Forum   ciasto marchewkowe

ciasto marchewkowe

(32 wyniki)
  • Mam wrażenie, że ta marchewka w cieście poza kolorem nic nie daje. Czy można robić takie ciasto bez marchewki? Zmieni się coś czy jednak marchewka jest tylko dodatkiem, jak rodzynki?
  • Witam.Kochani wczoraj robiłam po raz pierwszy ciasto marchewkowe i bardzo mało mi wyrosło.Robiłam z takiego przepisu - 2 szkl. mąki, 1,5 szkl. cukru,4 jajka, 2 szkl. marchwi startej i dołożyłam jedno jabłko starte, proszek do pieczenia, soda, cynamon, cukier waniliowy, rodzynki, żurawina. Wyłożyłam na blachę 25x30.Trochę uroslo, ale nie za dużo, jest dobre wilgotne, chociaz wyczuwam smak nie wiem czy to soda, czy proszek do pieczenia. Ubiłam bardzo dobrze najpiewr cukier z jajkami , wymiesza...
  • Powiedzcie mi jak robicie ciasto marchewkowe,na jakich oczkach ścieracie marchewke?
  • zrobiłam sok z marchwi i produktem ubocznym jest "marchewkowa papka", czy nadaje się ona do ciasta marchewkowego? czy z uwagi na to,że pozbawiona w dużej mierze soku, jest bezużyteczna?
  • Robione wg przepisu, o tego: gotujzcthulhu.wordpress.com/2011/09/23/ciasto-marchewkowe/ Zakalec w całym cieście. Podpowiedzcie- gdzie zrobiłam błąd? Z góry dziękuję!
  • Czy po ubiciu oleju z cukrem powstaje u was, tak jak na filmie, biała maź? U mnie niestety nie :-(
  • Witam, po raz pierwszy zrobiłem ciasto marchewkowe. W przepisie stało 1 i 1/4 szkalnki oleju. Dałem rzepakowy kujawski bez zastanowienia właściwie. Szczerze przyznam, że przeszkadza mi ten posmak/zapach. Czy jeśli następnym razem użyje np. słonecznikowego ciasto będzie smaczniejsze? Albo najlepiej czy mozliwe jest zastapienie oleju roztopionym masłem? Czy to wpołynie negatywnie na wilgotność ciasta np. (czy to własnie dzięki olejowi ciastop jest takie wilgotne?)
  • ciasto marchewkowe bardzo pyszne:) < "http://jazdazagrosze.pl/">aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
  • Dostałam przepis na ciasto marchewkowe, ale bez polewy. Czy macie jakieś pomysły? Dodam, że marcepan jest już w samym cieśćie, więc nie wiem czy jest sens dodawać go do polewy..? Może coś z białą czekoladą?
  • Szukam przepisu na ciasto marchewkowe ale takie, ktore bardziej przypominaloby babke piaskowa... Probowalam przepisu z olejem,4 jajkami, 4 szklankami marchwi, 2 szklankami maki i 1,5 szklanki cukru... Wyszedl zakalec (pewnie przez olej:(((( W kazdym razie ciasto w smaku bardziej przypominalo piernik ( a nie taki byl moj cel ). Moze ktos mi poleci jakis dobry i dosyc prosty przepis????
  • Szukam już od dawna przepisu na pyszne, słodziutkie ciasto z marchewką - po różnych książkach vege, stronach internetowych. Jestem zdesperowana!!! Proszę, jeśli ktoś zna przepis niech poda. Pozdrawiam :)
  • Czy warto zrobić? Jest dobre?
  • Mam pytanie do piekących takie ciasto. Czy Wam też kiepsko wyrasta w piekarniku?
  • zachecona pozytywnymi opiniami na forum dzis zrobilam.Hmm, dobre, ale wyszlo bardzo mokre (moze wydluzyc czas pieczenia?) i przez to niepodobne do ciasta, ktore wczesniej dosc dobrze znalam w smaku.Moze dalam zbyt duzo marchwi? a jaka polewa jest najlepsza? zrobilam te z serka philadelphia (wg marpiwoszwe), ale z uwagi na to, ze tenze serek jest dosc slony, jakos mi ona nie podchodzi:( no i strasznie mulaca, przez to maslo:( prosze o uwagi
  • Zjadliwe to jest? :) Bo znalazlam kilka przepisów, tylko nie wiem czy warto. Co wy o nich sadzicie?
  • Chce zrobić, ale muszę zamienić mąkę pszenną na bezglutenową. Nigdy wcześniej nie robiłam tego ciasta i mam pytanie jakiej gęstości ma ono być? W przepisie jest dość gęste, tzn lejące się czy już nie? Czy to ciasto po upieczeniu bardzo się kruszy? Czy im drobniej marchewka tym lepiej? CZy zostawić wiórki te większe na tarce? A w ogóle to mam taki przepis: 2 szkl. tartej marchwi 2 szkl. mąki 2-4 Ł cukru 1 ł pdp 1 ł cynamonu lub p do piernika 1/3 szkl. oleju woda, aby ciacho było...
  • jakie skladniki? jak robic?
  • Czy ktoś z Was robił? czy jest dobre? Mam ochotę coś upiec, potrzebuję to na jutro, a nie mogę mieć żadnej wpadki. Moje tarty chwilowo mi się znudziły. Może macie jakieś inne fajne pomysły na ciasto, które powali na kolana? Z góry dziękuję! L
  • Nie chodzi mi o kafejki, w których kawałek kosztuje 4zł, ale jakąś cukiernię, czy sklep ze zdrową żywnością, który oferuje to w większej ilości i po przystępniejszej cenie.
  • Surowej czy ugotowanej ? Spotkałam się z dwoma przepisami, w których w jednym mówi się, że marchew ma być ugotowana a w drugim w ogóle nie jest określone, jaka to ma być marchewka. Pomóżcie, z górsy dziekuję :)
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się