Dodaj do ulubionych

Niewiarygodne statystyki

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 21.02.06, 21:50
Statystyki zaniżają także takie miasta, jak: Siemiatycze (9,8 proc. bezrobocia) i Mońki (12 proc.), gdzie mieszkańcy gremialnie wyjeżdżają do Belgii i Stanów Zjednoczonych.

skoro wyjeżdżają to ich nie ma. skoro ich nie ma to się ich nie liczy.
Obserwuj wątek
    • Gość: atup Re: Niewiarygodne statystyki IP: 195.94.201.* 22.02.06, 09:44
      NO i miasto nie liczy tych którzy pracują w innych miastach bo w Białymstoku
      nie znaleźli pracy! Smutne....
      • Gość: alex@bialan.pl Re: Niewiarygodne statystyki IP: *.koba.pl / *.koba.pl 22.02.06, 11:40
        Urzędnicy statystykami się nie martwią i koniec sprawy. Jeśli urząd pracy
        natomiast spycha ubezpieczenie na współmałżonka, to po co deptać do nich co
        miesiąc. Ale taki jest idiotyczny przepis. Pozatrudniali piękne laski
        po "uczelni " z Ciepłej dali im pracę (często może pierwszą), one się nie
        martwią o wieloletnich bezrobotnych. Przewracają dziewczyny papiery, mają pracę
        i cieszą się, fajnie mają. Czyż nie ?
    • skin.polski Re: Niewiarygodne statystyki 22.02.06, 12:00
      a lewactwo w tym zwłaszcza poprzedni rząd z Hausnerem na czele nam wmawiali ze
      bezrobocie faktyczne jest niższe od oficjalnego..to samo twiedził prof Czapiński
      ..ludzie z tytułami kłamią na uzytek lewactwa...
      • Gość: IWA Re: Niewiarygodne statystyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.06, 17:26
        W urzedzie pracy jest praca tylko dla znajomych ,trzymaja panie pod
        biurkiem .Ja jestem przykładem do urzedu pracy chodziłam przez 5 lat podpisójac
        papierki dla pan . Dopiero jak napisałam do dyrekcji o sytuacji i spoznilam sie
        1 dzien ,kazano mi napisac wyjasnienie dlaczego mam spoznienie , napisałam ze
        mnie niestac na bilet aby dojechac do urzedu .I o dziwo praca mi sie znalazla
        i to dwie.
      • alex.4 Re: Niewiarygodne statystyki 22.02.06, 17:51
        rzeczywiste bezrobocie jest niższe niż w rzeczywistości. problem polega na tym,
        że oszacowanie skali tego zjawiska jest trudne. W każdym razie nie powinien
        czynić tego urzędy, gdyż nie maja odpowiednich danych (liczba osób które
        wyjechały znana jest w bardzo małym przybliżeniu). To co zrobił urząd to
        fałszowanie danych...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka