Gość: mili IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 23:14 Uprzejmie prosze szanowna redakcje o obszerna relacje z tej rady. Po nazwisku kto jak głosował w najwazniejszych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BBC Radni niewyraźni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 23:17 Autorowi gratuluję (co mi się rzadko zdarza) konkretnego, trafnego, zwięzłego artykułu ukazującego prawdę o obecnych radnych. Chowanie głowy w piasek to to w czym są Mistrzami Polski. Mam nadzieję, że Pan Kozłowski swoją propozycją odkładania rzeczy ważnych w bliżej nieodgadnioną przyszłość przekreśli ostatecznie swoje szanse w wyborach prezydenckich. Bo przeciez po co nam prezydent, który przez 4 lata będzie odkładał wszystkie niewygodne sprawy dla swego następcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iptoma Radni niewyraźni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 18:03 A ja jestem przeciwko brzydkim straganom, koszmarnym budkom!! Natomiast jestem ZA inwestycjami, sciaganiem kapitału, naprawianiem dróg oraz za scalaniem naszego Białegostoku i przeobrazeniami w piękne, mądre i nowoczesne miasto na miarę XXI wieku. Chcę, aby w miescie rządziły i kobiety!!! Chcę miejsc dla młodziezy!!! Chcę szacunku dla dziadków i Babć oraz Nauczycieli!!! Chcę aby każdy wiedział co i gdzie można a nie żeby coś robił a ktoś mu mówił, że źle robi, choc nie wiadomo, co tam ma być!!! I ja jestem kandydatką na radną, chcę dzialać a nie gadać!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIOSKOWY Re: Radni niewyraźni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 18:10 WIOCHA WIOCHA WIOCHA tak zagłosują radni na h.j nam galerie na Jurowieckiej RYŻA KUPCZYNI wie co robi i niech tak zostanie po wsze czasy ! Hej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Radni niewyraźni IP: *.csk.pl 21.10.06, 18:36 Kozłoski ty śmieciu z PIS,co z ciebie będzie za prezydęt!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piterek Radni niewyraźni IP: *.bsk.vectranet.pl 21.10.06, 23:15 A moze ktorys z radnych przeczyta i moj post i sie nad tym zastanowi? Chodzi mi o plan zagospodarowania dla Bagnowki - okolice przedluzenia Jutrzenki. Golym okiem widac ze uchwala w tej sprawie wprowadza zakaz budowy domow na tym terenie, bo nie mozna budowac zbiornikow szczelnych ani studni, a miejskiej sieci wodno-kanalizacyjnej tam w zasadzie nie ma. Wiec po co w zasadzie jest ten plan ? Wlasciciele dzialek nie beda w stanie udzwignac ciezaru sfinasowania uzbrojenia. Za to "dowala" im sie 30% z tytulu uchwalenia planu, bo teren staje sie "budowlany". To ja sie pytam, gdzie on jest "budowlany" skoro nie mozna tam bedzie przez kilka-kilkanascie lat nic wybudowac ? Jesli ktos ma tam hektar w "dzialkach" budowlanych to wynika ze ma zaplacic 40 tys. Pytam sie skad wlasciciel ma wziac taka kase, skoro nikt nie bedzie chcial u niego kupic dzialki, bo nie dostanie pozwolenia. Tak wiec na wiele kolejnych lat zamraza sie ostatni wolny od zabudowy bardzo duzy - ok 100ha teren w miescie. PS. Wlascicielem dzialki tam nie jestem - zainteresowalem sie bo myslalem, ze bede mogl tam cos kupic i wybudowac dom... - ale widze ze raczej nie w tym zyciu.. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusz Re: Radni niewyraźni 22.10.06, 21:20 Przeczytałem.Po pierwsze opłate owa należy wniesc jedynie w momenice sprzedazy działki w ciagu 5 lat od uchwalenia planu. Plan zas daje szanse przyszlemu prezydentowi i radnym "załatwienia" funduszy na uzbrojenie tego terenu. Inna sprawa natomiast jest brak zgody na budowanie szczelnych szamb na tym terenie (do czasu uzbrojenia w kanalizacje). To niestety "wina' sanepidu, odwolanie w tej sprawie białystok wniósł do Głównego Inspektora Sanitarnego Kraju.Niestety bez skutku. Bez planu niestety pozyskanie jakichkolwiek funduszy unijnych na kanalizacje i wodociag bedzie niemozliwe. Decyzja chyba wiec słuszna. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piterek Re: Radni niewyraźni IP: *.bsk.vectranet.pl 22.10.06, 23:22 No to krotkie pytanie: za ile lat ten teren bedzie uzbrojony tak aby mozna bylo tam cokolwiek budowac: 10,15,20 ? Nie sadze ze ktokolwiek zaryzykuje termin krotszy niz 10 lat. Wiec plan z wpisanymi zakazami uchwalany teraz nie ma najmniejszego sensu - po co zamrazac ten teren w 100% na tak dlugi czas? Nie znam tez uzasadnienia jakiego dokonal Inspektor Sanitarny, odmawiajac uzgodnienia planu z wpisana mozliwoscia budowy zbiornikow szczelnych i studni. Czy ktos w ogole policzyl na ilu dzialkach bylaby mozliwa budowa domow ze zbiornikami i studniami na tym terenie, skoro: brak jest drog, brak czesto nawet sieci energetycznej ? Zdaje sie ze na dzialke bez dostepu do drogi publicznej i bez uzgodnienia przylacza z ZE nie otrzyma sie i tak pozwolenia na budowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piterek Re: Radni niewyraźni IP: *.bsk.vectranet.pl 22.10.06, 23:48 I jeszcze: skad wynika ze oplata z tytulu wzrostu wartosci nieruchomosci bedzie pobrana w chwili sprzedazy dzialki w ciagu 5 lat od uchwalenia planu ? Ja w tresci uchwaly widze: § 73. Ustala się stawkę procentową służącą naliczeniu jednorazowej opłaty z tytułu wzrostu wartości nieruchomości w związku z uchwaleniem planu dla wszystkich terenów położonych w granicach planu wysokości 30 %. Koniec, kropka. Nie widze zadnego "jeżeli".... Odpowiedz Link Zgłoś
hanusz Re: Radni niewyraźni 23.10.06, 00:24 Stosowna opłata wynika z przepisów prawa.9 taka informacje otrzmalismy na poczatku kadencji-nie jstem wstanie wskazac paragrafu, ale wiem ze w innych przyppadkach bylo to stosowane). A co do czasu? Tzw.kanalizacja gmin jest zapisana jako priorytet w naszych umowach stowarzszeniowych z unia.pieniadze na ten cel mozna dosc latwo zdobyc. nestety bez planu, nie da sie (!!!!) wybudowac obecnie zadnej drogi na tym osiedlu. to niestety tez oznacza zamrozenie tych terenow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piterek Re: Radni niewyraźni IP: *.bsk.vectranet.pl 23.10.06, 07:30 Rozumiem, ze bez planu nie da rady nic zrobic na tym terenie (drogi, uzbrojenie). Plan jest w ogole bardzo dobry - jesli chodzi o podzialy gruntow na dzialki bo uwzglednia istniejace stosunki wlasnosciowe, czego dowodem jest brak uwag co do podzialu. Natomiast wciaz zastanawia mnie tak kategoryczny zakaz tych nieszczesnych zbiornikow szczelnych i studni - czyli w praktyce zakaz budowy. Czy nie ma zadnych, ale to zadnych, mozliwosci warunkowej zabudowy wraz ze zbiornikami i studniami ? Czy uchwala z zapisami o dopuszczeniu tymczasowosci tych obiektow bylaby w jakikolwiek sposob niezgodna z prawem ? Czy tylko niezgodna ze stanowiskiem Inspektora Sanitarnego ? Powtarzam, nie interesuje mnie "uwalenie" tej uchwaly, a tylko jej zmiana w zakresie jak powyzej. Chyba radni sa wladni cos takiego przeprowadzic - przy odrobinie dobrej woli.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piterek Re: Radni niewyraźni IP: *.bsk.vectranet.pl 23.10.06, 07:32 Dziekuje za zainteresowanie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
duch_zenona Re: Radni niewyraźni 23.10.06, 00:29 Zaraz, ale czegoś nie rozumiem. Jacy radni są najliczniejsi? Lewicy czy PiS Odpowiedz Link Zgłoś