ironicznyprostaczek 25.02.06, 00:09 to jedyny twórczy ośrodek w regione prowadzi sztuki dialogu, co roku, więcej na tat.pl trzeba pisać listy protestacyjne Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ironicznyprostaczek Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 27.02.06, 17:31 ale nie ma komu ich pisać, sam nie wiem czy jest sens, jeśli w rozmowy zaangażował się już kościół a strona najbardziej zainteresowana czyli DPT nad Wigrami nie protestuje, może to już definitywny koniec, Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 27.02.06, 21:04 Akurat w tym przypadku mogę Ci przyznać rację. Skoro kościół się już zaangażował, to raczej "czarno" <:)> to widzę... Jakie formy protestu proponujesz? Może pracownicy DPT powinni rzucać się w akcie rozpaczy (czy raczej desperacji) z wieży zegarowej? Myślę jednak, że biskup by się tym nie przejął. Przejąć to ona raczej może klasztor… Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 27.02.06, 21:06 sorry ...przejąc to on raczej może klasztor... Odpowiedz Link Zgłoś
ironicznyprostaczek Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 28.02.06, 01:05 sami powinni pomyśleć nad formą może głodówka? Odpowiedz Link Zgłoś
ironicznyprostaczek Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 28.02.06, 20:46 ostatnia deska ratunku to papież Benedykt XVI,czyta po polsku meil do niego: benedictxvi@vatican.va powiadomcie DPT jak możecie, może napiszą błagalny list do papieża Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 28.02.06, 23:10 Od kiedy masz zaufanie do Niemców?! Przecież nie tak dawno wysyłałeś do wszystkich instytucji mail o mafii niemieckiej... Odpowiedz Link Zgłoś
ironicznyprostaczek Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 01.03.06, 12:22 moja jest inicjatywa tylko, papież poza tym stara się być papieżem, a nie niemcem, w DPT jak wiesz pracuje nasza bohaterka, która nic nie zrobiła jeszcze, by DPT pozostał, a skończyła niemecki uniwerek, bo nie wiem czy wiesz, ale uniwersytet wrocławski obchodził niedawno 300 lat istnienia, a przecież polski jest raptem 50 lat od zakończenia 2 wojny światowej, pozostałe 250lat to w dużej mierze dość znany uniwersytet viadrina, którego spadkobiercą i kontynuatorem czuje się obecny uniwersytet wrocławski, w muzeum uniwerku znajdują się zdjęcia 9 czy 12, dobrze już nie pamiętam, noblistów z różnych ścisłych nauk, którzy byli pracownikami naukowymi w breslau wówczas, albo skonczyli tę uczelnię; ja mam bardzo krytyczny stosunek do tej uczelni, ale nasza bohaterka nie, jest spadkobierczynią niemieckiej uczelni, nazwisko też ma germańskie, wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_kosynier Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 01.03.06, 13:16 A co ma do tego szary pracownik? Najwyżej może się rzucić z wieży zegarowej Nie bee już powtarzał... Odpowiedz Link Zgłoś
ironicznyprostaczek Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 01.03.06, 13:57 jaki szary? nikt nie jest szary! coś dziwnie myślisz protest instytutu książki z krakowa w internecie, listy protestacyjne, zbieranie podpisów zorganizował szymon kloska, zwyczajny pracownik, może nie najniższego szczebla, ale i nie dyrektor wcale, jak zlikwidują DPT to raczej na pewno w klasztorze nie zostanie obecny dyrektor, zaś niższi pracownicy mają szansę zostać, więc dyrektorowi sam rozumiesz nie zabardzo wypada protestować Odpowiedz Link Zgłoś
psztymucel Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 01.03.06, 14:20 Ciekawe dlaczego ciebie wyrzucili z tej listy Instytuty Książki? Może jesteś, powiedzmy oględnie "dziwny", że nikt tego co piszesz nietraktuje poważnie i twojego podpisu na tej liście też nie potraktowano nazbyt serio? Skąd ty się pajacu urwałeś? Z Mayplanety? Lepiej byś poszukał sobie jakiejś roboty, bo jak w końcu długo chcesz wykorzystywać swoich rodziców. Pisałeś już o tym, że nawet z Czyściocha cię wyrzucili, bo intelektualnie nie dorastałeś do zamiatania ulic i czyszczenia koszy na śmiecie, ale może potrzebują, kogoś do zmywania podłóg w prosektorium - może temu sprostasz. Odpowiedz Link Zgłoś
palecbozy1 Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 01.03.06, 15:12 Psztymucel zostaw tajna.Kiedys był Wiesiek czy tam włodek .Pamiętacie okrzyk - wiesiek(włodek) na senatora.ale zmarł. i zrobiło sie nudno .Teraz mamy tajną i proponuje okrzyk - bolecki na prezydenta - bedzie tak samo smiesznie i jakby wytrychowato..Tak więc nie zabraniajmy mu tak jak nie zabranialismy kandydowac ś.p. Wieśkowi(włodkowi).Nie pamiętam dokładnie bo bylam malutka i chodzilam jesszcze do ekonomiaka wtedy ,ale wiem ze chodził taki dziwak z reklamówka i mówił,ze ma tam ważne papiery Odpowiedz Link Zgłoś
ironicznyprostaczek Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 01.03.06, 17:54 a ty mu wierzyłąś że ma tam ważne papiery czy nie wierzyłaś? coś musiało być z twoim odbiorem nie tak, skoro o tym piszesz, z czyściocha mnie wyrzucili, bo korzystałem z praw pracowniczych, a oni ich nie przestrzegają i zatrudniali w dodatku na czarno, zapomniałem to zgłosić do PIHu i PIPu, minęło tyle czasu, ale może warto, do dziś mi nie zapłacili za te 3 godziny zamiatania parkingów; umoczony w to też był suwalski urząd pracy, bo wiedział, że czyścioch zatrudnia na czarno, a mio to dał mi skierowanie tam, potem sprawę wyjaśniałem i okazało sie, że wiedzą o tym; siedziba czyściocha zaraz po moim zwolnieniu została przeniesiona z cerntrum miasta na pereferie przy kolbecie, nie wiem czy do dziś zatrudniają na czarno, ale to podejrzana firma, miała sprawy w sądzie gospodarczym, była o coś oskarżana. Powiem ci dlaczego mnie wyrzucili, bo byłem cały czas w czapce, niby wiosna, a mi było zimno, nie podobało się to kolesiom z którymi pracowałem i wspólnie z kierowniczką uchwalili, że może lepiej nie, może lepiej będzie, jak już nie będę więcej zamiatał. Taka suwalska egzotyka. Dziwnych ludzi w naszym mieście można spotkać na każdym kroku Odpowiedz Link Zgłoś
ma.rabut byłeś w czapce? 01.03.06, 18:34 no, wszędzie żydzi, Żydzi i masoni... a na forumie majty kolorowe reklamują, czas umierać... Odpowiedz Link Zgłoś
ironicznyprostaczek Re: byłeś w czapce? 01.03.06, 20:53 żydzi nie chodzą w czapkach tylko myckach i kapeluszach, nie wiesz o tym? i do tego mają warkoczyki, ale ja nie jestem przecież po zawodówce tylko po studiach, jakaś różnica jednak jest w patrzeniu na świat Odpowiedz Link Zgłoś
ironicznyprostaczek dyskusja o DPT 01.03.06, 20:55 tutaj na tym blogu odbywa się wymiana zdań na temat DPT: barbarzyncywsuwalkach.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?149995 Odpowiedz Link Zgłoś
ironicznyprostaczek umowa na 50 lat 01.03.06, 21:06 umowa była na 50 lat, ale nikt nie pamięta, kiedy została podpisana • Re: Jeszcze troszkę... wojtek_kosynier 27.02.06, 21:30 + odpowiedz Prawdę mówiąc to ja już nie wiem kiedy podpisano tę umowę?! Ja słyszałem o 1964 roku, Radio Białystok mówi o '73, a z kolei tu: www.wigry.win.pl/kwartalnik/nr9_klasz2.htm widnieje '57. • A nie mówiłem... wojtek_kosynier 25.02.06, 11:38 + odpowiedz www.suwalki.info/news.php?id=1205 Odpowiedz Link Zgłoś
ironicznyprostaczek Re: umowa na 50 lat 01.03.06, 21:08 rok 57r. obala tezę, że ktoś w DPT pomoga szybciej zlikwidować ośrodek Odpowiedz Link Zgłoś
ma.rabut niebezpieczne spostrzeżenia 02.03.06, 08:34 chodziło mi o to, że masz chyba manię prześladowczą myśląc, że z powodu czapki Cię wyrzucili (a tacy ludzie chętnie obwiniają wszystkich, choćby masonów i cyklistów) widać, że te studia nie tak bardzo wiele Ci dały, może trzeba było skończyć jakąś zawodówkę Odpowiedz Link Zgłoś
psztymucel Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 02.03.06, 11:14 Jeśli już to wierzyłeś, ty tłuku jeden. Trzeba być skończonym idiotą, żeby wymyślać takie historie, że przez czapkę wyrzucili z roboty. Dla mnie sprawa jest prosta - nawet do zamiatania ulic się nie nadajesz. Dziwny to jesteś ty, kosmito jeden. A to wykształcenie, którym się tak popisujesz, to masz dokładnie takie jak były prezydent. Dziesięć lat studiować i nie mieć nawet mgr, to trzba być skończonym matołem. Na miejscu twoich rodziców dawno wyrzuciłbym ciebie z chałupy i na pożegnanie wyqr...łbym z laczka. Ile to można być pasożytem? Odpowiedz Link Zgłoś
ironicznyprostaczek Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 02.03.06, 11:30 tak mi powiedzieli w biurze, że się nie nadaję :))) do sprzątania parkingów, bo chodzę w czapce, idioci jacyś, dziwi mnie dlaczego nie potępiacie tego, że mi nie zapłacili, wyraźna tendencyjność odpowiedzi waszych do >>psztymucel a ty mi powiedz skąd się biorą biurwy?lat żeby tyle lat pracować w DPT i nawewt jednego listu nie napisać do ministra w obronie DPT do zamiatania parkingów na pewno lepiej się przyda zawodówka, bo kontakty społeczne wśród pracowników wywodzą się z tego środowiska; co nie znaczy że ja jestem jakiś typem urzędnika i gdybym już teraz miał mgr to bym zaraz poszedł do jakiegoś biura czy szkoły, o nie! nie lubię pracować w takich grupach, bo właśnie denerwują mnie biurwy, mam pewne własne plany na zarabianie pieniędzy, ale nie jesteście odpowiednimi ludźmi, którym mógłbym powiedzieć jakie, poza tym, pośmiać to ja z was się mogę, że nic nie robicie ciekawego w pracy, same jakieś bzdury, i bez sensu codziennie obijacie sie 8 godzin w urzędach marnując czas, wytłumaczeniem jest tych marnych pare groszy co miesiąc, ale jak męczy pracowanie w dymie papierosowym i słuchanie tych wszystkich bzdur od kolegów i koleżanek z pracy, nie sądze żeby wam ktoś mógł zazdrościć, tajnapolska.blox.pl bez cenzury: Odpowiedz Link Zgłoś
ironicznyprostaczek Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 02.03.06, 11:38 wczoraj był tekst we współczensej, w którym była wypowiedź jakiegoś ważniaka z kurii, powiedział, że umowa jest na razie ważna jeszcze do 2023; min.Dąbrowski ropoczął likwidację, bo od samego początku się z tym nosił, były straszne zaniedbania za poprzedniej ekipy, obecny dyrektor Jachimowicz dostał polecenie porządnego prowadzenia DPT i jak mówił dla współczesnej dużo zrobił, wiele nowych wydarzeń kulturalnych i remontów klasztoru, planuje kolejny za 2,8mln zł, a tu nagle min. Dąbrowski likwiduje... kto wie, czy te moje listy jednak nie zaważyły, ja nic o tych umowach i likwidacjach potencjalnych nie wiedziałem, ale ci którzy tam pracują mogli słyszeć, a mimo to, nie dopisali informacji na stronie wigry.org DPT, że wszyscy mogą oglądać sztukę dialogu za dramo, że wstęp wolny itd. jak prosiłem... z urzędnikami trudno się dogadać Odpowiedz Link Zgłoś
psztymucel Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 02.03.06, 11:48 O proszę nie dość, że inny umysłowo, to jeszcze donosiciel. Odpowiedz Link Zgłoś
psztymucel Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 02.03.06, 11:39 Ty w ogóle nie lubisz pracować. Pewnie twój świetny plan by zarobić pieniądze, to zostać prezydentem Suwałk (jak się tutaj chwaliłeś). Nie rozśmieszaj mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ironicznyprostaczek Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 02.03.06, 18:09 bo ja jestem wesoły romek leżakuje i żaden ze mnie ułomek Odpowiedz Link Zgłoś
ironicznyprostaczek Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 03.03.06, 22:54 zapomniałaś, że kwaśniewski nie miał absolutorium, zabrakło mu 2 egzaminów, a ja takowe mam Odpowiedz Link Zgłoś
mm50 Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 05.03.06, 17:33 To Ty zobacz to s2.bitefight.pl/c.php?uid=24607 :) Odpowiedz Link Zgłoś
ironicznyprostaczek Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 05.03.06, 21:48 kim jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
ironicznyprostaczek Re: Dom Pracy Twórczej musi zostać 09.03.06, 18:14 a wiecie dlaczego likwidują DPT? ponoć DPT za mało wciągnął ludzi do kultury, tym tłumaczył minister Dąbrowski z sld i obecny min. ujazdowski z PISu rozwiązanie placówki min. kultury, poza tym co by nie mówić, kobiety od kuyltury, ktore tam pracują, nie zorganizowały żadnego prostestu w tej sprawie, tzn. w obronie DPT, niedawno ujazdowksi chciał rozwiązać instytut ksiązki w krakowie, tzn. przenieść go do warszawy, ale lud pracujący z instytutu się postawił, pisał listy protestacyjne do ministers., zbierał w tej sprawie podpisy innych ludzi kulktury i instytu nie przenieśli, działał dużo w tym zakresie szymon kloska, który mieszkał kiedyś w suwałkach Odpowiedz Link Zgłoś