Gość: vlad79 IP: 195.177.196.* 30.08.06, 22:06 czy jest jeszcze dalej planowany "marsz sprzeciwu" przeciwko tej trzodzie z ratusza Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: grazz Re: Stadion pobożnych życzeń IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 31.08.06, 10:49 białostocki dodatek wydanie internetowe jest słabym miejscem na zwoływanie marszów przeciwko tym "politykom" co siedzą na stołkach od 15 lat. z jednego powodu, nikt prawie go nie czyta. ale jak na razie jest nas dwóch bo ja też bym zdobył tę bastylie . dlaczego tylko nie słyszę o żadnej grupie pro rozwojowej która wprowadzi się do ratusza po wyborach. znowu przespimy wybora, a potem będziemy sie dziwic dlaczego tak jest. moj przyjaciel sprzedal mi fajne porównanie. Stuttgart miasto dwa razy wieksze niż białystok a wnim mercedes, porshe, ibm, bosh, hp,(głównie siedziby) i białystok elektrociepłownia szpital i ąszą (oprócz ąszą także siedziby) i ktoś mógłby powiedziec złe porównanie otóż nie bo minęło 15 lat jak grupa Turowo_jurgielowa rządzi Białymstokiem i co-NIC! Tu nie chodzi o stadion tu chodzi o coś wiecej. czy za 15 lat bedziemy jeszcze wiekszym zasciankiem? bo doskonale wszyscy logicznie myslący wiedzą nikt na nas nie poczeka. A w wierzowcu będą mówić jak to połatali dziury w całym Białymstoku. bocóż innego się dzieje w inwestycjach? Tylko nic nie mówcie o operze. sorki za błędy ale ten post to spontan. i jezcze cos piszcie chce zobaczyc czy ktos czyta ten dodatek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowoczesny Re: Stadion pobożnych życzeń IP: *.osiedle.net.pl 31.08.06, 13:25 oprócz dziur w ulicach Białystok nie ma żadnych problemów !! coś wam towarzyszu się ubzdurało, naoglądałeś się imperialistycznych propagandowych filmów w telewizji, nawciskano wam kłamstw o stuttgarcie i tylko narzekacie. na podlasiu macie czyste powietrze, czystą wodę, puszczę i augustów - czego wam jeszcze potrzeba? a szczerze, - mam ciekawostę z wikipedia.pl - białystok, obok olsztyna, to jedyne miasto, w którym wzrasta liczba mieszkańców wśród metropolii (!) w kraju. magistrat łata dziury i przyłącza...przyłącza ludzi pracy by, choćby symbolicznie, mieli bliżej do miejsc pracy. o pracy nie chce mi się pisać..... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
o.szydzyk Re: Stadion pobożnych życzeń 31.08.06, 13:46 >białystok, obok olsztyna, to jedyne miasto, w którym wzrasta liczba >mieszkańców wśród metropolii (!) w kraju Olsztyn to nie metropolia. To nawet nie średnie miasto. Więc jesteśmy JEDYNYM miastem wśród metropolii w którym wzrasta liczba mieszkańców? Ciężko w to uwierzyć. To niby w takiej Wawie czy Poznaniu nie wzrasta? Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Stadion pobożnych życzeń 31.08.06, 14:35 NIe jesteśmy metropolią, tylko potencjalnym obszarem metropolitarnym, gdzie do metropolii nam jeszcze dużo brakuje:) Odpowiedz Link Zgłoś
o.szydzyk Re: Stadion pobożnych życzeń 31.08.06, 14:46 www.selfgov.gov.pl/ Wg tej strony jesteśmy;] Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Stadion pobożnych życzeń 31.08.06, 15:54 Ale według kryteriów unijnych nie ejsteśmy, a to wiąże sie z kasą, lub jej brakiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
o.szydzyk Re: Stadion pobożnych życzeń 31.08.06, 16:05 Skoro nie spełniamy jakiegoś unijnego kryterium (jakiego?) to dlaczego Bstok jest wpisany do NPR jako obszar metropolitarny?;] Odpowiedz Link Zgłoś
koczisss Re: Stadion pobożnych życzeń 31.08.06, 17:03 Potencjalny:) Nie mamy kryterium ludnościowego, które wynosi 500 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad79 Re: Stadion pobożnych życzeń IP: 195.177.196.* 31.08.06, 21:50 o.szydzyk napisał: Więc jesteśmy JEDYNYM miastem wśród metropolii w którym wzrasta liczba > mieszkańców? Ciężko w to uwierzyć. To niby w takiej Wawie czy Poznaniu nie > wzrasta? bo Białystok był (dzisiaj w coraz mniejszym stopniu) taką przysłowiową gąbka wsysajacą mieszkańców z tzw. terenu, ale i to sie juz zmienia (coraz mniejszy przyrost ludności (w zasadzie od kilku lat sie nie zmienia (nie liczę przyłaczonych ostatnio kilku miejscowiości),a coraz wiecej młodych wykształocnych ludzi wyjeżdza do duzych miast na zachodzie Polski albo za granicę niemając tu żadnych perspektyw- bo w tym mieście chołubi sie tylko kler i moherowych emarytów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad79 Re: Stadion pobożnych życzeń IP: 195.177.196.* 31.08.06, 21:43 oczywiście Grazz w pełni sie z tobą zgadzam, stadion był tylko przyczynkiem do mojego postu potepiajacego nasze "moherowe" władze. Niestety prawda jest bardzo smutna bo te powtarzajace się nazwiska(a to na stanowisku prezydenta, wice prezydentów, przewodniczących rady itp.itd.) nie spadły nam z kosmosu do samorządu, tylko nasz ciemny białostocki ludek je wybrał (lub żal mu było "zmarnowac" całe 5 minut na skorzystanie ze swojego obywatelskiego przywileju (ale i obowiązku)aby zagłosować. A że moherowe pokolenie jest bardzo podatne na sugestię ( min. radyyjową) i mobilną to tacy oświeceni przedstawiciele nami "rządzą" z wszystkimi tego skutkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatMouse Grazz jest nas trzech IP: 217.15.96.* 01.09.06, 09:06 ... szkoda tylko ze jestem tak daleko, bo na prawde, dzieki turowi bialystok jest i bedzie dziura, wystarczy tylko spojrzec na to co stoi w artykule, WLADZE WPISUJA STADION I SPORT JAKO STRATEGICZNE DLA ROZWOJU MIASTA, wiekszej bzdury od kad zyje nie slyszalem, a co oni sie przygotowuja na olimpiade i mistrzostwa swiata we wszystkich sportach pokolei, ok. miasto potrzebuje stadionu, ale to raczej wkategoriach Quality miasta, a nie rozwoj!!! i tu do cibie Grazz i do innych pytanie !!! w czasie moich doswiadczen poza granicami naszego kraju, udalo mi sie zaobserwowac kilka rzeczy i z wiazku z tym nasuwa mi sie pare pomyslow z kategorii STRATEG. dla ROZWOJU MIASTA, ale nie wiem jak i gdzie je przekazac, zeby chociaz , przynajmnie ktos wzial je pod uwage, zastanowil sie nad nimi .... za podpowiedzi dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: białostocznin Stadion pobożnych życzeń IP: *.vast.net.pl 31.08.06, 13:39 lista potrzeb inwestycyjnych dla miasta Bialegostoku jak i dla całego regionu , jest ogromna. Natomiast fundysze są ograniczone. Potrzeba tylko zdecydowac się które inwestycje rozpocząć w pierwszej kolejności a które mogą jeszcze zaczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ´daf Re: Stadion pobożnych życzeń IP: *.72.96.36.ip.tele2adsl.dk 31.08.06, 14:09 jebniete miasto, z jeszcze bardziej jebnietymi wladzami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazz Re: Stadion pobożnych życzeń IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 31.08.06, 14:50 miasto jest spoko tylko władze delikatnie-do wymiany zróbmy coś bo nastepne x lat bedzie do bani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vlad79 Re: Stadion pobożnych życzeń IP: 195.177.196.* 31.08.06, 21:56 Gość portalu: grazz napisał(a): > miasto jest spoko tylko władze delikatnie-do wymiany zróbmy coś bo nastepne x > lat bedzie do bani dokładnie to miasto niewykorzystanych szans , o ogromnym potencjale intelektualnym (50tys studentów), nadgraniczne położenie itp,itd, tyle że ci co mądrzejsi muszą zacząć chodzić na wybory , bo inaczej zdewociałe towarzystwo za nich wybierze- i kolejne lata w plecy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztyniak Stadion pobożnych życzeń IP: *.osiedle.net.pl 31.08.06, 16:48 Gdzie nie spojrzeć ten ciemnogród jest zacofany. Odpowiedz Link Zgłoś