nekos 16.10.05, 06:27 staje sie tutaj coraz bardziej popularny. od kilku dni widze male sklepiki, kawiarnie udekorowane na ten dzien. czy ktos byl w japonii na halloween party?? www.e-village.jp/earth-c/html/9911nov/html/000005.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yawokim Re: halloween 16.10.05, 07:35 kilka dni temu zobaczylem we freshness burger zwisajace z sufitu papierowe kosciotrupy, w pierwszej chwili pomyslalem, ze to jakas pradawna japonska tradycja hehe no ale wiadomo skad takie dekoracje ... jedna dziewczyna zapytala mnie czy ide na halloween party, powiedzialem cos w stylu, ze nie bo nienawidze ameryki itp a ona- ale jak sie przebierzerzsz to wejdziesz za darmo! hehe podoba mi sie taka lekcja towarzyskiej konwersacji Odpowiedz Link
nekos Re: halloween 16.10.05, 08:01 a nie zdziwila sie jak powiedziales ze nienawidzisz ameryki?? wiekszosc japonczykow patrzy na ameryke jak na boga. slyszalem kiedys od japonczyka ze japonia jest mala ameryka, hehe. nie bardzo tylko zrozumialem pod jakim wzgledem. Odpowiedz Link
yawokim Re: halloween 16.10.05, 09:21 zrobilo mi sie glupio, ze wyskakuje z takimi deklracjami i nie poruszam takich tematow wiecej ;] Odpowiedz Link
aree Re: halloween 16.10.05, 12:28 to ja się chciałam skromne dopisać pod listą dotyczącą Ameryki ! Fuj, tu też już wszystko pomarańczowe pomieszane z czerwienią, bo sklepy nie wiedzą czy pokazywać dynie czy mikołaje czy mikołaje na dyniach. Odpowiedz Link
nekos Re: halloween 16.10.05, 13:57 z tego co gdzies kiedys slyszalem halloween to nie amerykanski zwyczaj ale pochodzi ze starej dobrej irlandii mam nadzieje ze nnikt nic do tego kraju nie ma, hehe. Odpowiedz Link
nekos Re: halloween 16.10.05, 14:02 o znalazlem cos na ten temat wilstar.com/holidays/hallown.htm Odpowiedz Link
aree Re: halloween 29.10.05, 00:24 Sorry, niby nie Japonia, ale jakoś tak pasuje do klimatu wątku Komputer w dyni Pracownicy Uniwersytetu Arkansas w Fayetteville, korzystając ze zbliżającego się Halloween, umieścili podzespoły komputerowe w dyni, tworząc w ten sposób ciekawie wyglądającego, a przy tym działającego peceta. newsroom.chip.pl/news_152069.html Odpowiedz Link
nekos Re: halloween 31.10.05, 16:17 no to dzisiaj mamy halloween a u mnie w domu nawet dyni nie ma Odpowiedz Link