Dodaj do ulubionych

Estetyka i realizm!

15.07.06, 08:51
Dlaczego w Gródku główna ulica t.j. Chodkiewiczów jest taka szara i obskurna! Jaki to oddaje wizerunek tej miejscowości? Czy nie można tego jakoś uporządkować? Szare budynki, tynki z głębokiej komuny, obdrapańce i obleśne syfiarze! Wymnieniać nie trzeba bo każdy widzi! Trzeba zdyscyplinować właścicieli poseji i zarządców budynków, radnym nie wstyd, czy już naprawdę nie mają nic do roboty!
Obserwuj wątek
    • shibby1 Re: Estetyka i realizm! 15.07.06, 22:09
      Hehehe dobra naprawde ;) Czyli sugerujesz ze radni tj. Gminni wlodarze powinni odnawiac szare budynki ludziom ?? no no podziwiam koncepcje i chyba osiade gdzies na Chodkiewiczow to moze i mi odnowia jakas rudere ;) Brawo Brawo
      P.S.Panu szopowi juz podziekujemy... boze co za idiotyzm
      • szop.pracz Re: Estetyka i realizm! 25.07.06, 07:47
        Człowieku od czego są samorządy, jak są wybierane? Główna ulica w Gródku tak powinna wyglądać? Przykład: stara knajpa, rozlewnia, obskórny ryneczek, złomowisko przy ryneczku i rudery po byłym GS-ie, odstraszajaca szarość szkół, chanajki można dofinansować właścicieli na odnowienie frontów a nie wydawać kasę na fajerwerki. Potrzebny jest dobry program rozwoju, zaangażowanie a nie patrzenie na to, że ma sie pracę w gminie, stołek radnego, dietę i chuj wie co jeszcze. Nie twierdzę, że w takiej biednej gminie jak nasza da się to zrobić za klaśnięciem w dłonie. Widzisz shibby1 lubię pokrytykować bo dzięki krytyce czasami coś się rusza może napiszę też o czymś pozytywnym, bo pozytywy też są i dobrze. Mi osobiście zależy na tym, żeby obca osoba przejeżdżając przez gródek pomyslała pozytywnie o tej miejscowości! Przeczytaj definicję idiotyzmu i weź ją sobie do serca!
    • stefan.bialystok Re: Estetyka i realizm! 17.07.06, 12:37
      A co? W USA Ci lepiej?
      • stefan.bialystok Re: Estetyka i realizm! 17.07.06, 12:38
        To do szopa.
    • primak Re: Estetyka i realizm! 19.07.06, 16:50
      jestem za! Burmistrz Zakopanego nakazał - i zrobiono - bo jak nie to mandaty i
      to surowe! Do Gródka się wjeżdża i bród smród ale ubóstwa nie widać...taka rasa?
      Zawsze zastanawiam się, jak ci z Walił mogą dbać a gródczanie nie? Wyjeżdża
      człowiek z Walił wjeżdża do Gródka i inny świat...znacie odpowiedź?
      • wjakimcelu Re: Estetyka i realizm! 20.07.06, 23:01
        A niby jaki inny świat? Ty wiesz w ogóle co ty pierdolisz? A co niby nie podoba
        się wam na tej ulicy? Nie podoba się? Nie patrz! Proste?
        • szop.pracz Re: Estetyka i realizm! 22.07.06, 18:36
          wjakimcelu napisał:

> A niby jaki inny świat? Ty wiesz w ogóle co ty pierdolisz? A co niby nie podoba
          >
          > się wam na tej ulicy? Nie podoba się? Nie patrz! Proste?

No,no! Ty zburaczały koński chwoście, dużo ćpasz albo chlasz dużo rodzimej mikstury bo juz nich...ja na oczy nie widzisz. Nie wypowiadaj się jeżeli nie masz nic do powiedzenia! I trzeba naprawdę mieć wszystko głęboko w dupie, żeby niczego nie widzieć!
          • wjakimcelu Re: Estetyka i realizm! 23.07.06, 23:23
            To podaj mi "pacanie" co Ci nie odpowiada na tej ulicy? Ty to byś chciał
            wszysto cacy lan's. Gdzie nie pojedziesz to zawsze coś nie tak.
            • shibby1 Re: Estetyka i realizm! 24.07.06, 20:24
              Ehhh taka prawda gdzie nie pojdzie szop.PRECZ to wszystko zle zalew nie rowno zrobiony, rzeka za krzywa, chodnik za wysoko o centymetr tylko czekac do czego teraz sie przyczepi ... a nie pomyslales czlowieku ze np ludzie nie maja pieniedzy na odnowienie swoich domow czy cudowne zagospodarowanie posesji...a z jakiej racji ma sie tym zajmowac gmina... pierniczysz takie glupoty ze az zal
              • szop.pracz Re: Estetyka i realizm! 25.07.06, 07:51
                Źle wkleiłem mój post tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28929&w=45279302&a=45792658
              • primak Re: Estetyka i realizm! 28.07.06, 09:19
                Kasa kasą, ale z tego co ja widzę w Gródku, to nawet nie posesje są takie jakie
                są, ale jakieś pozostałości w Centrum City to smród bród i bar Killer
                • pepewuem Re: Estetyka i realizm! 08.11.06, 14:48
                  bar killer = love it
                  wyobrażam sobie te gęby przy barze :D

wracając zaś do tematu: właśnie obskurne ściany tej ulicy to prawdziwy realizm
                  (nie ma kasy na inwestycje i to widać:p)

a estetyka? może się za kilka lat okaże, że Gródek będzie miastem robiącym
                  kokosy na turystyce sentymentalnej. Wyobrażacie sobie chmary ludzi ciągnące do
                  Gródka, aby posmakować tego, co kilkadziesiąt lat wcześniej było codziennością...
                  • primak Re: Estetyka i realizm! 08.11.06, 15:32
                    to znaczy, że będzie skansen - jestem za!
    • hallszka Re: Estetyka i realizm! 10.11.06, 19:17
      szop.pracz -słusznie pan prawi i własciwie adresuje wnioski. To rola S A M O R Z
      Ą D U i włodarza -zadbanie o estetykę stolicy gminy-nie tylko
      mieszkancow.pozdrawiam
      • szopik3 Re: Estetyka i realizm! 23.11.06, 08:51
        hallszka napisała:

> szop.pracz -słusznie pan prawi i własciwie adresuje wnioski. To rola S A M O R
        > Z
        > Ą D U i włodarza -zadbanie o estetykę stolicy gminy-nie tylko
        > mieszkancow.pozdrawiam

Cieszę się, że są jeszcze ludzie którzy to rozumieją. Niektórym to już oczy zaparowły z obłędu!
        • shibby1 Re: Estetyka i realizm! 23.11.06, 09:20
          Ja tez mysle ze syf kila i mogila w tym grodku. Ludzie porabani, a plotka na
          plotce ja bym jeszcze w gminie zalozyl fundusz na rzecz niwelowania idiotyzmu.
          Szopie wiesz w ogole jak dziala samorzad:) Dofinansowanie prywatnych ludzi na
          odnowienie posesji...ahaha widze ze pani halszka rowniez startowac chciala do
          powiatu, a tez nie za wiele ma pojecie o sprawach samorzadowych. A ja uwazam
          ze lepiej zrobic droge niz odnowic jakis kawaleczek budynku...
          Hehe nie ma to jak wstac i wejsc na forum grodka od razu humor sie poprawia :)
          • shibby1 Re: Estetyka i realizm! 23.11.06, 09:33
            A poza tym podaj pomysly na naprawienie tego . Nakazac ludziom czlowieku czy ty
            w ogole byles kiedys w grodku. Czy ty masz pojecie o czym ty prawisz?? Ok gdyby
            zarobki byly na godziwym poziomie to oka i mozna, ale ja osobiscie jak
            mialbym wybierac i do wyboru mial chleb i szalowke czy tez farbe, a w domu mial
            glodne dzieci to oczywistym jest, ze bym wybral chleb, a nie farbe bo szopowi
            sie nie podoba moj dom. Czlowieku ogarnij sie troche...czy prosze o zbyt wiele.
            • go_to_hell Re: Estetyka i realizm! 23.11.06, 10:57
              Jak ktoś wcześniej napisał "Burmistrz Zakopanego nakazał - i zrobiono - bo jak nie to mandaty i to surowe!". To ja mam pytanie, nawet jakby u nas też nałożyć kary, za niedbanie o swoje posesje, to z czego ludzie mieli by te mandaty płacić ? Mieszkańcu Gródka nie należą napewno do najbogatszych, ci którzy pieniądze mają, mogą wyremontować dom, zainwestować w podwórko... Ale innych na to po prostu nie stać!! Nie wymagajcie od ludzi niemożliwego...Zgadzam się z przedmówcą " jak mialbym wybierac i do wyboru mial chleb i szalowke czy tez farbe, a w domu mial glodne dzieci to oczywistym jest, ze bym wybral chleb" To proste... Nie rozumiem też problemu "udziału" gminy w tym wszystkim.. niby dlaczego to ona ma finansować odnowy domów prywatnych ludzi ? Proszę mnie oświecić...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka