Dodaj do ulubionych

Linia autobusowa nr 104

27.03.03, 18:32
Za www.zokm.bialystok.pl:

31.03.2003r. - trasa linii 102 ulega podziałowi na dwie linie:
102 – Sochonie – Centrum
104 – Juchnowiec – Centrum

Trasy linii:
102 – Sochonie – Jurowce – 1000-lecia PP – Sokólska – Zagumienna –
Radzymińska – 1000-lecia PP – Jurowiecka – Sienkiewicza – Al. Piłsudskiego –
Legionowa – Rynek Kościuszki – Sienkiewicza – Jurowiecka – 1000-lecia PP –
Jurowce – Sochonie

104 – Juchnowiec – Lewickie – Hryniewicze – MPRD – Kawaleryjska – Wiejska –
Mazowiecka – Legionowa – Sienkiewicza – Al. Piłsudskiego – Legionowa –
Kościół Farny – Legionowa - Mazowiecka – Wiejska – Kawaleryjska –
Hryniewicze – MPRD – Lewickie – Juchnowiec

Uwaga: W niedziele w godz. 7.30 – 12.30 autobusy linii 104 będą kursowały
wyłącznie na trasie Wiadukt/Stadion – Juchnowiec – Widaukt/Stadion.

Ciekawi mnie kto w padla na taki pomysl, dlaczego to zrobiono i czy tak
bedzie lepiej czy gorzej?

Pozdrawiac
Obserwuj wątek
    • Gość: |andy| Re: Linia autobusowa nr 104 IP: *.com / 192.168.4.* 27.03.03, 19:07
      Ciekawe kto będzie obsługiwał 104? 102 obsługuje KPKM, to 104 też oni będą?

Pozdrawiam
      Andrzej

PS. Jak już wiszą rozkłady to jutro będę czekał naprzystanku i sprawdze, chyba
      będzie to prostze niż domyślanie się.
      • Gość: rowerzyk Re: Linia autobusowa nr 104 IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 29.03.03, 12:36
        Gość portalu: |andy| napisał(a):

> Ciekawe kto będzie obsługiwał 104? 102 obsługuje KPKM, to 104 też oni będą?

Rozkladu jeszcze nie widzialem, na stronie tez sie nie doszukalem, ale tez
        obstawiam KPKM. Ich kierowcy znaja juz trase i ta firma maja tez wystarczajaca
        ilosc taboru. No chyba ze byly skargi, tak jak kiedys na Biatre. Heh, pamieta
        ktos jeszcze ta firme?
        • Gość: |andy| Re: Linia autobusowa nr 104 IP: *.com / 192.168.4.* 29.03.03, 18:18
          Gość portalu: rowerzyk napisał(a):

>
          > . No chyba ze byly skargi, tak jak kiedys na Biatre. Heh, pamieta
          > ktos jeszcze ta firme?

Ja to pamiętam tak:
          pomarańczowe Ikarusy z nalepionym/namalowanym z tyłu napisae Biatra.
          Obsługiwali 3 i jakieś swoje trzysta coś lub pięćset coś.

Pozdrawiam
          Andrzej

• Gość: rowerzyk Re: Linia autobusowa nr 104 IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 30.03.03, 16:10

>> Ja to pamiętam tak:
            > pomarańczowe Ikarusy z nalepionym/namalowanym z tyłu napisae Biatra.
            > Obsługiwali 3 i jakieś swoje trzysta coś lub pięćset coś.

Dokladnie. Te ikarusy chyba jakos z niemiec byly. Za to o liniach piecset cos
            i trzysta cos, to juz zupenie zapomnialem. Do byly chyba jakies podmiejskie?
            • Gość: |andy| Re: Linia autobusowa nr 104 IP: *.com / 192.168.4.* 30.03.03, 22:00

Do byly chyba jakies podmiejskie?

Tego to niestety nie wiem. Tu jest kilka zdjęć autobusów Biatry (niestety z
              kolorem to nie trafilem, nie są pomarańczowe, przynajmniej nie wszystkie):

polbus.w.interia.pl/bia322.JPGhttp://polbus.w.interia.pl/bia320.JPG
              polbus.w.interia.pl/bia314.JPGhttp://polbus.w.interia.pl/bia323.JPG

Zdjęcia są ze strony: polbus.w.interia.pl/menu.htm i tam link do
              Białegostoku.

Pozdrawiam
              Andrzej

PS. Pisałeś coś , o jakimś wypadzie rowerowym. Gdzie byliście i jak było?
              • Gość: rowerzyk Re: Linia autobusowa nr 104 IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 30.03.03, 22:47

> Tego to niestety nie wiem. Tu jest kilka zdjęć autobusów Biatry

Dzieki za informacje. Pierwsze dwa linki cos mi nie chodza, ale wszedlem przez
                glowna. Faktycznie cos nie tak z tymi kolorami. Niektore zielone tez sa jakies
                blade albo niebieskawe.
                Ale dobre i to :)

> PS. Pisałeś coś , o jakimś wypadzie rowerowym. Gdzie byliście i jak było?

Lada chwila cos w tamtym watku dopisze

tez pozdro
                Krzysztof
                • Gość: |andy| Re: Linia autobusowa nr 104 IP: *.com / 192.168.4.* 31.03.03, 09:04

Pierwsze dwa linki cos mi nie chodza, ale wszedlem przez
                  >
                  > glowna. Faktycznie cos nie tak z tymi kolorami.

No nie chodzą, bo posklejały się (z 4 zrobiły się 2), mo błąd, sory.

tez pozdro
                  > Krzysztof

pozdrawiam
                  Andrzej
          • Gość: KALI Re: Linia autobusowa nr 104 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 18:53
            PEWNIE ZE PAMIĘTAM!! JAK ZOBACZYŁEM ZDJĘCIA TO OD RAZU SOBIE PRZYPOMNIAŁEM JAK
            Z OJCEM JEŹDZIŁEM DO BIAŁEGO I WIDZIAŁEM TE AUTOBUSY. PRZYPOMNIAŁA MI SIE
            REKLAMA AMBROZJI NA JEDNYM Z AUTOBUSÓW. SZKODA ZE BIATRY JUZ NIE MA NO NIE...
      • Gość: rowerzyk Re: Linia autobusowa nr 104 IP: w3cache:* / *.gazeta.pl 30.03.03, 16:36

> Ciekawe kto będzie obsługiwał 104? 102 obsługuje KPKM, to 104 też oni będą?

De liner is... tajtanik. Znaczy KPKM. :) Sa juz nawet rozklady. Hmm w dzien
        powszedni i niedziele do Juchnowca dojezdzac bedzie kazda 104, za to w soboty
        tylko 5 autobysow w ciagu dnia. Niewiem moze to wystarczy, moze niech sie
        wypowie ktos dojezdzajacy stamtad.
        W niedzielne przedpoludnie, chcac dojechac do centrum, bez przesiadki nie
        obedzie sie. Kto jezdzi na jednorazowych, troche to finansowo odczuje... Oby
        likwidowanie lini bezposrednich nie stalo sie norma... Brrr
    • freewolf A propos ciekwaych autobusów. 31.03.03, 10:45
      Czy ktoś jeszcze pamięta te fajne maleństwa, moim zdaniem jak dotąd
      najwygodniejsze autobusy w Białymstoku:
      polbus.w.interia.pl/bia872.JPG
      • Gość: |andy| Re: A propos ciekwaych autobusów. IP: *.com / 192.168.4.* 31.03.03, 10:51
        freewolf napisał:

> Czy ktoś jeszcze pamięta te fajne maleństwa, moim zdaniem jak dotąd
        > najwygodniejsze autobusy w Białymstoku:
        > <a
        href="http://polbus.w.interia.pl/bia872.JPG"target="_blank">polbus.w.interia
        > .pl/bia872.JPG</a>

Pamiętam, pamiętam też taki specyficzny zapach, który w nich był. Może pod
        płotem na Składowej stoi jeszcze jakiś?

Pozdrawiam
        Andrzej

PS. A dla mnie pasują fotele w Manach (pod względem wygody), te z Ikarusów
        odpadają, bo nie lubie się zapadać.
        • freewolf Re: A propos ciekwaych autobusów. 01.04.03, 23:17

> Pamiętam, pamiętam też taki specyficzny zapach, który w nich był. Może pod
          > płotem na Składowej stoi jeszcze jakiś?

Niestety, o ile mi wiadomo, nie ma już żadnego. :(

> PS. A dla mnie pasują fotele w Manach (pod względem wygody), te z Ikarusów
          > odpadają, bo nie lubie się zapadać.

Sprzeciw! Nowe Ikarusy są bardzo wygodne (w Warszawie jeździ takich kilka).
          • Gość: |andy| Re: A propos ciekwaych autobusów. IP: *.com / 192.168.4.* 01.04.03, 23:33
            freewolf napisał:

> Sprzeciw! Nowe Ikarusy są bardzo wygodne (w Warszawie jeździ takich kilka).

Wierzę, ale ja mówiłem o tych białostockich, które mają ogrzewanie podogowe
            (takie nowoczesne, że spaliny dostają się do środka i grzeją ;-) )

Pozdrawiam
            Andrzje
            • Gość: Piotrek Re: A propos ciekwaych autobusów. IP: *.piasta.pl 06.04.03, 16:34
              Białystok zbliżał się swojego czasu do Warszawy - numery Biatry 5xx.

:-)
      • Gość: Kamil Re: A propos ciekwaych autobusów. IP: *.light.csk.pl 07.12.03, 00:19
        Były nawet fajne na poczatku lat 90 kiedy je sprowadzili. Zawsze było to jakieś
        oderwanie od ikarusowo-jelczowej monotonii. Fajnie sie jeżdziło na samym tyle
        gdzie był podest do stania. Dokładnie to coś sie nazywało Setra SG180 -
        konstrukcja z lat 70 tych. Jak przyjechały do Białego miały już ponad 15 lat.
        Troche lepsze moim zdaniem były Heuliezy na podwoziu mercedesa i one miały
        bardzo wygodne miekkie fotele. warbus1.w.interia.pl/m_o305ghlz.htm
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka