Dodaj do ulubionych

Pozdrowienia z... Krakowa, dla odmiany

30.01.03, 18:24
Pozdrawiam wszystkie foremki i forumków ze stołecznego grodu Krakowa.
Pobieżna inwentaryzacja wykazała, że w zasadzie wszystko tu jest o.k. Wawel
stoi, są Sukiennice, Barbakan i Kościół Mariacki. Ostatnio nie widziano
jednak smoka... i to mnie niepokoi.
Obserwuj wątek
    • Gość: hmc Re: Pozdrowienia z... Krakowa, dla odmiany IP: *.xen.pl 30.01.03, 18:47
      Hej Rals, ta ja też sie przyłącze do pozdrowień. Dziś z Białego jutro z
      Zamościa, a pojutrze z Lublina.
      Pozdrawiam Hmc
    • Gość: Stanislaw Re: Pozdrowienia z... Krakowa, dla odmiany IP: *.dip.t-dialin.net 30.01.03, 21:07
      Tak calkiem na serio - dopoki jeszcze nie wyjechales. Zainteresuj sie czakramem
      wawelskim.Temat tajemniczy i fascynujacy bo... zakazany. Bylem tam w sierpniu.
      • ralston Re: Pozdrowienia z... Krakowa, dla odmiany 30.01.03, 23:03
        Stanisław - a mógłbyś coś więcej na ten temat? Coś tam niby słyszałem na ten
        temat, ale nie za wiele...
        • Gość: koro Re: Pozdrowienia z... Krakowa, dla odmiany IP: 195.205.214.* 30.01.03, 23:32
          czakram znajduje się na wawelu, dziedziniec z arkadami, zaraz na prawo od
          wejścia, gdzie za scianą w podziemiach krypta świetego leonarda. cudowna moc
          ziemi leczy m.in kaca. znaleźć łatwo bo zawsze ktos tam do muru stoi
          przyklejony.
          • ralston Re: Pozdrowienia z... Krakowa, dla odmiany 30.01.03, 23:39
            No to czakram sobie następną razą obejrzę - jak będę miał kaca. Dziś
            odwiedziłem knajpkę o nazwie "Ogniem i mieczem". Polecam. Wystrój trochę jak w
            stanicy na Dzikich Polach. W menu - kuchnia Rzeczpospolitej Obojga Narodów.
            Pyszny smaluszek podają do piwa, na świeżym chlebku (pajdy takie na całą deskę
            do krojenia). Muzyka sobie ukraińska pobrzękuje...
        • Gość: koro Re: Pozdrowienia z... Krakowa, dla odmiany IP: 195.205.214.* 30.01.03, 23:36
          kaca najlepiej zas nabawic się w pubie "piekny pies" przy ulicy sietego jana
          (równoległa do floriańskiej) z reguły siedzi tam niejaki marcin świetlicki.
          jakbyś go zobaczył pozdrów prosze ode mnie. młodsi poeci przesiadują na
          kazimierzu. w alchemiku. jezeli zaś chodzi o poranna kawę to zdecydowanie
          polecam "rio" (św. jana) wyposażenie - wczesne lata 60-te.
        • Gość: Stanislaw Re: Pozdrowienia z... Krakowa, dla odmiany IP: *.dip.t-dialin.net 31.01.03, 03:38
          Czakram wawelski jak pisze koro znajduje sie na dziedzincu. Dzis nie wiem czy z
          lewa czy prawa ale jak sie wychodzi po obejsciu tych wszystkich komnat to na
          wprost a konkretnie przy scianie ktora sie tam po prawej stronie znajduje. Jak
          bylem tam to bylo to miejsce odgrodzone sznurami i nawet stal ochroniarz by
          tego przestrzegac. Daje wiare, ze pewnie niektorzy tam sie slizgali po scianach
          nie wiedzac jak to dziala, a ponoc nawet probowali odlupywac tynk. Stala tam
          tez tablice, ze ...dawanie wiary w cudowna moc czakramu nie uchodzi w miejscu
          jakim jest Wawel z jego krolewska... itd. i jako ze jest to tez Katedra
          katolicka, w kazdym badz razie zamiast napisac ze ludzie to dewastuja to pukali
          do ambicji. Jak to wszystko zobaczylem to polecialem do takiej malej
          ksiegarenki (tez na Wawelu) i oczywiscie mieli o tym ksiazke. A czakram to
          ponoc miejsce na Ziemi z ktorego wychodzi Moc. Takich miejsc jest ponoc na
          calym swiecie okolo 7 a nasz krakowski nalezy do najsilniejszych. Wszystkie te
          miejsca sa z soba polaczone niewidzialnymi ale bardzo silnymi promieniami, a
          promienie te maja ksztalt luku (jak w teczy). To tak wyglada jak wetkniety w
          ziemie patyk z leszczyny - dwoma koncami. Czakramy nie maja stalej mocy ale na
          przestrzeni setek lat moc sie zmienia. I teraz sedno sprawy; na miejscu
          czakramow czlowiek od swego powstania "lubil" sie osiedlac. Te miejsca dawaly
          ludziom poczucie bezpieczenstwa; brak wojen i chorob a wladcy ktorzy tam mieli
          swe siedziby prowadzili narod do bogactwa i szczesliwosci. Dlatego krolowie
          polscy dopoki rzadzili z Krakowa potrafili doprowadzic do Polske do potegi.
          Jako, ze czakram czasami przez kilkaset lat jest "slaby" to i narody upadaja.
          Najsilniejsze czakramy sa w Kairze i w Delhi, ale zaczynaja slabnac a nasz
          zwieksza moc. Historycznie wzgorze wawelskie bylo miejscem kultu pogan i
          pierwsi misjonarze "za chiny" nie moglo przekonac ludzi bychodzili w inne
          miejsce -do pierwszego kosciola wiec dlatego w miejscu obrzadkow poganskich
          wybudowano kosciol. Czakram bardzo dobrze wplywa na czlowieka, rozjasnia umysl
          i ma dzialanie lecznicze.Wielu ludzi z Polski robi swoiste pielgrzymki do
          czakramu bo jedna - dwie wizyty w roku wystarczaja do naladowania sie. Komnata
          ktolewska zostala zbudowana w miejscu najsilniejszego oddzialywania czakramu.
          Wielokrotnie przyjezdzali tam na medytacje mnisi buddyjscy bo w swych starych
          sprzed wiekow zapiskach maja o Krakowie. W stanach najglebszej medytacji i
          transu "widzieli" jak to promieniowanie wyglada. Wyglada to jak wolno
          obracajace sie lopaty helikoptera ale bardzo mocno przygiete jak strugi wody w
          fontannie. No i to tyle co wiem z tej ksiazeczki, nie weryfikowalem z innymi
          zrodlami wiec porze bredze jak Piekarski.. Ale chetnie bym sie czegos
          dowiedzial od innych. Aha - minela polnoc.
          • aand Re: CZAKRAM 31.01.03, 10:32
            Stanisław. Żadnego czakramu nie było, nie ma i...najlepiej w ogóle go nie
            dotykać! ;)
            • Gość: Stanislaw Re: CZAKRAM IP: *.dip.t-dialin.net 31.01.03, 12:39
              Tak tez twierdzi Urzad Nauczycielski Kosciola Katolickiego ale ze mnie to chyba
              kiepski uczen.
              • Gość: Spec Re: CZAKRAM IP: 38.112.0.* 31.01.03, 16:36
                Gość portalu: Stanislaw napisał(a):

> Tak tez twierdzi Urzad Nauczycielski Kosciola
                Katolickiego ale ze mnie to chyba
                >
                > kiepski uczen.

w zwiazku z rozmowa o czakramie wyjawie jego zwolennikom
                taki fakt utrzymywany w widocznie w tajemnicy w Polce
                (przed niektorymi forumowiczami):

mamy XXI wiek!
    • kalisia Pozdrawiam z ul.Jałtańskiej 30.01.03, 23:42
    • Gość: Pisces Re: Pozdrowienia z... Krakowa, dla odmiany IP: *.stclar01.mi.comcast.net 31.01.03, 16:29
      Wracajac do smoka,to slyszalam ze ma sie dobrze i robi kariere filmowa.
      Ostatnio mozemy zobaczyc go w Dwoch wiezach.
      • aand Re: Pozdrowienia z Warszawy dla Pisces :) 31.01.03, 16:41
        :)))
        • Gość: Pisces Re: Pozdrowienia z Warszawy dla Pisces :) IP: *.stclar01.mi.comcast.net 31.01.03, 16:58
          Aand,dziekuje za pozdrowienia,jaka macie pogode w stolicy?
          U mnie zimno i bialo.
          Pozdrowienia z St.Clair Shores
          • aand Re: Pozdrowienia z Warszawy dla Pisces :) 31.01.03, 17:07
            Warszawa

Data Piątek (31.01)
            Zachmurzenie 100 %
            Opady brak
            Temperatura -4

Ciśnienie 997 hPa
            Wiatr 7 km/h

:)))
            • kalisia Re: Pozdrowienia z Warszawy dla Pisces :) 31.01.03, 21:48
              Warszawa, godz.21:46.
              Zimno, śnieg nie pada, widoczność dobra( Pekin widzę z odległości 10 km).
              • Gość: Pisces Re: Pozdrowienia z Warszawy dla Pisces :) IP: *.stclar01.mi.comcast.net 31.01.03, 22:34
                kalisia napisała:

> Warszawa, godz.21:46.
                > Zimno, śnieg nie pada, widoczność dobra( Pekin widzę z odległości 10 km).

Jak jest snieg to mozna balwana zrobic,ale to juz nie na tym watku
                Pozdrowienia i aby do wiosny!
                • Gość: saunne Re: Pozdrowienia z Bialegostoku dla Pisces :) IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 31.01.03, 22:58
                  Bialystok 22:55

mroz,
                  niebo gwiazdziste (nad moim oknem Wielki Woz) - znaczy sie zima wraca,
                  cisnienie nie wiem, bo nie reaguje na nie :)
                  na ulicach osiedlowych slisko jak nie wiem co,
                  wiatru nie slychac :)

pozdrawiam!
                  • Gość: Pisces Re: Pozdrowienia z Bialegostoku dla Pisces :) IP: *.stclar01.mi.comcast.net 31.01.03, 23:13
                    Saunne,zazdroszcze gwiazd.

pozdrowienia
                    • chatka_ Re: Pozdrowienia ...z Krakowa, dla odmiany 31.01.03, 23:53
                      Serdecznosci dla Krakowa, Wroclawia i Warszawy - z Bialegostoku nieodmiennie :)
                      • alex.4 Re: Pozdrowienia ...z Krakowa, dla odmiany 01.02.03, 11:02
                        Pozdrowienia dla ... wszystkich, z gdziekolwiek są
                        Pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka