09.10.02, 08:58
      "Ci ludzie o ktorych słyszałem..." oznacza ludzi związanych z SLD. Miedzy in.
      Jacek Grun. Nie mam ochody dalej ciągnąć tego wątku, więc nie będę odpowiadał
      na dalsze posty panie Researcher lub Jakiś (zależy na jaki wątek spojrzeć).
      Miłej zabawy.
      • Gość: babariba Do czarnego IP: *.sokolka.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 23:49

> "Ci ludzie o ktorych słyszałem..." oznacza ludzi związanych z SLD. Miedzy in.
        > Jacek Grun. Nie mam ochody dalej ciągnąć tego wątku, więc nie będę odpowiadał
        > na dalsze posty panie Researcher lub Jakiś (zależy na jaki wątek spojrzeć).
        > Miłej zabawy.
        A co, naczelny obciął konto? He, he... A co do Jacka Gruna, to sobie syneczku
        (?) przypomnij jego znakomite teksty i porównaj je ze swoimi wypocinami, choćby
        na tym forum. A potem... wyciągnij wnioski.
        Nie wiem, czy Grun będzie w nowym "Podlaskim", ale od lat nie ma w
        białostockiej prasie tak wnikliwego (choć tak że zjadliwego) krytyka popkultury
        (i nie tylko).
        I tyle.
        Pozdrawiam
    • Gość: kiwi Re: Kurier Podlaski ożywa IP: proxy / 212.244.106.* 09.10.02, 09:19
      To dobrze ,że pojawi się kolejny tytuł na białostockim rynku prasowym.
      Trzymajcie się.
      • Gość: annabl jak dobrze ze mozna uzyskac informacje IP: *.arch.pw.edu.pl 09.10.02, 12:12
        od klocacych sie ludzi, ladnie.
    • Gość: bernard Re: Kurier Podlaski ożywa IP: 62.88.128.* 09.10.02, 12:22
      ...Kurier juz "se ne vrati"...

niestety,

b.

PS Kurier Poranny nie do przebicia
      • Gość: koro Re: Kurier Podlaski ożywa IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.100.* 10.10.02, 16:08
        rozmawiałem dziś z tomkiem kalinowskim redaktorem naczelnym odradzającego się
        kuriera podlaskiego, pierwszy numer ukaże się 24 października. do tego czasu
        musimy chyba poczekać z wszystkimi pytaniami i ocenami.
        jedno jest pewne, trzeba mieć naprawdę dobry pomysł aby zaistnieć na rynku z
        nowym tygodnikiem. konkurencja jest bowiem ogromna. prym wiodą tygodniki
        kolorowe - polityka i wprost. do czołówki próbuje doskoczyć newsweek. nawet
        pismo z takimi tradycjami jak "przekrój" miało swego czasu mnóstwo problemów, z
        rynku zniknęła "kobieta i życie", "przyjaciólka" tonie gdzies w zalewie prasy
        kobiecej.
        na pewno po pierwszy numer Podlaskieg sięgnie wiele osób. chodzi jednak o to by
        chcieli kupic to pismo po raz kolejny.
        to że ktos nalezy do SLD nie dyskredytuje go chyba jako piszącego?
        • Gość: kiwi Re: Kurier Podlaski ożywa IP: proxy / 212.244.106.* 10.10.02, 21:18
          Masz rację,że nie dyskredytuje.Ale jest wielu"życzliwych",którzy już teraz
          pomysł wydawania tygodnika ,chcą zniszczyć wszelkimi możliwymi sposobami. Ale
          ja życzę chłopakom pomyślności i ciekawych tekstów.
          • Gość: Akir Re: Kurier Podlaski ożywa IP: proxy / 212.160.130.* 11.10.02, 12:44
            Powodzenia kurierowi, i zaglądajcie na forum bo niekture tematy yu pojawiają
            się wcześniej niż gdzie indzi
            • Gość: bernard Re: Kurier Podlaski ....RIP IP: RISA:* / 10.39.25.* 13.10.02, 15:27
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka