Dodaj do ulubionych

Mapa, rower i jedziemy na wycieczkę

27.04.06, 13:16
Podziekowania dla Tomka, Mariusza, Krzyska i Karola ktorzy opisali te trasy.
Wszyscy oczywiscie z www.rowerowy.bialystok.pl :)
A ja dziekuje redakcji za wskazanie mi nowej fajnej trasy na moja dzialke ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: IRA Re: Mapa, rower i jedziemy na wycieczkę IP: 212.160.236.* 31.07.06, 12:28
      Do Kruszewa proponuję nieco dłuższą, ale o wiele bezpieczniejszą i bardziej
      malowniczą trasę. Wyruszamy z Kleosina, następnie przez Horodniany i Księżyno
      dojeżdżamy do Niewodnicy Kościelnej, w której po przejechaniu przejazdu
      kolejowego, kierujemy się na Trypucie i Baciuty. Następnie skręcamy przy stacji
      kolejowej Baciuty w prawo i kierujemy się żwirówką na Zawady, a tam na
      krzyżówce prosto na Izbiszcze i Topilec. Droga może trochę piaszczysta i
      momentami wyboista (nawet to szybko można poczuć), ale naprawdę warto.
      Dojeżdżamy następnie do Kruszewa, skąd propnuję wracać drogą na Pańki, Rogowo i
      Ruszczany, a następnie przez Choroszcz, Sienkiewicze i Krupniki. Dystans: około
      60 km.

Wersja krótsza tej trasy (40 km), to skręt w Zawadach od razu na Choroszcz, ale
      wtedy jedziemy 8 km dość ruchliwą drogą (chociaż i tak o niebo lepszą niż ta na
      Kruszewo). Polecam gorąco !

Z kolei do Supraśla jechałam następująco: start na Białymstoczku, następnie
      wzdłuż torów do Wasilkowa, po przejechaniu miasta kierujemy się natomiast na
      Dąbrówki i Studzianki, po przejechaniu których droga wiedzie przez las i
      wylatuje około 1km za Supraślem (trzeba skręcić w prawo i wjechać pod górę).
      Powrót lasem do Ogrodniczek,a następnie przez Karakule, Sowlany i Grabówkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka