Dodaj do ulubionych

Radni niewyraźni

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 23:14
Uprzejmie prosze szanowna redakcje o obszerna relacje z tej rady.
Po nazwisku kto jak głosował w najwazniejszych sprawach.
Obserwuj wątek
    • Gość: BBC Radni niewyraźni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 23:17
      Autorowi gratuluję (co mi się rzadko zdarza) konkretnego, trafnego, zwięzłego artykułu ukazującego prawdę o obecnych radnych. Chowanie głowy w piasek to to w czym są Mistrzami Polski.
      Mam nadzieję, że Pan Kozłowski swoją propozycją odkładania rzeczy ważnych w bliżej nieodgadnioną przyszłość przekreśli ostatecznie swoje szanse w wyborach prezydenckich. Bo przeciez po co nam prezydent, który przez 4 lata będzie odkładał wszystkie niewygodne sprawy dla swego następcy?
    • Gość: iptoma Radni niewyraźni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 18:03
      A ja jestem przeciwko brzydkim straganom, koszmarnym budkom!!
      Natomiast jestem ZA inwestycjami, sciaganiem kapitału, naprawianiem dróg oraz za
      scalaniem naszego Białegostoku i przeobrazeniami w piękne, mądre i nowoczesne
      miasto na miarę XXI wieku. Chcę, aby w miescie rządziły i kobiety!!! Chcę miejsc
      dla młodziezy!!! Chcę szacunku dla dziadków i Babć oraz Nauczycieli!!! Chcę aby
      każdy wiedział co i gdzie można a nie żeby coś robił a ktoś mu mówił, że źle
      robi, choc nie wiadomo, co tam ma być!!! I ja jestem kandydatką na radną, chcę
      dzialać a nie gadać!!!!!
    • Gość: WIOSKOWY Re: Radni niewyraźni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 18:10
      WIOCHA WIOCHA WIOCHA tak zagłosują radni na h.j nam galerie na Jurowieckiej
      RYŻA KUPCZYNI wie co robi i niech tak zostanie po wsze czasy ! Hej !
    • Gość: Gość Radni niewyraźni IP: *.csk.pl 21.10.06, 18:36
      Kozłoski ty śmieciu z PIS,co z ciebie będzie za prezydęt!!!!!!!!!!
    • Gość: piterek Radni niewyraźni IP: *.bsk.vectranet.pl 21.10.06, 23:15
      A moze ktorys z radnych przeczyta i moj post i sie nad tym zastanowi?
      Chodzi mi o plan zagospodarowania dla Bagnowki - okolice przedluzenia
      Jutrzenki. Golym okiem widac ze uchwala w tej sprawie wprowadza zakaz budowy
      domow na tym terenie, bo nie mozna budowac zbiornikow szczelnych ani studni, a
      miejskiej sieci wodno-kanalizacyjnej tam w zasadzie nie ma. Wiec po co w
      zasadzie jest ten plan ? Wlasciciele dzialek nie beda w stanie udzwignac
      ciezaru sfinasowania uzbrojenia. Za to "dowala" im sie 30% z tytulu uchwalenia
      planu, bo teren staje sie "budowlany". To ja sie pytam, gdzie on
      jest "budowlany" skoro nie mozna tam bedzie przez kilka-kilkanascie lat nic
      wybudowac ? Jesli ktos ma tam hektar w "dzialkach" budowlanych to wynika ze ma
      zaplacic 40 tys. Pytam sie skad wlasciciel ma wziac taka kase, skoro nikt nie
      bedzie chcial u niego kupic dzialki, bo nie dostanie pozwolenia. Tak wiec na
      wiele kolejnych lat zamraza sie ostatni wolny od zabudowy bardzo duzy - ok
      100ha teren w miescie.
      PS.
      Wlascicielem dzialki tam nie jestem - zainteresowalem sie bo myslalem, ze bede
      mogl tam cos kupic i wybudowac dom... - ale widze ze raczej nie w tym zyciu..
      • hanusz Re: Radni niewyraźni 22.10.06, 21:20
        Przeczytałem.Po pierwsze opłate owa należy wniesc jedynie w momenice sprzedazy
        działki w ciagu 5 lat od uchwalenia planu.
        Plan zas daje szanse przyszlemu prezydentowi i radnym "załatwienia" funduszy na
        uzbrojenie tego terenu.
        Inna sprawa natomiast jest brak zgody na budowanie szczelnych szamb na tym
        terenie (do czasu uzbrojenia w kanalizacje).
        To niestety "wina' sanepidu, odwolanie w tej sprawie białystok wniósł do
        Głównego Inspektora Sanitarnego Kraju.Niestety bez skutku.
        Bez planu niestety pozyskanie jakichkolwiek funduszy unijnych na kanalizacje i
        wodociag bedzie niemozliwe.
        Decyzja chyba wiec słuszna.
        pozdrawiam:)

• Gość: piterek Re: Radni niewyraźni IP: *.bsk.vectranet.pl 22.10.06, 23:22
          No to krotkie pytanie: za ile lat ten teren bedzie uzbrojony tak aby mozna bylo
          tam cokolwiek budowac: 10,15,20 ? Nie sadze ze ktokolwiek zaryzykuje termin
          krotszy niz 10 lat. Wiec plan z wpisanymi zakazami uchwalany teraz nie ma
          najmniejszego sensu - po co zamrazac ten teren w 100% na tak dlugi czas?
          Nie znam tez uzasadnienia jakiego dokonal Inspektor Sanitarny, odmawiajac
          uzgodnienia planu z wpisana mozliwoscia budowy zbiornikow szczelnych i studni.
          Czy ktos w ogole policzyl na ilu dzialkach bylaby mozliwa budowa domow ze
          zbiornikami i studniami na tym terenie, skoro: brak jest drog, brak czesto
          nawet sieci energetycznej ? Zdaje sie ze na dzialke bez dostepu do drogi
          publicznej i bez uzgodnienia przylacza z ZE nie otrzyma sie i tak pozwolenia na
          budowe...
        • Gość: piterek Re: Radni niewyraźni IP: *.bsk.vectranet.pl 22.10.06, 23:48
          I jeszcze: skad wynika ze oplata z tytulu wzrostu wartosci nieruchomosci bedzie
          pobrana w chwili sprzedazy dzialki w ciagu 5 lat od uchwalenia planu ? Ja w
          tresci uchwaly widze: § 73. Ustala się stawkę procentową służącą naliczeniu
          jednorazowej opłaty z tytułu wzrostu wartości nieruchomości w związku z
          uchwaleniem planu dla wszystkich terenów położonych w granicach planu wysokości
          30 %.
          Koniec, kropka. Nie widze zadnego "jeżeli"....
          • hanusz Re: Radni niewyraźni 23.10.06, 00:24
            Stosowna opłata wynika z przepisów prawa.9 taka informacje otrzmalismy na
            poczatku kadencji-nie jstem wstanie wskazac paragrafu, ale wiem ze w innych
            przyppadkach bylo to stosowane).
            A co do czasu?
            Tzw.kanalizacja gmin jest zapisana jako priorytet w naszych umowach
            stowarzszeniowych z unia.pieniadze na ten cel mozna dosc latwo zdobyc.
            nestety bez planu, nie da sie (!!!!) wybudowac obecnie zadnej drogi na tym
            osiedlu.
            to niestety tez oznacza zamrozenie tych terenow.
            • Gość: piterek Re: Radni niewyraźni IP: *.bsk.vectranet.pl 23.10.06, 07:30
              Rozumiem, ze bez planu nie da rady nic zrobic na tym terenie (drogi,
              uzbrojenie). Plan jest w ogole bardzo dobry - jesli chodzi o podzialy gruntow
              na dzialki bo uwzglednia istniejace stosunki wlasnosciowe, czego dowodem jest
              brak uwag co do podzialu. Natomiast wciaz zastanawia mnie tak kategoryczny
              zakaz tych nieszczesnych zbiornikow szczelnych i studni - czyli w praktyce
              zakaz budowy. Czy nie ma zadnych, ale to zadnych, mozliwosci warunkowej
              zabudowy wraz ze zbiornikami i studniami ? Czy uchwala z zapisami o
              dopuszczeniu tymczasowosci tych obiektow bylaby w jakikolwiek sposob niezgodna
              z prawem ? Czy tylko niezgodna ze stanowiskiem Inspektora Sanitarnego ?
              Powtarzam, nie interesuje mnie "uwalenie" tej uchwaly, a tylko jej zmiana w
              zakresie jak powyzej. Chyba radni sa wladni cos takiego przeprowadzic - przy
              odrobinie dobrej woli....
            • Gość: piterek Re: Radni niewyraźni IP: *.bsk.vectranet.pl 23.10.06, 07:32
              Dziekuje za zainteresowanie :-)
          • duch_zenona Re: Radni niewyraźni 23.10.06, 00:29
            Zaraz, ale czegoś nie rozumiem. Jacy radni są najliczniejsi? Lewicy czy PiS

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka