rowerzyk 27.04.06, 13:16 Podziekowania dla Tomka, Mariusza, Krzyska i Karola ktorzy opisali te trasy. Wszyscy oczywiscie z www.rowerowy.bialystok.pl :) A ja dziekuje redakcji za wskazanie mi nowej fajnej trasy na moja dzialke ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: IRA Re: Mapa, rower i jedziemy na wycieczkę IP: 212.160.236.* 31.07.06, 12:28 Do Kruszewa proponuję nieco dłuższą, ale o wiele bezpieczniejszą i bardziej malowniczą trasę. Wyruszamy z Kleosina, następnie przez Horodniany i Księżyno dojeżdżamy do Niewodnicy Kościelnej, w której po przejechaniu przejazdu kolejowego, kierujemy się na Trypucie i Baciuty. Następnie skręcamy przy stacji kolejowej Baciuty w prawo i kierujemy się żwirówką na Zawady, a tam na krzyżówce prosto na Izbiszcze i Topilec. Droga może trochę piaszczysta i momentami wyboista (nawet to szybko można poczuć), ale naprawdę warto. Dojeżdżamy następnie do Kruszewa, skąd propnuję wracać drogą na Pańki, Rogowo i Ruszczany, a następnie przez Choroszcz, Sienkiewicze i Krupniki. Dystans: około 60 km. Wersja krótsza tej trasy (40 km), to skręt w Zawadach od razu na Choroszcz, ale wtedy jedziemy 8 km dość ruchliwą drogą (chociaż i tak o niebo lepszą niż ta na Kruszewo). Polecam gorąco ! Z kolei do Supraśla jechałam następująco: start na Białymstoczku, następnie wzdłuż torów do Wasilkowa, po przejechaniu miasta kierujemy się natomiast na Dąbrówki i Studzianki, po przejechaniu których droga wiedzie przez las i wylatuje około 1km za Supraślem (trzeba skręcić w prawo i wjechać pod górę). Powrót lasem do Ogrodniczek,a następnie przez Karakule, Sowlany i Grabówkę. Odpowiedz Link Zgłoś