nekroskop88 25.02.06, 22:04 www.bip.bialystok.pl/?event=informacja&id=8373 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotrek Re: Kto wymyślił taką nazwę ulicy?! IP: *.koba.pl / *.koba.pl 25.02.06, 22:30 Ulica pod samym kościołem to jak można ją inaczej nazwać? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Kto wymyślił taką nazwę ulicy?! 25.02.06, 22:37 Już nazwa "Gustawa Herlinga-Grudzińskiego" byłaby lepsza... Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Kto wymyślił taką nazwę ulicy?! 27.02.06, 10:57 Podkościelna? :-) Jest paru Polaków, którzy nie mają swoich ulic w naszym mieście. Niekoniecznie trzeba dawać imię wirtualnej królowej. Odpowiedz Link Zgłoś
kris_bialystok Re: Sa jeszcze dziwniejsze 27.02.06, 14:05 Bez urazy, ale wkurza mnie jedna nazwa PLac Inwalidów wojennych, czyli popularny ryneczek na rogu Jurowieckiej i Sienkiewicza. O ludy,jakie skojarzenia: ala vietnam, faceci bez nóg itp. Szanuję tych ludzi, ale główny plac w mieście??? Ciekawe czy inne miasta mają takie cudka, raczej nie. Wogóle to ronada nazwane jako plac np. Sopoćki, Antonowicza itp, to takie trochę kiepsko trafione. Albo tunel, plac(tak naprawde rondo)i ulica Augusta Emila Fieldorfa "Nila". Nie rozumiem po co było nazywac taki mały odcinek , wystarczyło przedłużyć Kopernika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piootruś Re: Sa jeszcze dziwniejsze IP: 87.207.197.* 03.03.06, 23:49 Plac Inwalidów jest też w Warszawie - przed placem Wilsona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fi Re: Sa jeszcze dziwniejsze IP: *.interia.pl 28.03.06, 17:31 w Krakowie też jest ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wtręt Plac inwalidów IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 28.03.06, 20:05 Praźródłem nazwy Plac Inwalidów w kilkunastu polskich miastach jest bodaj ten najsławniejszy - w Paryżu. Odpowiedz Link Zgłoś