Dodaj do ulubionych

Skad sie wziely Wasze nicki?

10.01.03, 16:23
przyznaje, ze nie mam pojecia jak wpadlam na pomysl swojego pseudonimu. W
pewnym momencie pojawil sie i tak juz zostalo.
Ciekawa jestem jak bylo z Wami.

Czesciowo domyslam sie "pochodzenia" Habitusa (jesli sie nie myle, to byl to
blyskotliwy pomysl Habi :) i Chatki, z ktora zreszta troche o tym
rozmawialysmy podczas pokazu slajdow z Islandi-Maroka.

pozdrawiam :)

Obserwuj wątek
    • alex.4 Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 10.01.03, 16:30
      Aleksander/Aleksandra to imiona, któe bardzo lubię. Więc gdy wybierał nick
      wybrałem taki.
      POzdr
    • chatka_ Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 10.01.03, 17:30
      saunne napisała:

> Czesciowo domyslam sie "pochodzenia" Habitusa (jesli sie nie myle, to byl to
      > blyskotliwy pomysl Habi :) i Chatki, z ktora zreszta troche o tym
      > rozmawialysmy podczas pokazu slajdow z Islandi-Maroka.
      >
      > pozdrawiam :)

Chatka tez moze byc z francuskiego :) chat to kot, a wiec 'ona' to chatka :)
      • ralston Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 10.01.03, 17:39
        Czy wobec tego chateau oznacza kocią wodę?
        • Gość: saunne Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 20:54
          ralston napisał:

> Czy wobec tego chateau oznacza kocią wodę?

:))) :)))

chateau = zamek (w sensie budowli)
        • Gość: chatka Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: *.piasta.pl 10.01.03, 21:21
          ralston napisał:

> Czy wobec tego chateau oznacza kocią wodę?

Ralsiku Ty nie zawijaj, tylko gadaj skad Twoj nick! :)
          • Gość: saunne Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 21:38
            Gość portalu: chatka napisał(a):

> ralston napisał:
            >
            > > Czy wobec tego chateau oznacza kocią wodę?
            >
            > Ralsiku Ty nie zawijaj, tylko gadaj skad Twoj nick! :)

wlasnie!
      • Gość: saunne Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 10.01.03, 20:56
        chatka_ napisała:

> Chatka tez moze byc z francuskiego :) chat to kot, a wiec 'ona' to chatka :)

albo z angielskiego chat czyli pogawedka. Chatka moze byc wiec "rozmowka"
        albo "gawedziarka" ;)
        • aand Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 10.01.03, 20:57
          Gość portalu: saunne napisał(a):

> chatka_ napisała:
          >
          > > Chatka tez moze byc z francuskiego :) chat to kot, a wiec 'ona' to chatka
          > :)
          >
          > albo z angielskiego chat czyli pogawedka. Chatka moze byc wiec "rozmowka"
          > albo "gawedziarka" ;)

Albo "pogaduszka" moja duszko? ;)
    • Gość: słuchacz Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: *.iig.pl 10.01.03, 22:47
      ja jestem słuchacz,bo dużo muzyki słucham,a że czasami odezwie się we mnie
      liberał to jestem też liberał.czy tak wypada? :)
      • Gość: Oka Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: *.17.79.204.lifespan.org 11.01.03, 00:17
        To byly kiedys moje inicjaly: O.K., a wiec Oka. Moi znajomi nazywali tak na
        mnie od niepamietnych czasow. Nawet listy, ktore otrzymywalam byly
        zaadresowane: Oka (zamiast imienia) i nazwisko.
    • Gość: knur Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: 80.48.230.* 11.01.03, 00:26
      bom taki jurny! a poważnie: jest ze mnie niezła świnia, ale męska, w połączeniu
      z szowinistyczą dałoby to zbyt długiegi nicka, dlatego też KNUR.
    • cavafis47 Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 11.01.03, 06:54
      Konstantyn Kawafis (Cavafis lub Cavafy) - urodzony w Grecji, wychowany w
      Anglii, reszte zycia mieszkajacy w Aleksandrii w Egipcie (poczatek XX wieku),
      gdzie pracowal jako skromy urzednik i pisal (bardzo rzadko) wiersze ktore
      wywarly na mnie nieslychane wrazenie i do ktorych wracam bardzo czesto
    • Gość: rowerzyk Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 11.01.03, 21:23
      saunne napisała:

> przyznaje, ze nie mam pojecia jak wpadlam na pomysl swojego pseudonimu. W
      > pewnym momencie pojawil sie i tak juz zostalo.
      > Ciekawa jestem jak bylo z Wami.
      >

rowerzyk?
      Hmmm
    • nxa Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 11.01.03, 21:37
      Mało ciekawa historia. NXA to część czegoś takiego jak pesel, czy też nr
      rejestracyjny samochodu. Z tym zestawem liter kojarzy mnie kilkaset osób więc
      nic nowego nie wymyślałem.
      Pzdr.
    • Gość: ryczu Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: 212.160.236.* 12.01.03, 17:23
      prozaicznie bardzo od nazwiska
    • Gość: Oszołom z RM Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.03, 17:48
      Moje pseudo wzięło się stąd że pewna grupa o innej grupie mówi że to są oszołomy
      tak się składa ze ja się akurat utożsamiam z tą grupą która ta inna tak ją
      naznacza
      • Gość: habitus Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: *.zigzag.pl 12.01.03, 18:08
        Gość portalu: Oszołom z RM napisał(a):

> Moje pseudo wzięło się stąd że pewna grupa o innej grupie mówi że to są
        oszołom
        > y
        > tak się składa ze ja się akurat utożsamiam z tą grupą która ta inna tak ją
        > naznacza
        Ależ to nieoczekiwane rozszyfrowanie twojego pseudonimu. Co za wstrząs, co za
        zaskoczenie!!!
    • poziomk Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 13.01.03, 20:29
      poziomK od poziomu a nie co niektórym sie wydaje z lasu :))
      K bo K.... N było już zajęte a poziom N to stopień zasilania ale o tym to już 3
      raz mówie. :)
      • kalisia Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 13.01.03, 21:50
        Mam na imie Kalina, dlatego moje nicki to rozne wariacje na jego temat.
        Pozdrawiam
      • soulless Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 15.01.03, 18:40
        poziomk napisał:

> poziomK od poziomu a nie co niektórym sie wydaje z lasu :))
        > K bo K.... N było już zajęte a poziom N to stopień zasilania ale o tym to już
        3
        >
        > raz mówie. :)

Niesamowite. A ja czytam sobie nasze forum od X czasu i bylem swiecie
        przekonany, ze Poziom Ka to po prostu poziomka, no moze w wersji meskiej "ten
        poziomk". A tu prosze jaka niespodziewajka. Czlowiek cale zycie sie uczy...
    • Gość: Ewa Re: Skąd sie wzięły Wasze nicki? IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.4.* 16.01.03, 00:03
      Może to nie nick tylko po prostu imię, ale to drugie imię...ponieważ za
      pierwszym nie przepadam. Za tym zresztą też nie bardzo, a coś trzeba było
      wybrać:)
      Pozdrawiam
      • chatka_ Re: Skąd sie wzięły Wasze nicki? 16.01.03, 00:20
        A gdyby nie trzeba bylo, gdybys sie nie spieszyla to jaki wybralabys nick?
        • Gość: Ewa Alternatywa IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.4.* 16.01.03, 00:45
          chatka_ napisała:

> A gdyby nie trzeba bylo, gdybys sie nie spieszyla to jaki wybralabys nick?

Dobry nick to połowa sukcesu na forum?:)
          Gdybym teraz zawitała tu na forum po raz pierwszy to w wierszu Autor byłby
          nick "Dziwna". Najkrócej wyjaśniając to dziwny ze mnie człowiek na całej lini.
          Nie dlatego jednak żebym się wszystkiemu dziwiła:) Taka zwyczajna osoba a
          jednak niezwyczajna ( to nie jest w sensie przechwalstwa )
          Pozdrawiam
          • chatka_ Re: Alternatywa 16.01.03, 00:52
            Witaj w klubie :))))
            • Gość: annabl Re: Alternatywa IP: *.arch.pw.edu.pl 16.01.03, 15:19
              ja mam arcyprosty: od anna i juz :)
              i wszystkiego najlepszego w nowym roku
            • Gość: Ewa Re: Alternatywa IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.4.* 16.01.03, 21:56
              chatka_ napisała:

> Witaj w klubie :))))

Tak przypuszczałam że tutaj same(sami) zwyczajne(ni)/niezwyczajne(ni). Nawet
              nie śmiem w to wątpić:)) Dzięki za powitanie w klubie:)
              Pozdrawiam
              • Gość: Stanislaw Re: Alternatywa IP: *.dip.t-dialin.net 16.01.03, 22:19
                Moj Komunikator ktory mnie przed laty z tym swiatem skomunikowal dal dwa
                imiona; pierwszym przedstawiam sie an face, drugie uzywam na Forum.
    • vxy Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 17.01.03, 10:16
      abc i xyz były już zajęte, numerem ileśtam być nie chciałem.
      pa
      • Gość: koro Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: 195.205.214.* 17.01.03, 10:49
        ja to jak zwykle wziąłem z bańki
    • nxa Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 17.01.03, 13:42
      My tu się przyznajemy do naszych pomysłów, a Ralston nie puścił pary. Właśnie
      dostałem fakturę, gdzie w polu nazwa wpisane jest RALSTON. Kosztuje 1905,27 zł
      brutto. Ralston, co Ty na to?
      • Gość: Oka Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: *.17.79.204.lifespan.org 17.01.03, 23:34
        Drogi jest!!!
        • nxa Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 18.01.03, 07:44
          Ale ma roczną gwarancję.
          • kalisia Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 18.01.03, 14:20
            i to jest ekskluzywny nick...:)
      • ralston Re: Skad sie wziely Wasze nicki? 29.01.03, 09:47
        nxa napisał:

> My tu się przyznajemy do naszych pomysłów, a Ralston nie puścił pary. Właśnie
        > dostałem fakturę, gdzie w polu nazwa wpisane jest RALSTON. Kosztuje 1905,27

> brutto. Ralston, co Ty na to?

Jakaś lipa. Wydaje mi się, że kosztowałem więcej, ale może źle pamiętam - w
        końcu jestem tu już ponad rok i gwarancja mi minęła :)))
        A co do nicka, to rozszyfrował go już jakiś czas temu Freewolf. Albo Justwolf.
        Nie pamiętam. Muszę się oddać na przegląd pogwarancyjny :))
    • Gość: Kasandra Re: Skad sie wziely Wasze nicki? IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 18.01.03, 22:54
      z mitologi...
      • Gość: Ewa Re: Skąd sie wzięły Wasze nicki? IP: *.bsk.vectranet.pl / 10.1.4.* 19.01.03, 21:13
        Gość portalu: Kasandra napisał(a):

> z mitologi...
        Czy masz dar przewidywania przyszłości ?
        • Gość: Kasandra Re: Skąd sie wzięły Wasze nicki? IP: *.ld.euro / 10.100.0.* 19.01.03, 22:45
          daru przewidywania przeszlosci nie mam... bo kazdemu zdarza sie miec cos
          takiego jak de javu (nie wiem jak to sie pisze) czesc rzeczy jest w snach...
          tzn. niektore sie spelniaja ale nie wiem do konca ktore to sa... tzn. wiem po
          fakcie ze to byl ten i ten...
          aby przewidywac ucze sie tarota... nie jestem wielka wrozka, ale pasjonuja mnie
          te rzeczy...
          • Gość: marat Re: Skąd sie wzięły Wasze nicki? IP: *.plusgsm.pl 21.01.03, 23:18
            U mnie to też prosto - od imienia.
            Na pierwsze mam Parfirij, ale to za długo. Na drugie mam Nikifor, ale też nie
            jest krótkie. A na trzecie mam Marat.
            I tak już zostało...
            • Gość: Pisces Re: Skąd sie wzięły Wasze nicki? IP: *.stclar01.mi.comcast.net 21.01.03, 23:28
              z zodiaku,
              na wymyslenie czegos orginalnego nie mialam czasu
            • Gość: saunne Re: Skąd sie wzięły Wasze nicki? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 22.01.03, 00:00
              Gość portalu: marat napisał(a):

> U mnie to też prosto - od imienia.
              > Na pierwsze mam Parfirij, ale to za długo. Na drugie mam Nikifor, ale też nie
              > jest krótkie. A na trzecie mam Marat.
              > I tak już zostało...

:))))) jak ja lubie takie wpisy :)))
            • aand Re: Wtręt 22.01.03, 08:07
              A mój kolega ma na imię Anatol. Syn Antipa. Żona - Blandyna. Tylko dziecku dali
              na imię Bolesław. Bez sensu...
              • kalisia Re: Wtręt 22.01.03, 19:21
                :)))))
              • Gość: saunne Ralston IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 24.01.03, 09:12
                a Twoj nick?
                • ralston Re: Ralston 29.01.03, 09:52
                  Wolf go już rozszyfrował i odpowiedź jest gdzieś na forum. Wystarczy przejrzeć
                  te czterdzieści parę tysięcy wpisów. Podobnie jak u wielu innych - kwestia
                  przypadku i potrzeby wymyślenia czegoś szybko. Dziś wolałbym krócej Rals albo
                  nawet Raals, ale za leniwy jestem, żeby nowe konto zakładać...
                  • Gość: saunne Re: Ralston IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 10:00
                    ralston napisał:

> Wolf go już rozszyfrował i odpowiedź jest gdzieś na forum. Wystarczy
                    przejrzeć
                    > te czterdzieści parę tysięcy wpisów. Podobnie jak u wielu innych - kwestia
                    > przypadku i potrzeby wymyślenia czegoś szybko. Dziś wolałbym krócej Rals albo
                    > nawet Raals, ale za leniwy jestem, żeby nowe konto zakładać...

dla nas jestes juz od dawna Rals albo i Raals (to chyba Habi wspomniala o
                    brytyjskich korzeniach? :)) A ze Ralston brzmi niezwykle dostojnie to zachowaj
                    go na oficjalne powitania nowych Forumowiczow albo i nawet na powazne rozmowy :)
                    Wszystko rzecz jasna zalezy od Twojej inwencji i checi :))

pozdrawiam!
                    • chatka_ Re: Ralston 29.01.03, 11:42

> ralston napisał:
                      >
                      > > Wolf go już rozszyfrował i odpowiedź jest gdzieś na forum. Wystarczy
                      > przejrzeć
                      > > te czterdzieści parę tysięcy wpisów. Podobnie jak u wielu innych - kwestia
                      >
                      > > przypadku i potrzeby wymyślenia czegoś szybko. Dziś wolałbym krócej Rals a
                      > lbo
                      > > nawet Raals, ale za leniwy jestem, żeby nowe konto zakładać...
                      >
                      > dla nas jestes juz od dawna Rals albo i Raals (to chyba Habi wspomniala o
                      > brytyjskich korzeniach? :)) A ze Ralston brzmi niezwykle dostojnie to
                      zachowaj go na oficjalne powitania nowych Forumowiczow albo i nawet na powazne
                      rozmowy :)Wszystko rzecz jasna zalezy od Twojej inwencji i checi :))
                      > pozdrawiam!

Jeszcze krocej byloby Gen. Ale Rals w swojej skromnosci nie zdradzil nam co On
                      za jeden. I gdyby nie zdolnosci Chatki-Piratki (robilo sie kiedys w wywiadzie!)
                      nie wiedzilibysmy z kim mamy do pisania :)
                      • Gość: saunne Re: Ralston IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 15:18
                        chatka_ napisała:

> Jeszcze krocej byloby Gen. Ale Rals w swojej skromnosci nie zdradzil nam co
                        On
                        > za jeden. I gdyby nie zdolnosci Chatki-Piratki (robilo sie kiedys w
                        wywiadzie!)
                        >
                        > nie wiedzilibysmy z kim mamy do pisania :)

ach prawda! Przeciez to rodzinne (chyba) u Ralsa :) Jakze moglam o tym
                        zapomniec...
                        • ralston Re: Ralston 29.01.03, 19:23
                          Saunne - co masz na myśli???
                          • Gość: saunne Re: Ralston IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 29.01.03, 19:29
                            ralston napisał:

> Saunne - co masz na myśli???

:)))

pozdrawia Cie Chatka, ktora wlasnie oklada batem (!) swoj komputer i prawie
                            wychodzi z siebie przez serwer
                            • ralston Re: Ralston 29.01.03, 19:31
                              Ale to nie jest odpowiedź na moje pytanie...
                            • aand Re: Chatka-... 30.01.03, 08:12

> pozdrawia Cie Chatka, ktora wlasnie oklada batem (!) swoj komputer i prawie
                              > wychodzi z siebie przez serwer

Pięknie.W świetle tych gołych faktów (po wł. "facti nudisti"), Chatka powinna
                              poprawić nick. Na Chatka-Armatka.;)
    • kalisia aand 24.01.03, 11:19
      A twój nick skąd przydreptał?
      • aand Re: aand 24.01.03, 11:22
        Nie wiem, jestem nietutejszy. Z Warszawy (o zgrozo, Przewodnicząca!)
        • kalisia Re: aand 24.01.03, 11:44
          aand napisał:

> Nie wiem, jestem nietutejszy. Z Warszawy (o zgrozo, Przewodnicząca!)
          Pocieszę Cię: zgrozy nie odczułam. Nie skreślam też ludzi z powodu pochodzenia:)
          Naprawdę nie wiesz skąd twój nick? A może z głowy?
          • aand Re: Do Kalisii 24.01.03, 15:13
            Nie miałem NAJMNIEJSZEGO zamiaru wprawiać Cię w zgrozę. Wprost przeciwnie :)
            Popełniłem za to nietakt wobec Ciebie. Za pierwszym razem użycie funkcji było -
            mam nadzieję - śmieszne, za kolejnym, już co najmniej niefortunne. Przepraszam,
            miałaś prawo poirytować się :) To dobra okazja, więć może lepiej mnie
            skreśl, ja się nie obrażę :) Trochę tłumaczy mnie silny indywidualizm (a może
            to egoizm) - nie mam problemów z pracą dla grupy, ale straszne z
            podporządkowaniem się. (Nawet z kolonii mnie odesłali a miałem tylko 9 lat.
            Dziwne, bo ja nie pamiętam żebym robił coś strasznego) Może stąd takie
            podejście do działających w organizacjach - czyżbym się ich bał? ;) Tym
            bardziej przyjmij wyrazy przeprosin.:) A to coś nad szyją, już to
            wyjaśniałem: nie mam głowy, mam kapuścianego głąba...
            • kalisia Re: Do Kalisii 24.01.03, 16:16
              Ależ bardzo dziękuję Ci za te przepiękne próby tłumaczeń, które wyszły lepiej
              niż moje na temat Wawy. Teraz wiem, że nie działanie w grupach i organizacjach
              wpływa pozytywnie na klarowność wypowiedzi:)))) Pozdrawiam bezgłowych.
              • aand Re: Do Kalisii 24.01.03, 16:23
                Kobiety złośliwe to kobiety inteligentne :)))

PS.
                Podtrzymuję opinię o kapuścianym głąbie...To jak znak firmowy.
                • Gość: Stanislaw Re: Do Kalisii IP: *.dip.t-dialin.net 24.01.03, 23:01
                  Nie taki znowu ten glab kapusciany. aand twierdzisz zes z Warszawy - to i
                  sprawa nicku prosta. Wystarczy otworzyc gazety z ogloszeniami: np."aaaaaaaaaby
                  zaluzje zalozyc" - pierwszy na liscie "Sortuj w/g autora" :-))
                  • kalisia Re: Do Kalisii 25.01.03, 00:38
                    Gość portalu: Stanislaw napisał(a):

> Nie taki znowu ten glab kapusciany. aand twierdzisz zes z Warszawy - to i
                    > sprawa nicku prosta. Wystarczy otworzyc gazety z ogloszeniami:
                    np."aaaaaaaaaby
                    > zaluzje zalozyc" - pierwszy na liscie "Sortuj w/g autora" :-))
                    Ha, ha, ha. Teraz rozumiem:))))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka