Dodaj do ulubionych

coś dla twardzieli

IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 15.09.06, 13:46
jutro w sobotę 16 września w lesie turczyńskim (nowe miasto) odbędzie się
wyścig rowerowy. trasa będzie przebiegać granicami planowanego cmentarza. po
drodze odcinki piaszczyste, klika ostrych zakrętów, górka i przejazd wąską
przecinką między drzewami. coś dla twardzieli. start godz.15.00
Obserwuj wątek
    • Gość: hrabia Re: coś dla twardzieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 15:10
      to miasta nie stać na pale aby wytyczyć granice ??
    • Gość: fan Re: coś dla twardzieli IP: *.koba.pl 15.09.06, 18:29
      To chyba wyścig dla urzędników i uczniów. Prawdziwi twardziele pracują jeszcze o tej porze :)
    • azp11 Re: coś dla twardzieli 15.09.06, 20:27
      Jutro wieje "szósteczka". Coś dla twardzieli.
      • Gość: wkoronkiewicz Re: coś dla twardzieli IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 15.09.06, 23:51
        szósteczka w skali Beauforta? od kiedy to na wodach śródlądowych takie wiatry?
        i przy takiej pogodzie?
        no dobrze! załóżmy, że wieje ostro. ale przepraszam gdzie? na dojkach?
        tam jest ta robota dla twardzieli? życze powodzenia.
        co zaś się tyczy wyścigu rowerowego - to główną nagrodą będzie komputer.

• Gość: jot Re: coś dla twardzieli IP: *.stnet.pl 16.09.06, 00:38
          Twardziele za tydzień będą zażynać sie na 250 km w Michałowie. Czas: jedna doba.Komputera nie można wygrać, ale liczy sie udział. Można przejechać 50, 100, 200, 250 km, ile kto wydoli. Atmosfera luz, liczy sie udział, można przejechać część dystansu. Są jeszcze wolne miejsca.
          www.zazynek.prv.pl/
      • Gość: je Re: coś dla twardzieli IP: *.koba.pl 16.09.06, 00:40
        pewnie obciągasz z połykiem
    • morfeusz_1 Re: coś dla twardzieli 16.09.06, 00:41
      Łaaał to coś dla Koczisssa jest on ma rower!
      • koczisss Re: coś dla twardzieli 16.09.06, 00:51
        Nie pojadę tam, bo to się kłóci z moim światopoglądem:)
        • morfeusz_1 Re: coś dla twardzieli 16.09.06, 00:57
          rozumiem i nienalegam
          • koczisss :) 16.09.06, 01:01
            Nie będę swą bytnością popierał chęci zablokowania budowy cmentarza, protestując
            przy tym w czasie jazdy rowerem.
            Ta impreza ma taki cel, żaden inny!

A tak poza tym, na ten czas mam inne plany:)
            • duch_zenona Re: :) 16.09.06, 05:06
              Jeżeli kocziss ma rację, to uważam, że koro postąpił nieładnie.
              • Gość: wkoronkiewicz Re: :) IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 16.09.06, 18:43
                organziując wyścig rowerowy w lesie postąpiłem nieładnie. najmłodszy z
                uczestników miał lat 6. najstarszy 20. od żadnego nie żądałem podpisu pod
                protestem w sprawie lokalizacji cmentarza i krematorium. żadnemu z nich nie
                wręczałem jakichkolwiek ulotek. szkoda, że nie widzieliście z jakim zapałem i
                zacięciem ustawiali się na linii staru. z jakim zaciekawieniem dopytywali się o
                zajęte miejsce w wyścigu.
                rozumiem, że pan koczis może mieć swoje zdanie w sprawie wycięcia lasu i budowy
                cmentarza. domyślam się, że "postąpiłbym ładnie" potakując zarowno mu, jak i
                urzędnikom, którzy taka decyzję podjęli. ale niestety ja mam inne zdanie.
                podobnie jak setki mieszkańców, którzy skrzyknęli się dziś i sprzątali ów las.
                którzy zaprosili radnych i przewieźli ich konną bryczką, aby urzędnicy sami
                mogli się przekonać jak ów teren wygląda w rzeczywistoći. ile jest tam drzew,
                krzewów, grzybów, paproci. którzy z radością palili potem ognisko i peikli
                kiełbaski. którzy przynieśli własnoręcznie upieczone ciasto i częstowali nim za
                symboliczne 10 groszy. ile frajdy miały dzieciaki włażąc na wóz strażacki.
                niezależnie od tego czy las zostanie wycięty czy też nie - było to piękne
                spotkanie. ludzie wyszli ze swych mieszkań, ze swych klatek, porzucili
                telewizory i z radością byli ze sobą razem.
                czy to jest nieładne?
                • Gość: rick Re: :) IP: *.home.cgocable.net 16.09.06, 20:51
                  to jest bardzo ladnie,tak trzymaj.Psy szczekaja,karawana jedzie dalej.
                • duch_zenona Re: :) 17.09.06, 23:31
                  Jeżeli chociaż jeden z uczestników (czy miał 6 lat czy 60m- nieważne) został
                  nieświadomie wplątany w protest przeciwko budowie cmentarza, to twoje słowa są
                  kłamliwe i nic nie warte. Zmanipulowaliście nieświadomymi niczego ludźmi,
                  perfidnie wciągnęliście ich do swoich rozgrywek, oszukaliście ich i nie
                  jesteście godni nawet szczypty zaufania.

Jeżeli zaś była to "neutralna" impreza plenerowa, to gratuluję. Musisz jednak
                  jasno się określić - czy jesteś podstępnym manipulatorem i prowokatorem czy też
                  tylko miłośnikiem imprez plenerowych i rowerów.
                  • koczisss Re: :) 17.09.06, 23:34
                    Przecież zbierali podpisy, to raczej nie był to przypadek:)
                    • Gość: wkoronkiewicz Re: :) IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 17.09.06, 23:55
                      widziałem ostatnio napis na murze: "owsiak to złodziej". zastanawiałem się -
                      kto mógł coś takiego napisać i dlaczego? dziś chyba już wiem.
                      szanowny duchu zenona i panie koczisie, skoro uważacie, że jeżdżąc rowerem po
                      lesie wyrażam protest i niecnie wciągam dzieciaki w jakiekolwiek machlojki -
                      niech tak zostanie. choć przyznam, że zupełnie nie rozumiem przesłanek którymi
                      się kierujecie. nie rozumiem jaką można mieć przyjemność w szukaniu wszędzie
                      spisków? nie rozumiem jaką satysfakcję przynosi dokopywanie komuś i wymyślanie
                      bzdur na jego temat? ale skoro to robicie- więc wy pewnie wiecie.
                      coż panowie, życzę wam wiele radości.
                      • koczisss Re: :) 18.09.06, 00:07
                        Dlaczego to była akurat ten las?
                        Dlaczego były zbierane podpisy?

Tak przez czysty przypadek?
                        • koczisss Re: :) 18.09.06, 00:18
                          Zresztą wszystko ładnie zostało tu opisane.
                          • duch_zenona Re: :) 18.09.06, 01:06
                            No i wszystko jasne. I jeszcze jedno, koro - nie porównuj się do Owsiaka, bo
                            chociaż nie jest on moim idolem, to w ten sposób go obrażasz.
                            • koczisss Re: :) 18.09.06, 01:27
                              Jak taki drogocenny las to

>Razem z kolegami zebrał sześć worków śmieci. (tak jest w tekście)

Skąd te śmieci tam się wzięły?
                              Wyrosły sobie, czy same przyszły?
                              Płaczą za lasem, a sami go niszczą!
                              A może szkoda lasu z innego powodu?
                              Bo gdzie będzie można wywozić nielegalnie śmieci jak go zabraknie?
                              Na cmentarz jakoś nie wypada!
    • koczisss Re: coś dla twardzieli 18.09.06, 10:01
      www.bialystokonline.pl/artykul.php?ida=14433
      Nadal Panie Wojtki, twierdzi Pan, iż ta impreza była tam przypadkowo?

Dlaczego nie na Bacieczkach, w lesie Antoniukowskim?
      Tam jest więcej miejsca, sporo przeszkód terenowych, a w tym zagajniku?
      • Gość: wkoronkiewicz Re: coś dla twardzieli IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 18.09.06, 16:43
        a wy chłopaki nadal swoje. tymczasem nigdy nie twierdziłem, że impreza odbywa
        się w owym lesie przypadkowo. celowo wybraliśmy to miejsce, aby pokazać
        ludziom, jak piękny jest to las. na wszystkich plakatach napisaliśmy, że chcemy
        go ratować. ale nikogo do zbierania podpisów nie zmuszaliśmy. radna Beata
        Antypiuk, która przyszła nas odwiedzić - wyraziła publicznie swoje zdanie, że
        uważa, iż cmentarz powinien tam powstać - i nikt jej za to nie
        pobił, ani nie opluł, do ogniska jej żeśmy nie wrzucili.
        wy natomiast - protest to był! protest!
        ja już nawet skłonny jestem uwierzyć i wyobraziłem sobie, co się działo w
        magistracie

wiceprezydent wbiega zadyszany do gabinetu prezydenta:
        - biada nam! biada! biada!
        - co się stało? - zapytał zdziwiony prezydent
        - koronkiewicz jeździ rowerem po lesie! - wykrzyknął wiceprezydent
        - po tym lesie? - zapytał prezydent nagle pobladłszy
        - własnie po tym! - westchnął wiceprezydent i zaczął niszczyć dokumenty
        - a więc wszystko stracone - rzekł prezydent i opadł bezsilnie na swój fotel.
        kto wie, moze zrobił to już po raz ostatni?
        w magistracie zawrzało. na wszystkich piętrach i we wszystkich gabinetach
        rozpoczęto poszukiwanie jakiegokolwiek kruczka prawnego, mogącego odwrocić
        zbliżającą się katastrofę
        - może w konstytucji coś jest?
        - co ty? na jeżdżenie po lesie? tego się nie da odkręcić?
        - przetrzymaliśmy głodówki okupacyjne w urzędach, marsze protestacyjne,
        blokowanie ulic, więc może i to jakoś przetrzymamy - rzekł ktoś niepewnym głosem
        ale odpowiedzi nie było. wszyscy już bowiem gorączkowo otwierali biurka i
        szafki i pakowali do toreb kawę, oraz drobne suweniry otrzymane od wdzięcznych
        interesantów magistratu. kto żyw ratował się z tonącego okrętu.
        w gabinecie prezydenta panowała głucha cisza.
        - wszystkie dokumenty zniszczone- zameldował wiceprezydent
        - pora wychodzić - rzekł prezydent i omiótł smutnym wzrokiem swoje biurko,
        paprotkęna onie i godło na ścianie
        - chwileczkę - zawolał wiceprezydent - musze jeszcze wyczyścić dyski
        i zasiadł do komputera
        - hurrrrraaaa! ocalenie! - zawołał po chwili radośnie
        "pewnie zwariował" pomyślał prezydent markotnie
        - panie prezydencie żyjemy! jeszcze im pokażemy! jeszcze tak gwizdnę, że im
        czapki pospadają!
        - ale jak to możliwe? - zapytał prezydent wiernego druha
        - okazało się, ze koczisss do lasu nie pojechał! jego rower został w domu!

tak oto zakończył się najstraszniejszy protest w Białymstoku.
      • Gość: Na Pochybel Re: coś dla twardzieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 17:27
        Cmentarz za 100 baniek, wymagający wycinki lasu i zrobienia ESTAKADY (a może
        tunel?? :)))) ) jak już kiedys pisałem (nie mogę znaleźć) to jest pomysł
        dobitnie ukazujący logike naszych dzielnych urzędników.
        CMENTARZ- NAJWIĘKSZĄ INWESTYCJĄ 300TYSIĘCZNEGO MIASTA.
        HURRA HURRA HURRA!!!!
      • Gość: Na Pochybel Re: coś dla twardzieli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 17:35
        Przypomnijmy tylko fragment tych GENIALNYCH planów:

" (...)
        Drogi za ponad 100 mln
        Koszt budowy samego cmentarza szacowany jest na 15-20 mln zł. Jednak na budowie
        samej nekropolii wydatki się nie skończą.
        – Będzie potrzebna przebudowa całego układu komunikacyjnego. Turczyn leży za
        torami więc najprawdopodobniej będziemy musieli wybudować co najmniej jedną
        estakadę. A to koszt od 40 do nawet 80 milionów złotych – mówi Sawicki.
        Do tego wszystkiego miasto zobowiąże się do budowy drogi z Klepacz do
        Białegostoku (teraz mieszkańcy tej miejscowości jadąc do Białegostoku pokonują
        drogę przez przyszły cmentarz). Droga miałaby być formą podziękowania za to, że
        Choroszcz wyraziła zgodę na nekropolię dla Białegostoku na swoim terenie.
        Dlatego już teraz nasz magistrat przewiduje, że na przebudowę komunikacyjną
        wyda nawet ponad 100 mln zł".
        Kurier Poranny

• duch_zenona Re: coś dla twardzieli 19.09.06, 03:34
          Nie chcę wnikać czy cmentarz jest potrzebny czy też nie. Uważam tylko, że
          uczciwość wymagała, żeby koro poinformował, że impreza odbywa się w ramach
          protestu przeciwko budowie cmentarza.

Nie wolno wykorzystywać niczego nieświadomych ludzi do swych partykularnych celów.
    • woodoochild1234 Re: coś dla twardzieli 29.09.06, 00:57

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka