Gość: Pepe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.06, 10:41 Nareszcie jest szansa na to że Bołtryk i jego świta dostaną po gębie. Proponuję zwrócić dodatkowo uwagę na "projektantów" - przekupnych frajerów z polibudy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: augustowianeczka Bołtryk Wielki IP: 5.6.2R1D* / *.jed.isu.net.sa 31.03.06, 10:52 Budowac hale za 40 baniek mu sie zachcialo, tylko zapomnial, ze PB nie ma na to kasy. Ot taka tam drobnostka... Potem tez wylecialo mu z glowy, zeby poprosic o zgode senat uczelni. Coz za roztargnienie... Przeprowadzil z bylym kanclerzem lewe przetargi i obdzielil swoja swite lukratywnymi kontraktami. Ech, czepiaja sie ci audytorzy... Uwaga, Boltryk Budowniczy nadchodzi do Suwalk! Tam tez pewnie bedzie budowal. O ile nie wyladuje wczesniej za kratkami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocia Re: Bołtryk Wielki IP: 212.33.65.* 31.03.06, 12:57 OCHYDA, OJ TO SIĘ POROBIŁO, TAK NAPASKUDZIĆ, I PO SOBIE NIE POSPRZĄTAĆ, ALE CO TAM, POSPRZATA NAZARKO. ON CHCE COŚ ZMIENIĆ, ALE NA RAZIE NIE MOŻE ZMIENIĆ, BO SPRZĄTA. A JEST TAM CO ZAMIATAĆ...OJ JEST TYLE BRUDÓW W TEJ PB. TRZYMAM KCIUKI ZA NAZARKĘ. CAŁUSKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzikczortu Re: Bołtryk Wielki IP: *.sub-66-174-79.myvzw.com 31.03.06, 20:20 Czyzby te caluski - to od naszej kochanej lizuski? P.S. Ja wiem, ze to ohyda taki piekny post zohydzac upomnieniami, ze to w brzuszku kluje jak ktos pisze - "ochyda". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmartwiony Re: Bołtryk Wielki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 15:24 Czy Politechnika utrzyma swoja nazwę, zgodnie z wymogami nowej ustawy, czy zostanie przekształcona w szkołę inżynierską/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abdul wiosenne porzadki IP: *.bialnet.com.pl 31.03.06, 12:44 Dobrze, ze w koncu brudy wylaza na powierzchnie. Mam nadzieje, ze prokuratura przeswietli tych profesorow-zlodziei, a Nazarce starczy determinacji, zeby zrobic z politechniki cos co przypomina uczelnie wyzsza. W tym kolchozie PB jest jeszcze duzo do przeczyszczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: wiosenne porzadki IP: 212.33.65.* 31.03.06, 12:50 O jak dobrze, nareszcie, Jego okropny patetyczny to, on się nadaje na kaznodzieję!!! Na ambonę z nim, tyle że do żubrów białowieskich... ha ha ha , tu jednemu łapóweczkę, tamemu wygrany przetarzik, ale mu było dobrze przez 6 lat.... Tyle przy nim żyło.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kulfon Re: wiosenne porzadki IP: 212.33.65.* 31.03.06, 12:51 Dlaczego Wyborcza tak mało popiera dobrych ludzi, Bołtryk to krętacz! i idiota, kłamie jak z nut. Palant. by by, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent pb Re: wiosenne porzadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 14:44 nie znosiłem bołtryka, ale proponuję trochę dystansu do pana nazarki, on też jeszcze "błyśnie" niejednym Odpowiedz Link Zgłoś
justusz Re: wiosenne porzadki 31.03.06, 20:43 ostatnio kontrole sa modne i przeprowadzane po to aby wykazac sie wynikami. Wiec poszperali i znalezli...takie dowody dete, formalnie rozbudopwane ze az niezrozumiałe. Ale wazne ze jest osąd ,co prawda na wyrost ale juz w dzwony dzwonia ze Bołtryk to przestepca. Bo zaczal budowe hali jak nie miał wystarczajacej kwoty. Byłby cacy gdyby nie zaczynał , ot cała przewrotnosc sytuacji. najlepsi sa ci co nic nierobia A wogóle to najlepsi sa kontrolerzy . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosty Re: wiosenne porzadki IP: *.ville-chambray-les-tours.fr 31.03.06, 21:17 Czyli wg. Ciebie nie ma innej metody inwestycji z pieniedzy publicznych jak tylko kretactwo? Nie ma innej metody zarzadzania uczelnia jak trzymanie pod swoim skrzydlem ludzi o metnej reputacji i ladowanie publicznej kasy do kieszeni swoich i kolesiow? Jesli tak, to faktycznie lepiej nie brac sie za nic. Dowody niezrozumiale? Z tego co przeczytalem w artukule, to zarzuty sa jasno sprecyzowane i sa na to papiery. Jesli ich nie rozumiesz, coz ja na to poradze... Bede kibicowal nowym wladzom. W takim kraju jak Polska kontrole nigdy nie powinny wyjsc z mody, nie sadzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sędzia Re: wiosenne porzadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 21:32 Zgadzam się z poprzednimiem, że najlepiej nic nie robić. Tylko czy dziś Politechnika miałaby najnowocześniejszą w regionie halę sportową, miałaby nowy wydział mechaniczny i wyremontowany wydział zarządzania? Wszystko to powstało za poprzednich władz, dzięki operatywności byłego rektora i kanclerza. Dziś oszołomy spod znaku PIS-u , zamiast kontynuować pracę poprzedników, zaczynają kolejną wojenkę ze szkodą dla Politechniki. Ze swoich poprzedników robią przestępców, sami zaś podwajając sobie pensję tak na prawdę okradają w białych rękawiczkach inne grupy pracownicze (państwowa dotacja dla Politechniki nie wzrosła). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: wiosenne porzadki IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 31.03.06, 22:16 Nowy wydział elektryczny, co do reszty sie zgadzam. A tak poza tym może poczekajmy na wyniki ewentualnych postępowań prokuratorskich i rzecznika dyscypliny finansów publicznych a dopiero potemy piszmy jaki to Nazarko jest cacy gość a Bołtryk przestępca, bo moze się okazać całkiem coś innego. Do czasu wydania prawomocnego wyroku stara władza jest niewinna i trzeba o tym pamiętać. Niestety audytorzy z pod znaku niespełnionych prokuratorów o tym zapomnieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prosty Re: wiosenne porzadki IP: 210.3.43.* 31.03.06, 23:26 Troche sie gubie... Czyli byle wladze sa ok, bo - choc ewidentnie nakradly i marnotrawily publiczna kase - to nabudowaly pieknych budynkow, tak? Jak Ci ukradne rower i powiem, ze jestem w porzadku, bo wczesniej umylem Ci samochod, to przyjmiesz to ze zrozumieniem? Dla mnie operatywnosc i zlodziejstwo nie sa synonimami. Pomysl o ile wiecej i lepiej mozna bylo zrobic bez lewizny i machloj, ktore teraz wychodza jedna po drugiej? P.S. Lepszy Nazarko z PiS-u niz Boltryk z komsomolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sędzia Re: wiosenne porzadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 09:06 do Gościa Czegoś nie rozumiesz. Powstały nowe obiekty, więc dlaczego piszesz o marnotrawstwie. Przy czym są to obiekty POLITECHNIKI (a nie czyjeś prywatne), więc czemu piszesz o kradzieży. Trzeba obiektywnie ocenić - stara władza budowała Politechnikę, w tym tę halę - może na granicy prawa, ale w interesie społecznym - może będziesz korzystał (lub już korzytasz) z nich Ty lub Twoje dzieci. Nowa władza myśli tylko o sobie - jak najwięcej wyciągnąć z Politechniki. Jeśli jesteś pracownikiem to również z Twojej kieszeni - z naleznej Ci podwyżki (chyba że jesteś poplecznikiem nowej władzy - wazeliniarstwo potrafi ona docenć). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janosik Re: wiosenne porzadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 12:10 Do sędziego, Ja też czegoś nie rozumiem, Jeżeli zrobię przekręty, ale budynek stanie, to wszystko jest w porządku, tak? Chyba jeszcze tkwisz w epoce Gierka, gdzie nie było ważne za ile się buduje i jak się buduje, ale żeby po prostu stanęło i władze mogły się pochwalić "obywatelską postawą". Z takim myśleniem możemy na Podlasiu oczekiwać szybkich zwrotów kasy, które otrzymamy ze środków UE, bo kontrolerzy UE na pewno nie będą tak pobłażliwi, jak nasz "sędzia" ;)! Przecież przy każdej inwestycji niezbędne jest zapewnienie źródeł finansowania , a poprzednie władze tego nie zrobiły! Proszę zapytać każdego developera - budować bez zapewnionych pieniędzy na inwestycje to ekonomiczne samobójstwo. A poza tym, dlaczego to właśnie Politechnika ma budować tak ogromną hala widowiskową, której koszty utrzymania będą iść w miliony? Oczywiście taki obiekt powinien stanąć, ale to psi obowiązek władz miasta, żeby zadbać o jego wybudowanie. Uczelnia ma uczyc, a nie bawić się w show-biznes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwazny do sedziego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 22:58 te koles, zworki Ci nie dzialaja?? Jeden koles ma wyrok (byly kanclerz), a drugi na to oko przymykal (byly rektor), a Ty smiesz twierdzic ze to jest w porzadku?? Jak nie mozesz zyc ze swiadomoscia ze ktos zarabia wiecej niz Ty to idz sie powies. Nie rob wiochy dla naszej PB i naszego regionu. Albo Twoj poziom inteligencji nie wyskakuje ponad średnia, albo kawał gnoja z Ciebie. Pozdro dla normalnie myslacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko do Uważnego IP: 212.244.211.* 02.04.06, 15:20 Te uważny , nie zapominaj, że to Rektor Nazarko nie mógł przeżyć, że inni więcej zarabiają niż on. Ponadto to cała ta afera jest wielowątkowa i zapewniam Cię, że w prosty sposób nie da się tego ocenić. I zgadzam się z sędzią. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwazny Re: do OKO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 17:51 a Ty OKO chyba duzo wiesz na temat przegięć na PB. Ja nie pisałem w swoich postach nic o Rektorze Nazarko, tylko o tym jaka wiochę strzeliły poprzednie władze - komentarz artykułu. Uważam że uwagi sedziego nie są na temat artykulu i niech zachowa je dla siebie albo idze sobie pokrzyczec do psychologa. I sapadówa mi z jakimiś niejasnościami. Jak wiesz to napisz jak nie wiesz to MILCZ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwazny Re: do OKO 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 18:02 a i tak jeszcze jedna uwaga. Jak masz cos do Rektora Nazarki to idz i mu powiedz prosto w twarz, a nie plujesz na czlowieka na jakims forum internetowym. Zachowujesz sie jak szuja, bo inaczej tego nazwac nie mozna. Jezeli popierasz sedziego to i Tobie sie cos w główce porypalo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: wiosenne porzadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 23:30 Czy powstanie budynków wystarczy za dowód, że tam nie było marnotrawstwa? Czy to, że są to budynki PB jest dowodem, że nie było bezprawnego zawłaszczenia - a więc kradzieży? Czy ma znaczenie czyje są to budynki, jeśli zbudowano je zawłaszczając pieniądze podatników? Czy każdy budynek PB - jest w interesie społecznym? Nowy rektor PB też działa dla PB więc może z tego też już wynika automatycznie interes społeczny? A może ująć to prościej - jeżeli ktoś wziął pieniądze nie swoje to jest złodziejem, bez względu na to, kto i komu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwazny Re: wiosenne porzadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.06, 23:53 a to niby co? kolejny inteligent? Ludzie zachowajcie przyglupie komentarze dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: wiosenne porzadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.06, 23:09 Czemuż więc sam tego nie robisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uwazny re: do aaa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 09:19 a no temu, ze jak czytam to zawiewa mi tu hołdem dla matactwa i oszustwa. Trzeba coś z tym zrobić i chwasty tępić. Dobrze zrobiłby wam towarzyszu pobyt na Kopernika. To co tu prezentuje kilka osób w swych komentarzach to nic innego jak popieranie i nawoływanie do popełniania przestepstw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: re: do aaa IP: 212.33.69.* 03.04.06, 18:24 moze ktos mi powie:kto ukradł? co ukrsdł?ile i kiedy? no i o co chodzi? jakie to przekręty ma na myśli Pan Rektor Nazarko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gucio Re: re: do aaa IP: *.wcc-coe.org 04.04.06, 17:50 Jestes z PB, misiu pysiu? To popros zaprzyjaznionego senatora o kopie raportu z audytu. Przyjemnej lektury. Jesli nadal bedziesz czula sie nieoswiecona, to niedlugo pewnie bedzie mozna chodzic do sadu popatrzec na rozprawy. Wtedy na pewno dotrze do Ciebie kto, co, ile i kiedy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Re: re: do aaa IP: 212.33.69.* 04.04.06, 23:28 Dzięki Guciu. Juz nie mogę doczekać się. Hihi . Myślę, że po ostatnim posiedzeniu Senatu z Pana Rektora Nazarko trochę powietrze zeszło - plan nie wyszedł, czyżby nie miał koncepcji alternatywnej ? Oj ciekawam ciekawam .W szkole Go nie widać, na kogo następnego szuka haka? . Zle się pracuje w takiej nudzie. Czekam na następną bombę. Hihi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OB Re: Były rektor politechniki będzie musiał się tł IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 02.03.08, 17:48 minelo sporo czasu, co dzisiaj powiedza autorzy tych komentarzy !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś