Dodaj do ulubionych

Problemów studentów AMB cd.

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 18:30
Zgadzam się z opinią o paniach w dziekanacie. Panie te traktują studentów jak
zło konieczne - świetna robota, tylko ci studenci przeszkadzają :)
Gdy moja żona zaczynała studia, poprosiła mnie, żebym wziął rozkład zajęć z
dziekanatu (bo sama nie ma kiedy, bo pracuje) - zostałem potraktowany jak
natręt - "przecież jest rozkład wywieszony - proszę sobie samemu spisać, nie
można zrobić ksero" (nawet na mój koszt) panie stwierdziły, że jak żona
przyjdzie na zajęcia to sobie spisze rozkład :)
Obserwuj wątek
    • Gość: WN Re: Problemów studentów AMB cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.05, 19:37
      Bywam interesantem dziekanatu. Moje zdanie jest zupełnie inne. To nie jest
      wcale "świetna robota". Ten Wydział ma kilka tysięcy studentów, którzy mają do
      załatwienia jakieś sprawy. Każdy z nich jest najważniejszy, a jego sprawa musi
      być załatwiona natychmiast. Moim zdaniem, w dziekanacie pracuje za mało ludzi,
      dlatego muszą zajmować się tylko tym, co niezbędne (choć zrobić muszą
      wszystko). A interesanci mają poczucie, że przeszkadzają, co zaczyna być
      prawdą, jeśli na wypisanie czeka np. 100 dyplomów ukończenia studiów.
      A w sprawie nieuprzejmości pań w dziekanacie - proszę zapytać żonę, czy łatwo
      być miłą pielęgniarką, gdy 60 pacjentów czegoś chce + "zawracający głowę"
      ciągłymi zmianami w zleceniach lekarze + roszczeniowi odwiedzający. Pańska żona
      i panie w dziekanacie, to pierwsza linia frontu, czyli biuro obsługi klienta.

To oczywiste, że chciałbym, by było inaczej.
      • bad_habit ja w tym roku wyjątkowo nie mogę narzekać na panie 14.11.05, 13:23
        z dziekanatu,są bardzo miłe.Nie wiem tylko,skąd ta nagła zmiana.
        Pozdroofki dla studentów AMB!!!:)
        • Gość: kin Re: ja w tym roku wyjątkowo nie mogę narzekać na IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 16.11.05, 00:40
          panie z dziekanatu...a wszczególnosc zwnaa przez nas PUCHATA pani obslugujaca
          lekarski...wszystkich krew zalewala jak trezba bylo do niej sie zglosisc...sam
          tylko raz podstemblowalem legitymacje studencka...wolalem wiecej placici niz
          widziec wykrzywiona w grymasie twrarz pełna pogardy...jak sie nie lubi swej
          pracy to po co pracowac...koniaczki od studentów w celu zalatwianiu sprawy u
          dziekana to norma...sam bylem swiadkiem...traktowanie studentów jak dno i
          wodorosty...taka kobiet na wiecznym fochu...opryskliwa, chamska...jak dlugo ja
          trzeba bedzie znosic...
          • Gość: WN Re: ja w tym roku wyjątkowo nie mogę narzekać na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 19:06
            Kin, ponieważ piszesz na forum dotyczącym problemów Wydziału Pielęgniarstwa,
            chcę tylko podkreślić, że PUCHATA pracuje w Dziekanacie Wydziału Lekarskiego.
    • Gość: Student Jaki Dziekan taki dziekanat... IP: 82.139.154.* 12.11.05, 22:51
      Jaki Dziekan taki dziekanat!!!
      Należy zrobic wszystko aby usunąć prof. Karczewskiego z funkcji dziekana.
      Przecierz to jest funkcja dla osoby energicznej, charyzmatycznej,
      przedsiebiorczej itp.
      A Profesor jak to Profesor nie chodzi tylko kroczy, interesuje go poziom ołowiu
      w liściach klonu kanadyjskiego- jest poprostu nijaki.
      Zastanawiam sie w jaki sposób dostal sie na to stanowisko???
      • Gość: janek Re: Jaki Dziekan taki dziekanat... IP: 195.205.3.* 13.11.05, 23:00
        przecież sie pisze, matura byla?
      • Gość: kin Re: Jaki Dziekan taki dziekanat... IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 17.11.05, 19:38
        a gdzie to widzisz...chyba nie wtytule...a forum na pewno im nie jest poswiecone...
    • Gość: WW Re: Problemów studentów AMB cd. IP: 80.51.74.* 14.11.05, 18:44
      Na Wydziale Pielęgniarstwa jest wiele problemów i cieszy mnie fakt, że ktoś je
      poruszył. Uczelnia nie jest przyjazdna dla osób z poza Bialegostoku, które
      studiują zaocznie. Zajęcia kończą się bardzo póżno. Mamy problem z powrotem do
      domów. Nasze zajęcia kończą się obowiązkowymi ćwiczeniami, a przecież mogłyby
      kończyć się wykładami, które nie są obowiązkowe. Dziekanat i wypożyczalnia
      nieczynne są w soboty i niedzielę mimo, ze uczelnia prowadzi zajęcia zaoczne w
      te dni.
    • Gość: student Re: Problemów studentów AMB cd. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.05, 18:48
      Ja osobiscie wstydze sie za AMB, studiuje tam juz 5 rok i widze, co sie na tej
      uczelni dzieje. Chyba jedynym dobrze zorganizowanym wydzialem jest Wydzial
      Farmaceutyczny, inne przy nim nie wiedza co robia i na jakim swiecie zyja,
      szczegolnie Wydzial Pielegniarstwa i Ochrony Zdrowia, pod który podlegam.
      A dziekanat tego wydzialu? Szkoda gadac, gdybym mogla, to w ogole bym tam nie
      chodzila, bo wierzcie mi, ale ja bardziej sie stresuje jak musze tam po cos isc,
      niz np. przed kolokwium. Poprostu jeszcze mi sie nie zdarzylo, zeby panie w
      dziekanacie mialy dobry humor i nie sprawily ze czuje sie jak smiec. Przykre,
      ale prawdziwe. Mam jednak nadzieje, ze AMB przynajmniej w stosunku do studentow
      innej narodowosci (obecnie studiuje u nas wielu Norwegow)zachowuje sie
      przyzwoicie. Nie moge sie na ten temat wypowiedziec, bo nie znam zadnego
      cudzoziemca z uczelni, ale mam nadzieje, ze maja lepiej, inaczej wstydzilabym
      sie po stokroc bardziej.
      Wszystkim przyszlym rocznikom na AMB zycze lepszego zycia na tej uczelni!!!!,
      dla mnie juz niestety nic sie nie da zrobic.
      • Gość: WN Re: Problemów studentów AMB cd. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.05, 21:50
        Do Student(ki)
        Studentko! Daj sobie spokój z tym wstydzeniem się za AMB. Metoda wstydzenia się
        za kogoś lub za coś jest zwyczajnie manipulacją, zakamuflowaną próbą wywierania
        presji. Jakiekolwiek poczucie siebie - "jak śmieć", czy "jak panisko" nosimy w
        sobie niezależnie od sytuacji i ludzi, z którymi mamy do czynienia. Jeszcze się
        taki nie urodził, co by człowiekowi z poczuciem małej wartości dogodził.
        Prywatnie powiem: jeśli tego nie zmienisz, będziesz miała ciężkie życie. Innym
        też będzie ciężko z Tobą.
        Jakoś mało wiarygodna wydaje mi się znajomość Wydziału Farmaceutycznego, gdy
        studiujesz na Wydziale Pielęgniarstwa.
        I żeby było jasne - nie bronię AMB, życzę wszystkim studentom i pracownikom
        powodzenia i jednocześnie nie lubię, gdy manipuluje się informacją i uczuciami.
        Ludziska, bądźcie rzetelni w swoich wypowiedziach. Przecież to forum z
        pewnością czytają władze Uczelni. Jest szansa, żeby im coś ważnego przekazać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka