Dodaj do ulubionych

Nie czekaj - zakabluj !

19.01.06, 14:30
Mieszkańcy Suwałk donoszą na znajomych i sąsiadów, którzy dorabiają na boku.
W minionym roku do suwalskiej skarbówki dotarło około siedemdziesiąt listów z
informacją kto i w jaki sposób nielegalnie dorabia.

Większość korespondencji była anonimowa. Zdarzały się jednak i donosy
podpisane nazwiskiem.
Dotyczyczą praktycznie wszystkich profesji. - Suwalczanie donoszą na
krawcowe, które zarabiają szyjąc ubrania w domowym zaciszu, budowlańców,
mechaników i rolników - powiedział Radiu 5 Czesław Renkiewicz ,naczelnik
Urzędu Skarbowego w Suwałkach.

Wiele donosów nie ma odzwierciedlenia w rzeczywistości. Bywają jednak i
takie, po których Urząd Skarbowy ma podstawy do interwencji. Wtedy, podatnik
musi zwrócić zaległe pieniądze. W ten sposób w ubiegłym roku do suwalskiej
skarbówki wpłynęło dodatkowo 100 tysięcy złotych.
Nie czekaj kabluj zgodnie z wytycznymi ministra Ziobro i podstawami teorii IV
Rzeczpospolitej.
Obserwuj wątek
    • dzikizsuwalk Re: Nie czekaj - zakabluj ! 19.01.06, 15:06
      popierasz szarą strefę? może sam na czarno pracujesz i ni epłacisz podatków
    • vanillacat Re: Szara strefa na legalu 19.01.06, 20:22
      Tajna przestań bredzic. Jak babcinka uszyje komus sukienkę za parę groszy to co? PIS miał wprowadzic program oszczędne państwo i co? Mrzonki. Tam to się dopiero nachłapia, szara strefa na legalu.
      • dzikizsuwalk Re: Szara strefa na legalu 20.01.06, 08:53
        pierdutow napisał o tym, że zarejestrowane firmy w urzędzie skarbowym z regonem
        unikają słusznie podatków, tylko są jakieś mendy, które donoszą do urzędu, że
        biorą na lewo kasę bez księgowania,

a co do prac chałupniczych, to nikt babci nie udowodni, że sprzedaje sukienki,
        skoro nie daje pokwitowania i nie ma własnej firmy, takie donosy są nic nie warte,
        • 50v1 Re: Szara strefa na legalu 29.01.06, 01:55
          To co tu jest w końcu szarą strefą babcia szyjąca kilka fertuchów dla sąsiadek
          by dorobić do emerytury na chleb czy Regional Network Director zarabiający o
          wiwele więcej, też bez zgłoszenia, bez płacenia podatków i jeszcze oficjalnie
          żyjący z zsiłku z opieki społecznej ukrywający swoje dochody przed komornikiem
          i innymi wierzycielami(np. Kredyt Bank w Lublinie), bawiący się w dobrych
          hotelach, mający wszystkich i wszystko w dupie, zawsze można prysnąc za granicę
          i tyle!! śmieszny kraj, kto na dużą forsę kimbinuje jest nie tykalny, ale czy
          tak powinno być? Nie jest to wyssane z palca, tylko kto w to teraz uwierzy ale
          jak za kilka lat media napiszą o takich przypadkach to..........
          • dzikizsuwalk Re: Szara strefa na legalu 29.01.06, 02:01
            masz rację, anarchiści z tym walczą, alterglobaliści, niektórzy dziennikarze,
            każdy głos się liczy
    • palecbozy1 Re: Nie czekaj - zakabluj ! 29.01.06, 11:29
      podobno 20 procent tego co wyrwą Urzdey Skarbowe od podatnika idzie na premie
      dla pracowników urze (oprócz normalnej pensji i premii regulaminowej() teraz
      rozumiem dlaczego Kluska musiał zapłacić 8 duzych banieczek.To te 20% do
      podziału.Dlatego tak im zalezy na tych donosikach.,Zeby dostac swój
      procencik .a kanalijki
      • 50v1 Re: Nie czekaj - zakabluj ! 29.01.06, 15:45
        palecbozy1 napisał:

> podobno 20 procent tego co wyrwą Urzdey Skarbowe od podatnika idzie na premie
        > dla pracowników urze (oprócz normalnej pensji i premii regulaminowej() teraz
        > rozumiem dlaczego Kluska musiał zapłacić 8 duzych banieczek.To te 20% do
        > podziału.Dlatego tak im zalezy na tych donosikach.,Zeby dostac swój
        > procencik .a kanalijki
        A dlaczego by nie zakablować, nawet niewołając za to srebrników? jeżeli osoba
        bawi się naszym kosztem nie płaci grosza podtku ani zusu i jeszcze chce twoje
        ciężko zarobione przetrwonić to uważam można to zrobić z czystym sumieniem tylko
        jak takiemu urzędnikowi wytłumaczysz że ktoś zarabia w miesiącu więcej niż on w
        roku i tak nie uwierzy w przekonaniu że to właśnie on ma największe zarobki,
        albo jeszcze inny wariant - pieniądze nie śmierdzą? Ten panisko kto ma pieniąchy
        reszta to pospólstwo i ma się rozliczać co do grosza, bat jest wielki na tych
        maluczkich ochydnych oszustów i kańciarzy nawet na 100 złotych potrafią oszukać.
    • 50v1 Re: Nie czekaj - zakabluj ! 29.01.06, 17:22
      pierdutow napisał:
      > Nie czekaj kabluj zgodnie z wytycznymi ministra Ziobro i podstawami teorii IV
      > Rzeczpospolitej.
      I zakablowalem ale który z urzędników odważy się ruszyć temat jak dotyczy
      olbrzymich dochodów zarobionych bez zgłosznia i płcenia podatków zusu w firmie o
      obco brzmiącej nazwie, srach jest większy od tych co świadomie unikają płacenia
      i dobrze wiedzą że urzędnik z 5 tyś pensyjką napewno się nieodważy, ale
      krawcowej można dołożyć, a co ? Fakty Proszę bardzo nawet dostarczę dokumenty o
      tym mówiące jak mnie prędzej nie zastrzelą. Po co to robię? napewno nie dla
      przyjemności i nie dla prezydenta Krakowa. Przed wyborami i zaraz po tyle na ten
      temat się mówiło w mediach i teraz ostro za poważne sprawy czas się zabrać taka
      mała odnowa tylko jeden człowiek został i wierzy w to co mówi nazywają go
      "Żelazny Ludwik" on mi się naprawdę podoba, oby takich więcej w kraju to i
      biedny emeryt i małozarabiająca krawcowa nie musieliby płacić podadków w ogóle
      bo od czego od tych grosików?
      • dzikizsuwalk Re: Nie czekaj - zakabluj ! 29.01.06, 18:23
        możesz podać nazwę firmy i jakieś dowody, chętnie napiszę gdzie trzeba
        • 50v1 Re: Nie czekaj - zakabluj ! 29.01.06, 22:38
          człowieku gdzie? chcesz pisać chyba węglem na ścianie kogo to obchodzi?
          Szczegóły poszły tam gdzie trzeba i chyba jest tak jak wyzej pisałem, możesz
          napisac na priv . dam Ci namiary sprawdzisz i nie uwierzysz - chyba że się mylę?
        • 50v1 Re: Nie czekaj - zakabluj ! 01.02.06, 17:56
          dzikizsuwalk napisała:

> możesz podać nazwę firmy i jakieś dowody, chętnie napiszę gdzie trzeba
          I co? napisałem Ci na priv i cisza, nie kumamy tematu a to tylko wstawka do
          problemu?
          • dzikizsuwalk Re: Nie czekaj - zakabluj ! 02.02.06, 21:00
            sorry, dopiero teraz zauważyłem ten post, nie przeglądam poczty w gazeta.pl,
            używam takiego meila: maksiczek@o2.pl, zobACZE TERAZ CO NAPISAŁEŚ
    • austriak2 PISS 29.01.06, 18:23
      Może by się tak Suwalczanie zajęli również kablowaniem na "pracodawców"
      zatrudniających na czarno - na nich donosić. Właśnie na takich skórwysynuf
      kapitalistycznych którym nic nie szkodzi na przykład zatrudnić KIEROWCĘ
      CIĘŻARÓWKI NA CZARNO. Może niech PISS tym gorszącym problemem się zajmie!
      • dzikizsuwalk Re: PISS 29.01.06, 18:30
        jeżeli ci nie zapłacili to możnaby ich zgłosić gdzie trzeba, to jak było?
        • dzikizsuwalk Re: PISS 02.02.06, 21:26
          napisałeś bardzo skrótowo, nawet bez przecinków, co utrudnia zrozumienie, ta
          kobieta, jezli nie ma na nią namiarów to jak myślisz co ja mogę zrobić?
          nie ma firmy, nie ma adresu, opisz jak mozesz jeszcze raz o co chodzi z tym
          transferem za granicę? i jak to możliwe że brała na kogos kredyty? z tego co
          wiem to nie możliwe, ale może są jakieś sposoby
          • 50v1 Re: PISS 06.02.06, 03:33
            dzikizsuwalk napisała:

> napisałeś bardzo skrótowo, nawet bez przecinków, co utrudnia zrozumienie, ta
            > kobieta, jezli nie ma na nią namiarów to jak myślisz co ja mogę zrobić?
            > nie ma firmy, nie ma adresu, opisz jak mozesz jeszcze raz o co chodzi z tym
            > transferem za granicę? i jak to możliwe że brała na kogos kredyty? z tego co
            > wiem to nie możliwe, ale może są jakieś sposoby - To o czym my mamy rozmawiać
            nierozumię co do mnie rozmawiasz? ale może spróbuję po za forum Ci to wyjaśnić.
            Pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka