Dodaj do ulubionych

Moherowe Berety

11.02.06, 15:41
Moherowe berety panują nad światem, zaczynają krucjatę" - śpiewa w swojej
najnowszej piosence zespół Big Cyc. Teledysk do utworu realizowany był we
Wrocławiu Prześmiewczy klip miał we wtorek premierę w programie
publicystycznym "Teraz my" w TVN-ie. - Pozostałe stacje telewizyjne oraz
radia (poza alternatywnymi) boją się tej piosenki i nie zdecydowały się na
jej puszczanie - mówi Fabin Kluszczyński z wrocławskiej grupy artystycznej
Heavy Visions, która zrealizowała teledysk. - Dlatego piosenka
rozpowszechniana jest w internecie. W sieci utwór pobił polski rekord, jeśli
chodzi o liczbę ściągnięć. W ciągu dwóch tygodni obejrzało go 240 tys. osób. -
Chcieliśmy wywołać mały skandal, bo to dobry sposób na zwrócenie uwagi na
problem, jakim stała się Telewizja Trwam i Radio Maryja. Protestujemy też
przeciw pseudopolitykom, którzy próbują zdobyć popularność dzięki ojcu
Rydzykowi - mówi Kluszczyński. Teledysk zaczyna się od sceny, w której Roman
Giertych składa po synowsku głowę na ramieniu ojca Rydzyka. W klipie
występują też Andrzej Lepper i Marek Jurek oraz rzesze słuchaczy Radia
Maryja, sfilmowane podczas swoich zjazdów i manifestacji. "Moher to siła,
moher to władza, moherowych kapeluszy się nie zdradza" - śpiewa Big Cyc.
Sceny z udziałem zespołu realizowane były na terenie byłej wrocławskiej
fabryki wagonów Pafawag. Zdjęcia trwały tylko 15 godzin, ale za to w
minusowej temperaturze. Skiba dzielnie znosił mrozy, choć nogi mu siniały pod
cienkimi, damskimi rajstopami. Lider Big Cyca wystąpił w roli moherowej
babci.
www.racjonalista.pl/index.php/s,11/t,6401
Sciagnij sobie teledysk potajemnie jak za PRLu. hehehe
www.bigcyc.pl/
Obserwuj wątek
    • Gość: T-800 SPAM /bt. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 11.02.06, 15:44
    • madzia1708 Re: Moherowe Berety 11.02.06, 15:58
      wczoraj widziałam Skibę u nas na dworcu, mam autograf, nawet kwiatka mi
      narysował w kalendarzu, hahaha
      • skin.polski Skiba to punkowy śmieć 11.02.06, 17:07
        bić brudasów!
        • madzia1708 Re: Skiba to punkowy śmieć 11.02.06, 19:29
          lecz się
          • aferal.z.partii.demokratycznej Re: Skiba to punkowy śmieć 12.02.06, 22:01
            dla niego jest już za późno...
      • Gość: Z.P. Re: Moherowe Berety IP: *.elpos.net / *.elpos.net 12.02.06, 12:43
        A nic nie pokazał?
        • madzia1708 Re: Moherowe Berety 12.02.06, 20:57
          owszem pokazał
          • Gość: Z.P. Re: Moherowe Berety IP: *.elpos.net / *.elpos.net 12.02.06, 21:08
            To w jego stylu.
            • madzia1708 Re: Moherowe Berety 12.02.06, 21:10
              co jest w Jego stylu?
      • Gość: max Re: Moherowe Berety IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 12.02.06, 15:59
        Ale mi autorytet, chamski skiba. beztalencie muzyczne próbuje zaistniec za
        wszelka cene.
        • koczisss Re: Moherowe Berety 12.02.06, 16:19
          Idź do kościółka lepiej pocałować księcia w kakaowe oko!
        • madzia1708 Re: Moherowe Berety 12.02.06, 18:19
          każdy widzi inaczej...
      • koczisss Re: Moherowe Berety 12.02.06, 16:18
        Czyli gdzie?
        • Gość: Maniek KK Re: Moherowe Berety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 16:28
          Widok Lecha Kaczyńskiego, Prezydenta Polski, kraju cywilizowanego i ciągle
          jeszcze świeckiego, klęczącego przed Papieżem Benedyktem XVI, głową Kościoła
          rzymskokatolickiego, i całującego Go w biżuterię, jest wyjątkowo przygnębiający
          i dołujący. Naprawdę chcielibyśmy, aby nam ktoś sensownie wytłumaczył, dlaczego
          Prezydent (jak sam powiada Wszystkich Polaków, a nie wyłącznie katolików) bije
          wiernopoddańcze pokłony przed najwyższym dostojnikiem Kościoła katolickiego,
          przywódcą państwa watykańskiego? Dlaczego? Przecież takie zachowanie nie ma nic
          wspólnego z oddaniem należnej czci i szacunku gospodarzowi spotkania. Do
          Papieża naszego i obecnego bez przerwy przyjeżdżali i przyjeżdżają premierzy i
          prezydenci, również ci wyznania katolickiego. I zawsze zachowywali się i
          zachowują godnie, jak przystało na PRZYWÓDCÓW NARODU, a nie PODDANYCH PAPIEŻA.
          Ale widać taka już nasza polska psia natura. Zawsze komuś służymy i schlebiamy,
          zawsze uniżeni usilnie zabiegamy o czyjeś uznanie i względy. Jakoś dziwnie
          wtedy nie odzywa się w nas ta opiewana przez poetów polska duma i honor.
          Romantyczna, nieokiełznana polska dusza ustępuje miejsca naturze sługusa,
          łaszącego się i przymilającego PANU!
          • Gość: lubiący prawdę Re: Moherowe Berety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 17:34
            To taka mentalność "raba". Kaczorom marzy się feudalny, chrzescijański ustrój, gdzie lennik cmoka w łapkę swego pana. A papież dla Polaków to Bóg na Ziemi więc w ten sposób pozyska sympatię jeszcze paru tysięcy moherowych beretów.
            Ten kraj realizując wizję emerytów skazuje młodych na emigrację. Ale kto zarobi wtedy na emerytury dla moherowców? Jak zabraknie emerytur - jak biedny ojciec redaktor utrzyma swoje nieziemskie media i za co zatankuje limuzyny ?
            • Gość: tidi Re: Moherowe Berety IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 12.02.06, 17:57
              cos ci sie z "wizja emerytow i emigracja " dzieki nim , najwyrazniej , po mesku
              mowiac popier..lilo .
              Nic , tylko takich 'milujacych prawde ' ustawic na koncu dywana ...i pociagnac !
            • Gość: Z.P. Re: Moherowe Berety IP: *.elpos.net / *.elpos.net 12.02.06, 18:10
              Namęczyłeś się.
              • Gość: tidi Re: Moherowe Berety IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 12.02.06, 18:13
                tak ta molodziez czerwono-rozowa kocham, a alusia szczegolnie
                • Gość: Z.P. Re: Moherowe Berety IP: *.elpos.net / *.elpos.net 12.02.06, 18:15
                  Ja oczywiście nie do Ciebie to kierowałem.
                  • Gość: tidi Re: Moherowe Berety IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 12.02.06, 18:21
                    wiem , czesto obserwuje jak ganiasz czerwone berety
        • madzia1708 Kocziss 12.02.06, 18:17
          w Białymstoku :O)
          • koczisss Re: Kocziss 12.02.06, 18:52
            Co on tu robił?
            • madzia1708 Re: Kocziss 12.02.06, 20:04
              podobno był jakiś koncert, ale ja nie byłam.
              • koczisss Re: Kocziss 12.02.06, 20:07
                Sam był?
                Czy reszta oszołomów z zespołu też?
                • madzia1708 Re: Kocziss 12.02.06, 20:27
                  był z jakąs małolatą, tak na oko ze 20 lat miała
                  • koczisss Re: Kocziss 12.02.06, 21:57
                    "Córka" pewnie:)
                    • madzia1708 Re: Kocziss 12.02.06, 21:59
                      też tak pomyślałam ;O)
                      • koczisss Re: Kocziss 12.02.06, 22:00
                        :)
                      • Gość: EB Re: Kocziss IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 21:15
                        "oj oj oj, zanosi się na deszcz" a może śnieg?... moja Madziu... Skiba jechał
                        przecież ze mną z Wawki w jednym przedziale. To miły facet. Bardzo zmęczony
                        koncertami, ale żaden nadęty bufon - "gwiazda". Muszę przyznać, że lubię jego
                        felietony, które pisze do "Wprost" ("Polacy lubią pomniki (...) pomnik jest jak
                        półlitra, zawsze można go obalić" hahaha :-). Jest to wykształcony humanista,
                        który obrał sobie może nieco prześmiewczo-rozrywkową rolę, ale dlaczego niby
                        wszyscy mieliby być śmiertelnie poważni? Przecież wszyscy pamiętają "złoty
                        warkocz", "dres", czy zupełnie nowy "beret moherowy"... gdyby gadał jakieś
                        smętne i poważne teksty, to nikt by tego nie pamiętał.

A ta małolata, która z nim była? Naprawdę nie sprawiała jakiejś szczególnie z
                        nim spoufalonej i zupełnie nie wiem kim była... A zresztą, czy to takie ważne?
                        Przecież nikt nikogo nie zabił... a małolaty lubią się "prowadzać z rockmanami".

Ogólnie... Skiba jest ok... i oby dalej dostarczał nam tak świetnych i wesołych
                        kawałków. <peace>
    • makbrajd Re: Moherowe Berety 12.02.06, 18:25
      wow
      ale undergound
      i jaki wysoki poziom artystyczny
      a będą też podpalali sobie tyłki zapalniczką rechocząc nawzajem do siebie?
    • Gość: aby Re: Moherowe Berety i tooooooooooooooooooooooooooo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 21:16
      www.itvp.pl/konfrontacja/odcinek/i.tvp/cat/84/lp/1575

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka