Gość: ryczu IP: *.icm.edu.pl / 212.160.236.* 14.10.02, 06:58 no właśnie, pada... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: czarny Re: Śniekk pada :( IP: *.bial.gazeta.pl 14.10.02, 07:08 Przez całą noc.... Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: Śniekk pada :( 14.10.02, 12:20 No i co bedzie z moimi kubkami i innymi nagrodami, ktore obiecaliscie? Odpowiedz Link Zgłoś
inks Re: Śniekk pada :( 14.10.02, 08:07 On nie pada. On mnie napadł.Ten śnieg cały... "Śnieg pada, śnieg pada, cieszą się dzieci Bo teraz nie widać jak ktoś naśmieci..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryczu Re: Śniekk pada :( IP: *.icm.edu.pl / 212.160.236.* 14.10.02, 08:10 hue hue hue, pieniądze albo... zdrowie :P Śnieg śnił mi się... Widzi mi się... Że się jesień... Już nie spisze :( rym mój prosty, częstochowski :((( Odpowiedz Link Zgłoś
inks Re: Śniekk pada :( 14.10.02, 08:51 Od tego śniegu W sprinterskim biegu Można połamać nogi, kulego... Odpowiedz Link Zgłoś
inks Re: Śniekk pada :( 14.10.02, 08:54 Stara kurtka Stare buty Śnieg przysypał wszystkie skróty I jak teraz druhu miły Dojść przez zaspy do Ludmiły (To na modłę romanticzną) Odpowiedz Link Zgłoś
inks Re: Śniekk pada :( 14.10.02, 12:30 I na ludowo: Śnieg przestał już padać Lecz jeszcze powróci Nie zdążył dziś Felek Dorotki wymłócić Odpowiedz Link Zgłoś
inks Re: Śniekk pada :( 14.10.02, 13:08 I jeszcze z cyklu Brzechwa - dzieciom: Śnieg padał dziś rano To było nie ładne Jak znowu się zjawi To w trąbę go palnę! Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Śniekk pada :( 17.10.02, 18:27 inks napisał: > I jeszcze z cyklu Brzechwa - dzieciom: > > Śnieg padał dziś rano > To było nie ładne > Jak znowu się zjawi > To w trąbę go palnę! Inks W tej wersji proponowałbym: Śnieg padał dziś rano To nie było zacne Jak znowu się zjawi To go w trąbę pacnę! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
inks Re: Śniekk pada :( 14.10.02, 13:14 I politycznie, z „Zemstą” w tle: W zimny ranek, mociumpanie Śnieg się topi, wsiąka w trawę Tur rok czwarty na urzędzie Jak się uprze-osiem będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
inks Re: Śniekk pada :( 14.10.02, 13:38 Leśmian też śniegu nie lubi. Oto dowód. Z cyklu "Matrix rozstajny": Zatopieni pod śniegu niebywałą bielą Świdryga z Madrygą pili rano piwo I myśleli obydwaj strudzeni niebianie O mglistym Niebycie co czeka ich w bramie A niebyt był psiakiem o oczach jak kapsle I coraz którego w nogawkę uszarpnie I chwieli się tylko Świdryga z Madrygą Śnieg padał, psiak szarpał, w lód stygło im piwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: Śniekk pada :( IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.100.* 14.10.02, 16:59 pora więc jeszcze na wiersz biały (jak śnieg) jechałem rowerem guma się ślizgała ale wypadku nie było Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Śniekk pada :( 17.10.02, 18:30 Gość portalu: koro napisał(a): > pora więc jeszcze na wiersz biały (jak śnieg) > > jechałem rowerem > guma się ślizgała > ale wypadku nie było > > No jak dla mnie reeeweeelacja! Absolutna! :))))) Oj, co się ubawiłem.... Zacny wierszyk, oj zacny bardzo :) Odpowiedz Link Zgłoś
inks Re: Śniekk pada :( 15.10.02, 10:58 Zgłaszają się koeljni chętni do wspołpracy literackiej. Koeljny wierszyk napisałem wspólnie z niejakim Mickeiwiczem. Przyjechał chłopina z Litwy i mówi,że jest wieszczem. ja za bardzo nie wiem o co chodzi, póki co kupiłem mu chleb litewski i szukam kołdunów. Chyab założę nowy wątek..A oto efekt> Nazwaliśmy to "Szkiełko y oko": Stałem i on stał Patrzylimy w oczy Zwierz rzadki, co wymarł, Choć życie ma drugie I ja dnia krótkiego Przechodzień ubogi Co w mieśćie zgubiony traciłem czas cenny Stalim, patrzylim Zwierz pary popuszczał I okularem jak słońcem Błyskał Okular był modny I szkiełko i ramka Tur zmartychwstały Nalepion na parkan Uciekłem niesiony Przelękłą odwagą Bo zwierz był z papieru A bódł spojrzeń gradem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryczu Re: Śniekk pada :( IP: *.icm.edu.pl / 212.160.236.* 18.10.02, 06:16 wuaśnie meteo powiedziało, że łykend będzie śnieżny :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koro Re: Śniekk pada :( IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.100.* 18.10.02, 17:22 gdzie śnieżny? u nas? to cudownie! Odpowiedz Link Zgłoś