Dodaj do ulubionych

Krzyż wojewody za cudze pieniądze

IP: *.csk.pl 23.09.06, 19:19
Co to jest "badania radiostezyjne" potwierdziły "właściwości bioenergetyczne
tej wody. Jeśli lud niezbyt lotny cywilizacyjnie, ludek przykościelny, ludeik
zwany przez swoich pasterzy "stadem" wierzy w "badania" i cuda tej wody,
której coraz mniej jest, to tylko kwestia wiary stada. Ale jeśli dziennikarz
podpiera celowość lub nie - to już nie ma znaczenia - stawiania krzyża przez
przedstawiciela władzy lokalnej, to ja mam w d... takie dziennikarstwo
szamańskie. Co się dzieje?
Obserwuj wątek
    • Gość: stad Krzyż wojewody za cudze pieniądze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 20:50
      Czy to pani od słynnych kanistrów znowu tropi afery? czekamy na kolejne sensacje...
    • Gość: kris_dk Krzyż wojewody za cudze pieniądze IP: *.72.96.36.ip.tele2adsl.dk 23.09.06, 22:05
      BOZE RATUJ CO ZA CIEMNOGROD U WLADZY, DEWOTYZM U WLADZY, BRAK SLOW :(
    • Gość: Urzednik Krzyż wojewody za cudze pieniądze IP: 212.33.92.* 23.09.06, 22:10
      Protestuje przeciwko kolejnej prowokacji Gazety Wybiurczej, ktora kolejny raz
      wystepuje przeciwko ludziom prawicy oraz Kosciolowi. Od dawien dawna ustawienie
      takiego Krzyza bylo marzeniem wielu urzednikow, ale niestety za rzadow SLD nie
      bylo to mozliwe. Panie Wojewodo - dziekujemy za wspanialy pomysl.
      • nekroskop88 Re: Krzyż wojewody za cudze pieniądze 23.09.06, 22:10
        Się uśmiałem :-))))
        • Gość: TRMS Łubu dubu, łubu dupu... IP: *.cnb.com.pl 25.09.06, 08:03
          Niech nam żyje prezes naszego klubu,
          Nieeech żyje nam!
    • Gość: Redaktor naczelny Krzyż wojewody za cudze pieniądze IP: 212.33.92.* 23.09.06, 22:13
      Szanowna Pani, ktoras nabazgrala ten paszkwil. Nie dostaniesz trzynastki za te
      brednie. Znajdz innt temat.
    • Gość: Dropcik Krzyż wojewody za cudze pieniądze IP: 212.33.92.* 23.09.06, 22:16
      I znowu kolejny atak na Wojewode. Czy nie mozecie skonczyc z szyderstwami wobec
      Niego? Chlubic sie z Krzyza Chrystusowego to cnota i tak nalezy odczytywac
      intencje Wojewody, ktory zawsze Krzyz szanowal.
      • Gość: urzik Re: Krzyż wojewody za cudze pieniądze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 23:55
        Zawwsze krzyz szanowal?
        w latch 70 i 80 tez?
        To moze opowie nam co robil,do jakich to organizacji nalezal,gdzie pracowal.
        Sa tacy co pamietaja...
    • Gość: Urzednik 2 Krzyż wojewody za cudze pieniądze IP: 212.33.92.* 23.09.06, 22:20
      My rzednicy z urzedu wojewodzkiego sami dobrowolnie wplacalismy dobrowolne
      ofiary na postawienie Krzyza. Kto chcial to ofiarowal tyle ile mogl. Kto nie
      chcial - nie dal nic. Nikt nikogo do niczego nie zmuszal. Nikt nie byl zmuszany
      do wpisywania sie na jakies rzekome listy darczyncow. Dziekuje panu wojewodzie
      za dobry pomysl.
    • Gość: Precz z poganstwem Krzyż wojewody za cudze pieniądze IP: 212.33.92.* 23.09.06, 22:23
      Diabel kiedy wie, ze jego koniec, to najbardziej wierzga. Czerwona komuna wie,
      ze to jej koniec i tez wierzga, bo to diabel.
      • nekroskop88 Re: Krzyż wojewody za cudze pieniądze 23.09.06, 22:24
        Uwaga! Wpisy jednej, nawiedzonej osoby :-)
    • Gość: czytelnik Krzyż wojewody za cudze pieniądze IP: 212.33.92.* 23.09.06, 22:25
      Ten artykul to istna bzdura taka jak cala gazeta.pl
      • kamilar A ile Ty dziecko masz tych nicków?? 24.09.06, 00:02
        Może Ty wojewodą jesteś?:)
        Chciałem zwrócić Ci uwagę, że IP Cię zdradza:)
    • Gość: dfd Krzyż wojewody za cudze pieniądze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 03:20
      o trwogo, "czarna" komuna !!!
    • Gość: Paweł Skorupski urzędnicy też są religijni IP: *.csk.pl 24.09.06, 09:32
      Dlaczego artykuł nazywa ten krzyż pomnikiem Jana Dobrzyńskiego? Przecież to
      jest dar urzędników, którzy się na to złożyli. Może wojewoda dał najwięcej,
      tego nie wiem, a jeśli tak, to chwała mu za to. Ma do tego takie samo prawo jak
      każdy. I każdy ma prawo robić ze swoimi pieniędzmi to co chce, nawet wydawać na
      cele kultu religijnego. Różne zakłady pracy - również państwowe stawiają swoje
      krzyże albo jeżdżą na pielgrzymki. Jest wolność religijna i nie powinna być
      ograniczana strachem co ludzie pomyślą. Pozdrawiam wszystkich podobnie
      myślących.
      • nekroskop88 Re: urzędnicy też są religijni 24.09.06, 09:35
        Myślę, że akurat administracja państwowa w kraju, w którym mamy rozdział
        kościoła od państwa, powinna być areligijna.
        • Gość: Stanisław Re: urzędnicy też są religijni IP: *.pools.arcor-ip.net 24.09.06, 10:17
          To, że stawiają krzyż za swoje własne pieniądze to wyłącznie ich prywatna
          sprawa.
          To, że w czasie godzin pracy organizują zbiórki pieniędzy, na służbowym
          papierze drukują o tym ogłoszenia, wydzwaniają do siebie nawzajem i do
          wykonawcy krzyża to nie jest już sprawa prywatna bo za pieniądze podatników.
          To, że miasto i województwo ma dziesiątki ważniejszych spraw do załatwienia niż
          stawianie krzyża to potwierdza jedynie sobiepaństwo urzędnika i poczucie
          bezkarności.
          To, że wymowa krzyża w takim kształcie jest wywyższaniem się ponad innych
          wyznawców chrześcijaństwa na tej górce dyskwalifikuje pluralistycznego
          urzędnika i jątrzy w naszej wieloreligijnej społeczności.
          I na końcu to, że hipokryzja nie zna granic; jest to nadużycie władzy wojewody
          (no bo kto mając tam pracę będzie się sprzeciwiał, nawet ci prawosławni) w celu
          propagandowym czyli w walce wyborczej.
          Kościół zakonotuje zasużonych i w niedzielę wyborczą wyda wskazówki na kogo
          głosować.
          Po prostu nie te standardy; mieliśmy przed wojną Polskę ND-ecką i
          nacionalistyczną i dziś mamy prawo mówić STOP narodowemu nacjonalizmowi.
        • Gość: ja Re: urzędnicy też są religijni IP: *.csk.pl 26.09.06, 01:10
          słuchaj no "mikroskop 88"- czy jak by postawili macewę to też byś tak
          protestował czy uznał to za swojskie?
          • nekroskop88 Re: urzędnicy też są religijni 26.09.06, 08:47
            Też bym protestował biedaku.
      • ryhor Re: urzędnicy też są religijni 24.09.06, 10:01
        Wszyscy doskonale wiemy, że jest to typowe instrumentalne traktowanie religii.
        Gdyby to mial byc dar serca, to by przydralowal do Sw. Wody na piechote z
        Bialego z metrowym krzyzem na plecach. Nie mialoby to niestety zadnego efektu
        wyborczego. A teraz bedzie mial na czym zawiesic flage PiS-u. Bedzie widac nawet
        z drogi krajowej.
    • bialabialystok Ale się lewactwo wścieka 24.09.06, 10:15
      Już dawno w Św. Wodzie mógłby stanąć ten krzyż, co do tego nie ma wątpliwości,
      bo wśród katolików w Białymstoku jest to zupełnie normalne miejce
      pielgrzymkowe. Pani Łukaszuk nie zdążyła ustawić krzyża, za świętej pamięci
      czerwonej ekipy było to niemożliwe, więc nic dziwnego, że p. Dobrzyński to
      podjął. I bardzo dobrze. Czerwoni niech stawiają goździki na grobie Lenina i
      Che Guevarry.
      • Gość: Stanisław Re: Ale się lewactwo wścieka IP: *.pools.arcor-ip.net 24.09.06, 10:29
        To może po prostu wpisywać w dowodzie osobistym przynależność religijną jak
        było przed II Wojną Swiatową i innych niż katolików nie dopuszczać do
        urzędniczych stołków czy do zawodu nauczyciela?
        To źródełko jest ponadreligijne; wszyscy chrześcijanie mają tam prawo swój mały
        czy duży krzyż postawić ale przyniesiony na własnych plecach.
        Zle się stało, że kampania wyborcza wdrapała się na tę górę.
        Przedziwnym zrządzeniem losu i chyba ewenementem na skalę świata dzieci w
        szkołach mają wybór - albo religia albo etyka.
        Albo - albo; miodzio!
        • trug Re: Ale się lewactwo wścieka 24.09.06, 13:47
          Stanisław, ale w czym problem? Słusznie napisałeś, że jest to źródełko ponad
          religijne i takie będzie. Dzisiaj postawił Krzyż z zrzutki urzędasów Dobrzyński
          (czy jak mu tam), a jutro postawi ..............? I tak będą stawiać i patrzeć,
          który wyższy, ładniejszy, itd. Tak jak ktoś pisał na tym forum, będą się
          spierać na wielkość i ilość swoich nowobudowanych świątyń, na wyższość i
          przepych.
          Tutaj nie chodzi o żadną wiarę.
      • chop_sueyi Wrzuciłem świece dymną do odjeżdzającej SKMki 24.09.06, 15:50
        Ale się lewactwo wsiekało w gryzącym dymie!
        • Gość: cziburaszka Re: Wrzuciłem świece dymną do odjeżdzającej SKMki IP: *.neto.pl 24.09.06, 21:32
          Jak znam zycie to ten krzyz będący czyjąś krzywdę temu darczyńcy wyjdzie
          bokiem. Oj wyjdzie. I to ma cos wspólnego z wiarą? Ludzie!!! Pozwalacie na to?
          I to ma cos wspólnego z przykazaniami?
          Dla mnie to kabaret.
          • dodu Re: Wrzuciłem świece dymną do odjeżdzającej SKMki 24.09.06, 21:48
            Gość portalu: cziburaszka napisał(a):

> I to ma cos wspólnego z wiarą? Ludzie!!! Pozwalacie na to?
            > I to ma cos wspólnego z przykazaniami?

Nic, ważne że się lewactwo wscieka.
            Jacy my religijni! Jacy my bohaterscy katolicy zjednoczeni i walczący ze stonką zrzucaną z amerykańskich, eee, znaczy z małżeństwami pedałów i upadkiem moralności... W imię BOGA jeb*ć pedałów, leworęcznych i cyklistów! Jeb*ć kombinatorów i manipulantów! AAAAGGGRHHHH! Prawda bialabialystok?
            • Gość: kol Re: Wrzuciłem świece dymną do odjeżdzającej SKMki IP: 83.151.32.* 24.09.06, 22:51
              ...proponuje dotrzeć do badań sanepidu co do zdatności do picia tej wody ktora
              kisi sie razem z liscmi zanim wyplywa z groty...ciekawa lektura....utajniona?
            • Gość: ja Re: Wrzuciłem świece dymną do odjeżdzającej SKMki IP: *.csk.pl 26.09.06, 01:13
              do tej czynności seksualnej powinieneś też dopisać i parchów, których nie
              brakuje na tym forum.
    • Gość: FX Re: Krzyż wojewody za cudze pieniądze IP: *.elpos.net 24.09.06, 23:13
      W 2 słowach: piep... ciemnogród.
    • Gość: katolik Krzyż wojewody za cudze pieniądze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.06, 07:22
      Falsz obluda i zaklamanie
    • Gość: p. Krzyż wojewody za cudze pieniądze IP: 212.33.83.* 25.09.06, 10:45
      mali ludzie o duzych mozliwosciach z wielkiej Rzeczy zrobili mały bazarek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka