Dodaj do ulubionych

KOnon - realny problem tego kraju

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 10:54
niestety takich Kononów zahibernowanych w popegeerowskich wsiach i
miasteczkach jest cała masa. Może sukces Konona uświadomi warszawce to że
oprócz Polski z Chmielnej i Marszałkowskiej jest jeszcze Polska tandetnego
sweterka i kwiecistej koszulki która woła o wyjście z niebytu.
Jak zobaczyłem posiadłość drewnianą Pana Krzysia to pomyślałem sobie czy aby
nie przywiózł jej zza Buga i w sentymencie do ojcowizny zostawił sobie
strzechę. matka starowinka , święte obrazki na scianach , światło niemal
kaganka. Przeciez setki i tysiące ludzi żyją w takim zacofaniu. Po roku 90 w
Polsce zdarzyła się katastrofa społeczna bo nie objęto programem socjalizacji
znacznej części ludności która została zepchnieta do przechowalni. Pracy nie
mają - w lecie coś tam dorobią i tak żyją z dnia na dzień w sweterku i
zmierzwionym włosem. pan Krzysztof ma szczęście bo ma prawo jazdy i papiery
mechanika. jeździ Lublinem i chyba nie jest nim tak źle ale jak na niego
patrzę to widze oczy polski B. Polski upośledzonej mentalnie która po prostu
wymaga pomocy.
Krzysztof Kononowicz - proponuję ksywę Szela
Obserwuj wątek
    • bystra2000 Re: KOnon - realny problem tego kraju 11.11.06, 10:58
      Szkoda ,że do takich wniosków
      doszedłeś dopiero teraz!!!!!!!!!!
      • Gość: df Re: KOnon - realny problem tego kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 11:11
        dopiero teraz? Ja znam dokładnie i tą polskę z Chmielnej i tę z popegeerowskich
        wiosek. Widze ją na codzień i ten problem jest mi bardzo dobrze znany wiec
        prosze mi nie wmawiać ze ja zobaczyłem to teraz dopiero w Kononie. Tylko co ja
        moge zrobić poza rozdawaniem im żywnosci która ostatnio nawet opodatkowano? Co
        mogę zrobić skoro burmistrz mojego miasta na głupich dożynkach tapla się w
        błocie i przewraca na scenie? Na spotach reklamowych tez gadał w garniturku o
        inwestycjach i miejscach pracy. Zrobiło się klasycznie: 5 marketów w centrum
        10tyś miasteczka syf kiła i mogiła. Dzieciaki chodzą głodne do szkoły i nikogo
        poza nauczycielami to nie interesuje bo ponoć kasy na nic nie ma. A na wyjazdy
        radnychna popijawy nad morze to kasa jest.
        Dlatego sądze ze wybranie czy to pana x czy pana y w takim białymstoku nic nie
        zmieni a jeśli już Konon zostanie prezydentem to co najwyżej zrobi się słuszny
        raban w kraju w którym samorządy i polityka gnije jak w żadnym innym.
        A Polskę z Chmielnej znam bardzo dobrze bo akurat dane było mi pracować w
        miejscach w których pracowali swego czasu ludzie którzy dziś prowadzą audycje
        poityczne w róznych stacjach. Generalnie podział polski jest już faktem i
        niekoniecznie muszą byc proste recepty na wydobycie ludzi z intelektualnej nędzy.
        BIeda jest w każdym europejskim kraju ale w polsce jest w dodoatku katastrofalna
        alienacja pewnej grupy która dawno zapomniała co to znaczy być obywatelem tego
        kraju. Niestety są to najcześciej potomkowie dawnych wojaków z LWP jak Pan
        Krzysztof. Poutykani gdzies na wsiach na roli zostali dziś jak to się mówi s
        ch.. w garści na mrozie
        • bystra2000 Re: KOnon - realny problem tego kraju 11.11.06, 11:15
          To zwracam honor.
          Ale czy to coś zmieni?
          Tzn.Twoje postrzeganie Polski?
          Ani Ty ani ja nie mamy na to wpływu.
          Pozdrawiam.
    • Gość: bubu Re: KOnon - realny problem tego kraju IP: 212.33.67.* 11.11.06, 17:52
      df Ty madry czlowiek jestes. Pozdrawiam.
    • Gość: bubu Re: KOnon - realny problem tego kraju IP: 212.33.67.* 11.11.06, 17:52
      df Ty madry czlowiek jestes. Pozdrawiam.
      • duch_zenona czerwone hieny - zostawcie biednego człowieka 11.11.06, 18:00
        Nie macie za grosz przyzwoitości. Ośmieszacie siebie i Białystok. Miślicie, że
        prości uczciwi ludzie są na tyle głupi, że dadzą się zmanipulować komuchom i
        rozbijecie głosy prawicy?

Ile jeszcze swych propagandowych wątków o nim założycie?

Myślę, że już jutro wyborcy wam "podziękują".
    • kiczkis Re: KOnon - realny problem tego kraju 11.11.06, 21:05
      To w reakcji na ten watek odpowiedzialem watkiem "Scierwojady"..

I kiedy tylko napisalem o "antysemityzmie".. Natychmiast "ono" zareagowalo..
      Jasne ze to albo kapus "luxik".. albo szczyl "kamilar" pokazal iz tez - jak na
      lewaka przystalo ma nature i mentalnosc kapusia.. Tyle ci umiejetnosci i odwagi
      starczylo?? - Do pobratymcow po ratunek leciec?? - "Aj wej" - Giewałt!"???

Chyba cie wspolplemiency W TEN SPOSOB beda ratowac.. W zaden inny nie masz
      szans.. - Tyle ze nawet jesli stu "kiczkisow" wytna to ty drobna swinia i tak
      nie przestaniesz byc.. Tego sie nie da "wyciac"..
      Dziwne ze zeswinic sie potraficie bez oporow i dylematow, ale pozniej sie tego
      wstydzicie.. - Co od kogo mozna zadac - mowisz??
      - Wlasciwie to i ja to samo zawsze mowie: - "CO i OD KOGO mozna zadac i
      oczekiwac"..

kiczkis

• Gość: nick Bardzo mądre słowa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 02:58
      Szkoda tylko, że ludzie, którzy mają środki i możliwości, aby choć trochę
      poprawić tę sytuację, nie widzą, a raczej nie chcą widzieć, co naprawdę dzieje
      się w tym kraju.

Rozumiem, że jeśli ktoś żyje od lat w Warszawie i obraca się wśród ludzi, dla
      których 10 tysięcy to "taka sobie" pensja, to może nie zdawać sobie sprawy, jak
      to jest wegetować przez miesiąc za kilkaset złotych. Dla przedstawicieli -
      przepraszam za wyrażenie - elit polska bieda jest czymś równie egzotycznym, jak
      głód w Afryce. Ot, daje się od czasu do czasu parę groszy na jakąś fundację, ale
      każdy przecież powinien dbać o własny los. O ile jednak biznesmeni, menedżerowie
      czy artyści nie mają obowiązku przejmować się losami Kononowiczów i im
      podobnych, to politycy, dziennikarze itp. - owszem. Inaczej zaczynają się dziać
      takie rzeczy, jakie mamy w tym kraju od roku.

Mój znajomy socjolog już kilka lat temu przewidywał, że pewnego dnia w Polsce
      może zacząć rządzić Radio Maryja. Nikt mu nie wierzył. Tymczasem PiS wygrał, bo
      podobnie jak Rydzyk zaadresował swój program do takich ludzi, jak pan
      Kononowicz. Dziś ten sam znajomy twierdzi, że Kaczyńscy jeszcze długo utrzymają
      się u władzy, co wcale nie napawa mnie radością. Jeszcze bardziej jednak martwi
      mnie, że jedyna siła polityczna, która mogłaby zmienić to, co się tu dzieje,
      czyli Platforma, nadal nie chce rozumieć, o co chodzi.
      • duch_zenona Re: Bardzo mądre słowa. 12.11.06, 03:21
        Bardzo piękna bolszewicka bajeczka o światłych wykształconych dobrych komuszkach
        i złym Rydzyku żerującym na ciemnym narodzie.

Prawda jednak jest niestety inna. To komuszki zdobyli wykształcenie szkołach
        specjalnych dla imbecyli zwanych Uniwersytetami Ludowymi, niektórzy jak Kwachu
        do dzisiaj nie skończyli wyższych studów.

I te ciemniaki zarzucają Kaczyńskim i prawicy brak wykształcenia. Przypominam że
        jeden z Kaczyńskich ma "tylko" doktorat, drugi jest profesorem.

Czy ten twój znajomy socjolog to jakiś kolejny błazen typu Wiatr, z którego
        radosną twórczością poznałem się kiedyś na studiach? Wykładowca nam od razu
        powiedział, że śmiać się u niego można ile się chce, ale proszę złośliwie nie
        komentować "dzjełek" Wiatra.

I teraz najsmutniejsza prawda. To nie PiS rządzi Polską. Owszem, mają jakąś tam
        kruchą większość w parlamencie, ale na szczeblach powiatu, miasta, gminy wciąż
        królują stare, komuchowsko-mafijno-esbeckie układy, które trzeba wreszcie rozbić.
        • Gość: Kropka Re: Bardzo mądre słowa. IP: *.csk.pl 12.11.06, 09:41
          Nie kazdy kto ma tytul profesora czy doktora to inteligent, bo mozna byc i po
          szkole podstawowej ale miec w sobie wiecej przyzwoitosci i kultury nizeli po
          studiach i tytulach, a tego brak dzis calemu PiS-owi i jego koalicjantom. Takie
          rzeczy jak kultura czy dobre wychowanie po prostu wynosi sie z domu.
        • Gość: nick Re: Bardzo mądre słowa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 15:44
          duch_zenona napisał:

> Bardzo piękna bolszewicka bajeczka o światłych wykształconych dobrych komuszkach
          > i złym Rydzyku żerującym na ciemnym narodzie.

Człowieku, czy Ty się urwałeś z choinki? W ogóle umiesz czytać ze zrozumieniem?
          Jeżeli użyłem zbyt trudnych dla Ciebie sformułowań, to piszę jeszcze raz: w
          Polsce utrwalił się bardzo silny podział na bogatych i biednych, którzy nie mają
          ze sobą nic wspólnego i zupełnie się nie rozumieją. Taki podział jest typowy nie
          dla komunizmu, ale dla zacofanych krajów kapitalistycznych, np. w Ameryce
          Łacińskiej. Może jesteś za młody i tego nie pamiętasz, ale w komunizmie tego nie
          było, wręcz przeciwnie - to potomkowie przedwojennej klasy wyższej mieli
          trudności z dostaniem się na studia, a do biedaków w PGR-ach państwo szczodrze
          dopłacało, co zresztą doprowadziło do upadku tamtego systemu.

Dziś nikt się tym podziałem nie przejmuje, a takie indywidua, jak Rydzyk czy
          Kaczyńscy po prostu je wykorzystują, aby zaspokoić swoja żądzę władzy, pieniędzy
          i - w przypadku Kaczyńskich - zemsty na kolegach z opozycji, ktorym powiodło sie
          lepiej. Bo co Rydzyk zrobił dla biednych ludzi oprócz tego, że organizuje im
          zjazdy w Częstochowie i pozwala na wygłaszanie antysemickich tyrad na antenie?
          Owszem, dzięki swoim zdolnościom do manipulacji potrafi nakłonić emerytów, aby z
          500 złotych renty 50 oddawali co miesiąc na Radio Maryja. Ale czy za te
          pieniądze sfinansował naukę choc jednego zdolnego dziecka z PGR-u? Czy wybudował
          dom opieki dla starszych? Nie - on buduje szkołę dla przyszłych dyrektorów
          telewizji i polityków. I co masz na jego obronę?

A poza tym, to czy u Ciebie na pewno wszystko w porządku? Bo od kilku dni
          wklepujesz tutaj codziennie kilkadziesiąt postów, w których sugerujesz, że
          Kononowicza promują komuniści. Piszesz je zupełnie bez ładu i składu, czasem
          trudno w ogóle zrozumieć, o co chodzi. Masz jakieś problemy? A może ktoś Cię
          wynajął na czas wyborów i płaci Ci od ilości postów?

• Gość: erdwa Re: Bardzo mądre słowa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 09:23
        w cywilizoanym kraju twór taki jak PO ma elektorat w granicach 9%. Jak
        liberałowie w Niemczech który mają jeszcze mniej. Polska scena polityczna na
        której lewica ma dalej gebę postkomuny a prawica giertycha i Kaczyńskiego, gdzie
        elektorat socjalny wabiony jest przez warchoła spalonego solarium jest
        nienormalna. I z tego powodu partia przedsiębiorców, partia ludzi powiedzmy
        sobie wprost - adresujaca swój program do ludzi przedsiębiorczych i zaradnych ma
        poparcie rzedu 25%. Na to poparcie skąłda się elektorat lewicy
        socjalemokratycznej której w polsce dalej nie ma i elektorat centroprawicowy
        który wystrzaszył się samych kaczyńskich a jeszcze bardziej ich koalicjantów.
        Platforma z bebarwnym Tuiskiem nie ma nic do zaoferowania i po paru latach wróci
        na swoje miejsce - zajmowane dawniej przez UW. Stanie się to wtedy gdy Miller
        utworzy lewicę betonu - czyli zerwie z SLD które dryfuje w stronę platformy.
        Zerwanie przez SLD z wizerunkiem postkomuny (co dalej nie wychodzi) pozwolina
        objęcie w tej parti przewodnictwa przez ludzi z dawnej UW co ostatecznie uwolni
        socjaldemokrację od postkomunistycznego garba.\
        Niestety władza kaczorów lubi i wokól nich wybuduje się nowa prawica. lepperowi
        na dłuższą metę nie będzi eopłacało się być samodzielnym watażką i zgodzi się na
        wchonięcie Szamboobrony przez PIS. Lpr już jest wchłonięte a PO sama sie skurczy
        w momencie fermentu na lewicy. Wtedy cześć pójdzie do pis a część do SLD-UD i
        tak zostanie mała partia środka
    • Gość: SmurfMądrala Re: KOnon - realny problem tego kraju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 09:37
      Kazdą dziedzinę można uprawiać profesjonalnie i amatorsko.
      W polityce ,sztuce czy sporcie amatorszczyzna jest powszechna.
      Patrz polityka polska.
      Kononowicz jest Nikiforem polityki,wyjatkowym naturszczykiem.
      Ma serce i z trudem formulowane idee.Jest przeciwieństwem
      wyszczekanych ,ulizanych,ubranych u Zegny ,"polityków" wyrachowanych w
      pasożytowaniu.
      Prosty,szczery sprzeciw.Kto sie najglośniej smieje niech sam przygotuje
      swoje wystąpienie lub chociaż pójdzie na wybory.
      • Gość: Double_K Re: KOnon - realny problem tego kraju IP: *.access.uk.tiscali.com 12.11.06, 11:34
        kononowicz.pl/
        zabadajcie to.
    • cool_kid Re: KOnon - realny problem tego kraju 12.11.06, 13:15
      Pozdrawiamy Polskę A - PGRy na pomorzu zachodnim, województwie gdzie wyniki
      wszystkich egzaminów z maturami na czele wypadają najgorzej w kraju!
    • Gość: odpowiedz Re: KOnon - realny problem tego kraju IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 22:11
      To za madre co piszesz - ludzie na tym forum jesli poszli na wybory to
      tylko "dla jaj".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka