Gość: Konserwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.06, 15:52 Kiedy w końcu zrozumiecie -czerwone bałwany, że prywatne jest lepsze, sprawniejsze, tańsze i że zawsze ktoś za to odpowiada? Oddajcie nasze pieniądze !!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mama_Oli Re: Zły dotyk w przedszkolu IP: *.elpos.net 10.07.06, 16:11 Gowno prawda!!! Moje dziecko bylo w prywanym przedszkolu.Co kilka tygodni zmieniala sie wychowawczyni i byly to pzrewaznie mlode siksy po studiach ktore nie dostaly pracy w panstowwym przedszkolu.Moze i mialy opanowana teorie ale praktyka zalosna !! Nie umialy sobie poradzic z dziecmi !!!Byl tez przypadek gdzie nauczycielka uderzyla dziecko a dyrektorka prywatnego nie reagowala.Wiec nie gadaj glupot,wszedzie trafiaja sie czarne owce.Ja zabralam z prywatnego przedskzola bo dziecko za malo z niego wynosilo za to teraz w panstowym,duzym na Zielonych Wzgorzach ma swietnych kolegow,zna mnostwo pisoenek,wierszykow,sa swietne uroczystosci dla rodzicow a oplaty nie rosna w duzym tempie tak jak w prywatnym...wiec jak widzisz kazdy kij ma dwa konce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama przedszkolaka Re: Zły dotyk w przedszkolu IP: 80.50.35.* 11.07.06, 12:31 Zgadzam się, że każdy kij ma dwa końce, bo sama doświadczyłam uchybień w pracy prywatnego przedszkola, do którego chodziła moja córka, ale jak nam wiadomo "jeszcze się taki nie urodził coby każdemu dogodził...". W sumie podliczjąc bilans za i przeciw po czterech latach uczęszczania mojego dziecka do prywatnego przedszkola było stanowczo więcej "ZA". Nie było tam żadnych "młodych siks" tylko doświadczone kochane panie z paronastoletnim stażem, ale do pomocy miały też "stażystki-studentki" (bo gdzie mają nabrać doświadczenia w pracy - jak nie pod okiem starszych koleżanek?. Dzieci traktowały te dziewczyny jak starsze siostry i miały wspaniały kontakt. DO tego za cenę niecałych 300 zł były zajęcia prowadzone przez profesjonalistów dochodzących na te zajęcia po 2-3 razy w tygodniu: rytmika, gimnastyka korekcyjna, nauka gry na instrumentach klawiszowych, j. angielski, plastyka, taniec nowoczesny. Dzieci dostawały na Dzień Dziecka i Mikołaja ogromne paczki z solidnymi zabawkami (do domu!) były organizowane przynajmniej 2 wycieczki, multum festynów z każdej możliwej okazji,a w czasie przerwy wakacyjnej dziecko miało zapewnione miejsce w sąsiednim takim przedszkolu (oba otwarte do godz. 19). I co najważniejsze - dzieci po przedszkolu były znakomicie przygotowane do szkoły. Jedyną rzeczą, która mi nie odpowiadała byli rodzice, typu "ja płace - ja wymagam: nie otwierać okien, nie wyprowadzać na dwór, znieść leżakowanie" Obecnie ze względu na brak mobilności drugie dziecko trafiło do państwowego przedszkola i powiem szczerze, że juz po pierwszym miesiącu chciałam je zabrać, bo po pierwszym zebraniu okazało się, że nalezy dopłacić na Kom. Rodz., Wyprawkę, obowiązkowe ale płatne zajęcia rytmiki, teatrzyk, gimnastyka. Wychodzi 210 zł za m-c. Do tego godziny otwarcia do 16.30, co dla żadnego pracującego normalnie rodzica jest nierealne do zdążenia -ja wynajmuję nianię na godzinę by odbierała dziecko lub zatrudniam rodzinę - ale wiem,że dzieci rodziców "spóźnialskich" siedzą pod opieka pani sprzątającej, bo przedszkolanka stoi już 5 minut przed końcem (16.30!) z torebką i kurtką w ręce i mija się z rodzicem w drzwiach jeśli temu uda się być przed czasem. A wydawałoby się, że warunki idealne - tylko dwie grupy (około 30 dzieci w przedszkolu). Powiem szczerze, że tęsknię za przedszkolem z "siksami", bo może nie mają praktyki, ale za to zaangażowanie, bo jak widzę rano 3 dośwaidczone przedszkolanki siedzące przy biurku i marudzące, że za mało zarabiają i za dużo pracy mają, a dzieci w tym czasie robią co chcą (osatnio podobno dwóch trzylatków pogryzło się do krwi!) i są prowadzane do toalety przez kucharki, sprzątaczki i może...kto wie?...panów konserwatorów. Dlaczego nie zabiore dziecka z tego przedszkola? 1. Nie mam gwarancji, że gdzieś indziej będzie lepiej... 2. Brak miejsc w białostockich przedszkolach 3. To też nie jest dobre dla dziecka - przenosić z jednego do drugiego przedszkola, gdy dobrze się czuje, bo my - rodzice - często wyolbrzymiamy problemy, a to co dla nas jest ogromnym problemem dla malucha jest nawet niezauważalne. Nie mówię tu o "złym dotyku", bo to nie podlega dyskusji. Dla takich, co krzywdzą dzieci nie mam litości. Twierdzę tylko, że nie ma reguły, że w innym państwowym lub prywatnym przedszkolu to się zdażyć nie mogło. Po prostu boimy sie tych tematów, a niestety w dzisiejszych czasach musimy sami pilnować naszych dzieci i uczyć je od najmłodszych lat jak rozpoznać "złego człowieka" i co jest dobrą, a co złą zabawą. Musimy dzieci nauczyć bronić się - bo niestety nie mogą liczyć na dorosłych, że je obronią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcysia Re: Zły dotyk w przedszkolu IP: *.elpos.net 10.07.06, 22:16 kto to pisał ten artykół ?czy ten człowiek nie zdaje sobie sprawy,że polcja to nie idioci i gdyby mieli choć cień wątpliwości to zatrzymaliby człowieka do aż do wyjaśnienia.Żaden śledczy nie ryzykowałby swojej reputacji.ale nasz PAN REDAKTOR okazał się bystrzejszy od policji GRATULACJE!!! ten artykół to zbitka oskarżeń i zaprzeczeń.a gdzie logiaka?życzę Panu na przyszłość więcej profesjonalizmu i bardziej obiektywnego spojrzenia na każdą sprawę jaką Pan się zajmie.To był super temat szkoda że zrobił pan z niego tanią sensację A tak na marginesie chciłam się odneść do wypowiedzi dyrekcji "Szkoda człowieka" niewinnego zawsze szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzikczortu Re: Zły dotyk w przedszkolu IP: *.dyn.optonline.net 10.07.06, 22:34 Marcysiu, nawet nie moge dotknac meritum sprawy opisanej w artykuliku, bo mi sie zeby rozbolaly od twojej polszczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Zły dotyk w przedszkolu IP: *.euro-net.pl 10.07.06, 22:46 hehe polszczyzna pozostawia wiele do życzenia...ale z samym sednem wypowiedzi się zgodzę...jakoś nie mogę sobie wyobrazić tych tabunów matek zgłaszających się do red. Więcko (mimo nieudolności policji red. Więcko jest śledczym jak z koziej dupy trąba) to raz...dwa nawet najmniej rozgarnięty prokurator nie wypuściłby takiego człowieka z aresztu gdyby faktycznie miał dowody (można sobie tylko wyobrazić coby się z nim stało w wypadku jakiegoś nieszczęścia...) - mam wrażenie że red. Więcko jedzie na lotnym temacie nie licząć się z konsekwencjami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Zły dotyk w przedszkolu IP: *.elpos.net 10.07.06, 22:59 A ja mam wrazenie ze Marcysia pracuje w tym przedszkolu i broni posrednio swej d..... hehehehe.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Zły dotyk w przedszkolu IP: 212.160.236.* 11.07.06, 07:49 Marcysiu, zanim zaczniesz wydawać opinie, jedna prośba - naucz się ortografii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Zły dotyk w przedszkolu IP: *.elpos.net 11.07.06, 01:03 A moim zdaniem to konserwa ma racje i państwowe nigdy nie dorówna prywatnemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zei Re: Zły dotyk w przedszkolu IP: *.hsd1.nj.comcast.net 11.07.06, 06:44 Panienki-pseudowychowawczynie powinny pójść na urlop bezpłatny za wysługiwanie się niepełnosprawnym 'miłym ' panem, ktłóry przebierał dziewczynki do leżakowania. A może wychowawczynie też przebierał w piżamki .Brak odpowiedzialności i wyobrażni!! Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Zły dotyk w przedszkolu 11.07.06, 08:14 otoz to. a dyrektorka niech bardziej dba o dzieci, bo to ona jest dla nich a nie odwrotnie. szkoda czlowieka ? a dobro dzieci to gdzie ? konserwator nawet w przypadku cienia podejrzenia powinien juz na urlopie siedziec. jesli jest niewinny zawsze do pracy mozna go przywrocic, ale jesli poniosl reke na dziecko to juz powinien tej reki nie miec. jesli komus zalezy zeby to przedszkole nadal istnialo to powinien zrobic wszystko zeby sprawe wyjasnic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Zły dotyk w przedszkolu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.06, 09:24 wielokrotnie słyszałam o tym Panu. Jest to przedszkole dla dzieci z alergią, aten Pan rozdawał często im cukierki, mam nadzieję że nie był to wabik do kotlowni czy też podziękowanie za mile spędzona chiwlę czy milczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipton Re: Zły dotyk w przedszkolu IP: *.neto.pl 11.07.06, 09:35 Molestowanie. temat rzeka. Wszędzie o molestowaniu. Wkrótce dzieciaki tak sie wyspecjalizują, że co drugi rodzic będzie molestantem. I najlepiej od razu do aresztu. Potem najwyżej się niech wykręca. Teraz do prokuratury można zgłosić kazdego i za byle co. Potem Bogu Ducha winien człowiek niech sie tłumaczy. dziadostwo i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUDYTA Re: Zły dotyk w przedszkolu IP: *.elpos.net 11.07.06, 22:10 LIPTON NIE MAM NIC DO DODANIA WYJĄŁEŚ MI TO Z UST. BÓJMY SIĘ CUKIERKÓW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Zły dotyk w przedszkolu 12.07.06, 08:33 macie dzieci ? jesli macie to sie Wam dziwie, ze piszecie w taki sposob. jesli nie macie to lepiej siedzcie cicho bo nie macie pojecia o czym piszecie. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz68 Re: Zły dotyk w przedszkolu 12.07.06, 10:17 hmmmm masz mózg ?? to czasem myśl...tak sobie czytam i dochodzę do wniosku że prowadzisz to śledztwo na spółkę z red Więcko... ps. zarzut jest tak poważny że gdybanie...pisanie o rodzicach którzy omijają szerokim łukiem policję a zgłaszają się do red Więcko jest po prostu nieprofesjonalne i godne bardziej "fucka" niż gw - no chyba że gw idzie w tę stronę poza tym droga Aniu nie życzę Ci żebyś kiedykolwiek znalazła się w sytuacji tego konserwatora...a niestety idziemy w tym kierunku - pedofilia jest złem...ale nie mniejszym złem jest robienie z niej taniej sensacji kosztem życia człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judka Re: Zły dotyk w przedszkolu IP: *.elpos.net 12.07.06, 21:52 Masz rację.Ja się zastanawiam co zrobi Więcko gdy się okaże ,że nie jest mądrzejszy od policji.Przecież oni nie puścili go na słowo honoru. nie róbcie samosądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Zły dotyk w przedszkolu IP: *.elpos.net 14.07.06, 07:52 Widocznie mial podstawy zeby tak napisac..ooo... Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Zły dotyk w przedszkolu 14.07.06, 08:27 w wypadkach gdy chodzi o dobro dziecka to najpierw bede strzelac a potem pytac. odizolowac to cos od dzieci a potem wyjasniac czy byl winien czy nie. i poczytaj uwaznie : sprawa byla zgloszona na policje, a ze mamy w kraju tak, ze jak sie do czegos dziennikarze nie wezma to czasem policja i inne wladze d... nie rusza zeby cos zrobic to juz inna sprawa. zajmij sie swoim mozgiem i swoim podejsciem do dzieci bo tu ci cos najwyrazniej szwankuje. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz68 Re: Zły dotyk w przedszkolu 14.07.06, 08:47 hehe rozbawiłaś mnie dziecko :))) - filozofia godna szacunku - najpierw strzelać - potem pytać...jednak sprawdź szare komurki bo Ci szwankują...cóż redaktor Więcko zastąpi Ci sąd i policję - gratulacje...a teraz zacznij układać stosik - czas spalić "dewianta" - wyrok wydany - a czy sprawa miała miejsce czy jest dęta...a kogo to... Odpowiedz Link Zgłoś