Dodaj do ulubionych

Wiarygodność Wyborczej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 03:54
Czy to nie dziwne, że Gazeta w Białymstoku poświęca tyle miejsca prywatnej firmie Infinity Group – pijalni czekolady Wedla? Artykuły, a w zasadzie kryptoreklamy ukazują się już od kilku miesięcy. Tylko w ciągu ostatnich 5 dni były następujące:
15-03-2006 Aneta Dzienis - Płynąca słodycz od Wedla
15-03-2006 red - Cennik w Pijalni Czekolady Wedla
15-03-2006 KIKA - Z historii firmy E. Wedel
15-03-2006 KIKA - Kto pijał czekoladę Wedla
15-03-2006 kika - O Pijalni Czekolady i Staroświeckim Sklepie Wedla powiedzieli
15-03-2006 kika - Białostocki akcent E. Wedla
16-03-2006 Aneta Dzienis - Czekoladowa nowa przestrzeń
19-03-2006 Aneta Dzienis - Czekolada leje się strumieniami

Jak widać sporo tego się uzbierało, a przedstawiłem jedynie tytuły z kilku ostatnich dni, które znalazłem na forum. Czy to nie dziwne, że redakcja Gazety w Białymstoku tyle miejsca poświęca jednej firmie? Czy to nie dziwne, że pani Aneta Dzienis podaje adres, godziny otwarcia, cennik i szczegółowo opisuje asortyment firmy Infinity Group?
Moim zdaniem ta cała kryptoreklama w Wyborczej to najlepiej przeprowadzona kampania promocyjna w Białymstoku w ostatnich latach.
Ciekawy jestem ile i komu za taka reklame trzeba zapłacić?
Obserwuj wątek
    • fiat_lux Re: Wiarygodność Wyborczej 20.03.06, 04:03
      to prawda ze dziwne. z powyzszego jasno wynika ze za tym musza stac zydzi, bo
      zeby to byla uczciwa gazeta to by zamieszczala reklamy za darmo
      • Gość: m'hammaslama Re: Wiarygodność Wyborczej IP: *.osiedle.net.pl 20.03.06, 10:56
        a cała wiarygodnośc sie ma jak krzesła do Taboreta jeszcze powęsze a jestesm
        bliksi prawdy wtedy to sie dopiero im dowali...
    • Gość: zidi Re: Wiarygodność Wyborczej IP: *.elpos.net 20.03.06, 04:57
      napewno tez Gazeta reklamuje baćkę Lukaszenke bo tyle o nim pisze
    • pawlozsiul i jeszcze to 20.03.06, 05:02
      Nie wylądowało ani w Hyde Parku ani na Oślej Ławce
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=37278271&a=37285133&wv.x=0
    • Gość: czytelnik Re: Wiarygodność Wyborczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 07:41
      Przeciez to jest jasne jak słońce. Sam o tym wczoraj pomyslałem. Peany i pieśni
      pochwalne pod niebiosna o Infinity Group, promocje, istna sielanka i raj.

Redaktrzyny wzięli prawdopodobnie kasę za coś takiego, bo i jak inaczej.

Kiedys podobnie było ze sklepem Levis, ale stawka była niższa by był zdaje się
      jeden szczegółowy artykuł o cudownej promocji spodni.

HAŃBA i wstyd !!!!
    • Gość: j25 Wiarygodność Wyborczej = 0 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 08:32
      Każdy orze jak może - redaktorzy wyborczej spredadzą się za .... kubek
      czekolady
      A GwB ma jakiegoś naczelnego? Co on robi ? pije czekoladę ?
    • zewsi Z Ty Rożki 20.03.06, 10:07

• zewsi Errata: A Ty Rożki 20.03.06, 10:10

• Gość: Na Pochybel Re: Errata: A Ty Rożki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 10:18
          Widzę, że jesteś kolejnym osobnikiem mającym kompleks rożków. Nie polecam jednak ciągnięcia wątku, bo akurat tu tematy rożkowe nie są zbyt popularne i nie stanowia obiektu pożądania. Przeciwnie- ktoś rożków nie lubi i wycina tematy- taka POLSKA demokracja i wolność słowa - dużo bardziej dojrzała niż ta na Białorusi
          • xyz68 Re: Errata: A Ty Rożki 24.03.06, 11:06
            hmmm zadziwiające był temat nie ma tematu wystarczyło wspomnieć słowo rożek
            hehe :))) ktoś tu faktycznie rożków nie lubi ;)
            • Gość: LOL Re: Errata: A Ty Rożki IP: 83.238.103.* 24.03.06, 12:14
              Jak rożki to wyłącznie czekoladowe. lub sadzanie rożków. Inne nie wchodzą w
              grę.Niepoprawne politycznie
    • Gość: Mientus Re: Wiarygodność Wyborczej IP: *.elpos.net 20.03.06, 16:32
      Pamiętam, że swego czasu na budynku Wyborczej wisiał wielki baner reklamujący
      tego całego Focus Parka, było napisane coś w stylu "Tutaj powstanie Galeria
      Focus Park" czy jakoś tak. Z tego co mi wiadomo, to nie ma chyba jeszcze żadnych
      pozwoleń na budowę galerii handlowych w centrum, tzn w okolicach Jurowieckiej,
      więc nie rozumiem tego, że taki plakat tam zawisł. Tak jakby było już ustalone,
      że na 100% w tym miejscu powstanie jakaś galeria. A może ktoś wziął w łapę po
      prostu...
      • nekroskop88 Re: Wiarygodność Wyborczej 20.03.06, 16:34
        Ten banner wisiał tam, bo ziemia i biurowiec, w którym siedzibę ma m.in.
        Wyborcza należy do Parkridge CE Retail, inwestora Focus Parku.
        • Gość: student43 Re: Wiarygodność Wyborczej IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 20.03.06, 17:02
          To dlatego redaktorzy Wyborczej tak zaciekle bronią Focusa ?
          • Gość: student43 Re: Wiarygodność Wyborczej IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 20.03.06, 17:03
            bo budynek i ziemia nalezy do Parkridge i trzeba z nimi miec dobre uklady bo
            inaczej na zbity pysk redakcja wyleci ?

PS. Mozna tu jakos edytowac posty?
            • zewsi Re: Wiarygodność Wyborczej 21.03.06, 07:33
              A jak wyleci, to co? Jedno miejsce w Białymstoku, gdzie może być redakcja
              gazety? Nie będzie na Sienkiewicza, będzie gdzie indziej.
      • Gość: m'hammasalama Re: Wiarygodność Wyborczej IP: *.osiedle.net.pl 21.03.06, 08:32
        bo Wyborcza uznała że jak o tym bedzie psiac w samych suprlatywach ( w końcu
        bierzez a to jakies pieniądze) to Focus sam sie wybuduje ... :D beka smiechu ...
    • Gość: student43 Re: Wiarygodność Wyborczej IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 20.03.06, 17:10
      A odnosnie tej calej pijalni i artykulu, chcialbym zapytac dlaczego ktos usunal
      moj post odnosnie sponsoringu artykulu? Przeciez wobec przytoczonych faktow
      przez "rrrrrrrrr" ewidentnie widac ze artykuly są sponsorowane. Rozumiem ze w
      tym zacofanym miescie mało sie dzieje i otwarcie pijalni czekolady to "och i
      ach" ale kilka artykulow odnosnie tego na przestrzeni paru dni.....
      • Gość: Ponury Re: Wiarygodność Wyborczej IP: *.zozmswia.bialystok.pl 20.03.06, 17:45
        ...kolega swego czasu pracował w gazecie...i było tak, że żeby dostać bilet na
        jakiś fajny film trzeba było zadzwonić do gazety...pierwszych kilka osób
        wygrywało bilety na seans...chciałem pójść na ten seans ale z biletami był
        problem więc spytałem się go czy nie załatwiłby mi...i co? nie ma problemu!
        oczywiście byłem w tej grupie, która najwcześniej zadzwoniła...koleś załatwił
        bilet kolesiowi...
        ...w tym przypadku (pijalni czekolady) zasada pewnie jest podobna...jest kącik
        poświęcony kawiarenkom i dlaczegóżby nie reklamować tejże kawiarenki? ale może
        jest tak, że właściciel zapłacił gazecie za reklamę więc wszystko jest ok...
        • Gość: student43 Re: Wiarygodność Wyborczej IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 20.03.06, 17:51
          ale może
          > jest tak, że właściciel zapłacił gazecie za reklamę więc wszystko jest ok...

Jest miejsce na reklame i jest miejsce na artykuł. Tak mi sie wydaje.A
          przynajmniej tak powinno byc. Albo powinien byc dopisek - Artykuł sponsorowany.
          Albo " Redaktor dostał miesieczny bon uprawniający do wypicia 10 litrow czekolady"
          • Gość: Ponury Re: Wiarygodność Wyborczej IP: *.zozmswia.bialystok.pl 20.03.06, 17:56
            ...a może tam taki dopisek jest...na samym dole, malutkim
            druczkiem...sprawdzałeś?
            • Gość: student43 Re: Wiarygodność Wyborczej IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 20.03.06, 19:05
              NIe sprawdzalem, ale moge sie zalozyc o kubek czekolady Wedla z Pijalni przy
              ul.Rynek Kosciuszki (dawny Marszand) ze nie ma pod artykulem zadnego podpisu
              ,jakoby był on sponsorowany
              • menzurka Re: Wiarygodność Wyborczej 20.03.06, 19:12
                Moze mnie ktos poinformowac ile taki artykul sponsorowany kosztuje?

Zalozmy, ze otwieram firme i chcialbym, by przez caly tydzien Wyborcza o niej
                pisala. Do kogo nalezy sie z tym zwrocic, itp? Moze moderator forum cos o tym
                wie. Moze, ktorys Redaktor moglby mi cos o tym napisac? (jak nie na ogolnym
                forum to chociaz na maila)

Moze przy artykulach pisanych przez, np. 2 tygodnie sa jakies znizki?
                • Gość: LOL Re: Wiarygodność Wyborczej IP: 83.238.103.* 20.03.06, 19:21
                  Ja tam nic nie mam do pijali Wedla i gruntów w centum miasta pod budowle
                  sakralną, ale pod warunkiem, że nie stoją za tym cichociemne sprawy.
                  Ja byłem w pijalni wedla w wawie, zobaczymy czy w Białymstoku się przyjmie.
                  Drogo raczej. A niedługo nieremontowana Suraska tez się rozpadnie i nie będzie
                  jak dojechać. CHyba, że dojść deptakiem.
          • Gość: Anfernee Re: Wiarygodność Wyborczej IP: *.iig.pl / *.iig.pl 21.03.06, 11:14
            No dokładnie.
            Jak człowiek widzi artykuł bez takiego dopisku (że sponsorowany), to spodziewa
            się rzetelnego, obiektywnego wytworu dziennikarskiego rzemiosła. A w takiej
            sytuacji to jest oszukiwanie czytelnika :-|
    • Gość: d.22 Lipca Re: Wiarygodność Wyborczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 19:19
      Zła inwestycja. Nakład spada. Coraz mniej czytelników.
    • Gość: pat Pani Naczelna do roboty ! IP: *.elpos.net / *.elpos.net 20.03.06, 23:36
      dlaczego dziś nie ma newsów z pijalni?
      Pani NACZELNA do roboty !
      • Gość: wodnik Re: Pani Naczelna do roboty ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 07:19
        > dlaczego dziś nie ma newsów z pijalni?
        > Pani NACZELNA do roboty !

bo teraz są ZDROWE HITY FRESKOVITY
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=38874708
        • Gość: Red Re: Pani Naczelna do roboty ! IP: *.stnet.pl 21.03.06, 08:40
          Na wiosnę będą otwierać budki z lodami. Bieżące relacje z uroczystości otwarcia i o aktualnym asortymencie prosimy szukac w kolejnych numerach Gazety. Dla wiernych czytelników gazety przewidziane są atrakcyjne zniżki i promocje.
          • Gość: Noski Re: Pani Naczelna do roboty ! IP: *.koba.pl / *.koba.pl 22.03.06, 14:43
            i rożki :) o pardon...
    • makbrajd Re: Wiarygodność Wyborczej 21.03.06, 08:44
      eeee panie...
      to standard w polskich mediach
      niewiele tekstów ukazuje sie całkiem bezinteresownie
      a że GW w Białymstoku robi to w tak żenujący i widoczny sposób to swiadczy
      tylko o ich poziomie inteligencji...
      • Gość: wso Re: Wiarygodność Wyborczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 09:44
        tak, jest!
    • Gość: :) Re: Wiarygodność Wyborczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 13:26
      :)
      • Gość: Joki Re: Wiarygodność Wyborczej IP: *.polkomtel.com.pl 23.03.06, 10:30
        Witam serdecznie.

Przykro czytac takie brednie...
        Znam autorkę atrykułów, byłem z nią w pijalni w dniu otwarcia. Staliśmy w
        kolejce w oczekiwaniu na stolik tak jak wszyscy i sam zapłaciłem za całą naszą
        czwórkę moją własną, prywatną kartą płatniczą 65PLN. dając 5,50PLN napiwku
        kelnerowi. Jesli ktoś twierdzi inaczej to zwyczajnie łże korzystając z
        anonimowości.
        Powodzenia i ostrożności w wydawaniu bezpodstawnych osądów!

Sebastian Markowski
        • Gość: student43 Re: Wiarygodność Wyborczej IP: *.duna.pl / 83.151.32.* 23.03.06, 11:05
          w Mlekovicie tez napiwki zostawiliście ? :D
        • Gość: LOL Re: Wiarygodność Wyborczej IP: 83.238.103.* 23.03.06, 11:10
          To całe szczęście, że chociaż ludzi nie powyrzucano, żeby dziennikarz nie
          musiał w kolejce stać. Wystarczy raz o tym napisać. To jest pijalnia czekolady
          a nie Hotel Sheraton albo galeria handlowa.
        • Gość: jaś Panie Sebastianie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 15:47
          1. co do anonimowosci to jest forum nie gazeta !
          2. Co do poziomu tekstów o pijalni - ZERO obiektywizmu i kropka
          czy ktos pił płacił czy nie to nikogo nie interesuje.
          PO PROSTU TEKSTY NIEŻETELNE i kropka.
          • Gość: Joki Re: Panie Sebastianie IP: *.net-com.net.pl 23.03.06, 20:34
            Ja nie wiem czy teksty Wyborczej są nierzetelne (proszę zwrócić uwagę na
            pisownię słowa nierzetelne)? Nie czytuję jej. Wiem jednak z całą pewnością, że
            większość wypowiedzi w tym wątku to zwykłe, bezpodstawne brednie. Będąc
            anonimowym chojrakiem łatwo je wypowiadać. Ciekaw jestem czy ktoś z tych godnych
            pożałowania "krytyków" ma odwagę się ujawnić? Jeśli nie, to nie mamy o czym
            dyskutować.
            Powodzenia!

Sebastian Markowski
            • Gość: jaś Panie Sebastianie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 11:01
              Myslę że po sprawdzeniu przecinkófff, nadszedł czas na weryfikacje piszących.
              Cała dyskusja to jak w dowcipie: "Pan sebastian zgwałcił nieletnia w lesie.....
              oj, jaki tam las, ledwie kilka drzew i to do tego nie iglastych"
            • Gość: Anfernee Re: Panie Sebastianie IP: 212.33.95.* 24.03.06, 15:20
              Proponujesz spotkanie na ubitej ziemi? Co z tego, że wpiszę imie i nazwisko, jak go nie zweryfikujesz. 8-)
          • Gość: wojtek Panie Sebastianie - pan się myli IP: *.elpos.net / *.elpos.net 24.03.06, 19:16
            ta pani "dziennikarz" choc bardziej by pasował 'dział handlowy" bezkrytycznie
            przepisuje informacje uzyskane z pijalni - bez weryfikacji i myślenia
            ... czekolada tańsza niż w WAwie" - bzdura i kłamstwo, w Wawie u Wedla
            podstawowa czekolada 5 zł u nas 9 zł , reszta podobnie obiektywana.
            Lala dostała fax i przepisała, skasowała wierszówkę i spoko, ale czy tego
            wymaga sie od Gazety Wyborczej, polecam jej robotę w wydawnictwie "Promocja"
            albo w "Kurierze Handlowym"
    • Gość: LOL Re: Wiarygodność Wyborczej IP: 83.238.103.* 23.03.06, 16:32
      Kiedyś to było nie do pomyślenia, żeby kwestionować wiarygodność wyborczej.
      Widać signum temporis. Szkoda tylko,że to równia pochyła...
      • Gość: jaś A dlaczego dzis nie ma nic o czekoladzie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 14:00
        A dlaczego dzis nie ma nic o czekoladzie ?
        albo chociaz o Mlekovicie:(
    • alex.4 Re: Wiarygodność Wyborczej 24.03.06, 16:49
      Gazeta o czyms musi pisać, a w Białymstoku panuje marazm. Ile można pisać o
      budowie kościołów w Białymstoku (jedyne co się buduje)
    • Gość: Acro Re: Wiarygodność Wyborczej IP: *.eranet.pl 24.03.06, 21:57
      Po prostu Wedel ma dobry PR i potrafi nagłosnić sprawę. A dziennikarze tez
      ludzie - jak mają podane w dobrej formie materiały na artykuł, to z lenistwa
      często to wykorzystają. A i jeszcze do centrum człowiek się przespaceruje i
      czekolady napije...
      • Gość: ko4la Re: Wiarygodność Wyborczej IP: *.elpos.net / *.elpos.net 25.03.06, 11:00
        no dobrze 1 materiał - ok , dobry Pr ale nie tyle !!!!!!!!!!!!!!
        wiarygodność wyborczej w Białym =0

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka