Dodaj do ulubionych

Tolerancja- do redakcji

14.02.03, 03:47

Gosc Forum Wroclaw map 4 napisl:

Tolerowalem do tej pory te pierdoly,
poniewaz wyglaszane byly w zgodzie
z art.49 Konstytucji ( Wolnosc komunikowmnia sie)
lecz teraz szanowna Elzbieta przesadzila.

DO ADMINSITRATORA FORUM:

Wnosze o uniemozliwienie Elzbiecie ( poprzez blokade jej IP )
korzystania z forum "Gazety Wyborczej".
Podstawa jej, jest zlamanie art.6 regulamniu rorum, czyli
w tym przypadku wysylanie wiadomosci ktorych, jedynym
celem jest reklamowanie wlasnej strony( poprzedni list
w tym watku ).
Licze na szybka i jednoznaczna reakcje.map 4

inny cytat:
" ja ze swojej strony dodalbym wlasciciela,
chyba juz w tej chwili kilkudzieiseciu
nikow ( IP 203.36.162) ktore spamuja wszystkie
polskie forum

Obserwuj wątek
    • Gość: Elzbieta Re: Tolerancja- do redakcji IP: *.sympatico.ca 14.02.03, 04:35
      Ja juz nic nie rozumiem.

Czy w Polsce az tak duzo ludzi ma problemy z wlasna glowa ?

Pisze cytujac " Swieta, milosci kochanej Ojczyzny" - nazywa sie mnie...........
      O Boze, zapomnialam. Uzyto wszystkich mozliwych epitetow ze slownika
      Doroszewskiego. Zeby nie byc goloslowna - ty szmato.

Nie zlamalam zadnego przepisu. Strona nie jest moja strona prywatna. Jest
      redagowana we Francji. Autora nigdy na oczy nie widzialam.

Domyslam sie, skad ta erupcja nienawisci, ale prosze nie przesadzac !
      • Gość: Elzbieta Re: Tolerancja- do redakcji IP: *.sympatico.ca 14.02.03, 11:04

"A wiedz o tym, ze w dniach ostatnich nastana chwile trudne. Ludzie bowiem beda
        samolubni, chciwi, wyniosli, pyszni, bluzniacy, nieposluszni rodzicom,
        niewdzieczni, niegodziwi, bez serca, bezlitosni, miotajacy oszczerstwa,
        niepohamowani, bez uczuc ludzkich, nieprzychylni, zdrajcy, zuchwali, nadeci,
        milujacy bardziej rozkosz niz Boga. Beda okazywac pozór poboznosci, ale
        wyrzekna sie jej mocy. I od takich stron. Z takich bowiem sa ci, co wslizguja
        sie do domów i przeciagaja na swa strone kobietki obciazone grzechami,
        powodowane pozadaniami róznego rodzaju, takie, co to zawsze sie ucza, a nigdy
        nie moga dojsc do poznania prawdy. Jak Jannes i Jambres wystapili przeciw
        Mojzeszowi, tak tez i ci przeciwstawiaja sie prawdzie, ludzie o spaczonym
        umysle, którzy nie zdali egzaminu z wiary. Ale dalszego postepu nie osiagna: bo
        ich bezmyslnosc bedzie jawna dla wszystkich, jak i tamtych jawna sie stala."
        (2Tm 3 1-9)

"Na każdym kroku walczyć będziemy o to, aby POLSKA Polska byla, aby w Polsce po
        polsku się myślało"
        - Prymas Tysiaclecia, Kardynal Stefan Wyszynski
        • Gość: habitus Re: Tolerancja- do redakcji IP: *.zigzag.pl 14.02.03, 15:18
          W Polsce, szanowna pani, w POLSCE - a nie w Kanadzie, czy we Francji.
          Proszę wrócić do kraju i wtedy pouczać Polaków co mają myśleć i w co wierzyć.
          Pani skłonność do nawracania świadczy o niepohamowanej pysze i pogardzie dla
          tych, którzy tu żyją. Mamy swój rozum i nie potrzebujemy pani wytycznych.
          • aand Re: Habi!!! 14.02.03, 15:24
            WROCILAS?!!! A tu oczy prawie za Toba wyplakali... Gdzie bylas jak Ciebie nie bylo? A moze bylas...;) ?
            • Gość: Elzbieta Re: Habi!!! IP: *.sympatico.ca 14.02.03, 17:37
              aand:

Bylam przez 22 lata i jestem i bede duchem.

Dzisiaj zadzwonilam do kogos z rodziny. Wczoraj o mnie rozmawiali. Wczoraj nie
              moglam sie dodzwonic, bo zmieniony telefon. To sie podobno nazywa telepatia.

Nie zawsze powroty sa tak odrazu mozliwe.

Nie piszcie do mnie, jak male dzieci z przedszkola.

Na wszystko przyjdzie wlasciwy czas.

I na Boga, uwierzcie, ja nie pouczam.

Mowie o zagrozeniach.

Czy Wy widzac niebezpieczenstwa, nie ostrzegalibyscie swoich najblizszych ???
              • Gość: habitus Re: Habi!!! IP: *.zigzag.pl 14.02.03, 18:33
                Gość portalu: Elzbieta napisał(a):

> Bylam przez 22 lata i jestem i bede duchem.

To bardzo wygodne i bezpieczne.

>Nie zawsze powroty sa tak odrazu mozliwe.
                A dlaczegóż to? Nie masz paszportu, pieniędzy czy odwagi?
                > Nie piszcie do mnie, jak male dzieci z przedszkola.
                To nie traktuj nas jak dzieci z przedszkola. Wiemy to samo co ty a nawet więcej
                bo jesteśmy tu w tym kraju, który ty znasz z opowieści rodziny przez telefon i
                z książek tego sklerotycznego paranoika Pająka.
                >
                > Na wszystko przyjdzie wlasciwy czas.

Jak przyjdzie ten czas to może wtedy pogadamy. Na razie nie ma o czym, bo nie
                wiesz o czym piszesz.
                > I na Boga, uwierzcie, ja nie pouczam.
                Pouczasz i używasz epitetów z których, "naród niewolników" jest
                najgrzezniejszym określeniem
                > Mowie o zagrozeniach.

Jakich? Cóż takiego nam grozi a tobie nie, bo jesteś mądrzejsza?

> Czy Wy widzac niebezpieczenstwa, nie ostrzegalibyscie swoich najblizszych ???

Nie jesteś mi najbliższa. Mnie możesz nie ostrzegać. Czy masz na tym forum
                jeszcze jakichś najbliższych?
              • Gość: habitus Re: Habi!!! IP: *.zigzag.pl 14.02.03, 18:35

>
                > Dzisiaj zadzwonilam do kogos z rodziny. Wczoraj o mnie rozmawiali. Wczoraj
                nie
                > moglam sie dodzwonic, bo zmieniony telefon. To sie podobno nazywa telepatia.

Telepatia to by była wtedy, gdybyś nie potrzebowała telefonu do rozmowy z
                rodziną.
            • Gość: saunne Re: Habi!!! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 14.02.03, 22:52
              aand napisał:

> WROCILAS?!!! A tu oczy prawie za Toba wyplakali... Gdzie bylas jak Ciebie
              nie
              > bylo? A moze bylas...;) ?

Jakze sie ciesze Habi!!! Wracaj!!!

pozdrawiam serdecznie :)))

saunne

• Gość: roy Re: Tolerancja- do redakcji IP: router:* / 10.102.3.* 14.02.03, 16:14

>
          >
          > "A wiedz o tym, ze w dniach ostatnich nastana chwile trudne. Ludzie bowiem
          beda
          >
          > samolubni, chciwi, wyniosli, pyszni, bluzniacy, nieposluszni rodzicom,
          > niewdzieczni, niegodziwi, bez serca, bezlitosni, miotajacy oszczerstwa,
          > niepohamowani, bez uczuc ludzkich, nieprzychylni, zdrajcy, zuchwali, nadeci,
          > milujacy bardziej rozkosz niz Boga. Beda okazywac pozór poboznosci, ale
          > wyrzekna sie jej mocy. I od takich stron. Z takich bowiem sa ci, co wslizguja
          > sie do domów i przeciagaja na swa strone kobietki obciazone grzechami,
          > powodowane pozadaniami róznego rodzaju, takie, co to zawsze sie ucza, a nigdy
          > nie moga dojsc do poznania prawdy. Jak Jannes i Jambres wystapili przeciw
          > Mojzeszowi, tak tez i ci przeciwstawiaja sie prawdzie, ludzie o spaczonym
          > umysle, którzy nie zdali egzaminu z wiary. Ale dalszego postepu nie osiagna:
          bo
          >
          > ich bezmyslnosc bedzie jawna dla wszystkich, jak i tamtych jawna sie stala."
          > (2Tm 3 1-9)
          > _________________
          > www.POLONICA.net - Amor Patriae nostra Lex !
          >
          > "Na każdym kroku walczyć będziemy o to, aby POLSKA Polska byla, aby w Polsce
          po
          >
          > polsku się myślało"
          > - Prymas Tysiaclecia, Kardynal Stefan Wyszynski
          -----------------------------------------------------------

Poczytaj sobie artykuły Wyszynskiego jakie wypisywał w 1935 roku w gazecie
          katolickiej"Ateneum kapłana" i poznasz prawdziwe oblicze tego "autorytetu"
          • Gość: Elzbieta Re: Tolerancja- do redakcji IP: *.sympatico.ca 14.02.03, 17:42
            Roy:

Dziekuje za rade. Jeszcze nie wiem, jak z niej skorzystac.

Czy masz adres strony internetowej ?

Cos mi mowi, ze mozesz miec racja.

Mialam dziwne doswiadczenie podczas wizyty w Palacu Prymasowskim, ktora obylam
            z delegacja Walesy zaraz po Strajku 1980 roku.

Jezeli pomozesz mi ten artykul odnalezc, byc moze potwierdzi sie moja intuicja.

Bede wdzieczna, jezeli do mnie prywatnie napiszesz: gertruda90@hotmail.com

Z gory dziekuje.
            • habitus Re: Tolerancja- do redakcji 14.02.03, 20:44

> Roy:
              >
              > Dziekuje za rade. Jeszcze nie wiem, jak z niej skorzystac.
              >
              > Czy masz adres strony internetowej ?
              >
              > Cos mi mowi, ze mozesz miec racja.
              >
              > Mialam dziwne doswiadczenie podczas wizyty w Palacu Prymasowskim, ktora
              obylam
              > z delegacja Walesy zaraz po Strajku 1980 roku.
              >
              > Jezeli pomozesz mi ten artykul odnalezc, byc moze potwierdzi sie moja
              intuicja.
              >
              > Bede wdzieczna, jezeli do mnie prywatnie napiszesz: gertruda90@hotmail.com
              >
              > Z gory dziekuje.

Och, och jaka jesteś zasłużona!!! Z samiuśkim Wałęsą i jeszcze w Pałacu
              Prymasowskim! To wydarzenie było kamieniem milowym w twoim życiu. Ani wcześniej
              ani później nic już ci się nie zdarzyło nic. I temu zawdzięczamy twoją obecność
              na forum! Nie możesz darować, że ktoś tak zasłużony jak ty musi być obywatelem
              drugiej kategorii w Kanadzie. Stąd frustracja, "ONI" wszystkiemu zawinili
              (ciekawe kto?). Nie poznali się na tobie.
              • Gość: Elzbieta Re: Tolerancja- do redakcji IP: *.sympatico.ca 15.02.03, 00:59
                bla, bla, bla
              • Gość: maluczki ble, ble, ble? IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 15.02.03, 11:21
                habitus napisała:

>
                > Och, och jaka jesteś zasłużona!!! Z samiuśkim Wałęsą i jeszcze w Pałacu
                > Prymasowskim! To wydarzenie było kamieniem milowym w twoim życiu. Ani
                wcześniej
                >
                > ani później nic już ci się nie zdarzyło nic. I temu zawdzięczamy twoją
                obecność
                >
                > na forum! Nie możesz darować, że ktoś tak zasłużony jak ty musi być
                obywatelem
                > drugiej kategorii w Kanadzie. Stąd frustracja, "ONI" wszystkiemu zawinili
                > (ciekawe kto?). Nie poznali się na tobie.
                >

ble, ble, ble?
                Ja to postrzegam inaczej. Pękł balon poprawności politycznej, wyciekło nieco
                smrodliwej substancji(?), chociaż forma jest nadzwyczaj subtelna (zamiast
                łaciny w wydaniu "krajowym" typu k... t... ...ć, mamy tu oryginały, których
                samo zamieszczenie powinno powalić niedouczonych maluczkich na kolana). Takie
                dowalanie poniżej pasa, ale w rękawiczkach. Te typy tak mają.
                Słowo "tolerancja" odmieniają przez wszystkie przypadki, ale do czasu (tu coś o
                Kalim można rzec). Wykpić, ośmieszyć, upokorzyć?. A gdzie meritum?. Nie
                przesądzając kto ma rację, chętnie bym poznał rzeczowe argumenty drugiej
                strony. Zatem, szanowna pani(e) habitus, bardzo proszę: mniej formy, wiecej
                treści.

• Gość: habitus Re: ble, ble, ble? IP: *.zigzag.pl 15.02.03, 16:06
                  Gość portalu: maluczki napisał(a):

> habitus napisała:

> ble, ble, ble?
                  > Ja to postrzegam inaczej. Pękł balon poprawności politycznej, wyciekło nieco
                  > smrodliwej substancji(?), chociaż forma jest nadzwyczaj subtelna (zamiast
                  > łaciny w wydaniu "krajowym" typu k... t... ...ć, mamy tu oryginały, których
                  > samo zamieszczenie powinno powalić niedouczonych maluczkich na kolana). Takie
                  > dowalanie poniżej pasa, ale w rękawiczkach. Te typy tak mają.
                  > Słowo "tolerancja" odmieniają przez wszystkie przypadki, ale do czasu (tu coś
                  o
                  >
                  > Kalim można rzec). Wykpić, ośmieszyć, upokorzyć?. A gdzie meritum?. Nie
                  > przesądzając kto ma rację, chętnie bym poznał rzeczowe argumenty drugiej
                  > strony. Zatem, szanowna pani(e) habitus, bardzo proszę: mniej formy, wiecej
                  > treści.

Szanowny Maluczki.
                  niestety z postów żarliwie bronionej przez Ciebie Elżbiety nie wynika nic,
                  oprócz przeczuć, tajemniczej a nieznanej wieszczej wiedzy oraz dużego leku i
                  frustracji.
                  Być może pouczanie przez ocean jest dopuszczalną formą wyrażania opinii ale
                  już doczepianie tej opinii do najbardziej niewinnych postów jest nadużyciem i
                  jest niegrzeczne.
                  Pytania mam następujące (proszę nie kopiować artykułów tylko własnymi słowami
                  napisać):
                  1. Kto jest naszym wrogiiem, z którym mamy "walczyć aż do ZWYCIĘSTWA"?
                  2. Z jakiego tajemniczego powodu "Elżbieta" zalewa kopiami ksenofobicznych
                  artykułów fora w całej Polsce?
                  3. Na czym opiera twierdzenie, że wie lepiej "co się w Polsce dzieje" niż
                  Polacy, którzy tu mieszkają, pracują i wychowują dzieci?
                  Proszę o odpowiedź Pana, bo Elżbieta tylko kopiuje albo udziela mętnych
                  odpowiedzi a la Pytia Delficka.
                  Mamy dostęp do internetu, telewizji satelitarnej, wszyscy mamy paszporty i
                  możemy wyjeżdżać. WIEMY co się dzieje na świecie. Czyżby masoński spisek był
                  tak tajny, że wie o tym jedynie " Elżbieta" i garstka jej podobnych?
                  Świat jest o wiele prostszy niż się wydaje szanownej Elżbiecie i Panu, Maluczki.
                  Walczyć należy jedynie z ciemnotą, dominacją i pychą. Wyjaśnienie tych terminów
                  znajdziecie państwo w słowniku.
                  Pozdrawiam, chociaż tylko z uprzejmości i bez serdeczności.
                  Nie lubię pouczeń, krakania i tajemniczych min. Nie lubię Elżbiety.
            • Gość: Stanislaw Re: Tolerancja- do redakcji IP: *.dip.t-dialin.net 14.02.03, 21:02
              Elzbieto - moze nie zaslugujesz na ciosy i epitety ktore na ciebie spadaja. A
              moze wlasnie one dodaja Ci sil i motywacji do dalszej walki. Ale czas walki dla
              nas sie skonczyl, nawet jesli ta walke wygralismy Twoimi rekami. Wielu z nas
              juz tych czasow nie pamieta i dlatego czesto lepiej zaadaptowalismy sie w nowej
              rzeczywistosci. Czesto jest tak by budowac nowe trzeba na chwile zapomniec o
              starym. Tak jest latwiej. A ze nie jest latwo tu i teraz to my wiemy najlepiej.
              Kazdy dzien to walka o przetrwanie , o niewypadniecie z gry, o zdobycie nowej
              pozycji, dyplomu czy po prostu zdanie kolejnego egzaminu. Nie mozna wejsc drugi
              raz do tej samej rzeki. Jestem gdzies tak po srodku miedzy Toba a wiekszoscia
              tu obecnych forumowiczow. Ja tez w 1980 przezylem euforie Solidarnosci, jako
              mlody inzynier, wrecz gowniarz w moim nowym zakladzie zaniedbywalem obowiazki i
              w ciagu trzech dni zapisalem 2/3 zalogi. W wyborach zostalem v-ce
              Przewodniczacego, przezylem czarne noce stanu wojennego ale dzis mi to na nic,
              nie domagam sie medali ani stanowisk. Wszystko musze zdobywac codzienna praca.
              Jedyne co mi zostalo z tych lat to szacunek do ludzi - pozwol by i Ciebie tu
              szanowano. Pozdrawiam Stanislaw
              • Gość: Elzbieta Re: Tolerancja- do redakcji IP: *.sympatico.ca 15.02.03, 01:03
                Najdrozszy Stanislawie:

Dzien dzisiejszy Swietego Walentego - tzw. Walentynki bedzie niezapomniany w
                moim zyciu.

Otrzymuje taka ilosc listow cudownych i telefonow, ze serce rosnie.

Walka sie nie skonczyla o Wolna Polske.

Ona trwa - DO ZWYCIESTWA.

Dzisiaj zablokowano dwa forum: patriota.pl i www.kielce.pl
                • alex.4 Re: Tolerancja- do redakcji 15.02.03, 18:25
                  Elżbieto, walka się skończyła, wolna Polska już jest. Bohaterowie nie są juz
                  potrzebni. Pora odpocząć. mamy wolny kraj.
                  Pozdr
                  • Gość: Elzbieta Re: Tolerancja- do redakcji IP: *.sympatico.ca 18.02.03, 00:05
                    W 1945 roku komunisci mowili to samo !
                    • ralston Re: Tolerancja- do redakcji 18.02.03, 09:00
                      Widzisz Alex - Ty komunisto! ;)))) Odpoczywać po walce Ci się zachciewa! A tu
                      trzeba szybciutko do ogródka, gdzie babcia kwiatki oliwą podlewa. Wykopać,
                      przeładować i prać do masonów, rowerzystów, filatelistów i komisarza
                      Ferhojgiena :)))
                      • Gość: habitus Re: Tolerancja- do redakcji IP: *.zigzag.pl 18.02.03, 11:12
                        No i dalej nie wiem gdzie ten wróg i kto on...
                        • Gość: Elzbieta Re: Tolerancja- do redakcji IP: *.sympatico.ca 19.02.03, 04:51
                          Najwiekszym wrogiem dla siebie jestes ty sam i twoja ignorancja. Brak wiedzy:
                          historycznej, politycznej i ekonomicznej.............

Po drodze - duzo innej tez.

Masz jednak szanse............ Ucz sie !!!
                          • Gość: Elzbieta Re: Tolerancja- do redakcji IP: *.sympatico.ca 19.02.03, 05:56
                            Zbrojna Polska-Dyskusja

Temat: RE: do Elżbiety z Toronto (drugiej Joannie Dar'c)
                            Autor: Elzbieta (Toronto-HSE-ppp3668516.sympatico.ca)
                            Data: 19.02.03 05:28

" Obeszlam cala Polske" - bo jak mowi przyslowie polskie: Panskie oko konia
                            tuczy.

Wrocilam z mysla o Was, moi Kochani. Wszyscy sa dla mnie wazni - a Wy
                            najwazniejsi !!!

Pierwszy wiersz w moim zyciu, uwierzcie mi przepiekny, napisal dla mnie 18-
                            letni Mark z Holandii - Aramejczyk, ale z pochodzenia Asyryjczyk.

Dzisiaj zacytuje Wam:

Gazeta.pl > Forum > Regionalne > Warmińsko-mazurskie > Olsztyn Środa, 19 lutego
                            2003

Olsztyn

Wiersze Branickiego !
                            Autor: branicki@NOSPAM.gazeta.pl
                            Data: 16-02-2003 01:04 + odpowiedz na list

+ odpowiedz cytując

--------------------------------------------------------------------------------

O wielkie bóstwa w świecie mórz i gór żyjące ,
                            wielkie dzięki Wam składam za dar Eli Grzmiącej ,
                            Ona to pierwsza Muza mej poezji słodka
                            Ni to wiewiórka ni to podlotka.
                            Tak czy inaczej cudownie sie stało gdyż przebudziła mej poezji ciało
                            Teraz to wiersze będe jej układał ,
                            Jej tekstu piękne linijki splatał i u podnóża mej Muzy układał....

Zupelnie niezaleznie ode mnie uwaga wielu skupila sie na mojej osobie.

W innych warunkach, w innej sytuacji - byloby mi to moze nawet niemile i
                            niechciane. Dzisiaj swiadomie te slawe wykorzystuje dla skupienia sie calym
                            sercem nad nasza Ojczyzna.

Zegary tykaja w Polsce, tykaja !

Wydano na nie wiele pieniedzy.

Co za szatanska perfidia !

Ostatnie miesiace, ostatnie godziny panstwowosci Polski odliczyl podly wrog !

My - te wszystkie zegary zatrzymamy !!!

Czas bedzie nasz. Czas WOLNEJ POLSKI !

• Gość: habitus Re: Tolerancja- do redakcji IP: *.zigzag.pl 19.02.03, 12:50

> W innych warunkach, w innej sytuacji - byloby mi to moze nawet niemile i
                              > niechciane. Dzisiaj swiadomie te slawe wykorzystuje dla skupienia sie calym
                              > sercem nad nasza Ojczyzna.

Sława twa, Elżbieto, wynika z tego, że się wszędzie wciskasz.
                              >
                              > Zegary tykaja w Polsce, tykaja !

Nie to co na świecie...
                              >
                              > Wydano na nie wiele pieniedzy.
                              >
                              > Co za szatanska perfidia !

>
                              > Ostatnie miesiace, ostatnie godziny panstwowosci Polski odliczyl podly wrog !

Czy możesz wymienić tego wroga? Tak pytam, bo nie mam wiedzy historycznej i
                              innej a chcę się uczyć.
                              >
                              > My - te wszystkie zegary zatrzymamy !!!

I jak przestaną chodzić wroga już nie będzie? Podłożono bombę zegarową czy co?
                              >
                              > Czas bedzie nasz. Czas WOLNEJ POLSKI !
                              Wasz, to znaczy czyj? Mieszkam tu, płacę podatki, mam paszport, własną firmę,
                              mówię po polsku. Mogę wyznawać własną religię, nikt mi nic nie każe. Kazania
                              wygłasza jedynie nawiedzina Elżbieta.
                              Kim jest ten staszny wróg!!!
                              ODPOWIADAJ!!!!!

>
                              >
                              >
                              >
                              >
                              >
                              >
                              >
                              • Gość: Elzbieta Re: Tolerancja- do redakcji IP: *.sympatico.ca 19.02.03, 16:40
                                Zagadnienie jest niezmiernie wazne:

1- po polsku - okultyzm

2- po angielsku - occult conspiracy na MSN
                                • ralston Re: Tolerancja- do redakcji 19.02.03, 17:34
                                  Elu, czy ten okultyzm ma coś wspólnego z zegarami? Mam kilka w domu a jeden to
                                  nawet codziennie noszę na ręku. Przeraziłem się nie na żarty, bo nie wiem co
                                  teraz mi czynić trzeba. Zatrzymać wszystkie, żeby powstrzymać ten wrogi
                                  okultyzm, czy wystarczy do zegarmistrza oddać? Poradź proszę...
                                  • Gość: Elzbieta Re: Tolerancja- do redakcji IP: *.sympatico.ca 20.02.03, 06:16
                                    Ma wiele wspolnego, jak dobrze pomyslisz.

Juz ci niewiele czasu zostalo na zmadrzenie.

Jedyna przyczyna Naszej Tragedii

--------------------------------------------------------------------------------

:!: Data: 12-06-03 03:44

Przegladam dosc czesto polskie strony internetowe
                                    i najwiecej jest na temat braku pieniedzy, jak nie na Sluzbe
                                    Zdrowia, to na osrodki wypoczynkowe, to dla Rybakow,
                                    to dla PKP, to dla Hutnikow, Stoczniowcow, itd., itd., i dochodze
                                    do wniosku, ze obecny (nie)rzad wogole tym tematem sie nie
                                    interesuje i daleki jest temu problemowi (nota bene najwazniejszemu)
                                    zaradzic, lub nawet myslec o tym.

Widac z tego, ze w jakis "dziwny" sposob zamierza doprowadzic
                                    do calkowitego bankructwa (wypompowania pieniedzy) nie tylko
                                    przedsiebiorstwa, fabryki, huty, kopalnie, ale doprowadza do bankructwa
                                    normalna Rodzine wlacznie z wyrzuceniem na ulice.

Czy to jest mozliwe, aby garstka lichwiarzy zdolna byla doprowadzic prawie 40
                                    milionowy Narod Polski do takiego stanu ekonomicznego?

Odpowiedz brzmi: - Jak najbardziej tak, co jest swego rodzaju "cudem",
                                    na ktorego przebieg patrza miliony Polakow nie zdajacych sobie w pelni
                                    sprawy iz system cyrkulacji pieniadza jest najwazniejszym elementem
                                    w sprawnym funkcjonowaniu ekonomii tj., wymianie dobr i uslug jak krwi w ciele
                                    czlowieka doprowadzajaca tlen do kazdej komorki ciala, gdyz tak mozna
                                    zobrazowac krwioobieg pieniadza i krwi.

Dlaczego ludzie szukaja pieniedzy tam, gdzie nigdy ich nie bylo i zadaja
                                    o tych, ktorzy nigdy ich nie tworzyli? (tj. rzadu?).

Rzad nigdy nie emitowal pieniedzy i zadanie pieniedzy od rzadu, ktory
                                    w cyniczny sposob pozycza pieniadze od bankierow (na procent) dajac pod zastaw
                                    pokoleniowe bogactwo jakim jest ziemia, fabryki, huty, stocznie itd., itd., w
                                    formie "gwarancji rzadowych" (uzurpujac sobie prawo wlasnosci do w/g dobr)
                                    swiadomie doprowadza do totalnego ubostwa Narodu Polskiego, ktory nota bene
                                    jest wlascicielem wszystkiego czego dokonal wlasnymi rekami we wlasnej
                                    Ojczyznie na przestrzeni czasu i dziejow pokolen.

Czy rzadzacy nie wiedza o tym? Czy tez nie chca o tym wiedziec?

Jedno i drugie. Niejednokrotnie "politycy" nie wiedza nic na temat
                                    cyrkulacji pieniadza, publicznych finansow czy budzetu Narodowego, a
                                    ci "politycy" co wiedza dosc na ten temat sa sowicie oplacani przez tych,
                                    ktorzy sa bezposrednimi sprawcami - czyli bankierami-lichwiarzami lub ci ktorzy
                                    bezposrednio naleza do tej "braterskiej" mafii majac za zadanie wszelkimi
                                    dostepnymi sposobami (z medialnymi wlacznie) maksymalnie zaslonic sprawcow
                                    lichwiarskich przekretow w skali makro, czyli doprowadzic do bankructwa
                                    (wstrzymanie kredytow finansowych, lub wysokie oprocentowanie), aby
                                    ich "bracia" mogli pod roznymi "szyldami" firm czy nazwisk nabyc
                                    (sprywatyzowac, lub kupic) za przyslowiowy "psi grosz". I tak dokladnie dzieje
                                    sie z kazdym przedsiebiorstwem, fabryka, huta, kopalnia, ziemia rolna itd.,
                                    itd., (wymieniac moge bez konca).

Tak wiec mozna dojsc do wniosku, ze lichwiarze-bankierzy sa w stanie
                                    doprowadzic do bankructwa nawet i kopalnie (szczerego) zlota gdyby byla na
                                    terenie Polski (wiem ze sa poklady zlota w Polsce). Tak, wcale nie zartuje i
                                    daleki jestem od tego typu zartow.
                                    Jesli nawet zostanie wydobyty zloty kruszec, to kto go kupi jesli nikt nie
                                    bedzie mial pieniedzy? (skoro dzisiaj jest ich brak na podstawowe artykuly
                                    zywnosciowe dla Rodziny). Kto kupi zloto?
                                    Oczywiscie ze "zachodni" amator (kwasnych jablek) z gotowka w kieszeni i
                                    sprywatyzuje kopalnie zlota, ktore nalezy do Polakow znajdujacej sie na
                                    Polskiej Ziemii. Czyli gornicy (zarzad) nie otrzymaja zaplaty (lub kredytu) za
                                    wydobycie zlota i nie beda go mogli sprzedac w Polsce, gdyz jest brak
                                    wystarczajacej ilosci gotowki w cyrkulacji nawet na zakup zywnosci, ktorej mamy
                                    pod dostatkiem (a nawet gnije i plesnieje w spichlerzach u rolnikow, ktorzy nie
                                    moga sprzedac nawet zywca, bo brak jest poprostu gotowki - pieniedzy w
                                    cyrkulacji), co objawia sie dzisiaj blokadami drog i autostrad przez Rolnikow z
                                    racji iz nie moga sprzedac tego, co jest FIZYCZNYM pokryciem emitowanej
                                    gotowki, bowiem pieniadz jest tylko odbiciem rzeczywistosci - czyli musi miec
                                    pokrycie (sila nabywcza) w czym rzeczywistym - czy bedzie to zywnosc,
                                    samochody, domy, zloto, wegiel itp., wydobyte, wytworzone czy wyprodukowane
                                    dobra materialne.

A wiec jesli produkcja zywnosci jest wstrzymywana emisja pieniadza a wszelakie
                                    zaklady wytworcze sa zamykane, bo maja problemy finansowe, swiadczy o tym ze
                                    jest WADLIWY system monetarny i nie ma wystarczajacej ilosci pieniadza (krwi)
                                    wzgledem fizycznych dobr (ciala) wytworzonych czy wydobytych na terenie Panstwa
                                    Polskiego.

Jak wiec naprawic obecny wadliwy system monetarny (cyrkulacji pieniadza), ktory
                                    jest przyczyna wszelkich problemow?

Nalezy wyrzucic (zlikwidowac) to co jest zle a zachowac to co jest dobre.

Co wiec jest zle a co jest dobre?
                                    Zle jest oprocentowywanie (lichwa) a pozostawic banknoty i monety ktore
                                    fizycznie odzwierciedlac beda fizyczna produkcje, bowiem system monetarny jest
                                    systemem KWOTOWYM (cyfrowym) a nie kwotowo-procentowym, gdzie nigdzie nikt nie
                                    widzial 5% czy 10% banknotu czy monety.
                                    Tak wiec, naprawic system cyrkulacji pieniadza nie bedzie tak wielka
                                    trudnoscia, ale wielka trudnoscia jest to, zeby uswiadomic potrzebe
                                    takiej (niezwlocznej) naprawy systemu monetarnego, a to wymaga juz dluzszego
                                    czasu od kazdego, ktory zacznie to dostrzegac na co zwracam uwage przez prawie
                                    12 lat.

[list][/list]

Pawel
                                    • aand Re: Tolerancja- do redakcji 20.02.03, 08:43

> Ma wiele wspolnego, jak dobrze pomyslisz.
                                      >
                                      > Juz ci niewiele czasu zostalo na zmadrzenie.
                                      >
                                      >
                                      > ************************
                                      >
                                      >
                                      > Jedyna przyczyna Naszej Tragedii
                                      >

No prosze! Wszystkie nieszczescia przez to ze Ralston nie chce zmadrzec! Raals
                                      ulituj sie! Choc troszke...! ;))
                                      • ralston Re: Tolerancja- do redakcji 20.02.03, 10:20
                                        Chciałem - ale dalej nie wiem, czy mam te zegary zatrzymywać i czy wszystkie?
                                        Czy ten wbudowany w mikrofalówkę też? Sprawdziłem wczoraj - jak go wyłącze to
                                        mikrofalówka nie działa, nie chce się włączyć. To jak mam gotować (płytę i
                                        piekarnik też mam elektryczne i z zegarem)?
                                        Oj ten cholerny okultyzm, do tej pory myślałem, że to może być np. nieudolność
                                        polityków, a tu proszę - wszystkiemu winne czary...
                                        Ale Elu, zdradź nam chociaż, kto uroki rzuca?
                              • aand Re: Tolerancja- do redakcji 19.02.03, 19:56
                                To Sigalin!!! To on nam zafundowal Palac Kultury!!!
                                • Gość: Elzbieta Re: Tolerancja- do redakcji IP: *.sympatico.ca 20.02.03, 12:14
                                  Boze, miej Milosierdzie nad nami. Zabierz nas na inna Planete !

Zbrojna Polska-Dyskusja

Droga krzyzowa Narodu Polskiego 8 czesci
                                  • aand Re: Tolerancja- do redakcji 20.02.03, 12:20

> Boze, miej Milosierdzie nad nami. Zabierz nas na inna Planete !
                                    >

Elu!!! Z ktorego kosmodromu odlatujesz? Zobaczysz jakie tlumy przyjda Cie
                                    zegnac!!! Dr. Pajak tez leci? :)))
                                    • Gość: Elzbieta Re: Tolerancja- do redakcji IP: *.sympatico.ca 20.02.03, 12:46
                                      polska-zbrojna.pl/dyskusja/list.php3?num=2
                                      • aand Re: Tolerancja- do redakcji 20.02.03, 12:54
                                        Ojej Elu! Juz mowisz jak kosmitka, nic nie rozumiem! Przyslesz mi pocztowke z
                                        ufoludkiem? :)))
                                      • Gość: habitus Re: Tolerancja- do redakcji IP: *.zigzag.pl 20.02.03, 12:58
                                        www.leczdepresje.pl
                                  • ralston Re: Tolerancja- do redakcji 20.02.03, 13:17

> Boze, miej Milosierdzie nad nami. Zabierz nas na inna Planete !
                                    >
                                    >
                                    A ja mam pytanie:
                                    skąd pewność, że na innej Planecie nie ma okultyzmu?
                                    • Gość: Pisces Re: Tolerancja- do redakcji IP: *.stclar01.mi.comcast.net 20.02.03, 15:09
                                      ralston napisl

> A ja mam pytanie:
                                      > skąd pewność, że na innej Planecie nie ma okultyzmu?

Ralston cicho bo jeszcze Elcia sie rozmysli i zostanie,a ja juz szampan w
                                      lodowce trzymam.

Elu,nie sluchaj nikogo tylko czapeczke z antenka nakladaj i lec!!!!
                                      • aand Re: Tolerancja- do redakcji 20.02.03, 15:19
                                        Gość portalu: Pisces napisał(a):

> Ralston cicho bo jeszcze Elcia sie rozmysli i zostanie,a ja juz szampan w
                                        > lodowce trzymam.
                                        >
                                        > Elu,nie sluchaj nikogo tylko czapeczke z antenka nakladaj i lec!!!!

:))) :))) :)))
                                      • ralston Re: Tolerancja- do redakcji 20.02.03, 15:19
                                        A lodówka na prąd, czy okultystyczna i czarami mrozi?
                                        • Gość: Pisces Re: Tolerancja- do redakcji IP: *.stclar01.mi.comcast.net 20.02.03, 15:58
                                          ralston napisał:

> A lodówka na prąd, czy okultystyczna i czarami mrozi?

Lodowka na prad ale jak mrozi czarami to bonus,egzorcysty szukac nie bede bo
                                          jeszcze mi lodowke odczaruje i dzialac przestanie.
                                          • ralston Re: Tolerancja- do redakcji 20.02.03, 16:00
                                            Ja tam w ten prąd nie wierzę. Ani go widać ani dotknąć się da (kiedyś
                                            próbowałem ale mnie solidnie trzepło). Musi, co silne zaklęcie jakieś w tym
                                            jest...
                                            • Gość: Pisces Re: Tolerancja- do redakcji IP: *.stclar01.mi.comcast.net 20.02.03, 17:07
                                              ralston napisał:

> Ja tam w ten prąd nie wierzę. Ani go widać ani dotknąć się da (kiedyś
                                              > próbowałem ale mnie solidnie trzepło). Musi, co silne zaklęcie jakieś w tym
                                              > jest...

Musza byc w tym jakies czary-mary ,ja mysle ze ten prad to jakies uroki rzuca
                                              na ludzi.Raz poznasz i nie mozesz juz zyc bez niego

• Gość: Elzbieta Re: Tolerancja- do redakcji IP: *.sympatico.ca 20.02.03, 18:52
                                                groups.yahoo.com/group/LLNews/message/3302

• aand Re: Tolerancja- do redakcji 20.02.03, 19:51
                                                  Troche juz znam ten jezyk - bede tlumaczyl z kosmicznego na polski. Ela mowi ze
                                                  na tej planecie -wbrew pozorom- jest tlen, tylko nie moze wytlumaczyc ufitom
                                                  zeby trzymali rece przy sobie, bo maja do czynienia z polska szlachcianka!!!

- Elu, wal ich po czulkach!!! To ich slaby punkt!!!
                                                  • Gość: Elzbieta MODLITWA PRZED ROZPOCZECIEM WOJNY IP: *.sympatico.ca 20.02.03, 22:03
                                                    A prayer on the brink of war

Posted By: Raman (internet.walgreens.com)
                                                    Date: Wednesday, 19 February 2003, at 2:07 p.m.

Tell him to pray for Assyrians as well.
                                                    Raman

Redlands Daily Facts

A prayer on the brink of war
                                                    By GREGORY ELDER
                                                    For the Daily Facts

Tuesday, February 18, 2003 -

In the Name of the Holy One of Israel, Blessed be He.

In the Name of the Father and of the Son and of the Holy Spirit.

In the Name of Allah, the Compassionate, the Merciful.

O God Most High, Most Great, Most Powerful Creator of the worlds, we appeal to
                                                    you for the peoples of the Earth, as we stand on the brink of another great
                                                    conflict. As the armies and fleets of the West mass in the Middle East, we make
                                                    this appeal to you to save your peoples from the scourge of war. Bring peace in
                                                    our day, for it is only by your great hand that any mortal nation can live in
                                                    comfort.

Have mercy on the men and women of the armed forces of the United States of
                                                    America and the Kingdom of Great Britain and Northern Ireland. Defend them from
                                                    every foe, keep them from all harm, and bring them home safe and in peace.

Comfort and defend the families of those who stand in harm's way, give them the
                                                    assurance of your immortal love, and dry the tears of those who weep. Open the
                                                    hearts and hands of the American and British peoples to provide for the needs
                                                    of the wounded, the orphan, the widow and the bereaved in the time of their
                                                    loss.

Judge of the nations, so many of our allies have deserted us in the hour of
                                                    decision. If they have forgotten, we pray that you do not forget the souls of
                                                    the men and women who died to save them from slavery. We appeal to you for the
                                                    souls of the men who were slaughtered like lambs on the beaches of Normandy, in
                                                    Belleau Wood, at the Bulge, at the crossing of the Rhine, at the Ardennes
                                                    forest and in the trenches.

Grant the fallen Americans, Australians, Canadians and Britons buried on the
                                                    continent of Europe in the 20th century everlasting rest and peace. We bless
                                                    them for their liberation of Europe, and their supreme sacrifices so that the
                                                    modern children of Belgium, Holland, France and Germany can express their
                                                    political opinions in freedom, even when they slander us. Let the blood the
                                                    English-speaking peoples have shed for Europe stand as an everlasting reminder
                                                    of price which has been paid for political and religious freedom.

Lord, you planted a garden between the Tigris and the Euphrates rivers and
                                                    filled it with every good thing, and gave it into the hands of a man and woman
                                                    to tend. Look with mercy on the peoples of Iraq. Deliver them from the hands of
                                                    all who oppress them, enslave them, arrest and torture them.

Deliver them from arrest, bombardment and harm, protect their crops, their
                                                    dams, their herds, their cities and their families. Hasten the day when they
                                                    will have the opportunity to live in freedom, tolerance and justice.

King of the world, protect the religious minorities of the Middle East. Let no
                                                    harm come to the Sunni Kurds, the Iraqi Shia, the Jews and Palestinians, the
                                                    Babylonian Christians, the Chaldean Catholics and the Ba'hai. Let the day soon
                                                    dawn when all of the children of Abraham, Sarah and Hagar may dwell in peace
                                                    and harmony.

As Scripture commands us, we pray for the peace of Jerusalem; may they prosper
                                                    who love you. Lord, send your special care on the Arab and Iraqi Americans in
                                                    this land who are loyal to our flag and democratic republic; defend those who
                                                    came to this country seeking peace, and deliver them from prejudice and hatred
                                                    in the hour of conflict.

Everliving Word of God, your Scriptures of old commanded us to pray for the
                                                    Roman emperor, even when he was a persecutor of your peoples. We pray now for
                                                    the rulers of the world, for the president of the United States, for the prime
                                                    ministers of Britain, France, Italy, Spain, Belgium, India and Israel, for the
                                                    chancellor of Germany, the Palestinian authorities, the presidents of Russia,
                                                    Pakistan, Syria and Egypt, for the rulers of Iraq and for the lords of the
                                                    Taliban. Turn their hearts to peace and bring to repentance any who gladly seek
                                                    the death of innocent lives.

Send the spirit of repentance into all of our hearts, Lord, to examine our
                                                    consciences as nations and as individuals to repent our own sins and offenses
                                                    against your most holy laws. Save our immortal souls and our nations from the
                                                    sins of pride and vainglory, and enable us to do your will alone, God Most
                                                    High. Grant us peace, Lord. Amen.

Gregory Elder, a Redlands resident, is a professor of history and humanities at
                                                    Riverside Community College. You can write to him at Professing Faith, P.O. Box
                                                    8102, Redlands, CA 92375, or send email to Gnyssa1996@aol.com

www.redlandsdailyfacts.com/Stories/0,1413,209~22484~1188100,00.html#

******************************************************************************

Papiez przygotowuje sie do wyjazdu do Asyrii.
                                                    Podalo zrodlo w Watykanie.
                                                  • aand Re: Wiadomosc od Eli z planety koszmitow... 21.02.03, 08:38
                                                    Tlumaczenie: Ela donosi ze z tym tlenem jednak cos nie tak, bo czuje sie
                                                    bardziej nienormalna niz zwykle. Te cholerne zielone ludziki zrobily sie takie
                                                    namietne, i robia takie maslane oczy - oj, nie wiem jak dlugo bede sie im
                                                    opierac... A biskupowi asyryjskiemu przegryzly pastoral. A doktor Pajak to w
                                                    ogole gdzies przepadl. Czort z nim, ufici sa bardziej sexy...

Do uslyszenia Wasza Ela-Kosmitka!!!
    • skiin Re: Tolerancja- do redakcji 20.02.03, 22:03
      Tolerancja to narzędzie do niszczenia kultury polskiej i do jej zażydzania!!
      • Gość: habitus Re: Tolerancja- do redakcji IP: *.zigzag.pl 21.02.03, 13:21
        skiin napisał(a):

> Tolerancja to narzędzie do niszczenia kultury polskiej i do jej zażydzania!!
        Popieram!!! ZERO tolerancji dla skinów!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka