02.05.06, 10:14
Co za pskudztwo!!!!!
Obserwuj wątek
    • hallszka Re: kleszcze! 02.05.06, 10:15
      pAskudztwo!
      • karolcia59 Re: kleszcze! 09.05.06, 14:02
        Halszka szykuj się jeszcze na wyląg meszki i komarów:)
        • hallszka Re: kleszcze! 09.05.06, 18:23
          karolcia -czy to jakies wyjątkowe i inne od tych pospolitych spotykanych poza
          granicami Grodka meszki i komary ze nalezałoby czynic jakies szczegolne
          przygotowania do ich wylęgu?:))Jesli tak to opowiedz o swoich przygptowaniach
          cos blizej...byc moze skorzystam z doswiadczen.....
          • karolcia59 Re: kleszcze! 09.05.06, 18:33
            ha ha trzeba grilowanie układać zgodnie z cyklem rozrodczym owadów,zresztą
            zobaczysz, albo raczej poczujesz to na własnej skórze:)Niestety żadne
            odkomarzacze nie skutkują i nie licz na gładkie nogi...
            • hallszka Re: kleszcze! 09.05.06, 19:44
              z nogami nie mam kłopotów i nigdy nie miałam nawet wowczas kiedy bywałam na
              grilach u przyjacioł zanim sie tu przeprowadziłam. :)a komary to rzecz
              natury.Grilowanie zgodnie z harmonogramem cyklu rozrodczego owadow?! O qrcze!To
              dla mnie jakies zanadto skomplikowane -totalne novum.Od lat robilismy i robimy
              to bardzo spontanicznie :)))))
              • karolcia59 Re: kleszcze! 09.05.06, 19:59
                Jeśli komary to rzecz natury,aha, a kleszcze to według Ciebie to cos innego?
                • hallszka Re: kleszcze! 09.05.06, 21:10
                  uhm.....ilość kleszczy w tym miejscu mnie faktycznie zaskoczyła.Zwłaszcza tych
                  ktore sie wyciąga z psów. Tak-to tez natura ale cos co jest tez problemem .
                  • tamara19 Re: kleszcze! 12.05.06, 21:46
                    Zaaplikuj pieskowi specjalną pipetę przeciw kleszczom na kark to nie będzie łapał kleszczy, na mojego psa to działa.
                    • hallszka Re: kleszcze! 12.05.06, 23:42
                      tamaro -zaaplikowałam i robie to systematycznie. Niestety pomimo to ,jak sie
                      okazało niewiele brakowało a juz by go nie było. Sprawdzamy tez -jego niestety
                      się czepiają.
                      • tamara19 Re: kleszcze! 13.05.06, 10:14
                        Pudelki mają taką sierść,gęstą pokręconą więc kleszcze łatwo jej się czepiają moze to jest przyczyna.No to może strzyżenie dla pieska na lato.Pieskowi lżej i właścicielce łatwiej:)
                        • hallszka Re: kleszcze! 13.05.06, 10:36
                          uhm...strzyzenie ma tez systematyczne i w zaleznosci od potrzeby:))))
                          zobaczymy , moze jakos sobie poradzimy z tymi kleszczami, Ale własnie zdarzyła
                          sie paskudna historia u sąsiadki tez -jej pies własnie odszedł z uwagi na
                          kleszcze przed kilkoma dniami. Jest tego niestety bardzo duzo.pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka