makbrajd 02.10.06, 22:32 gdy widzę tę symfonię nienawiści, te kubły pomyj, ten obrzydliwy koniunkturalizm w wykonaniu michników,tusków,olejniczaków,urbanów jak to dobrze, ze nie mam nic wspólnego z komuną i jej pomiotami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nekroskop88 Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk 02.10.06, 22:34 a ja mam na odwrót Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk 02.10.06, 22:38 nekroskop88 napisał: > a ja mam na odwrót > > widać lubisz śpiewać w jednym chórze z urbanem i michnikoidami ja nie Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk 02.10.06, 22:40 Mam inne poglądy niż bracia Kaczyńscy, co nie znaczy, że "lubię śpiewać w jednym chórze z urbanem i michnikoidami". Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk 02.10.06, 22:42 poglądy można mieć różne i chwała tym co je mają i potrafią wyrażać ale to nie znaczy by walić na odlew w kaczyńskich Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk 02.10.06, 22:43 Ale jak ja ich nie lubię i nie podoba mi się dokładnie wszystko co robią, to co mam się cieszyć, że są? Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk 02.10.06, 22:45 a czy ja powiedziałem, że masz się cieszyć? tylko po co ta nienawiść i kubły pomyj? manipulacja i wymyslanie bzdur byle dowalić kaczyńskim? Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk 02.10.06, 22:46 Po to, by ich grzecznie wyprosić ze sceny politycznej. Poza tym to wszystko o czym napisałeś nadchodzi z ich strony. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk 02.10.06, 22:49 bo to nie są harcerze z AWS co bali się wlasnego cienia będą w kompleksie UW w polityce nie ma zmiłuj się SLD czy PO nie przebiera w środkach, GW zmanipuluje wszystko co trzeba by dowalić kaczorom dlatego zaczynam lubić też Jacka Kurskiego:) zaczął stsoować ich metody..i to ich zabolało..oj zabolało... Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk 02.10.06, 23:09 makbrajd napisał: > poglądy można mieć różne i chwała tym co je mają i potrafią wyrażać > ale to nie znaczy by walić na odlew w kaczyńskich chwala rowniez tym ktorzy nie dadza sie przekonac ze czarne jest czarne a biale - biale Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk 03.10.06, 08:29 fiat_lux napisał: > chwala rowniez tym ktorzy nie dadza sie przekonac ze czarne jest czarne a biale > - biale a może "chwała wam i waszym kolegom, a reszta to xuj?" to miałeś na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sbs Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk IP: 80.50.104.* 03.10.06, 08:52 > a może "chwała wam i waszym kolegom, a reszta to xuj?" to miałeś na myśli? Oooo to tego juz nie ma? Skonczyl sie nepotyzm i obsadzanie stolkow wlasnymi ludzmi? Nastala odnowa moralna i IV RP? Widac ja chyba w innym swiecie zyje niz ty, bo w moim widze ze jest tak samo jak bylo z Millera tylko wrogowie wladzy sie zmienili. Sam boski Kurski mowil w tv o ludziach ze "dobry fachowiec ale niestety nie z PiS-u" Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk 04.10.06, 08:52 zawsze moze być gorzej jak wrócą czerwoni i michnikoidy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sbs Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk IP: 80.50.104.* 04.10.06, 10:22 > zawsze moze być gorzej jak wrócą czerwoni i michnikoidy :/ No to faktycznie jest porazajacy argument. Robmy chlew, bo czerwoni mogliby wrocic. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk 04.10.06, 10:32 czytasz to co chciałbyś przeczytać i co ci się wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk 02.10.06, 23:08 nekroskop88 napisał: > Mam inne poglądy niż bracia Kaczyńscy, co nie znaczy, że "lubię śpiewać w > jednym chórze z urbanem i michnikoidami". > > jesli myslisz inaczej niz makbrajd to automatycznie jestes stalinowcem. wynika to z zasady ze u ludzi prostych logika kuleje Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk 03.10.06, 08:27 fiat_lux napisał: > nekroskop88 napisał: > > > Mam inne poglądy niż bracia Kaczyńscy, co nie znaczy, że "lubię śpiewać w > > > jednym chórze z urbanem i michnikoidami". > > > > > > jesli myslisz inaczej niz makbrajd to automatycznie jestes stalinowcem. wynika > to z zasady ze u ludzi prostych logika kuleje > możesz zacytować jakiś fragment mmej wypowiedzi, że traktuję inaczej myślących ode mnie jak stalinowców? a co do prostych ludzi....obyś się nie zdziwił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk IP: *.bsk.vectranet.pl 02.10.06, 22:36 slusznie ja też uważam, ze za dużo już tego plugastwa, powinni się wziąść wszyscy do roboty, bo nie ma czasu na bzdety, śmieją się znowu za nas na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk 02.10.06, 22:40 Gość portalu: Dorota napisał(a): > slusznie ja też uważam, ze za dużo już tego plugastwa, powinni się wziąść > wszyscy do roboty, bo nie ma czasu na bzdety, śmieją się znowu za nas na świeci > e szwaby i francuziki zawsze się z nas śmieli teraz wprost bo nie wiedzą jak reagować gdy polska polityka zagranicna stała się bardziej samodzielna a przed laty po cichu nabijali się dyplomacji w wykojaniu unii Wolności czy SLD, ze taka służalcza i apartuje jak piesek na każde ich skinienie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk 02.10.06, 22:41 > polska polityka zagranicna stała > się bardziej samodzielna a to taka w ogóle istnieje? pięć minut, odwołanie szczytu, kłótnie z wszystkimi dookoła i te sprawy? to o tym mowa? Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk 02.10.06, 22:44 a z kim się kłócimy? z kimś się pobiliśmy? pani minister trzasnęła gdzieś drzwiami i zbarała torebkę? hmmm (za dużo wyborczej czytasz nekro - a tam wizja straszna, rozbiory nas czekają niechybnie) Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk 02.10.06, 22:51 pani minister jest jedną wielką pomyłką i niewiele robi, niestety było pare momentów takich jak odwołanie szczytu, jak histeryczna reakcja na niemiecki artykuł o Kaczyńskich, jak przyjęcie przez Busha, jak gafy popełniane na spotkaniach z politykami > (za dużo wyborczej czytasz nekro - a tam wizja straszna, rozbiory nas czekają > niechybnie) może po prostu nie chcę się wstydzić za Kaczyńskich, bo gdzie nie wyjadą to mają jakieś wpadki Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk 02.10.06, 22:58 wpadki wpadkami - to się zdarza i media mają pożywkę ale co z tego? Polska jest mniej bezpieczna? inwestorzy uciekają? jesteśmy ignorowani na salonach dyplomatycznych? ...nie zauważyłem... a poza tym co to za wpadki w porównaniu z zachalnym kwaśniewskim na cmentarzu w charkowie? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sbs Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk IP: 80.50.104.* 03.10.06, 08:56 Oskarzenie wicepremiera o to ze byl TW to pestka? Wywalenie go z rzadu w oparach absurdu i skandalu to drobnostka? Kuriozlny powrot do rzadu to pewnie powrtos syna(córy) marnotrawnego? To ze Kwas byl po alkoholu w Charkowie powoduje ze bracia K. maja prawo robic chlew z Polski? Gratuluje intelektu. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk 04.10.06, 08:46 Gość portalu: sbs napisał(a): > Oskarzenie wicepremiera o to ze byl TW to pestka? > Wywalenie go z rzadu w oparach absurdu i skandalu to drobnostka? > Kuriozlny powrot do rzadu to pewnie powrtos syna(córy) marnotrawnego? > > To ze Kwas byl po alkoholu w Charkowie powoduje ze bracia K. maja prawo robic > chlew z Polski? Gratuluje intelektu. nono a to ci nowina:) kaczyńscy oskarżyli (spreparowali?) kwity na gilowską no no coś jeszcze nam powiesz ciekawego? a chlew z czerwonym korytem rozratstał się dzięki sld i uw. jeśli tego nie widziałeś chłopcze to klapeczki teraz z twych oczków nie spadną zapewne więc żyj sobie w świecie chlewnego faszyzmu co cię otacza i niszczy i wspominaj jak to pięknie i normalnie było za władzy towarzyszy i róóżowych pomagierów brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sbs Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk IP: 80.50.104.* 04.10.06, 10:10 > nono > a to ci nowina:) > kaczyńscy oskarżyli (spreparowali?) kwity na gilowską I to pewnie SLD wywalilo ją z rzadu? > coś jeszcze nam powiesz ciekawego? Wystarczy ze ty mowisz. > a chlew z czerwonym korytem rozratstał się dzięki sld i uw. jeśli tego nie > widziałeś chłopcze to klapeczki teraz z twych oczków nie spadną zapewne > więc żyj sobie w świecie chlewnego faszyzmu co cię otacza i niszczy > i wspominaj jak to pięknie i normalnie było za władzy towarzyszy i róóżowych > pomagierów A tak niedawno sam sie oburzales ze alex smial przyrownac cie do faszystow. Ot i wyszlo zaklamanie i hipokryzja. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk 04.10.06, 10:33 a coś jeszcze masz do dodania? ja sie na alexa nie oburzam jak mnie próbuje obrazić wyzywał mnie już od najgorszych i niech mu zdrowie służy Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk 02.10.06, 22:37 i ta świadomość, ze nie cofną się przed niczym by bronić swego układu, w którym przez 17 lat żerowali na Polakach właśnie..ta swiadmość, że michniki i kwaśniewskie nie cofną się przed niczym :( sami inwigilowali partie prawicowe i ikonowicza a teraz próbują wmówić, ze kaczyński to robi..a oni nie, oni święci <uśmiech suchockiej i rokity> sami kupczyli stanowiskami dla swych kolesiów z partii albo ze służb, sami obalili w nocy rżad olszewskiego w żnujący sposób a teraz zarzucają to kaczyńskim sami zawłaszczyli media a teraz plują na wildsteina, ze...upolityczniony:) ehhh i tak dalej i tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sbs lejmy w PiS-uar, moze kiedys sie przeleje IP: 80.50.104.* 03.10.06, 08:58 > i ta świadomość, ze nie cofną się przed niczym by bronić swego układu, w którym > > przez 17 lat żerowali na Polakach > > właśnie..ta swiadmość, że michniki i kwaśniewskie nie cofną się przed niczym > sami inwigilowali partie prawicowe i ikonowicza a teraz próbują wmówić, ze > kaczyński to robi..a oni nie, oni święci <uśmiech suchockiej i rokity> > sami kupczyli stanowiskami dla swych kolesiów z partii albo ze służb, sami > obalili w nocy rżad olszewskiego w żnujący sposób a teraz zarzucają to > kaczyńskim > sami zawłaszczyli media a teraz plują na wildsteina, ze...upolityczniony:) ehhh > > i tak dalej i tak dalej Widze ze jestes wszechwiedzacy jesli chodzi o sprawy polskiej historii wspolczesnej. Moge zapytac skad ta wiedza? Byles przy tym wszystkim czy skas wyczytales? Jesli tak to skad? Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: lejmy w PiS-uar, moze kiedys sie przeleje 03.10.06, 10:13 > > i tak dalej i tak dalej > Widze ze jestes wszechwiedzacy jesli chodzi o sprawy polskiej historii > wspolczesnej. Moge zapytac skad ta wiedza? Byles przy tym wszystkim czy skas > wyczytales? Jesli tak to skad? w którym miejscu wszechwiedzący? powiedziałem/napisałem coś co cię zaskoczyło? o czym nigdy nie słyszałeś? czego nie widziałeś? hmmm (jesteś uczniem pierwszej klasy gimnazjum?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sbs Re: lejmy w PiS-uar, moze kiedys sie przeleje IP: 80.50.104.* 04.10.06, 08:01 > powiedziałem/napisałem coś co cię zaskoczyło? o czym nigdy nie słyszałeś? czego > nie widziałeś? Aaaaa to ty tylko o tym slyszales? i stad bierze sie cala twoja wiedza? Ktos decyduje co masz slyszec a ty łykasz to bez zastanowienia. Oj oj oj no to kiepsko widze niestety dalsza dyskusje. > (jesteś uczniem pierwszej klasy gimnazjum?) Gorzej, jestem w starszakach w przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: lejmy w PiS-uar, moze kiedys sie przeleje 04.10.06, 08:51 Gość portalu: sbs napisał(a): > > powiedziałem/napisałem coś co cię zaskoczyło? o czym nigdy nie słyszałeś? > czego > > nie widziałeś? > Aaaaa to ty tylko o tym slyszales? i stad bierze sie cala twoja wiedza? Ktos > decyduje co masz slyszec a ty łykasz to bez zastanowienia. Oj oj oj no to > kiepsko widze niestety dalsza dyskusje. > huhuhu skoro nie rozumiesz i pierwszy raz słyszysz takie skróty jak FOZZ czy NFI jeżeli nie wiesz kto to był sekuła ireneusz, jeśli nic nie wiesz o aferze przy prywtayzacji banków, domów towarowych, "pomocy kolegom" z dworu przy budowie fabryki osocza w mielcu, jeśli nigdy nie słyszałeś o posłach sobotko,długosz, jeśli nie wiesz kto to rywin, jeśli, jeśli.... to faktycznie nie mamy o czym rozmawiać żyj więc sobie w świecie wykreowanym przez GW. świecie pozbawionym mafii za to wypełnionej faszyzmo-bolszewizmem kaczyńskish, strasz nimi w rodzinie i żyj wiarą, ze jak tylko oni odejdą to bedzie normalnie i cudnie. > > (jesteś uczniem pierwszej klasy gimnazjum?) > Gorzej, jestem w starszakach w przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sbs Re: lejmy w PiS-uar, moze kiedys sie przeleje IP: 80.50.104.* 04.10.06, 10:21 > skoro nie rozumiesz i pierwszy raz słyszysz takie skróty jak FOZZ czy NFI Czy mnie pamiec nie myli ze w FOZZ to bracia Kwa byli zamieszani? I cos poczatki Porozumienia Centrum tez jakies zagmatwane byly? Jakies podejrzane pieniadze itp? Czy to tez aby nie bracia Kwa byli w tym? Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: lejmy w PiS-uar, moze kiedys sie przeleje 04.10.06, 10:34 no proszę jak wybiórczo coś ci sie skojarzyło szkoda, że akurat to w co urban z kwiatkowskim próbowali wmanewrować kaczory ale dobre, ze chociaż o tym słyszałeś bo reszta to zapewne wymysł faszystów i bolszewików w jednym Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk 02.10.06, 23:07 makbrajd napisał: > gdy widzę tę symfonię nienawiści, te kubły pomyj, ten obrzydliwy > koniunkturalizm w wykonaniu michników,tusków,olejniczaków,urbanów > > jak to dobrze, ze nie mam nic wspólnego z komuną i jej pomiotami > z twojej logiki wynika wiec ze jesli uwielbiasz tych ktorych wiekszosc nie lubi, to hitler powinien u ciebie byc na topie listy uwielbienia Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk 02.10.06, 23:09 idąc twym tropem...za czasów hitlera stałbym zapewne po stronie mniejsości zwalczajacej go Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk IP: *.elpos.net 03.10.06, 23:57 ja też zacisnę zęby i zagłosuję na PiS, tak zmasowanego ataku nie widziałem jak żyję a działy się w polityce gorsze rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk 04.10.06, 05:49 Czasem lubię wyciszyć emocje i rozważyć sprawę logicznie. Gdyby rzeczywiście WSI było takie cacy-cacy a raport Maciarewicza był zwykłym blefem, to co powinna zrobić egzotyczna koalicja SLD-PO-Samoobrona? Odczekać kilka miesięcy, poczekać aż PiS się ośmieszy, wyprowadzić swoich zwolenników na ulicę, przegłosować w sejmie konstruktywne wotum nieufności i wygrać w cuglach nowe wybory. Dlaczego więc PRZED a nie PO? Spytajcie PO (SLD, Leppera i esbeków)!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk IP: *.csk.pl 04.10.06, 07:26 Zmasowany atak... hm... to pewnie dlatego, ze PiS wszedzie wrogow widzi. Jest juz ich tak wielu, ze walka zaczela sie udzielac kazdemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 09:54 spoko, spoko, ja pamietam perzewały w AWS, bandytów w SLD MILLERA przy nich tasmy prawdy to pikus rozrywkowy - a takiej nagonki nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filemon Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 10:06 Podzielam pogląd makbrajda.Ale spytam opozycjonistów do tegoz pogladu,nieprzyznających sie również do sympatii dla POiSLD -KTO? Kto Waszym zdaniem jest w stanie zastapić Kaczyńskich.Tylko proszę o prostą odpowiedż,jak i pytanie moje było proste.Bez tuskowo-rokitowego ślizgania sie po temacie.Ja nie widzę polityków mogacych w tej chwili zastąpić bliżniaków i nie stracić rozpoczętej pracy.Nie stracić Ziobry i Maciarewicza.Proszę o odpowiedż. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk 04.10.06, 10:16 Polsce potrzebny jest rząd, który przerwie ukłądy pomiędzy polityką a gospodarką. Można to będzie zrobić kiedy sprywatyzuje się spólki skarbu państwa. A Kaczyńscy tego nie zrobią. Dokad będą rządzić kaczyńscy to będą tacy szefowie spólek jak Netzel i jego kontakty z gangsterami. W Polsce może wrócić normalność jak PIS straci włądzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filemon Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 10:33 ....płyniesz także nie odpowiadając na pytanie wprost ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uomrzan Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk IP: 212.33.75.* 04.10.06, 11:02 Na szcząście PIS należy oceniać nie przez pryzmat tego co robi (na szczęście dużo nie zrobili), tylko tego po co. Czyli przez pryzmat "stylu politycznego". Jeśli ten styl miałby być kontynuowany to nikt nie zastąpi braci i ich dworzan. Styl ten to styl osobistych animozji, postrzegania polityki poprzez pryzmat własnych ambicji, kompleksów, obrażania się, nerwowych gestów i gaf. Istotną kwestią jest "po co" ? Chyba po to, żeby na scenie politycznej zdyskredytować wszystkie pozostałe partie (i to zarówno te, które już rządziły i te, które władzy nigdy nie miały). Program "taniego państwa" okazał się lipą. Atmosfera walki nie pozwala jednak wyborcom PISu zauważyć, że hasła wyborcze ich partii okazały się frazesami. Na czym polega ta rozpoczęta praca ? Jedyna duza rzecz jaką PIS zrealizował to likwidacja WSI. Może i kombinowali w WSI - ale czy na pewno dla własnej przyjemności/korzyści czy na zlecenie ? Trzeba też pamiętać o tym, że tylko WSI miało kontakty operacyjne ze "wschodem". Być może "wschodowi" nie na rękę było istnienie WSI ? Nie mamy i mieć nie będziemy wiedzy na ten temat. Dlatego oceniać tego nie powinniśmy. W przypadku WSI jedno jest pewne - to była profesjonalna służba wywiadowcza. Papiery jakie u siebie zostawiła i jakie znajdzie PIS to są te papiery, które celowo zostały bo MIAŁY BYĆ ODNALEZIONE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonifacy Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 10:14 filemonie odpowiadam Roman Giertych a jeżeli nie on to może rozbiory Polski Odpowiedz Link Zgłoś
hubertus_zamoscicus A ja wysłałem dziś list do Pana Premiera 04.10.06, 10:27 treść listu w Fabryce Pączków /poniżej/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filemon Re: A ja wysłałem dziś list do Pana Premiera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 10:34 ...pływanko i frazeso-popierdółki w liście ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filemon Re: każdego dnia coraz bardziej popieram Kaczńysk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.06, 10:31 ...i płyniemy z frazesikami starszy kocie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hubertus_zamoscicus co do filemona 04.10.06, 14:35 Szanowny filemonie - mam dowody na to, że jesteś pedofilem, zatem nie masz prawa moralnego do oceniania moich słów. Tacy jak ty powinni być zamknięci w zakładzie, kastrowani lub nawet eliminowani. Odpowiedz Link Zgłoś