fiat_lux 06.09.06, 00:13 czy ktos potrafi podac konkretna liczbe szpitali ktora wybudowala organizacja blogoslawionej matki teresy z kalkuty przez caly czas jej istnienia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zewsi Re: fakty i mity 06.09.06, 00:18 W Białymstoku i w całym województwie ani jednego. A o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: fakty i mity 06.09.06, 00:28 wziel mnie na fakty i mity serwis onetu podaje ze dzis mija 5 lat od kiedy zostala swieta: wiadomosci.onet.pl/7494,8,0,pokaz.html "Zmarła z powodu zawału serca 5 września 1997 roku. 5 lat temu została ogłoszona świętą. Szczególnie uroczyście rocznicę śmierci Matki Teresy obchodzono w Kalkucie." (to tak na wypadek gdyby zdjeli material za kleksa) angielska wikipedia podaje en.wikipedia.org/wiki/Mother_Teresa "was beatified by Pope John Paul II in October 2003. Hence, she may be properly called Blessed Teresa by Catholics." czyli nie jest "swieta" ani nie stalo sie to 5 lat temu polska wikipedia podwierdza ta date: pl.wikipedia.org/wiki/Matka_Teresa no i zaczalem sobie czytac dalej en.wikipedia.org/wiki/Mother_Teresa#Controversy_and_critics Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: idzikczortu Re: fakty i mity IP: *.sub-66-174-79.myvzw.com 06.09.06, 00:26 A co sie tam znowu wyleglo w niezwykle zagraconych zakamarkach glowy "fiata-luxa"? ....... Chociaz, jak znam zycie, zadaje on teraz pytanie w "temacie - Indie", tak tylko na "podpuche", by zaraz wyciagnac gdzies zza pazuchy nieco przesmiardly argument o wyzszosci jego, antykatolickiego, umyslu nad cala rzesza reszty. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: fakty i mity 06.09.06, 00:32 Gość portalu: idzikczortu napisał(a): > A co sie tam znowu wyleglo w niezwykle zagraconych zakamarkach glowy "fiata-lux > a"? > ....... > Chociaz, jak znam zycie, zadaje on teraz pytanie w "temacie - Indie", tak tylk > o > na "podpuche", by zaraz wyciagnac gdzies zza pazuchy nieco przesmiardly argumen > t > o wyzszosci jego, antykatolickiego, umyslu nad cala rzesza reszty. zadalem proste pytanie. nie pytalem o esej z nacjonalistyczno-katolickiej nienawisci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podgrzyb Re: fakty i mity IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 06.09.06, 00:45 oj , jak ty luxik innych milujesz , oj..oj ..joj. Pozazdroscic . Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: fakty i mity 06.09.06, 00:56 zadalem proste i konkrentne pytanie nt historii - tak mi sie przynajmniej wydawalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podgrzyb Re: fakty i mity IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 06.09.06, 01:06 pytales czy stwierdziles ? Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: fakty i mity 06.09.06, 01:13 tekst byl zdecydowanie przeznaczony dla osob z minimalna znajomoscia jezyka polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podgrzyb Re: fakty i mity IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 06.09.06, 01:20 "idzikczortu" zrozumialem , ty masz trudnosci . Jeat remis . Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: fakty i mity 06.09.06, 02:14 a ja myślałem, że fiat reklamuje swoje ulubione czasopismo. Odpowiedz Link Zgłoś