Dodaj do ulubionych

Projekty dróg w Białymstoku

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 23:13
Jak ktoś chce wiedzieć to mapa w rękę i czytać:
1) Przedłużenie Piastowskiej do Zwierzynieckiej
2) Przedłużenie Piastowskiej do 27 Lipca, dalej 42 Pułku Piechoty, przy cerkwii skręca łukiem w kierunku Raginisa, dalej do Wysockiego
3) Rzeszowska - od Chrobrego, wokół Skorup, do Ciołkowskiego w rejonie Zaściańskiej i dalej do Baranowickiej
4) Nowy przebieg Suchowolca, od Branickiego, łukiem obok stawu, wylot przy kościele...
5) Al. Niepodległości - od skrzyżowania J.P.II, i Nar. Sił Zbrojnych, przez las Bacieczki, przez osiedle zielone wzg., do Popiełuszki, dalek przez osiedle starosielce, do obecnej al. niepodległości, dalej przez tory (tunelem) do paderewskiego
6) Al. paderewskiego - od al. Niepodległości, za ścianką obok elektrociepłowni, do obecnej Paderewskiego i dalek prosto wylot na ul. wiadukt
7) Klepacka - od skrzyzowania al. Niepodległosci z Hetmańską, przez tory, obok osiedla komunlnego przy Barszczańskiej i dalej do Klepacz
8) Świetokrzyska - od skrzyżowania z antoniukowską, przy włókniarzu, przez białkę, do nowego odcinka Berlinga i dalej do skrzyżowania Maczka z ul. Dziesięciny wylot. (jest tez dalej przy nadleśnictwie, wylot na trasę nr 8.)
9) nowa do Zawad- od Berlinga, przy Oliwkowej, estakadą nad Maczka, dalej ulica Lodową.
10)KEN w Bacieczkach - dalej przedłużenie, wokól Bacieczek, wylot na Produkcyjną
11)Kolejowa - przedłużenie, przy torach, do Marczukowskiej.
12) Estakada nad torami, od Zwycięstwa, skreca w prawo łukiem, wylot przy dworcu pks, na ulicę Bohaterów Monte Cassino
13)Kalinowskiego - przedłużenie do Wyszyńskiego i dalej do Kopernika
14) Wyszyńskiego - przedłużenie do Mazowieckiej
15) Bohaterów Getta- od skrzyzowania z Piłsudskiego, przy wieżowcach, przebicie przez osiedle do Poleskiej
16) Sitarska - przedłużenie do torów, przez tory, przez łąki na Antoniuku, do Świetokrzyskiej
17) Chrobrego i dalej - Skoruską, przebicie do Słonimskiej, dlaej do Szczyglej, dalej do Ryskiej. (nowa poszerzona droga)
18) Przebicie Słonimskiej do Towarowej, przy końcowym 5, poszerzenie całej Słonimskiej
19) Pogodna - Transportowa - i dalej przebicie do Paderewskiego w rejonie sklepu PMB
20) nowe drogi na planowanym osiedlu na Bagnówce, główna droga: poczatek os Raginisa, przy cmentarzu, do 42 Pułku Piechoty, dalej w lewo łukiem w kierunku łak na Bagnówce i dalej prosto w kierunku Sowlan.
21) planowana trasa 65 - Od skrzyżowania Wasilkowskiej z Andrersa, 27 Lipca, odbicie na ul. Zacisze, prosto do Dolistowskiej, dalej omijajac łukiem Pieczurki ptrzez las do Ciołkowskiego, dalej łukiem przy domu dziecka wylot na Baranowicką.

To są główne trasy, które z pewnością będą budowane w pierwszej kolejności.
Nie piszę o tym, że np. Poleska i Towarowa mają być dwupasmowe oraz, ze większość z nowych tras będzie miała takie parametry.
Ale nastukałem, przyjemnej lektury.
Obserwuj wątek
    • Gość: kris74 Re: Projekty dróg w Białymstoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 23:22
      A jakby tak wszystkie te drogi zechcieli szybko zbudować, byłoby przecudnie. Kierowcy wiedzą o co chodzi.
      • koczisss Re: Projekty dróg w Białymstoku 29.01.06, 23:43
        A ja mam pytanie, w którym 100-leciu?
        • Gość: LasVegasMan Re: Projekty dróg w Białymstoku IP: *.dyn.sprint-hsd.net 30.01.06, 05:06
          koczisss napisał:

> A ja mam pytanie, w którym 100-leciu?

To chyba nie o stulecie chodzi, a o jezdzenie palcem po mapie.
          • koczisss Re: Projekty dróg w Białymstoku 30.01.06, 13:20
            Nie na jedno wychodzi?
            I tak tego nie dożyję:)
    • Gość: Piotrek Re: Projekty dróg w Białymstoku IP: *.piasta.pl 30.01.06, 06:47
      AD.12) Estakada ma się łączyć dalej z Wyszyńskiego, św. Rocha czy po prostu się
      skończy koło dworca PKS?

AD.17) Nierealne. Trzeba będzie rozwalać domki przy
      Skorupskiej/Piasta/Słonimskiej i od razu będzie krzyk. Z resztą i tak w tamtych
      okolicach nie ma dużego ruchu, ale faktem jest, że dojazd na Sienkiewicza by się
      przydał.

AD.21) Zawsze myślałem, że trasę na Bobrowniki poprowadzą tuż przy torach
      kolejowych.

• zewsi Re: Projekty dróg w Białymstoku 30.01.06, 08:11
        Ad 12) Estakada będzie się łączyła z ul. Bohaterów Monte Cassino, która będzie
        dwujezdniowa.
        • koczisss Re: Projekty dróg w Białymstoku 30.01.06, 13:23
          W sumie my łodzi jeszcze, ale czy doczekamy choć jednej z tych planowanych inwestycji?
          • zewsi Re: Projekty dróg w Białymstoku 30.01.06, 13:39
            Koczisss - zrzuć garnitur pesymismu!
            W górę serca!
            :-)
          • Gość: kris74 Re: Projekty dróg w Białymstoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 13:42
            Myslę, ze niektóre z tych dróg zobaczymy już w najbliższych latach, np. Świętokrzyską, Boh.Getta, K.E.N, a z pewnością trase Kopernikowsą.
            To wszystko zależy od Prezydenta oraz od wykupu gruntów. To jest droga przez mękę. Kazdy chce wyrwac jak najwięcej i ciągnie się to latami.
            Przykład Mazowiecka i Wyszyńskiego, tam się ciagnie sprawa wykupu już z 7 lat.
            • nekroskop88 Re: Projekty dróg w Białymstoku 30.01.06, 14:08
              Gdyby nasze władze myślały, to dawno mielibyśmy centra handlowe, a przy okazji
              przebudowane przez nie drogi.
            • Gość: rowerzyk Re: Projekty dróg w Białymstoku IP: 195.177.197.* 30.01.06, 14:51
              A wszystko przez pozostalosci cmentarza.
              • kris_bialystok Re: Projekty dróg w Białymstoku 30.01.06, 15:17
                O jaki ci cmentarz chodzi.
                • Gość: rowerzyk Re: Projekty dróg w Białymstoku IP: 195.177.197.* 30.01.06, 18:53
                  O ten przez który przedłużenie Wyszyńskiego nie idzie przy ZUSie tylko przy
                  budynkach bliżej Kopernika. Wykręcili ulice by cmentarz z 19 wieku ominąć. A i
                  tak nie ominęli bo się okazało że sięgał dalej niż było zaznaczone to na
                  planach i koparki wyciągały kości i czaszki. Dzieciarnia miała radoche. Rynek
                  kiedyś na tym placu był, ale przenieśli na Kawaleryjską. Jakiś park pamięci
                  mieli w tym miejscu budować.
                  Dawno to było, mam nadzieje, że nic nie pokręciłem
                  • nekroskop88 Re: Projekty dróg w Białymstoku 30.01.06, 19:00
                    No, przy budowie ZUSu też wyciągali kości. Żydzi mieli tworzyć park, ale im na
                    razie tylko odzyskiwanie mienia w głowie.
                    • koczisss Re: Projekty dróg w Białymstoku 30.01.06, 19:06
                      Najlepiej żeby Polacy to zrobili. A w czyim jest to interesie? Naszym, czy ich?
                      • nekroskop88 Re: Projekty dróg w Białymstoku 30.01.06, 19:15
                        Ja bym postawił sprawę jasno - albo robią park, albo ekshumują zwłoki, a jak
                        nie, to miasto pozwala na budowę biurowców na przykład w tamtym miejscu.
                        • koczisss Re: Projekty dróg w Białymstoku 30.01.06, 23:08
                          Zgadzam się z tobą, bo bez sensu trzymać w takim miejscu nieużytkowany taki teren, do tego zanidbany!
                    • Gość: rowerzyk Re: Projekty dróg w Białymstoku IP: 195.177.197.* 30.01.06, 19:26
                      Zaraz. To w koncu to byl cmentarz zydowski czy cyganski?
                      • nekroskop88 Re: Projekty dróg w Białymstoku 30.01.06, 19:36
                        żydowski, skąd znowu cygański? :-)
                        • rowerzyk Re: Projekty dróg w Białymstoku 30.01.06, 19:44
                          nekroskop88 napisał:

> żydowski, skąd znowu cygański? :-)

Bo głowe bym dał, że chodziło o cygański, ale nie upieram sie bo tak jak mówie,
                          dawno to było. Masz może więcej informacji o tym cmentarzu?

Pozdrower
                          • nekroskop88 Re: Projekty dróg w Białymstoku 30.01.06, 20:04
                            Cmentarz, ul. Bema
                            Założony w 1830 roku na skutek epidemii cholery. Zmarłych chowano w zbiorowych
                            mogiłach. Zamknięty w 1892 roku, zniszczony, brak śladu. Na terenie cmentarza
                            funkcjonowało targowisko. Obecnie część cmentarza znajduje się pod budynkiem
                            ZUS wzniesionym w ostatnich latach, reszta służy jako parking (w części
                            utwardzony).

Judaica w Polsce, www.geocities.com/abrasza/pl
                            • rowerzyk Re: Projekty dróg w Białymstoku 30.01.06, 20:46
                              nekroskop88 napisał:

> Cmentarz, ul. Bema
                              > Założony w 1830 roku na skutek epidemii cholery.

Chylę czoła, bo szukałem i nie znalazłem. Dzieki, postaram się na przyszłość
                              zapamiętać.

Pozdrawiam
                              • nekroskop88 Re: Projekty dróg w Białymstoku 30.01.06, 20:52
                                Nie ma za co.
                                Ja szukałem dawno, tak "hobbystycznie" ;-)
                                Dodałem do ulubionych pare stronek o tematyce żydowskiej i teraz mam ;)
                                Pozdr.
                            • Gość: mimochodem Re: Projekty dróg w Białymstoku IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 30.01.06, 21:03
                              Jeszcze na początku lat 60 - tych było tam mnóstwo dobrze zachowanych macew.
                              • rowerzyk Re: Projekty dróg w Białymstoku 30.01.06, 21:15
                                Gość portalu: mimochodem napisał(a):

> Jeszcze na początku lat 60 - tych było tam mnóstwo dobrze zachowanych macew.

Ale juz nie dawno nie ma, a ulica Wyszynskiego zamiast przejsc kolo ZUSu i hali
                                miesnej przez nieuzytyki do skrzyzowania z Mazowiecka/Waszyngtona to wyszla na
                                zamieszkale domy przy Bema 20. W ktorym teraz miejscu i jak (zakladajac ze w
                                koncu miasto wykupi grunty) ma sie laczyc z Mazowiecka?

Pozdrawiam
                  • kris_bialystok Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 10:47
                    Zgadza się, ale chyba teraz juz przeszli przez dawny cm.
                  • Gość: Piotrek Re: Projekty dróg w Białymstoku IP: *.piasta.pl 31.01.06, 10:47
                    Koło ZUS-u jest planowany duży parking wielopoziomowy więc i tak prędzej czy
                    później rozkopią były teren cmentarza.
                    • kris_bialystok Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 11:28
                      Nie wierzę, ze to zrobią. Było by dobrze, ale nasze władze, nie. Jeszcze kilka lat będzie tak jak jest, a potem ... Ja bym tam jakiś skwer zrobił i mały parking i sprawa zakończona.
                    • nekroskop88 Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 11:42
                      Też słyszałem o tym parkingu wielopoziomowym przy ZUSie.
      • koczisss Re: Projekty dróg w Białymstoku 30.01.06, 13:22
        Wylot na Wyszyńskiego jest nierealny, bo estakada musiałby być na budynkiem PKP.
        Estakada ma się łączyć z Monte Cassino za PKS, jadąc w kierunku Kopernika
        • Gość: kris74 Re: Projekty dróg w Białymstoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 13:28
          Estakada nad torami będzie znajdowała się bliżej ul. Dabrowskiej przy nowo budowanym kościele, gdzie ma być mały ślimak, pod spodem am przebiegać Kolejowa. dalej estakada nad torami, obok hotelu PKS i wylot mniej więcej w miejscu gdzie teraz jest fragment ul. Stołecznej i stacja LPG.
          Czyli omija dworzec PKP oraz całą bazę PKS.
          • nekroskop88 Re: Projekty dróg w Białymstoku 30.01.06, 13:35
            A gdzież znowu kościół budują?
            • Gość: kris74 Re: Projekty dróg w Białymstoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 13:44
              Przy ul. M.Dąbrowskiej, dawne osiedla Marczuk, od Prowiantowej pierwsza w lewo. Teraz tam jest dużo garaży, kiedyś było jakieś przedsiębiorstwo czy coś.
              • nekroskop88 Re: Projekty dróg w Białymstoku 30.01.06, 14:55
                Boże... idioci.
                • kris_bialystok Re: Projekty dróg w Białymstoku 30.01.06, 15:15
                  Koniunktura jest dobra :) A tam,ich sprawa, ludzie są ważniejsi niż budynki.
                  • nekroskop88 Re: Projekty dróg w Białymstoku 30.01.06, 15:18
                    No właśnie nie ich sprawa, bo zajmują tereny miasta, na których mogłoby coś
                    powstać.
                    • kris_bialystok Re: Projekty dróg w Białymstoku 30.01.06, 15:26
                      I to najlepsze miejsca. Ale luzik, jak dostanę od miasta jakiś budynek (staram się) to zrobię tam klub dla młodzieży. Szczególnie z okolic Barszczańskiej itp. Nie będzie to pub, ale raczej miejsca gdzie ludzie młodzi mający dużo czasu, będą mogli razem go spędzić, pograć w bilarda, herbatka, internet. Trzeba zająć czymś młodzież, a nie pozwolić aby pod blokiem się tłukła. Zaproszę cię wtedy.
                      • nekroskop88 Re: Projekty dróg w Białymstoku 30.01.06, 15:35
                        Kiedyś było jak było (za komuny), ale istniały różnego rodzaju osiedlowe domy
                        kultury i było dobrze, a teraz... Życzę powodzenia, ale nasze miasto nie jest
                        skore do rozdawania budynków. Nie mogę im wybaczyć, że przez to na 99% Instytut
                        Historii Tatarów powstanie w Gdańsku, bo tam władze dały im budynek.
                        • kris_bialystok Re: Projekty dróg w Białymstoku 30.01.06, 15:39
                          Ten kto nie walczy - nie wygrywa. Owsiak też jak zaczynał to pewnie nie przypuszczał, ze tak się to rozkręci. Nie porównuję się, ale trzeba pisać, chodzic, pukać. W sumie oni powinni się cieszyć i pomagać ludziom, którzy coś chcą robić społecznie.
      • Gość: kris74 Re: Projekty dróg w Białymstoku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 13:35
        A.D.12Estakada, czyli wiadukt skończy się na Boh Monte Cassino, skąd można bedzie pojechać drogami dwupasmowymi w lewo i prawo.
        A.d.17 Bardzo realne, plany sa już od dawna, jak zobaczysz w terenie, to jest to kwestia 2, 3 domków. Droga bedzie szerokości tak jak Chrobrego, Skorupska będzie trochę poszerzona, przebije się przez Piast i Słonimską do Szczyglej, Zauważ przy Szczyglej jest dużo wolnego miejsca, dalej Szczyglą, do Kraszewskiego. Tu mamy jeden domek i wpadamu na Uchwyty, przy Uchwytach jest tez sporo miejsca do poszerzenia i jesteśmy na Sienkiewicza.
        A.d. 21 Osobiście nie wierzę, ze ten wariant będzie realizowany. Jezeli tak to może za 20 lat.
        • kris_bialystok Re: Projekty dróg w Białymstoku 30.01.06, 15:09
          zalogowałem się, więc teraz zamiast kris i kris 74 jest kris_bialystok.
          • Gość: Piotrek Re: Projekty dróg w Białymstoku IP: *.piasta.pl 30.01.06, 16:43
            We Współczesnej pisali, że obwodówka przedłużona do Zaścianek będzie budowana
            podczas II etapu inwestycji i nowa trasa zostanie oddana do użytku do 2013 roku.
            I etap to budowa podwieszanej estakady do Zawad i budowa drugiego pasa ruchu od
            Auchan do wylotówki na Suwałki. Trasa na Suwałki w granicach miasta też będzie
            dwupasmowa. Obwodnica z ulicą Tysiąclecia Państwa Polskiego i Świętokrzyyską
            będzie połączona wielopoziomowymi skrzyżowaniami. Tylko ciekawe czy do roku 2009
            Świętokrzyska będzie gotowa, inaczej estakady będą stać ale nie będzie jak na
            nie wjechać :)
            • Gość: Piotrek Re: Projekty dróg w Białymstoku IP: *.piasta.pl 30.01.06, 16:59
              Jeszcze co do estakady nad torami kolejowymi. Mniej więcej tak ma wyglądac
              przebieg ulic?

img219.imageshack.us/img219/2690/mapa7ea.jpg
              • kris_bialystok Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 10:49
                Dokładnie tak.
                • koczisss Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 11:11
                  Są jakieś mgliste terminy na to?
                  W którym roku?
            • nekroskop88 Re: Projekty dróg w Białymstoku 30.01.06, 17:22
              Tylko ciekawe czy do roku 200
              > 9
              > Świętokrzyska będzie gotowa, inaczej estakady będą stać ale nie będzie jak na
              > nie wjechać :)

śmiejesz się? w Płocku do dziś stoi most, do którego nie ma dojazdu...
            • kris_bialystok Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 11:00
              Z tymi wiaduktami to różnie może być.
          • rowerzyk Re: Projekty dróg w Białymstoku 30.01.06, 19:32
            kris_bialystok napisał:

> zalogowałem się, więc teraz zamiast kris i kris 74 jest kris_bialystok.

Za rozruszanie tego forum trzeba bedzie w redakcji o jakas nagrode dla ciebie
            sie upomniec. :)

Pozdro
            • Gość: kibic Re: Projekty dróg w Białymstoku IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 30.01.06, 21:10
              A ja sie zastanawiam dlaczego nie puszczaja Tirow przez 27 Lipca?.....Przeciez to lepiej niz pchac je na Towarowa !Czy ktos mi to wytlumaczy ! I kiedy zaczna remontowac ta ulice !(27 lipca )
              • Gość: mimochodem Re: Projekty dróg w Białymstoku IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 30.01.06, 21:34
                Nie ma takiego zamysłu, od końcowego 13 -tki (przy dawnych szklarniach) 27
                Lipca idzie "nad" Zaściankami i i Grabówką przez terytorium gminy Supraśl. To
                przesądziło, że ten logiczniejszt wariant nie przeszedł. Alternatywą na
                odprowadzenie TiR ów do przejescia w Bobrownikach ma być wariant 21 z zestawu
                krisa.
              • kris_bialystok Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 10:53
                Stary 27 Lipca to jedna z najgorszych ulic w mieście. Nie ma kanalizacji, woda ciągle tam stoi, jest wąska i połatana. Często jeżdżę tą ulicą i tez czekam kiedy coś się tam ruszy. A tak wogóle, to z powodzeniem można ją poszerzyć na całej długości ma około 20m zapasu po prawej stronie.
    • kris_bialystok Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 11:05
      Jeszcze jedna ciekawostka. Zastanawialiście się dlaczego przy skrzyżowaniu Kopernika i Mazowieckiej jest tak dużo starych domków. Np. jak się patrzy na wieżowce n aos Bema i dh Kopernik, przed nimi jest masa domków. Otóż zostawili to dawno temu, gdyż w planach jest budowa wielkiego ronda na tych ulicach. Domki miały być wyburzone, ale zostały do dnia dzisiejszego, z prostego powodu braku ronda :)
      Nie kiedyś to zrobią, odkroją z każdej strony skrzyżowania i wyjdzie nam rondo. Widziałem, że kiedc (za komuny oczywiście) chcieli Kopernika nad tym rondem wiaduktem, górą puścić.
      • rowerzyk Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 11:27
        Właśnie rozbierają domek przy Lisiej 1. Ale to już trochę za daleko od
        skrzyżowania chyba.
        Za to zawsze mnie ciekawiło, dlaczego nie ma adresu Kopernika 1 i dlaczego
        wieżowiec Kopernika 3a tak bardzo nasunięto na Kopernika 3.
        A tak przy okazji, to niedawno ze starych map dowiedziałem się, że kawałek
        gruntowej uliczki pomiędzy Kopernika 3a, a ulicą Wiejską, to resztki ulicy...
        Angielskiej.

pozdrawiam
        Krzysiek
        • kris_bialystok Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 11:31
          Dokładnie lisia i te domki leżą w pasie budowy ronda. One nie będzie takie duże, ale przeszkadzałyby. Te domki od Politechniki też kiedys rozwalą.
          Wiejska ma być na całej długości dwupasmowa.
          • nekroskop88 Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 11:41
            Tak. Mają też prostować Mazowiecką, dlatego zmieni się układ tego skrzyżowania.
            Poza tym domki przy Politechnice zburzy albo ona sama, bo ma plan
            zagospodarowania na całym swoim placu, albo miasto poszerzając drogi.

Tu jest plan zagospodarowania PB:
            www.pb.bialystok.pl/legenda.htm
            • koczisss Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 11:49
              O, to dużo, dużo jeszce PB musi wybudować:)
              • nekroskop88 Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 11:55
                Ale ambitna jest, nie? ;-)
                Przynajmniej ma jako taki plan, bo nasz uniwerek działa na zasadzie "hurra" -
                budujemy byle gdzie, ważne żeby to było centrum. Dlatego za domem partii wcisną
                Wydział Matematyczno-Fizyczny. A czy nie można go zbudować np. przy
                Mazowieckiej?
            • kris_bialystok Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 11:56
              Tego jeszcze nie widziałem. No ładnie to wygląda. W sumie tak powinno byc, wszytsko w jednym miejscu, kampus. Teraz to od Kleosina do centrum i gdzieś tam. Pochwalam byłego Pana rektora, musze powiedzieć, ze popchnął budowę niektórych obiektów dp przodu.
              • zewsi Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 12:01
                Tylko obecny rektor coś cięty na poprzedniego. Czasem w gazetach można
                wyczytać, że więzieniem straszy, czy cuś.
                • kris_bialystok Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 12:10
                  Może coś o politykę chodzi ? Ja tam patrzę głównie na to co ktoś zrobi. Ale tez nie znam sprawy za dobrze. Teraz ten stary działa w Suwałkach i tam rozkręca wyższą uczelnię, czyli ma dryg do tego.
                  • zewsi Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 16:52
                    Ja też bardziej poważam sobie poprzednika. Zobaczymy jak temu będzie się wiodło.
      • Gość: Piotrek Re: Projekty dróg w Białymstoku IP: *.piasta.pl 31.01.06, 16:17
        Czy wiadomo ile pasów ma mieć to rondo? Dwa pasy to może być mało za kilka lat,
        jeśli w ciągu Kopernika i Zwierzynieckiej i dalej, powstanie Trasa
        Kopernikowska. Po zbudowaniu całej arterii od Piastowskiej do Popiełuszki na
        skrzyżowaniu Mazowiecka - Kopernika może być po prostu ciasno. Bo na estakadę
        pewnie nie ma co liczyć.
        • kris_bialystok Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 17:22
          Myslę, ze tak jak wszystkie teraz budowane ( przy sikorskiwgo i tunelu) czyli w sumie to nie rondo, a skrzyż, z wysepką centralną - tak się to nazywa.
          • kris_bialystok Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 17:22
            Wysłałem ci plik z ul.Maczka.
    • nekroskop88 Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 19:22
      PODLASKIE: PLANY MODERNIZACJI ULICY WIEJSKIEJ

Miasto Białystok planuje modernizację ul. Wiejskiej. Rozpisany został przetarg
      na opracowanie koncepcji drugiej jezdni na tej ulicy.

Dwupasmowa jezdnia powstanie na odcinku od ul. Pogodnej do ul. Świerkowej. Żeby
      tę inwestycję przeprowadzić, miasto musi wykupić dwie lub trzy działki, na
      których jest planowana. Rozpoczęcie inwestycji zaplanowano na lata 2008-2009.
      Koszt przebudowy szacuje się na 6 mln zł.
      • koczisss Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 19:26
        Ciekawe skad oni tyle kasy na to wszystko wezmą?:)
      • koczisss Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 19:26
        Skoro teraz na wszystko brakuje:)
        • nekroskop88 Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 19:30
          Nie bieduj, mają zaskórniaki.
          • koczisss Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 19:43
            Acha:)
            • Gość: kibic Re: Projekty dróg w Białymstoku IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 31.01.06, 20:09
              Diety oddadza ;-}
              • Gość: kibic Re: Projekty dróg w Białymstoku IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 31.01.06, 20:11
                A tak poważnie , jak bedzie taki prezydent jak jest do tej pory .............to dalej bedziemy daleko w ( lesie )....pozdrawiam
                • koczisss Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 20:13
                  A nasze marzenia pozostaną marzeniami:)
    • nekroskop88 Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 20:52
      Budowa głównych ulic na osiedlu Bacieczki (ul. H. Kołłątaja,
      Z.Herberta)

Projekt "Budowa głównych ulic na osiedlu Bacieczki (ul. H. Kołłątaja, Z.
      Herberta) w Białymstoku jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu
      Rozwoju Regionalnego w ramach Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju
      Regionalnego

Projekt przewiduje budowę nawierzchni ulicy H. Kołłątaja i Z. Herberta o
      łącznej długości 2,18 km, chodników, ścieżki rowerowej, oświetlenia, a także
      mostu nad rzeką Białą.
      Projekt realizowany. Na ulicy Kołłątaja do wykonania zostaje odcinek w rejonie
      mostu na rzece Białej. Ul. Herberta została wykonana na odcinku między ul.
      Komisji Edukacji Narodowej i Kołłątaja; pozostaje odcinek do Narodowych Sił
      Zbrojnych. Termin zakończenia inwestycji to październik 2006 r.

Wartość inwestycji: prawie 8 mln zł, z czego środki unijne to niemal 6 mln zł.

Źródło dofinansowania: Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego (EFRR) w ramach
      Zintegrowanego Programu Operacyjnego Rozwoju Regionalnego (ZPORR), Priorytet I,
      Działanie 1.1, Poddziałanie 1.1.1.
    • nekroskop88 Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 20:53
      Przebudowa drogi nr 65 w ciągu ulic Ciołkowskiego i Baranowickiej w Białymstoku

Projekt otrzymał pozytywną opinię Regionalnego Komitetu Sterującego. Znajduje
      się na liście rezerwowej projektów zakwalifikowanych do dofinansowania.

Wartość inwestycji: 12 184 tys. zł, z czego środki unijne – 9 138 tys. zł.

Źródło dofinansowania: Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego w ramach SPO
      Transport, Priorytet II, Działanie 2.2.
      • koczisss Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 20:55
        Znając życie Ciolkowskiego pozostanie jednopasmówką?
    • nekroskop88 Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 20:53
      Budowa odcinka ul. Popiełuszki od Sikorskiego do Boboli

Kontynuacja inwestycji, zrealizowanej dzięki środkom z funduszu Phare –
      modernizacji ul. Popiełuszki na odcinku od nowego tunelu do Sikorskiego.
      Wniosek w trakcie oceny.

Wartość projektu: 13,3 mln zł, z czego środki unijne – 4 mln zł.

Źródło dofinansowania: Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego w ramach
      INTERREG IIIA.
    • nekroskop88 Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 20:54
      Kluczowe projekty planowane do realizacji w latach 2007-13 z udziałem funduszy
      unijnych

Poprawa jakości funkcjonowania systemu transportu publicznego Białegostoku –
      Etap II
      Kontynuacja I Etapu, zakłada modernizację ciągu komunikacyjnego – ul.
      Produkcyjna, Antoniuk Fabryczny, Antoniukowska, Knyszyńska oraz Sienkiewicza i
      Wasilkowska, a także zakup kolejnych 47 autobusów komunikacji miejskiej.
      Projekt przygotowywany do złożenia w okresie programowania 2007-13. Wartość –
      ok. 70 mln, z czego dofinansowanie – ok. 50 mln zł.

Rewitalizacja obszaru Bojar, Śródmieścia, Węglówki, Parku Planty oraz Stawów
      Dojlidzkich
      ok. 160 mln, z czego dofinansowanie – ok. 100 mln zł.

Modernizacja infrastruktury drogowej
      Zakłada modernizację ul. Piastowskiej, al. Jana Pawła II, ul. Świętokrzyskiej,
      ul. Sitarskiej, ul. Mickiewicza, Trasy Kopernikowskiej – II Etap oraz
      przebudowy układów komunikacyjnych w obszarach Bojar i centrum miasta. Projekt
      przygotowywany do złożenia w okresie programowania 2007-13. Wartość – ok. 160
      mln, z czego dofinansowanie – ok. 100 mln zł.

Białostocka Kolej Miejska
      ok. 40 mln, z czego dofinansowanie – ok. 28 mln zł.
      • koczisss Re: Projekty dróg w Białymstoku 31.01.06, 20:57
        Jak to wszystko pięknie wygląda na wirtualnym papierze:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka