nekroskop88 Re: Krzyż wojewody 10.08.06, 21:07 A czy pan wojewoda postawi również krzyż na Grabarce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Krzyż wojewody IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 10.08.06, 21:40 Miejsce oszołomów w psychiatrykach, a nie u władzy ! W jakim to kraju i mieście przyszło nam żyć ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: Krzyż wojewody IP: *.bsk.vectranet.pl / *.bsk.vectranet.pl 10.08.06, 21:44 Widzę, że pan Wojewoda nie narzeka na nadmiar pracy skoro takie ambitne inwestycje, które niewątpliwie przyczynią się do rozwoju regionu chodzą mu po głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Krzyż wojewody 10.08.06, 21:46 Przykład idzie z góry. Kaczyński buduje świątynię opatrzności bożej, a wojewoda krzyże stawia. Ot PiSowski rozwój państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: Krzyż wojewody 10.08.06, 21:48 Ręce opadają...A tyle jest dzieci czekających na pomoc. A oni tylko krzyże i kościoły. Mam ochotę parszywie zakląć na debilnego wojewodę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Krzyż wojewody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 09:46 Ich wszystkich chyba dobrze ...... Szkoda słów na idiotów biegających po urzędach. Dorwie się taki jeden z drugim i porządnych udaje Takim to tylko jaja w imadła powkręcać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad79 Re: Krzyż wojewody IP: 195.177.196.* 11.08.06, 15:57 młodzi ludzie zobaczcie jak nas traktują w tym katolandzie .W tym kraju liczą sie tylko moherowe berety przydatne raz na 4 lata podczas wyborów, tylko im sie schlebia i coś proponuje...zaprotestujmy i gremialnie wyjedzmy z tego po..ego kraju, a moze po jakims czasie ktos zateskni jak się okaże że słuchacze i słuchaczki jedynego słusznego radyja nie zapewnia krajowi rozwoju a tej swołoczy z sejmu nawet co miesiecznych diet. Coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu że w tym kraiku nad wislańskim nie ma zadnych szans na godziwe życie Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Krzyż wojewody 10.08.06, 21:49 jak chce niech stawia normalnie po wojewodzie nienajbogatszego wojewodztwa jak nasze nalezaloby sie spodziewac innych priorytetow i "pomyslow autorskich", ale czy w tym wypadku kogokolwiek to juz dziwi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: Krzyż wojewody IP: *.elpos.net 10.08.06, 23:07 Że to priorytet, ta już sam wymyśliłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ronin Re: Krzyż wojewody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 08:04 Głupoty wojewody i święta woda nie uleczy. Jaka władza takie symbole. A może by tak te pieniądze przeznaczyć ubogim - nie bo tego nie będzie widać. A tak to flesze, kamery z Wawki ktoś przyjedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Krzyż wojewody 11.08.06, 08:10 a moze by tak kolejny grosz za kazda sprzedana butelke zubra na ten cel przeznaczyc panie D. ? przynajmniej bedzie popijawa w "zboznym" celu. i browar zarobi. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Krzyż wojewody 11.08.06, 08:26 A ja myślę, że urzędnicy podlascy powinni opłacić krzyż z własnych prywatnych środków, a nie z pulicznych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
skoropis Re: Krzyż wojewody 11.08.06, 08:49 Zewsi! Przeczytaj artukuł jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Krzyż wojewody 11.08.06, 08:56 Dzięki, przeczytałem. Dobrze, że to mają być prywatne środki. Ja na miejscu tego anonimowego urzędnika nie płakałbym gdybym nie chciał wpłacić, tylko bym nie wpłacił. Odpowiedz Link Zgłoś
andrijko Re: Krzyż wojewody 11.08.06, 10:28 Cha, cha - dobre - "tylko bym nie wpłacił". Przychodzi do ciebie kierownik albo dyrektor z puszką i listą osób, które wpłaciły a na której jest twoje nazwisko z pustą jeszcze kratką obok a ty odważnie powiesz - nie, nie dam na krzyż. Jak nie rozumiesz, to wyjaśniam - jest to forma ochotnika z przymusu. Prawie mam wybór. Ale nie mam. Bo jak mówią słowa reklamy: prawie robi różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
zewsi Re: Krzyż wojewody 11.08.06, 10:41 Fakt, niewygodna sytuacja. Ciężko mi się postawić w sytuacji tego urzędnika, bo jeszcze nigdy czegoś takiego nie doświadczyłem i nie chcę doświadczyć. Wydaje mi się że bym nie wpłacił, ale jeśli już naprawdę nie byłoby innego wyjścia to wpłaciłbym na odczepnego złotówkę albo dwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poganin Re: Krzyż wojewody IP: 212.160.172.* 11.08.06, 11:28 Jak by więcej osób nie wpłaciło do i g...wno z ewentualnych szykan było. A tak sami ludzie tworzą sobie i na siebie presję. Lać na czarnych i krzyżowców i robić swoje ... Jutro weekend Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: Krzyż wojewody 11.08.06, 18:03 łatwiej jest postawić krzyż niz rozwiązywać rzeczywiste problemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fcuk_dobrzynskiego Won do Klechszyna! Dobrzyński won... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 10:28 won do knyszyna nieuku, tumanie, imbecylu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lady Pank Śpiewajmy wszyscy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 11:31 "Moherowe pole rośnie wokół mnie, w moherowym polu jak warzywo tkwię" Sfrustrowany Białostoczanin Odpowiedz Link Zgłoś
kolczugin Prawdziwy KRZYŻ wojewody 11.08.06, 11:55 Tu jest raport dotyczący atrakcyjnosci poszczegolnych wojewodztw w kraju: biznes.interia.pl/news?inf=777499 Praktycznie we wszystkich kategoriach wojewodztwo podlaskie jest na szarym końcu. Nic dziwnego wiec ze nasz wojewoda probuje ukuc krzyz ze stali, skoro nie daje sobie rady z krzyzem obowiazków ktory dzwiga. Mam nadzieje ze wkrotce ktos ulzy jego doli i zdejmie mu z plecow ten ciezar, a wojewoda zajmie sie tym co lubi najbardziej - żebraniną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: Krzyż wojewody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 15:17 Nooo... gdyby u sterów resortów "Prawnych i Sprawiedliwych" nie stali również aparatczycy nowego układu, byłby to moim zdaniem materiał dla PIP, Policji, sądów. Według mnie to przestępstwo, co najmniej mobbing... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad79 Re: Krzyż wojewody IP: 195.177.196.* 11.08.06, 15:59 młodzi ludzie zobaczcie jak nas traktują w tym katolandzie .W tym kraju liczą sie tylko moherowe berety przydatne raz na 4 lata podczas wyborów, tylko im sie schlebia i coś proponuje...zaprotestujmy i gremialnie wyjedzmy z tego po..ego kraju, a moze po jakims czasie ktos zateskni jak się okaże że słuchacze i słuchaczki jedynego słusznego radyja nie zapewnia krajowi rozwoju a tej swołoczy z sejmu nawet co miesiecznych diet. Coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu że w tym kraiku nad wislańskim nie ma zadnych szans na godziwe życie... Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Krzyż wojewody 12.08.06, 10:30 ormond napisał: > Nic dodac nic ujac. Katolicki IRAN. ---------------------- A co? Ruskie chcą nas zbombardować? Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Krzyż wojewody 11.08.06, 16:20 Moheroland: Trzy energiczne emerytki zmusiły dyrekcję domu kultury w Limanowej (woj. małopolskie) do odwołania projekcji filmu "Harry Potter i Czara Ognia". Bezpłatny seans chciała zafundować dzieciom miejska komisja ds. profilaktyki i rozwiązywania problemów alkoholowych. "Te panie od tygodnia mnie atakowały, że finansujemy satanistyczny pokaz - tłumaczy się przewodniczący komisji. - Jako radny muszę chronić nasze dzieci i reagować na postulaty mieszkańców". Polityka Te emerytki i radni są jebnięci. I to zdrowo. Do szpitala psychiatrycznego z nimi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr x Re: Krzyż wojewody IP: *.icpnet.pl 11.08.06, 17:42 ok, a teraz nalezy sie zastanowic czy to wogole sa prywatne datki!! urzednik dostaje pieniadze z podatkow, budzetu, czyli OD NAS! dostaja wyplaty[to my im placimy!], a oni moga/maja dac czesc tej kasy na krzyz, jako prywatne pieniadze:-)dobrowolnie...ale pan wojewoda dostaje na koniec liste "darczyncow" i co z tym zrobi, to juz sa rozne opcje..nawet taka, ze sobie pomysli: "o, ten kowalski, to jakis ruski albo ateista, antypolak...zjadzie sie na jego miejsce prawdziwy patriota[patrz-katolik]" :-) wiec jeszcze raz, tak naprawde to my za to zaplacimy...:) niezle co? aha, i prawda, mogliby lepiej zebrac sie na jakis dom dziecka, organizacje czasu dla mlodych ludzi, jest masa do zrobienia, szczegolnie na podlasiu... poza tym, jak sa tacy dobrzy ludzie z nich, to czemu urzedy podlaskie dzialaja tak, jakby w tryby wlozono pret hamujacy rozwoj miast, gmin, calego wojewodztwa?? wystarczy sluzyc ludziom, ktorzy powierzyli im tak odpowiedzialne stanowiska. pracowac solidnie i rzetelnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nahaj Re: Krzyż wojewody <<<<---katolicka swołocz IP: 149.9.0.* 11.08.06, 17:56 Miejsce jego jest w piekle jak i wielu innych katolickich kanalii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rube katol wojewoda <<<<---katolicka swołocz IP: 149.9.0.* 11.08.06, 17:59 :)) Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: katol wojewoda <<<<---katolic 12.08.06, 10:37 > Ręce opadają...A tyle jest dzieci czekających na pomoc. A oni tylko krzyże i > kościoły. ------------------------------ A ruszcie wreszcie swoje gnuśne ponure dupy i zróbcie coś w sprawie dzieci czekających na pomoc! Na Caritas czekacie czy na Owsiaka? Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: katol wojewoda <<<<---katolic 12.08.06, 10:46 Może niech rząd ruszy dupę? PiS tyle obiecywał, a gó.. robi. Na razie mamy państwo socjalne (niestety), więc to do państwa należy utrzymywanie obywateli. Jakieś dziwne masz poglądy Duchu - kościoły tak, głodne dzieci nie. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: katol wojewoda <<<<---katolic 12.08.06, 10:49 > Jakieś dziwne masz poglądy Duchu - kościoły tak, głodne dzieci nie. dokładnie tak uważam Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: katol wojewoda <<<<---katolic 12.08.06, 10:51 :-) Chodziło mi o sponsorowanie przez państwo ;) Kościołów - tak, a utrzymywanie głodnych dzieci - nie. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: katol wojewoda <<<<---katolic 12.08.06, 11:00 Utopia, utopia, utopia (przepraszam Nutopię) Państwo nie buduje kościołów tylko wierni, państwa nie. będzie jeszcze 20 lat stać na zajęcie się biednymi dziećmi. Doświadczenia wykazały, że prywatne fundacje dobroczynne są bardziej sprawne i wydajne. To znaczy, że lepiej gospodarują powierzonymi pieniędzmi niż państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: katol wojewoda <<<<---katolic 12.08.06, 11:02 > Państwo nie buduje kościołów tylko wierni, państwa nie. A świątynia opatrzności bożej? Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: katol wojewoda <<<<---katolic 12.08.06, 19:08 Świątynia Opatrzności Bożej to szczególny przypadek: "wdzięczni naszym przodkom za ich pracę, za walkę o niepodległość okupioną ogromnymi ofiarami, za kulturę zakorzenioną w chrześcijańskim dziedzictwie Narodu i ogólnoludzkich wartościach, nawiązując do najlepszych tradycji Pierwszej i Drugiej Rzeczypospolitej, zobowiązani, by przekazać przyszłym pokoleniom wszystko, co cenne z ponad tysiącletniego dorobku," www.sejm.gov.pl/prawo/konstytucja/kon1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: katol wojewoda <<<<---katolic 12.08.06, 20:01 tak, tak, tak "szczególny przypadek" kliniczny, rząd do natychmiastowego leczenia w Choroszczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: katol wojewoda <<<<---katolic IP: *.elpos.net 12.08.06, 20:04 A klasztor w Supraslu nic nie dostawał? Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: katol wojewoda <<<<---katolic 12.08.06, 20:06 Klasztor w Supraślu to zabytek. Rząd może przeznaczyć te 20 milionów na remont Kościoła św. Katarzyny w Gdańsku, a nie na durnowate wymysły Glempa. Nie będę protestował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: katol wojewoda <<<<---katolic IP: *.elpos.net 12.08.06, 20:15 Nekroskop napisał: ... Nie będę protestował. __________________ Sądząc z tego co piszesz na forum, każdy pretekst jest dla ciebie dobry Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: katol wojewoda <<<<---katolic 12.08.06, 20:17 Skoro Tobie nie przeszkadza rozdawanie państwowych budynków czy sponsorowanie czarnej mafii to Twoja sprawa. Mi przeszkadza i nie będę tego ukrywał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: katol wojewoda <<<<---katolic IP: *.elpos.net 12.08.06, 22:50 Przekazanie klasztoru w Supraslu prawosławnym, to też "sponsorowanie czarnej mafii"? Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: katol wojewoda <<<<---katolic 13.08.06, 09:29 A co łaskę zrobili, że oddali klasztor prawowitym właścicielom? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: katol wojewoda <<<<---katolic IP: *.elpos.net 13.08.06, 22:10 Oddali, bo papież miał taki gest. Tę sprawę akurat znałem, zanim zapadła decyzja o przekazaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: katol wojewoda <<<<---katolic 13.08.06, 22:16 nekroskop88 napisał: > Klasztor w Supraślu to zabytek. Rząd może przeznaczyć te 20 milionów na remont > Kościoła św. Katarzyny w Gdańsku, a nie na durnowate wymysły Glempa. Nie będę > protestował. > > Zgadzam się z Nekroskopem, nawet bym wolał, by piękne, stare koscioły były w jak najlepszym stanie. Sam wrzucałem kiedyś pieniądze do skrzyneczki na remont starego kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: katol wojewoda <<<<---katolic 12.08.06, 20:11 Jesteś klinicznym dowodem, że wychowanie patriotyczne w szkołach jest jednak potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: katol wojewoda <<<<---katolic 12.08.06, 20:13 Chciałeś napisać "pranie mózgów" jest potrzebne, bo młodzież w szkołach niepokorna i jakoś nie sprzyja obecnemu rządowi. Zresztą nauczyciele też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: katol wojewoda <<<<---katolic IP: *.elpos.net 12.08.06, 20:17 Dla wielu to i pranie mózgów jest potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: katol wojewoda <<<<---katolic 12.08.06, 20:18 Oczywiście - w myśl przykazań jedynej i słusznej partii przewodniej. Przecież wszyscy, którzy myślą inaczej niż kaczki są z układu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad79 Re: katol wojewoda <<<<---katolic IP: 195.177.196.* 12.08.06, 20:49 duch_zenona napisał: > Jesteś klinicznym dowodem, że wychowanie patriotyczne w szkołach jest jednak > potrzebne. a ty jestes klinicznym przypadkiem wypranego mózgu.Patryiotyzmu nie da sie wyuczyć(w przeciwieństwie do nacjonalizmu czy ksenofobi) , to musi być wewnetrzne przekonanie i uczucie(poparte także rozsądkiem i popartą własną analizą faktów historycznych- przedmiot historia i zamiłowanie do niej w zupełności do tego wystarczą ) wiążące cię z danym miejscem zamieszkania, z otaczającymi cię ludzmi, historia - a nie wpojone na lekcji wychowania ideologicznego przekłamane "ku otusze ludowi" "fakty" (min. okreslenie "cud nad Wiałą" które zrodziło sie w kregach narodowej demokracjii było skierowane przeciwko Pilsudskiemi ,by pomniejszyć jago dokonania, w tym celu wywyższano znaczenie tak zwanej Misji Francuskiej!), pasujace rządzącym ,współbierzne z ich ideałami poglądy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z.P. Re: katol wojewoda <<<<---katolic IP: *.elpos.net 12.08.06, 21:15 Niepotrzebnie się tak śpieszysz. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: katol wojewoda <<<<---katolic 12.08.06, 21:17 Jeżeli i też żałujesz 50 groszy na budowę ŚOB, by zgodnie z obowiązującą konstytucją uszanować naszą historię i wolę naszych przodków i na podstawie tych 50 gr generalizujesz, że kościoły buduje się za państwowe pieniądze, to i tobie przydałoby niewątpliwie wychowanie patriotyczne w szkole. Naród, który nie szanuje swojej historii umiera. Nie oczekuj też że inni nas uszanują gdy my sami siebie nie będziemy szanować. I nie chodzi tu o żadną ideologię. Chodzi raczej o zapobieżenie autodestrukcji. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: katol wojewoda <<<<---katolic 12.08.06, 21:28 Tu nie chodzi o 50 groszy tylko o zasadę - o zasadę rozdziału kościoła od państwa. Wypełniliśmy wolę naszych przodków, pisałem o tym, że ŚOB już istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: katol wojewoda <<<<---katolic 12.08.06, 21:42 Jeżeli tej zasady nie łamią dotacje na zabytkowe świątynie katolickie i prawosławne, to i budowa świątyni opatrzności tej zasady nie naruszy. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: katol wojewoda <<<<---katolic 12.08.06, 21:44 Naruszy, bo to nowa (niepotrzebna) świątynia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzikczortu Re: katol wojewoda <<<<---katolic IP: *.dyn.optonline.net 13.08.06, 02:08 Widze, ze "Nekroskop" z bezstronnego dyskutanta, ewoluuje w trybie jednostajnie przyspieszonym w strone wyraznie zabarwiona "filozofia" Urbana i stad kazda dyskusja z nim konczy sie wynikiem latwym do przewidzenia - "Pop swajo a czort swajo". Zdradzaja go drobne wpadki rodem z "Parszywej Urbanologii Stosowanej" jako to m.in., nazywanie Polski "katolandem", tak, jak by jeszcze bylo malo przezwisk na Polske ze strony roznych zakamuflowanych i nie, wrogow Polski na terenie miedzynarodowym. Nigdy nie przypuszczalem, odparowujac ostrym fechtungiem na glupie okreslenia o Polsce na forach miedzynarodowych, ze bede zmuszony siegac po ta bron na forum polskim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja z Bojar Re: katol wojewoda <<<<---katolic IP: *.csk.pl 13.08.06, 12:00 Nareszcie Pan Wojewoda Podlaski wziął przyklad z Pana Prezydenta Białegostoku i wkrótce będzie saię starał o przyjęcie w poczet aniołków jerozolimskich. Już dawno w tym katolickim mieście aż się prosiło jakieś sanktuarium wycieczkowe dla wiernych owieczek pańskich z pobliskiej Białorusi i ten włodarz litościwy, w tym sąsiedztwie uciążliwym znalazł sposób na promowanie włości zgodnie z nauką Kościoła rzymskiego (co twoje to i moje, co moje to wara) Dosyć tych śmichów- chichów, że w Wasilkowie kozy kują, a wodę wkrótce trzeba będzie dowozić do Świętej Wody tak tu sucho . Dorzuci zapewne coś z kasy województwa przy okazji a Pan Prezydent tego grajdoła przybiałoruskiego w te pędy wystosuje podobny apel do swoich urzędników. Niechaj któryś podskoczy lub zamruczy cokolwiek pod nosem, to jego dzici popamiętają, a katecheta na lekcji religi będzie za przykład z zasięgu ręki stawiać pomiot takiego rodzica. Słowem - fajnie jest. Białystok piękne miasto, cudowną Białkę ma, i Świętą Wodę z krzyżem , żeby kudy temu prawdziwemu do tego ofiarnego. Dobry Pan, chojny pan i ludzki, bo od każdego po trosze, żeby każdy miał zapisane tam ooo!!!na Górze, że nie poskąplł.A krzyż powinien być taki, żeby od samego Łukaszenki było go widać, że Wasilków rzmaskokatolicki a nie jakiś "ruski"./ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad79 Re: katol wojewoda <<<<---katolic IP: 195.177.196.* 13.08.06, 14:31 „Czy ten ptak kala gniazdo, co je kala, Czy ten co mówić o tym nie pozwala?” C.K.Norwid Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: katol wojewoda <<<<---katolic 13.08.06, 22:14 duch_zenona napisał: > Utopia, utopia, utopia (przepraszam Nutopię) > > Państwo nie buduje kościołów tylko wierni, państwa nie. będzie jeszcze 20 lat > stać na zajęcie się biednymi dziećmi. > > Doświadczenia wykazały, że prywatne fundacje dobroczynne są bardziej sprawne i > wydajne. To znaczy, że lepiej gospodarują powierzonymi pieniędzmi niż państwo. MAsz rację, niech bachory do roboty idą, a nie na gorącą zupę czekają. Homo sovieticus te dziciaki we krwi mają. Niech zlizują bursztyn z Kościola w Gdańsku. Ciekawe co zrobilby Jezus? Zbudował Kościół, czy głodnego nakarmił. Po to człowiek wymyslił wspólnotę, aby pomagać potrzebującym. Jezeli płacę podatki na wspólnotę a z tych podatkow buduje się Kościół to możesz być pewien, ze już mi sie na inne rzeczy płacić nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodyman Re: Krzyż wojewody IP: 89.161.18.* 13.08.06, 12:44 Myślałem że krzyży w Swiętej Wodzie kilka jest i by wystarczyło, ale skoro PAN wojewoda sobie życzy - niech stawia jeszcze ze dwieście szt. aby nie była to obowiązkowa danina ludzi, tylko kto ile chce i NIE NA ŻADNĄ LISTĘ !!! Aha, chwasty trza by powycinac z kilku miejsc, bo widocznośc zasłaniaja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakafon Re: Krzyż wojewody IP: *.neto.pl 13.08.06, 15:50 Pomysłów nasz poczciwy wojewodzina ma. Oj ma.! Niezły pomysł na turystyke i biznes. A czyprzed domem tez krzyżyk postawił. Jka nie to przypomnijcie niech czym prędzej to zrobi. A województwo - polska Zet. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Krzyż wojewody 13.08.06, 16:52 Macie rację, towarzysze - jedynie słuszne krzyże stoją na Grabarce. Wszelkie inne należy zlikwidować a kościoły zamienić na magazyny, jak to słusznie czynił nasz nieodżałowany wujaszek Stalin. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Krzyż wojewody 13.08.06, 16:59 czy na tym polega twoja kontrowersyjnosc....? jezeli na tym, to troche smutne...;) duch_zenona napisał: > Macie rację, towarzysze - jedynie słuszne krzyże stoją na Grabarce. Wszelkie > inne należy zlikwidować a kościoły zamienić na magazyny, jak to słusznie czynił > nasz nieodżałowany wujaszek Stalin. Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Krzyż wojewody 13.08.06, 17:12 Mnie pytasz? Mi nie przeszkadzają krzyże pod Wasilkowem ani na Grabarce. Niektórym jednak krzyże przy Świętej Wodzie baaardzo przeszkadzają, ale ich nie zapytałeś - DLACZEGO????? Widocznie tobie też te krzyże przeszkadzają. A może ty nie rozumiesz tego, co czytasz???? sjp.pwn.pl/haslo.php?id=25581 Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Krzyż wojewody 13.08.06, 17:22 komu...? duch_zenona napisał: > Niektórym jednak krzyże przy Świętej Wodzie baaardzo przeszkadzają,..... Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Krzyż wojewody 13.08.06, 17:37 dopoki ci, wezwani przez ciebie, do tablicy sie nie odezwa, ugryze sie w jezyk...!!! duch_zenona napisał: > np: "Ja z Bojar". "bodyman"... Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Krzyż wojewody 13.08.06, 17:47 Ale czy mieszkajc np na Bojarach mogą przeszkadzać krzyże gdzieś pod Wasilkowem? Czy uważasz, że to jest normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: Krzyż wojewody 13.08.06, 17:52 dopoki ci, wezwani przez ciebie, do tablicy sie nie odezwa, ugryze sie w jezyk...!!! duch_zenona napisał: > np: "Ja z Bojar". "bodyman"... duch_zenona napisał: > Ale czy mieszkajc np na Bojarach mogą przeszkadzać krzyże gdzieś pod Wasilkowem > ? > Czy uważasz, że to jest normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Krzyż wojewody 13.08.06, 22:08 > Macie rację, towarzysze - jedynie słuszne krzyże stoją na Grabarce. Wszelkie > inne należy zlikwidować a kościoły zamienić na magazyny, jak to słusznie czynił > nasz nieodżałowany wujaszek Stalin. Stalin zamieniał również cerkwie na magazyny czy też je w ogóle burzył. Natomiast co do stawiania krzyży to mi to nie przeszkadza, jeżeli pan wojewoda robi to za swoje pieniądze. Sposób ich zdobywania jest dosyć kontrowersyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tidi Re: Krzyż wojewody IP: *.proxy.aol.com / *.proxy.aol.com 14.08.06, 03:53 No , nie .... nekroskop - jestes prawdziwy cyrkowiec . To co ty wyrabiarz z wiara , z przezywaniem wiary... to przeswietna sztuczka . Glos mi swoje , a mysle , ze upoje sie tym . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jangcy Re: Krzyż wojewody IP: *.ols.vectranet.pl 14.08.06, 23:09 A ja myślałam, że u Was w Białymstoku rozmawiacie o czymś konstruktywnym, a Wy tak samo dokładacie władzy. Nasz wojewoda nie stawia krzyży, buduje droę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziennikarz Re: Krzyż wojewody IP: *.faktyimity.pl / *.crowley.pl 18.08.06, 15:12 Szanowni Państwo Zwracam się z apelem do osób które widziały wydrukowany apel wojewody w sprawie krzyża. Jeżeli mają egzemplarz owego pisma lub pamiętają jego treść prosiłbym o kontakt pod następującym adresem: michal_powolny1@gazeta.pl lub michal@faktyimity.pl lub tel./fax. 42 630 70 65. Zalezy nam na uzyskaniu wydruku owej epistoły wojewody. Z poważaniem michał powolny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIOSKOWY Re: Krzyż wojewody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 15:58 I czego rześta sie przypie.dolili do Jaśka z Dobrzyniewa naszego Wojewody toć on roztropny chłop i wie co robi bo ON i prawdziwy Polak i Katolik i zna sie na wszytkiem ! Amen ! Odpowiedz Link Zgłoś