Dodaj do ulubionych

Lepper zadziwia

11.11.05, 10:04
Jeszcze przed wyborami miałem Leppera za prostaka.Nie sądziłem że powiem to
kiedykolwiek,ale ten człowiek ma przemożny wpływ na naszą
politykę.Zarozumialstwo i jak się okazało niekompetencja pana Tuska,zrobiły z
Leppera polityka rozdającego karty ... Tusk już całkiem wyblakł,choć mógł być
marszałkiem.Prawie prezydent,prawie koalicjant,prawie marszałek,Ale na pewno
głupek!Bo takim go zrobił wczoraj w sejmie Lepper ...
Obserwuj wątek
    • oginn Re: Lepper zadziwia 11.11.05, 10:12
      Lepper to mocarz! Musi kiedyś przejąć w Polsce pełnię władzy.
      • Gość: Moses Re: Lepper zadziwia IP: 80.50.88.* 11.11.05, 10:36
        oginn napisał:

> Lepper to mocarz! Musi kiedyś przejąć w Polsce pełnię władzy.

Wiesz co? Mdlo mi sie robi,ale chyba masz racje.
      • bernard46 Re: Lepper zadziwia...kogo? 11.11.05, 11:14
        dobrze, ze w tej Polsce mnie nie bedzie...
        byl Cimoszewicz...i znowu ten polski..."miales chamie zloty rog" i tak
        dalej...prosze bardzo Lepper et consortes. Chyba ma racje Urban...?!
        • janou Re: Lepper zadziwia...kogo? 11.11.05, 11:49
          bernard46 napisał:

> dobrze, ze w tej Polsce mnie nie bedzie...
          > byl Cimoszewicz...i znowu ten polski..."miales chamie zloty rog" i tak
          > dalej...prosze bardzo Lepper et consortes. Chyba ma racje Urban...?!
          --------------
          Serions nous du même âge et originaires de la même ville?
          Sincères salutations.Janou
        • Gość: T-800 Re: Lepper zadziwia...kogo? IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.11.05, 12:43
          Na Leppera w pierwszej turze głosowało ok. 80 proc. Białorusinów.
          • trykot2 Re: Lepper zadziwia...kogo? 11.11.05, 17:47
            Gość portalu: T-800 napisał(a):
            > Na Leppera w pierwszej turze głosowało ok. 80 proc. Białorusinów.

To musi byc tych Bialorusinow w Polsce od ch.... i jeszcze troche, skoro Leper
            zostal az vicemarszalkiem polskiego sejmu.
    • currohimenez Re: Lepper zadziwia 11.11.05, 10:15
      Ze smutkiem,ale tylko populizmy Tuskowi pozostały.
      "Nawet ja takich nie umiem wygłosić" - (Leper)
      • Gość: Moses Re: Lepper zadziwia IP: 80.50.88.* 11.11.05, 10:32
        Degrengolada pozycji Donalda jest straszna.Od ASa do kut..a! Takiego tempa to i
        formula 1 pozazdroscic moze.Moze mu SLD pozwoli pozamiatac w swoich gabinetach.
    • oginn Kaczyński zadziwia 11.11.05, 12:01
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=31799409&a=31808816
      > Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi
      praworządnych,
      > którzy dążą do rozliczeń krzywd.
      > Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy
      sądowe.
      > To jest sprzeczne z ideałami PIS.
      >
      > RMF FM : Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper
      > gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe?
      >
      > Lech Kaczyński : Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą
      > sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej
      > Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem.
      Poparcie
      > PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek
      > sytuacji jest nierealne.
      >
      > marzec 2005
      • zewsi Re: Kaczyński zadziwia 11.11.05, 12:59
        Jednym z postulatów PISu jest stworzenie komisji PRAWDY i Sprawiedliwości.
        Ciekawe, jak w wykonaniu tej partii będzie wyglądała PRAWDA i sprawiedliwość?
    • Gość: morfeusz Re: Lepper zadziwia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.11.05, 13:02

Znam Ciebie Enriko - przede mną nie uciekniesz
      Jesteś bardzo dobrym znajomym Lesliego Nielsena
      Dopisuję Ciebie do mojego tajemnego klubu

--
      Jestem Morfi i jestem z Polski
      • Gość: T-800 Re: Lepper zadziwia IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.11.05, 13:02
        Enrico Palazzo! Enrico Palazzo! Enrico Palazzo! Enrico Palazzo! Enrico
        Palazzo!...
        • yullbrynner Re: Lepper zadziwia 11.11.05, 13:18
          Oczywiście że zadziwia! Uczy się na własnych i cudzych błędach.To dało mu
          przewagę nad Tuskiem,który niczego nie nauczył się pomimo popełnienia ogromnych
          błędów.
          • Gość: Jeszcze jest? Re: Lepper zadziwia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 14:00
            Wróciłam do kraju po 10 dniach. Myślałam,że już Tusk będzie an aucie. A on
            wczoraj pouczał "maluczkich" w sejmie. Obrzydliwe.
            • zewsi Re: Lepper zadziwia 11.11.05, 20:17
              A mnie wprawia w obrzydzenie obecna sytuacja, gdy PiS i Samoobrona wspólnie będą
              budowały Polskę. Kiedy Lepper mówi, że program PiSu jest w 80% taki, jak program
              Samoobrony. Kiedy PiS po zażegnywaniu się, że nigdy, przenigdy Lepper nie będzie
              mógł liczyć na stanowisko państwowe, kiedy PiS dojdzie do władzy, po czym
              głosuje na wicemarszałka Leppera. Gdy wśród kandydatów na wojewodę podlaskiego
              jest brany pod uwagę człowiek, który nic sobą nie reprezentuje, oprócz tego, że
              jest członkiem zwycięzkiej partii.
              Tak można jeszcze długo ciągnąć.
              To mnie obrzydza.
              • Gość: Tlkac Re: Lepper zadziwia IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 20:29
                Podział polskiego społeczeństwa jest już faktem, a wślad za tym i podział albo
                rozbiór państwa jest coraz bardziej prawdopodobny.
                • zewsi Re: Lepper zadziwia 11.11.05, 21:40
                  Mylisz się Tkacu.
                  • Gość: Tkac Re: Lepper zadziwia IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.05, 21:48
                    Polacy brzydzą się swego państwa, chce im się rzygać z tego wszystkiego, co sie
                    w nim dzieje, wyjeżdżają z niego jak najdalej itd. Do czego to doprowadzi, jak
                    nie do całkowitego jego rozkładu? Ościenne państwa bedą zmuszone podjąć jakieś
                    działania, jak w VIII wieku.
                    • zewsi Re: Lepper zadziwia 11.11.05, 21:58
                      Powtarzam: mylisz się Tkacu.
                    • trykot2 Re: Lepper zadziwia 11.11.05, 22:13
                      Gość portalu: Tkac napisał(a):
                      Polacy brzydzą się swego państwa, chce im się rzygać z tego wszystkiego, co sie
                      w nim dzieje, wyjeżdżają z niego jak najdalej itd. Do czego to doprowadzi, jak
                      > nie do całkowitego jego rozkładu? Ościenne państwa bedą zmuszone podjąć
                      jakieś działania, jak w VIII wieku.

W VIII wieku nie bylo Polski...ale mniejsza o to...A ogólnie - masz ciekawe
                      poglądy. U wszystkich słowian bardak, to czemu w Polsce ma byc inaczej.
    • Gość: loky Re: Lepper zadziwia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.05, 22:32
      Ale jak pogodzić koalicje PiS z Lepperem? Prawo i sprawiedliwość, czystość
      moralna a koalicjantem ktoś, kto mial to prawo i etykę głęboko w nosie? Jeżeli
      ma to byc zapomniane i wybaczone, to dlaczego ścigac wielu innych, którzy różne
      grzechy mieli w przeszłości? Podwójna moralność?
      • zewsi Re: Lepper zadziwia 11.11.05, 22:51
        Samoobronę i PiS godzi chęć rządów. PiS wie, że bez Samoobrony nie byłoby rządu
        Marcinkiewicza. Lepper wie, że żeby być w przyszłości premierem, czy prezydentem
        (o tym pewnie marzy) nie może bazować tylko na elektoracie "odrzuconych". Musi
        zacząć grać rolę "męża stanu", poważnego polityka.
        Tak ja to widzę.
        • Gość: Moses Re: Lepper zadziwia IP: 80.50.88.* 11.11.05, 23:23
          W obecnym sejmie mamy dwie lewice SLD I SO,oraz trzy prawice PIS,PO,LPR.
          Po obu stronach barykady,staną więc przeciw sobie dwie lewicoprawice.Jest że
          jaki tu sens???
          • androx Re: Lepper zadziwia 12.11.05, 09:36
            Gość portalu: Moses napisał(a):

> W obecnym sejmie mamy dwie lewice SLD I SO,oraz trzy prawice PIS,PO,LPR.
            > Po obu stronach barykady,staną więc przeciw sobie dwie lewicoprawice.Jest że
            > jaki tu sens???

Właśnie !
            W czasie kampanii Lepper zapewniał, że Samoobrona jest jedyną naprawdę lewicową partią. Kaczyńscy, że PIS to prawdziwa prawica.
            A teraz słyszymy, że 80% programu jest identyczne !
            Co łączy szfów tych partii ? Chyba przemożna chęć władzy.
            Nie głosowałem na Tuska. Ale ten człowiek mocno zyskał w moich oczach. On naprawdę jest "z zasadami". Nie uprawia kolitycznego "ku..twa" jak liderzy pozostałych partii.
            Te głosy oburzenia na Tuska ze strony zwolenników PIS świadczą o wielkiej frustracji spowodowanej zejściem ich partii do poziomu szamba. Trzeba wskazać szybko winnego - to Tusk, bo nie chce "wziąć odpowiedzialności". Ja też nie wziąłbym odpowiedzialności za coś, na co nie mam wpływu. Kaczyńscy i PIS w kampaniach obiecali wszystkim wszystko. Wziąć za to współodpowiedzialność świadczyłoby o chęci rządzenia (zasiadania na jakimś stołku) za wszelką cenę. A PO i Tusk byli bardzo powściągliwi w obietnicach wyborczych - obiecywali niewiele, tylko to co jest realne bez uszczerbku dla finansów państwa. Dlatego przegrali. Nie obraźcie się, wiem, że jest demokracja i większość ma rację - ale po tych wyborach utwierdziłem się w przekonaniu, iż większość naszego społećzeństwa to stado bezmyślnych baranów które idą tam gdzie im się obieca "marchewkę", nawet jej nie pokazując.
            Mamy władze które odzwierciedlają nas samych (wiekszość).
            • Gość: Moses Re: Lepper zadziwia IP: 80.50.88.* 12.11.05, 10:12
              androx napisał:
              > Mamy władze które odzwierciedlają nas samych (wiekszość).

Koalicja która nie powstała.Tego jest mi żal.
              Większość głosujących na na PO i PIS,zakładała przyszłą koalicję między tymi
              partiami.Ja i wielu moich roznówców nawet nie myśleliśmy,że finał będzie taki
              jak obecnie.Myślę że zwolennicy obu obozów,jednakowo zostali olani przez
              liderów.Na obu nie mogę już patrzeć.
              • Gość: x Re: Lepper zadziwia IP: 212.33.89.* 12.11.05, 12:41
                a z jakiej partii jesst burmistrz suprasla,
                popatrzcie na jego rodzinne interesa
                co po nim zostanie
                lepper do dziela
            • Gość: mimochodem Re: Lepper zadziwia IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 13.11.05, 22:39
              A może jest tak, że Polacy nie są wcale głupi ale jedynie przegrani
              dotychczasową transformacją? Nie idą bezmyślnie "za marchewką", ale szukają
              rozpaczliwie nadziei, którą im przez poprzednie ok 15 lat obiecywały kolejne
              prawicowo - lewicowe ekipy?.
              A wracając do Leppera akurat on wcale nie garnie się do koalicji rządowej a
              jedynie szykuje podstawy do tworzenia pretekstów, gdyby (z utrwalonym przez
              media standardem politycznej poprawności "oczywistym obrzydzeniem") jego akces
              do rządów został odrzucony. Wtedy mówiąc - Nie chcieliście mojej pomocy no to
              teraz zobaczycie - przejdzie do zdecydowanego ataku. Akurat mówienie, że
              jedynym jego celem jest zdobywanie stołków i wejście na polityczne salony jest
              moim zdaniem dużym błędem.
              Nie przepadam za nim ale to samorodny polityczny talent,który w grze z takim
              doskonałym strategiem jakim jest J. K niekoniecznie musi przegrać. I PiS wbrew
              temu co się mówi ma z Andrzejem L spory kłopot. Gosiewski mówi nigdy, ale już
              J.Kaczyński czy L. Dorn jakby rozumieją na czym polega pułapka poparcia ze
              strony SO.
    • Gość: Monika Doni Tusk :) IP: *.81-161.gts.tkb.net.pl 13.11.05, 19:37
      prawie czyni wielką różnicę....
    • Gość: Ian Re: Lepper zadziwia IP: *.piasta.pl 13.11.05, 22:04
      Zadziwia mnie twoje zadziwienie gównem! Gówna sie nie komentuje ani nie dotyka
      a kaczor dotknął!
    • zewsi Re: Lepper zadziwia 18.11.05, 15:11
      www.pb.pl/content.aspx?sid=2284&guid=5E2B6EC4-1452-493D-B44C-8972F541F477
      • Gość: Jasne Re: Lepper zadziwia IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 18.11.05, 15:37
        Już po wyborach, byt na 4 lata zapewniony, więc można zacząć wycierać sobie
        gębę liberalizmem.
    • Gość: mmm tekst Leppera zamieszczony w dzisiejszej "Rz" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.05, 15:16
      ...a właściwie w dodatku telewizyjnym... "Żeby jasność była: ja nie chcę od
      tyłu brać żadnych stanowisk" i jak tu nie uwielbiać tego gościa. Jędrula
      forever :-)
      • trykot2 Re: tekst Leppera zamieszczony w dzisiejszej "Rz" 18.11.05, 20:19
        Lepper na pytanie dziennikarzy "PB", czy prezes NBP "musi odejść",
        odpowiedział: "Balcerowicz wcale nie musi odchodzić, on dobrze wykonuje to, co
        mu każe ustawa. Na jego miejscu każdy ekonomista robiłby to samo".

W porównaniu z ewolucją Leppera, krok od małpy do człowieka, to fraszka.
        • Gość: tidi Re: tekst Leppera zamieszczony w dzisiejszej "Rz" IP: 8.3.* / *.proxy.aol.com 20.11.05, 04:59
          wypowiedz jest rozsadna . zmienmy ustawe, ...po gosciu !
    • Gość: krystyna Re: Lepper zadziwia IP: *.osiedle.net.pl 20.11.05, 08:32
      w pełni zgadzam się z androxem
    • Gość: morfeusz Re: Lepper zadziwia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.11.05, 17:45

Enriko Palazzo!!!
      Znowu cię namierzyłem.
      Dzisiaj na TVN-ie uratowałeś życie Elżbiety II
      Morfi widział twoją akcję na żywo - no po prostu jakby to Michał W. powiedział
      niezła zajebiocha.

Tak trzymaj,dopisuję Ciebie do mojego tajemnego klubu.
      Cieszysz się???

Enrico Palazzo!!!
      Enrico Palazzo!!! co jest? - całe forum skanduje...
      Enrico Palazzo!!!

--
      • enriko_palazzo Re: Lepper zadziwia 20.11.05, 17:50
        Super! Pozdrawiam!
    • oginn Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej winy 20.11.05, 19:38
      www.samoobrona.org.pl/pages/04.Klub/03.Ustawy/index.php?document=/52.html
      Projekt ustawy o systemie powszechnych zasiłków dla bezrobotnych, którzy nie z
      własnej winy nie mogą podjąć pracy i o zmianie ustawy o promocji zatrudnienia i
      instytucjach rynku pracy
      • andrzej.sawa leper zadziwia-kogo? 20.11.05, 21:10
        Mili forumowicze,czy jest wśród Was idiota,który myślał,że leper jest
        ideologiem.Tak jest ideologiem,ale jego idea jest prymitywna-do koryta.Nie wiem
        czy świń nie obrażam,bo człowiek nie powinien być tak prymitywny,ale on jest
        ś.....
        Problemem jest to,że wielu uwierzyło,że on chce coś dobrego dla nich
        zrobić.Normalne łobuzy są uczciwe-chcą innym przyp.......Czy nam to się podoba
        czy nie,ale to uczciwe postawienie sprawy,a ten jak k........buja.Jemu chodzi o
        jego własne koryto i władzę dla siebie.
      • Gość: Jasne Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej IP: *.bsk.vectranet.pl / 194.246.108.* 20.11.05, 21:14
        Co oznacza że ktoś nie posiada pracy nie z własnej winy ?
        I kto ma decydować o tym kogo uznać za takiego człowieka a kogo nie ?
        Czekam na odpowiedź oginna.
        • andrzej.sawa Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej 20.11.05, 21:21
          Po co pytasz,przecież ten projekt jest dla jaj.Póżniej będzie mówił-wicie
          towarzysze chciałem,żeby było wam lepiej a te.......są waszymi wrogami i nie
          pozwolili zrealizować takiego wspaniałego projektu
        • oginn Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej 20.11.05, 21:25
          Ty masz przecież rozum i nie udawaj, że nie wiesz o co chodzi w tej ustawie.
          Nie mam ochoty na jałowe spory.
          • trykot2 Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej 20.11.05, 21:35
            Katolicka, bezrobotna, pasywna, rozleniwiona Polska oczekuje na cud. I Lepper
            to obiecuje. To jest klucz do jego wygranej. I wygra.
            • oginn Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej 20.11.05, 21:39
              Obyś był prawdziwym prorokiem!
              Ja czekam na rządy Leppera. Już tylko w nim nadzieja.
          • Gość: Jasne Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej IP: *.bsk.vectranet.pl / 194.246.108.* 20.11.05, 21:39
            > Ty masz przecież rozum i nie udawaj, że nie wiesz o co chodzi w tej ustawie.
            > Nie mam ochoty na jałowe spory.

O to chodzi, że nie wiem o co chodzi w tej ustawie.
            Jakie kryterium ma decydować o tym, że ktoś nie ma pracy nie z własnej winy ?
            Lepper uwierzy na słowo jeżeli ktoś powie że szukał ale nie znalazł ?
            • andrzej.sawa Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej 20.11.05, 21:46
              Ponieważ sprawa dotyczy mojej kasy,tzn.wydawania pieniędzy z moich podatków to
              mam najprostrze pytanie ile kosztuje ta ustawa rocznie?
              • oginn Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej 20.11.05, 21:48
                Do zrealizowania zadań określonych w projekcie ustawy potrzebne jest około 25,5
                mld złotych w budżecie państwa.
                Tobie też nie chce się poczytać tego projektu?
                • andrzej.sawa Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej 20.11.05, 21:50
                  Tzn.deficyt podwajamy
                  • oginn Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej 20.11.05, 21:56
                    Większość bezrobotnych bez zasiłku dostaje jakieś zapomogi z opieki społecznej,
                    więc i tak budżet ponosi znaczne koszyty z tego powodu. Jak dostaną zasiłki,
                    wtedy nie będą dostawać tych zapomóg, czyli te 25 mld trzeba pomniejszyć o
                    odpowiednią kwotę.
            • oginn Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej 20.11.05, 21:46
              Art.3.

W ustawie z dnia 20 kwietnia 2004 roku o promocji zatrudnienia i instytucjach
              rynku pracy ( Dz. U. 2004, Nr.99, poz. 1001 ) wprowadza się następujące zmiany:

3.1. W Art. 2 ust. 2 pkt. j skreśla się, po ust. 5 dodaje się ust. 5a w
              brzmieniu: "bezrobotnym, który nie z własnej winy nie może podjąć pracy ? jest
              osoba, która w okresie kolejnych trzech miesięcy nie otrzymała przynajmniej
              jednej propozycji od organu zatrudnienia do odpowiedniej pracy, zgodnej z jej
              kwalifikacjami nie z własnej winy.
              Nie chciało Ci się chyba nawet czytać.
              • andrzej.sawa Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej 20.11.05, 21:49
                Pytałem ile rocznie?
              • Gość: Jasne Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej IP: *.bsk.vectranet.pl / 194.246.108.* 20.11.05, 21:52
                I wszystko jasne.
                Wystarczy siedzieć na dupie i modlić się, żeby tylko nikt tej pracy nie
                zaoferował. Raj dla spekulantów. A dla tych co z własnej winy (lenistwa,
                głupoty) skończyli podstawówkę dodatkowa nagroda !
                • Gość: Jasne Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej IP: *.bsk.vectranet.pl / 194.246.108.* 20.11.05, 21:53
                  Poprawka: skończyli TYLKO podstawówkę
                  • andrzej.sawa Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej 20.11.05, 21:56
                    Ludzie to wszystko tylko dla jaj.Leper to wie,a że jego przydupasy nie
                    wiedzą,to trudno.
                • oginn Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej 20.11.05, 22:00
                  Tak , jak na zachodzie, nie tym dzikim.
                  • Gość: Jasne Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej IP: *.bsk.vectranet.pl / 194.246.108.* 20.11.05, 22:04
                    > Tak , jak na zachodzie, nie tym dzikim.

A gdzie fascynacja wschodem ?
                    • oginn Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej 20.11.05, 22:11
                      Wszędzie prawie jest lepiej niż w Polsce, tylko w rozkradzionej Rosji i
                      Ukrainie gorzej. Jeszcze chyba Mołdawia, Rumunia, Bułgaria i inne tam na
                      południu mogą się z Polską równać.
                      • Gość: Jasne Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej IP: *.bsk.vectranet.pl / 194.246.108.* 20.11.05, 23:08
                        Na Białorusi też lepiej ?
                        • oginn Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej 21.11.05, 14:05
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=31269638&a=31286701
                          • Gość: Jasne Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej IP: *.bsk.vectranet.pl / 194.246.108.* 21.11.05, 15:07
                            Raj na ziemi kilkadziesiąt kilometrów od miejsca zamieszkania !?!
                            Gdybym taki znalazł, już by mnie tu nie było !
                            Na co czekasz ?
                            • oginn Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej 21.11.05, 15:29
                              Zostawiłbyś umiłowaną Ojczyznę i wyjechał na stałe z Polski, by umrzeć z
                              notalgii na obczyźnie? Pod rządami Leppera również w Polsce nastanie raj na
                              ziemi.
                              • Gość: Jasne Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej IP: *.bsk.vectranet.pl / 194.246.108.* 21.11.05, 17:02
                                > Zostawiłbyś umiłowaną Ojczyznę i wyjechał na stałe z Polski, by umrzeć z
                                > notalgii na obczyźnie? Pod rządami Leppera również w Polsce nastanie raj na
                                > ziemi.

Nie musisz wyjeżdżać na stałe. Posiedzisz kilka lat, zarobisz parę milionów i
                                wrócisz do Polski. Doświadczenia z Białorusi pozwolą Ci pewnie rozkręcić
                                dochodowy interes.

PS. Czy ustawa o zasiłkach dla ludzi nie mających pracy nie z własnej winy
                                obejmowałaby również Ciebie ?
                                • oginn Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej 21.11.05, 17:40
                                  > PS. Czy ustawa o zasiłkach dla ludzi nie mających pracy nie z własnej winy
                                  > obejmowałaby również Ciebie ?

Musiałbym najpierw zarejestrować się w Urzędzie Pracy. I zrobię to, gdy ustawa
                                  będzie przegłosowana i wprowadzana.
                                  • Gość: Jasne Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej IP: *.bsk.vectranet.pl / 194.246.108.* 21.11.05, 21:15
                                    > Musiałbym najpierw zarejestrować się w Urzędzie Pracy. I zrobię to, gdy
                                    ustawa
                                    > będzie przegłosowana i wprowadzana.

Aha, to można narzekać i wyciągać ręce po cudze pieniądze ale podjąć podstawowe
                                    kroki w celu znalezienia pracy to nie łaska ?

Ten zasiłek który otrzymasz to na poczet rachunków za Internet (jak mniemam
                                    Internet to produkt doraźnej potrzeby dla bezrobotnych) ?
                                    • oginn Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej 21.11.05, 22:08
                                      Jakie cudze pieniądze? Jesteśmy jedną, polską rodziną i gdy Ty będziesz
                                      bezrobotny, to inni będą na Ciebie pracować. U mnie nie ma pracy, nawet nie ma
                                      po co rejestrować się i zawracać głowy urzędnikom. Pracuję dorywczo bez żadnej
                                      umowy, a po zarejestrowaniu się musiałbym za każdym razem zgłaszać podjęcie tej
                                      pracy, tracić status bezrobotnego i potem rejestrować się ponownie, a
                                      propozycji pracy Urząd i tak dla mnie nie ma. Ale po wprowadzeniu tej ustawy o
                                      zasiłkach, na pewno się zarejestruję i potem dostanę zasiłek, chyba że dadzą mi
                                      jakąś pracę, to ją podejmę.
                                      To ostatni miesiąc mego podłączenia do internetu. Dość tej rozpusty! Ale jak
                                      dostanę zasiłek, to znowu się podłączę, kosztem innych wydatków.
                                      • Gość: Jasne Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej IP: *.bsk.vectranet.pl / 194.246.108.* 21.11.05, 22:13
                                        > Jakie cudze pieniądze? Jesteśmy jedną, polską rodziną i gdy Ty będziesz
                                        > bezrobotny, to inni będą na Ciebie pracować.

Moje pieniądze są moją prywatną własnością. Może Twój portfel jest państowy,
                                        mój nie.

> po co rejestrować się i zawracać głowy urzędnikom. Pracuję dorywczo bez
                                        żadnej
                                        > umowy, a po zarejestrowaniu się musiałbym za każdym razem zgłaszać podjęcie
                                        tej
                                        >
                                        > pracy, tracić status bezrobotnego i potem rejestrować się ponownie, a
                                        > propozycji pracy Urząd i tak dla mnie nie ma

Napisałbyś po prostu, że tak Ci wygodniej.

> To ostatni miesiąc mego podłączenia do internetu. Dość tej rozpusty! Ale jak
                                        > dostanę zasiłek, to znowu się podłączę, kosztem innych wydatków.

Chyba chciałeś powiedzieć: kosztem innych podatników.
                                        • oginn Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej 21.11.05, 22:26
                                          Gdzie Ty, człowieku, żyjesz? Na bezludnej wyspie z własną walutą i budżetem?

Nie byłeś chyba nigdy bezrobotnym i nie masz pojęcia, jakie są problemy ze
                                          znalezieniem pracy, a w moim regionie naprawdę jej nie ma.

Gdybyś sam był bezrobotny, inaczej byś myślał i mówił o zasiłkach dla
                                          bezrobotnych. Masz, jak to się mówi, inny punkt widzenia. Ale Lepper i jego
                                          experci nie są na szczęście tak ograniczeni, jak Ty.
                                          • andrzej.sawa Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej 21.11.05, 22:52
                                            Jesteś idiotą,bo powtarzasz to co p....twój g........wódz.
                                            • oginn Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej 21.11.05, 23:03
                                              Ty jesteś niegodnym odpowiedzi na swe posty chamem.
                                          • brutt "lepper i jego eksperci" 21.11.05, 23:27
                                            najsmieszniejszy tekst jaki dzisiaj uslyszalem.
                                            • oginn Re: "lepper i jego eksperci" 21.11.05, 23:36
                                              Dziękuje bardzo! Śmieszne, ale prawdziwe.
                                          • Gość: Jasne Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej IP: *.bsk.vectranet.pl / 194.246.108.* 21.11.05, 23:49
                                            Daj se spokój z takimi głodnymi kawałkami.

Człowiek który uczciwie pracuje musi utrzymywać podobnych do Ciebie, którzy
                                            myślą że pracodawca powinien sam się zgłosić do nich z ofertą i nawet nie raczą
                                            się zarejestrować w Urzędzie Pracy. I jeszcze ktoś ma Ci sponsorować dostęp do
                                            Internetu ? Łapy precz !
                                            Oczywiście na sygnał "zasiłek" to i nawet do tego Urzędu Pracy się
                                            pofatygujesz. Bo to nic robić nie trzeba, a płacić będą.
                                            • oginn Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej 22.11.05, 00:01
                                              Ja se dam raz na zawsze spokój z dyskusjami z Tobą.
                                              • andrzej.sawa Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej 22.11.05, 00:14
                                                Ty nie dyskutujesz,ty pleciesz bzdury
                                                • oginn Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej 22.11.05, 00:16
                                                  Ty jesteś niepoprawnym chamem.
                    • andrzej.sawa Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej 20.11.05, 22:11
                      Jasne,przecież nie o to chodzi,żeby coś zrobić.Trzeba mącić,naiwniaków i ich
                      głosy zdobywać i do koryta.A potem to co pisałem-towarzysze te liberały i inna
                      kontrewolucja chcą was zagłodzić a trupy sprzedać bankom zachodnim
                      • oginn Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej 20.11.05, 22:16
                        Życzę Ci szczerze, żebys pobył parę lat bezrobotnym bez prawa do zasiłku. Wtedy
                        też pewnie zostałbyś wyborcą Leppera.
                        • andrzej.sawa Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej 20.11.05, 22:20
                          Oginn,czy jesteś głupi,czy nie wiesz,że żeby wydać,to trzeba mieć.Socjal na
                          Zachodzie jest obcinany,bo nawet Niemcom nie starcza.
                          • oginn Re: Zasiłki dla wszystkich bezrobot. bez własnej 20.11.05, 22:26
                            Lepper ma na to sposób, ale Ty jesteś takim leniem, że nie chce się Ci poczytać
                            jego programu.

SPIS TREŚCI

PRZEDMOWA
                            I. POLITYKA GOSPODARCZA
                            II. GŁÓWNE PRZYCZYNY KRYZYSU W GOSPODARCE
                            III. OGÓLNE ZAŁOŻENIA PROGRAMU NAPRAWY POLSKIEJ GOSPODARKI
                            IV. ROLNICTWO
                            V. PRACA I POLITYKA SPOŁECZNA
                            VI. OCHRONA ŚRODOWISKA
                            VII. OCHRONA ZDROWIA
                            VIII. POLITYKA KULTURALNA
                            IX. EDUKACJA
                            X. BEZPIECZEŃSTWO WEWNĘTRZNE
                            XI. OBRONA NARODOWA
                            XII. POLITYKA ZAGRANICZNA
                            XIII. OGÓLNE PROBLEMY ZWIĄZANE Z CZŁONKOSTWEM W UE
                            XIV. PODSUMOWANIE I WNIOSKI

I. POLITYKA GOSPODARCZA

www.samoobrona.org.pl/pages/01.Program/index.php?document=/489.program.html
                            • andrzej.sawa Ja mam dość, 20.11.05, 22:32
                              Kończę próby uczenia oszołoma.Przepraszam innych forumowiczów za moją naiwność.
                              Na inne tematy z przyjemnością pogadam,ale z ludżmi uczciwymi
                              intelektualnie.Leperów mam dość
                              • oginn Re: Ja mam dość, 20.11.05, 22:39
                                Podyskutuj może z eknomistami z Samoobrony. Mają oni tytuły naukowe, to
                                pogadacie może jak równi sobie.
                                • zewsi Re: Ja mam dość, 20.11.05, 22:43
                                  Czy chodzi Ci o ministra finansów z gabinetu cieni samoobrony? Tego z tytułem
                                  magistra?
                                  • oginn Re: Ja mam dość, 20.11.05, 22:46
                                    Nie znam go, ale jednym z doradców Leppera jest niejaki Borysiuk, czy jakoś
                                    tak, dr ekonomii. To byłby dla Ciebie partner do dyskusji?
                                    • oginn Re: Ja mam dość, 20.11.05, 23:03
                                      Przepraszam, dr Borysiuk to politolog.
                                    • oginn Re: Ja mam dość, 20.11.05, 23:12
                                      Julecek: W czym specjalizuje się Pan jako ekspert Samoobrony?

dr Bolesław Borysiuk: Moja specjalność to międzynarodowe stosunki gospodarcze i
                                      handlowe Polski. W 2003 roku opracowałem i opublikowałem na łamach "Rynków
                                      Zagranicznych" raport pod nazwą: "Handel zagraniczny u progu radykalnych
                                      zmian".
                                      www.borysiuk.pl/index.php/www/page/id,aktualnosci_24_08/
                                    • Gość: Jasne Re: Ja mam dość, IP: *.bsk.vectranet.pl / 194.246.108.* 20.11.05, 23:18
                                      > Nie znam go, ale jednym z doradców Leppera jest niejaki Borysiuk, czy jakoś
                                      > tak, dr ekonomii. To byłby dla Ciebie partner do dyskusji?

Karol Marks też był człowiekiem wykształconym, ekonomistą.
                                      Ale idiotą.
                                • Gość: morfeusz Re: Ja mam dość, IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.11.05, 22:47

ENRIKO PALAZZO! ENRIKO PALAZZO! ENRIKO PALAZZO! ENRIKO PALAZZO! ENRIKO PALAZZO!

Ja wiedziałem że tak będzie -ehe,eho. No wiedziałem że tak będzie ehe,eho!!!

PALAZZO,PALAZZO,PALAZZO,PALAZZO,PALAZZO,PALAZZO,PALAZZO,PALAZZO,PALAZZO!!!!!!!

--
                                  • andrzej.sawa Re: Ja mam dość, 20.11.05, 23:22
                                    Wiecie co idżmy z tego,bo z leperami nie da się logicznie dyskutować.Oni są
                                    impregnowani na wiedzę.Może jakiś temat?
                                    • enriko_palazzo Ja też mam dość, 20.11.05, 23:36
                                      Tak! Idżmy do opery!
                                      • enriko_palazzo Na canal+ film 20.11.05, 23:39
                                        "Pojutrze" właśnie się zaczyna.Ja idę!
                                        • Gość: morfeusz Re: Na canal+ film IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.11.05, 23:46

Pojutrze oglądałem o 20.00
                                          Szkoda że nie powtarzają filmu z Tobą Enriko.
                                          Obejrzałbym raz jeszcze ripleja,bo na żywca był wcześniej.

Zaśpiewaj proszę na dobranoc raz jeszcze hymn U.S.A.
                                          Enriko!Enriko! - no nie daj się prosić...

--
                                          • enriko_palazzo Re: Na canal+ film 21.11.05, 11:26
                                            Mój drogi przyjacielu Morfi!
                                            Niestety,mam aplikowane antybiotyki! Gardełko!
                                            Ale na pocieszenie,choć samą melodyjkę...Dedykuję Tobie.

Enriko Palazzo.

melodyjka.net.pl/Polifonia/Melodyjka,37,716663.html
                                            • Gość: morfeusz Pozdrownienia dla Enriko Palazzo IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.11.05, 20:37

Witaj Enriko Palazzo,

Dziekubardz za melodyjkę,oczywista wolałbym żebyś odśpiewał hymn
                                              tak jak wczoraj, albo a'capella / chiba tak siem to pisze,nie wiem /
                                              Życzę szybkiego powrotu do zdrowia i nie mniej ciekawych tematów poruszanych
                                              przez Ciebie w przyszłości.
                                              A co do wpisów o Andrzeju,to...
                                              niechcący jakąś bitwę raperską wywołaliśmy skandując imię Twoje Enriko.
                                              Myślem jednak że to chyba w sumie z korzyścią la wątku.

--
                                    • oginn Re: Ja mam dość, 21.11.05, 00:44
                                      www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2004022801
                                      Partia Andrzeja Leppera obudowuje się zespołami ekspertów z tytułami
                                      generalskimi i naukowymi.

Temu m.in. ma służyć otaczanie się przez polityków tej partii specjalistami o
                                      dorobku naukowym. Przygotowują oni ekspertyzy, raporty, wystąpienia sejmowe
                                      przedstawicieli Samoobrony.

Część lewicowych ekspertów Samoobrony nie chce na razie ujawniać swego
                                      nazwiska. Obawiają się potępienia we własnych środowiskach. Fakt, że Lepper
                                      otacza się nie tylko sympatykami lewicy, ale też osobami związanymi do niedawna
                                      z prawicą i powołuje się na naukę Kościoła i papieża Jana Pawła II, nie
                                      przeszkadza im. - To jest konkret. Przynajmniej z góry wiadomo, jaki jest
                                      pogląd na tę sprawę. Nie ma lawirowania, fałszu, twierdzenia, że jesteśmy za
                                      świeckim państwem i jednoczesnego wchodzenia w tyłek hierarchom kościelnym -
                                      mówi były wyborca SLD. Dodaje, że ważniejszy od tego jest program społeczno-
                                      gospodarczy Samoobrony. - Generalna zasada to nie obiecywać rzeczy
                                      niemożliwych. Na tej zasadzie można budować zaufanie - uzupełnia Poznański.

Gen. Poznański przyznaje, że do programu SLD włożył swoje trzy grosze. Tym
                                      bardziej jest zawiedziony jego niewypełnianiem. - Dawno przestaliśmy
                                      współpracować z SLD. Nie chcieli nas. To nie jest tak, że kiedy jest źle -
                                      uciekamy. Wyrosłem z lewicy i nie chcę uciekać. To, co robimy teraz, to
                                      poszukiwanie alternatywy. Uznaliśmy, że jest nią Samoobrona - mówi.

* * *

Dr Jerzy GŁuszyŃski, socjolog:
                                      - Przechodzenie ludzi związanych z lewicą do Samoobrony jest procesem
                                      naturalnym. Jest pewien rynek osób, które mają coś do zaoferowania. Rynek idei
                                      jest jak każdy normalny rynek finansowy. Szef Samoobrony jest zainteresowany
                                      takimi ludźmi. Jego partia jest formacją roszczeniową, reprezentującą głos
                                      ludzi przegranych, z nizin społecznych, bezrobotnych itd. Andrzej Lepper wie,
                                      że nie ma szans na rządzenie w oparciu tylko o to. Potrzebuje ekspertów. W
                                      pewnej mierze na tym samym zbudowany był sukces SLD. Wyborcy byli przekonani,
                                      że to partia ludzi profesjonalnych, którzy potrafią rządzić, mają odpowiednie
                                      zaplecze intelektualne itd. Nadal jest zapotrzebowanie na taką partię.
                                      Działania Leppera są więc znakiem, że dobrze odczytuje on oczekiwania wyborców.
                                      • andrzej.sawa Re: Ja mam dość, 21.11.05, 23:11
                                        Okazuje się,że rozmaite oginy i inne lepery są głupie z natury i
                                        nienaprawialne.Przykro,bo traktowałem ludzi jako w miarę inteligentnych,ale
                                        lepery to jest kompletne dno.
                                        • oginn Re: Ja mam dość, 21.11.05, 23:21
                                          Zważaj na swe słowa, bo przyszły prezydent A. Lepper może za takie ścigać
                                          zdrajców i wrogów Narodu.
                                          • andrzej.sawa Re: Ja mam dość, 21.11.05, 23:53
                                            Ale ten idiota dowcipny,ale pisze chyba grożby karalne
                                            • bernard46 Re: Ja mam dość...ja tez... 22.11.05, 15:13
                                              Andrzeju nie daj sie poniesc, trzymaj sie!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka