Dodaj do ulubionych

Dom Pracy Twórczej musi zostać

25.02.06, 00:09
to jedyny twórczy ośrodek w regione
prowadzi sztuki dialogu, co roku, więcej na tat.pl
trzeba pisać listy protestacyjne
Obserwuj wątek
    • ironicznyprostaczek Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 27.02.06, 17:31
      ale nie ma komu ich pisać, sam nie wiem czy jest sens, jeśli w rozmowy
      zaangażował się już kościół a strona najbardziej zainteresowana czyli DPT nad
      Wigrami nie protestuje, może to już definitywny koniec,
      • wojtek_kosynier Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 27.02.06, 21:04
        Akurat w tym przypadku mogę Ci przyznać rację. Skoro kościół się już zaangażował, to raczej "czarno" <:)> to widzę...
        Jakie formy protestu proponujesz? Może pracownicy DPT powinni rzucać się w akcie rozpaczy (czy raczej desperacji) z wieży zegarowej? Myślę jednak, że biskup by się tym nie przejął. Przejąć to ona raczej może klasztor…
        • wojtek_kosynier Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 27.02.06, 21:06
          sorry
          ...przejąc to on raczej może klasztor...
          • ironicznyprostaczek Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 28.02.06, 01:05
            sami powinni pomyśleć nad formą
            może głodówka?
            • ironicznyprostaczek Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 28.02.06, 20:46
              ostatnia deska ratunku to papież Benedykt XVI,czyta po polsku
              meil do niego: benedictxvi@vatican.va
              powiadomcie DPT jak możecie, może napiszą błagalny list do papieża
              • wojtek_kosynier Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 28.02.06, 23:10
                Od kiedy masz zaufanie do Niemców?!
                Przecież nie tak dawno wysyłałeś do wszystkich instytucji mail o mafii niemieckiej...
                • ironicznyprostaczek Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 01.03.06, 12:22
                  moja jest inicjatywa tylko,
                  papież poza tym stara się być papieżem, a nie niemcem,
                  w DPT jak wiesz pracuje nasza bohaterka, która nic nie zrobiła jeszcze, by DPT
                  pozostał, a skończyła niemecki uniwerek, bo nie wiem czy wiesz, ale uniwersytet
                  wrocławski obchodził niedawno 300 lat istnienia, a przecież polski jest raptem
                  50 lat od zakończenia 2 wojny światowej, pozostałe 250lat to w dużej mierze dość
                  znany uniwersytet viadrina, którego spadkobiercą i kontynuatorem czuje się
                  obecny uniwersytet wrocławski, w muzeum uniwerku znajdują się zdjęcia 9 czy 12,
                  dobrze już nie pamiętam, noblistów z różnych ścisłych nauk, którzy byli
                  pracownikami naukowymi w breslau wówczas, albo skonczyli tę uczelnię; ja mam
                  bardzo krytyczny stosunek do tej uczelni, ale nasza bohaterka nie, jest
                  spadkobierczynią niemieckiej uczelni, nazwisko też ma germańskie, wystarczy?
                  • wojtek_kosynier Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 01.03.06, 13:16
                    A co ma do tego szary pracownik?
                    Najwyżej może się rzucić z wieży zegarowej
                    Nie bee już powtarzał...
                    • ironicznyprostaczek Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 01.03.06, 13:57
                      jaki szary?
                      nikt nie jest szary! coś dziwnie myślisz
                      protest instytutu książki z krakowa w internecie, listy protestacyjne, zbieranie
                      podpisów zorganizował szymon kloska, zwyczajny pracownik, może nie najniższego
                      szczebla, ale i nie dyrektor wcale, jak zlikwidują DPT to raczej na pewno w
                      klasztorze nie zostanie obecny dyrektor, zaś niższi pracownicy mają szansę
                      zostać, więc dyrektorowi sam rozumiesz nie zabardzo wypada protestować
                      • psztymucel Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 01.03.06, 14:20
                        Ciekawe dlaczego ciebie wyrzucili z tej listy Instytuty Książki? Może jesteś,
                        powiedzmy oględnie "dziwny", że nikt tego co piszesz nietraktuje poważnie i
                        twojego podpisu na tej liście też nie potraktowano nazbyt serio? Skąd ty się
                        pajacu urwałeś? Z Mayplanety? Lepiej byś poszukał sobie jakiejś roboty, bo jak w
                        końcu długo chcesz wykorzystywać swoich rodziców. Pisałeś już o tym, że nawet z
                        Czyściocha cię wyrzucili, bo intelektualnie nie dorastałeś do zamiatania ulic i
                        czyszczenia koszy na śmiecie, ale może potrzebują, kogoś do zmywania podłóg w
                        prosektorium - może temu sprostasz.
    • palecbozy1 Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 01.03.06, 15:12
      Psztymucel zostaw tajna.Kiedys był Wiesiek czy tam włodek .Pamiętacie okrzyk -
      wiesiek(włodek) na senatora.ale zmarł. i zrobiło sie nudno .Teraz mamy tajną i
      proponuje okrzyk - bolecki na prezydenta - bedzie tak samo smiesznie i jakby
      wytrychowato..Tak więc nie zabraniajmy mu tak jak nie zabranialismy kandydowac
      ś.p. Wieśkowi(włodkowi).Nie pamiętam dokładnie bo bylam malutka i chodzilam
      jesszcze do ekonomiaka wtedy ,ale wiem ze chodził taki dziwak z reklamówka i
      mówił,ze ma tam ważne papiery
      • ironicznyprostaczek Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 01.03.06, 17:54
        a ty mu wierzyłąś że ma tam ważne papiery czy nie wierzyłaś? coś musiało być z
        twoim odbiorem nie tak, skoro o tym piszesz,
        z czyściocha mnie wyrzucili, bo korzystałem z praw pracowniczych, a oni ich nie
        przestrzegają i zatrudniali w dodatku na czarno, zapomniałem to zgłosić do PIHu
        i PIPu, minęło tyle czasu, ale może warto, do dziś mi nie zapłacili za te 3
        godziny zamiatania parkingów; umoczony w to też był suwalski urząd pracy, bo
        wiedział, że czyścioch zatrudnia na czarno, a mio to dał mi skierowanie tam,
        potem sprawę wyjaśniałem i okazało sie, że wiedzą o tym; siedziba czyściocha
        zaraz po moim zwolnieniu została przeniesiona z cerntrum miasta na pereferie
        przy kolbecie, nie wiem czy do dziś zatrudniają na czarno, ale to podejrzana
        firma, miała sprawy w sądzie gospodarczym, była o coś oskarżana.
        Powiem ci dlaczego mnie wyrzucili, bo byłem cały czas w czapce, niby wiosna, a
        mi było zimno, nie podobało się to kolesiom z którymi pracowałem i wspólnie z
        kierowniczką uchwalili, że może lepiej nie, może lepiej będzie, jak już nie będę
        więcej zamiatał. Taka suwalska egzotyka.

Dziwnych ludzi w naszym mieście można spotkać na każdym kroku
        • ma.rabut byłeś w czapce? 01.03.06, 18:34
          no, wszędzie żydzi, Żydzi i masoni...
          a na forumie majty kolorowe reklamują, czas umierać...
          • ironicznyprostaczek Re: byłeś w czapce? 01.03.06, 20:53
            żydzi nie chodzą w czapkach tylko myckach i kapeluszach, nie wiesz o tym? i do
            tego mają warkoczyki, ale ja nie jestem przecież po zawodówce tylko po studiach,
            jakaś różnica jednak jest w patrzeniu na świat
            • ironicznyprostaczek dyskusja o DPT 01.03.06, 20:55
              tutaj na tym blogu odbywa się wymiana zdań na temat DPT:
              barbarzyncywsuwalkach.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?149995
              • ironicznyprostaczek umowa na 50 lat 01.03.06, 21:06
                umowa była na 50 lat, ale nikt nie pamięta, kiedy została podpisana

• Re: Jeszcze troszkę...
                wojtek_kosynier 27.02.06, 21:30 + odpowiedz

Prawdę mówiąc to ja już nie wiem kiedy podpisano tę umowę?!
                Ja słyszałem o 1964 roku, Radio Białystok mówi o '73, a z kolei tu:
                www.wigry.win.pl/kwartalnik/nr9_klasz2.htm
                widnieje '57.

• A nie mówiłem...
                wojtek_kosynier 25.02.06, 11:38 + odpowiedz

www.suwalki.info/news.php?id=1205
                • ironicznyprostaczek Re: umowa na 50 lat 01.03.06, 21:08
                  rok 57r. obala tezę, że ktoś w DPT pomoga szybciej zlikwidować ośrodek
            • ma.rabut niebezpieczne spostrzeżenia 02.03.06, 08:34
              chodziło mi o to, że masz chyba manię prześladowczą myśląc, że z powodu czapki Cię wyrzucili (a tacy ludzie chętnie obwiniają wszystkich, choćby masonów i cyklistów)
              widać, że te studia nie tak bardzo wiele Ci dały, może trzeba było skończyć jakąś zawodówkę
        • psztymucel Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 02.03.06, 11:14
          Jeśli już to wierzyłeś, ty tłuku jeden. Trzeba być skończonym idiotą, żeby
          wymyślać takie historie, że przez czapkę wyrzucili z roboty. Dla mnie sprawa
          jest prosta - nawet do zamiatania ulic się nie nadajesz. Dziwny to jesteś ty,
          kosmito jeden. A to wykształcenie, którym się tak popisujesz, to masz dokładnie
          takie jak były prezydent. Dziesięć lat studiować i nie mieć nawet mgr, to trzba
          być skończonym matołem. Na miejscu twoich rodziców dawno wyrzuciłbym ciebie z
          chałupy i na pożegnanie wyqr...łbym z laczka. Ile to można być pasożytem?
          • ironicznyprostaczek Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 02.03.06, 11:30
            tak mi powiedzieli w biurze, że się nie nadaję :))) do sprzątania parkingów, bo
            chodzę w czapce, idioci jacyś,
            dziwi mnie dlaczego nie potępiacie tego, że mi nie zapłacili, wyraźna
            tendencyjność odpowiedzi waszych

do >>psztymucel
            a ty mi powiedz skąd się biorą biurwy?lat
            żeby tyle lat pracować w DPT i nawewt jednego listu nie napisać do ministra w
            obronie DPT

do zamiatania parkingów na pewno lepiej się przyda zawodówka, bo kontakty
            społeczne wśród pracowników wywodzą się z tego środowiska; co nie znaczy że ja
            jestem jakiś typem urzędnika i gdybym już teraz miał mgr to bym zaraz poszedł do
            jakiegoś biura czy szkoły, o nie! nie lubię pracować w takich grupach, bo
            właśnie denerwują mnie biurwy, mam pewne własne plany na zarabianie pieniędzy,
            ale nie jesteście odpowiednimi ludźmi, którym mógłbym powiedzieć jakie, poza
            tym, pośmiać to ja z was się mogę, że nic nie robicie ciekawego w pracy, same
            jakieś bzdury, i bez sensu codziennie obijacie sie 8 godzin w urzędach marnując
            czas, wytłumaczeniem jest tych marnych pare groszy co miesiąc, ale jak męczy
            pracowanie w dymie papierosowym i słuchanie tych wszystkich bzdur od kolegów i
            koleżanek z pracy, nie sądze żeby wam ktoś mógł zazdrościć,

tajnapolska.blox.pl

bez cenzury:
            • ironicznyprostaczek Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 02.03.06, 11:38
              wczoraj był tekst we współczensej, w którym była wypowiedź jakiegoś ważniaka z
              kurii, powiedział, że umowa jest na razie ważna jeszcze do 2023; min.Dąbrowski
              ropoczął likwidację, bo od samego początku się z tym nosił, były straszne
              zaniedbania za poprzedniej ekipy, obecny dyrektor Jachimowicz dostał polecenie
              porządnego prowadzenia DPT i jak mówił dla współczesnej dużo zrobił, wiele
              nowych wydarzeń kulturalnych i remontów klasztoru, planuje kolejny za 2,8mln zł,
              a tu nagle min. Dąbrowski likwiduje...
              kto wie, czy te moje listy jednak nie zaważyły, ja nic o tych umowach i
              likwidacjach potencjalnych nie wiedziałem, ale ci którzy tam pracują mogli
              słyszeć, a mimo to, nie dopisali informacji na stronie wigry.org DPT, że wszyscy
              mogą oglądać sztukę dialogu za dramo, że wstęp wolny itd. jak prosiłem...
              z urzędnikami trudno się dogadać
              • psztymucel Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 02.03.06, 11:48
                O proszę nie dość, że inny umysłowo, to jeszcze donosiciel.
            • psztymucel Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 02.03.06, 11:39
              Ty w ogóle nie lubisz pracować. Pewnie twój świetny plan by zarobić pieniądze,
              to zostać prezydentem Suwałk (jak się tutaj chwaliłeś). Nie rozśmieszaj mnie.
              • ironicznyprostaczek Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 02.03.06, 18:09
                bo ja jestem wesoły romek
                leżakuje i żaden ze mnie ułomek
                • ironicznyprostaczek Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 03.03.06, 22:54
                  zapomniałaś, że kwaśniewski nie miał absolutorium, zabrakło mu 2 egzaminów,
                  a ja takowe mam
    • mm50 Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 05.03.06, 17:33
      To Ty zobacz to s2.bitefight.pl/c.php?uid=24607 :)
      • ironicznyprostaczek Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 05.03.06, 21:48
        kim jesteś?
        • ironicznyprostaczek Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 09.03.06, 18:14
          a wiecie dlaczego likwidują DPT?

ponoć DPT za mało wciągnął ludzi do kultury, tym tłumaczył minister Dąbrowski z
          sld i obecny min. ujazdowski z PISu rozwiązanie placówki min. kultury, poza tym
          co by nie mówić, kobiety od kuyltury, ktore tam pracują, nie zorganizowały
          żadnego prostestu w tej sprawie, tzn. w obronie DPT,
          niedawno ujazdowksi chciał rozwiązać instytut ksiązki w krakowie, tzn. przenieść
          go do warszawy, ale lud pracujący z instytutu się postawił, pisał listy
          protestacyjne do ministers., zbierał w tej sprawie podpisy innych ludzi kulktury
          i instytu nie przenieśli, działał dużo w tym zakresie szymon kloska, który
          mieszkał kiedyś w suwałkach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka