Dodaj do ulubionych

słyszałam że u was bieda

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:15
Nie jestem z waszego miasta,ale niedługo będę chciałam się spytać czy u was w
mieście,bo słyszałam że tak jest straszna że tak powiem bieda z nędzą.
Obserwuj wątek
    • Gość: idzikczortu Re: słyszałam że u was bieda IP: *.sub-66-174-79.myvzw.com 14.12.06, 21:19
      "Monikaj" - jak ognia unikaj tej strasznej, ze sie tak wyrazilas, biedy z nedza.
      • Gość: monikaj101 Re: słyszałam że u was bieda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:25
        Tak też myślałam.
      • Gość: polak Re: słyszałam że u was bieda IP: 83.2.103.* 14.12.06, 21:26
        tak, dlatego Ty zwiałeś do Ameryki
        • Gość: monikaj101 Re: słyszałam że u was bieda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:29
          Byłam w Nowym Yorku na grim poncie i powiem ci że największe skupiska polaków
          jest właśnie z waszego miasta.
          • Gość: Jacek Re: słyszałam że u was bieda IP: *.ipt.aol.com 16.12.06, 22:19
            grim poincie? wow to krotko byles chyba
    • Gość: Kropka Re: słyszałam że u was bieda IP: *.csk.pl 14.12.06, 21:28
      Taka bieda, ze nawet sniegu nie ma.
      • Gość: monikaj101 Re: słyszałam że u was bieda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:30
        Sniegu jak śniegu ale pracy nie ma
        • Gość: polak Re: słyszałam że u was bieda IP: 83.2.103.* 14.12.06, 21:33
          jest za to duzo ruskich
          • Gość: monikaj101 Re: słyszałam że u was bieda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:35
            A u mnie w mieście dużo niemieckich........ gemb.
            • Gość: polak Re: słyszałam że u was bieda IP: 83.2.103.* 14.12.06, 21:40
              a ruskich lubisz?
              • Gość: monikaj101 Re: słyszałam że u was bieda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:45
                Mogą być.
                • Gość: polak Re: słyszałam że u was bieda IP: 83.2.103.* 14.12.06, 21:52
                  pełno ich, katolików i prawosławnych i innych. Nie wierz wszystkim, kto mówi,
                  że jest Polakiem.

img522.imageshack.us/my.php?image=mapagwarpodljh6.jpg
                  img504.imageshack.us/my.php?image=osadnictwoyb6.jpg
              • Gość: Lopez Re: słyszałam że u was bieda IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 14.12.06, 21:45
                ale desery podajemy tylko pjedynczo albo bieda albo nedza nie ma mixu bieda z
                nedza, your choice baby
                • Gość: monikaj101 Re: słyszałam że u was bieda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:51
                  A macie desery,ale fajnie.Jak jest bieda to i nędza,prosto zwiężle i na temat baby.
        • Gość: idzikczortu Re: słyszałam że u was bieda IP: *.sub-66-174-79.myvzw.com 14.12.06, 21:50
          Widze, ze moj nieco zartobliwy odnosnik do tej bialostockiej "straszliwej biedy
          z nedza", jak to sama napisalas, nie zostal zrozumiany.
          Nie da sie ukryc, tu trzeba kawe na lawe.
          A tak przy okazji, Bialystok jest o tyle podobny do Nowego Jorku, ze tak jak to
          jest w Ameryce, wymaga duzej przedsiebiorczosci i sily przebicia aby sie ostac
          na ringu. Bialystok to takze miejsce gdzie wieje wiatr w oczy ale akurat ja to
          lubie, bo jak mawial poeta: "...gdzie wieje wiatr (...), tam rosna skrzydla
          ptakom, (...) zas trzesa sie portki petakom...".
          • Gość: monikaj101 Re: słyszałam że u was bieda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.06, 21:53
            Nie zgadzam się z tobą nawet w 1%.
            • Gość: idzikczortu Re: słyszałam że u was bieda IP: *.sub-66-174-79.myvzw.com 14.12.06, 22:10
              Co prawda jest mi z tego powodu smutno, ale postaram sie jakos z tym zyc dalej.
              • Gość: dd Słuchaj idzikczortu teraz ja podziwiam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 19:38
                Twoją cierpliwość. Nie zna Białegostoku, ale się z Tobą nie zgadza. Ciekawe. A
                może dobrze zna. I jest?
          • Gość: natt do idikczortu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 22:08
            napisał:
            Bialystok to takze miejsce gdzie wieje wiatr w oczy ale akurat ja to
            lubie, bo jak mawial poeta: "...gdzie wieje wiatr (...), tam rosna skrzydla
            ptakom, (...) zas trzesa sie portki petakom...".

Podziwiam za odwagę. Nie boisz się że obecni na forum organiczni tropiciele
            bolszewizmu jednoznacznie zaszufladkują cię za cytat tego akurat autora? ;)))
            • Gość: idzikczortu Re: do idikczortu IP: *.sub-66-174-79.myvzw.com 16.12.06, 00:29
              W odpowiedzi "nattowi":
              Ciekawa uwaga. Oczywiscie, ze mam swoje polityczne preferencje, bo historia
              Polski powojennej nie rozpieszczala pewnie nikogo. Natomiast dzieki tradycjom
              rodzinnym staram sie pielegnowac jakas tam niezaleznosc umyslu.
              Niestety nie mam czasu by sprawdzic, a pamiec niestety mam krotka, czy uzyty
              przeze mnie obciety ciutek wiersza nalezy do Majakowskiego. Ale jezeli tak to
              pomimo, iz diametralnie roznil bym sie w pogladach tego poety m. in., na Lenina,
              to pozostanie on dla mnie jednym z najznamienitszych przedstawicieli
              artystycznego zrywu - Futuryzmu. Wlodzimierzowi Majakowskiemu Bozia dala tak
              niesamowity talent, ze ja bym go postawil, wbrew ksiazkom, przed Filippo
              Marinettim, Kazimierzem Malewiczem czy El Lissitzkim (Lisieckim).
              • Gość: natt Re: do idikczortu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 09:00
                To akurat nie majakowski a autor rodzimy. Swoją drogą wybitny, związany z
                leśniczówką położoną nad pięknym jeziorem Nidzkim, co ma w nazwie jedną z
                czynności domowych ;) Nie zmienia to faktu, że prze organicznych tropicieli
                wszelkich przejawów bolszewizmu autor ten traktowany jest jako
                kryptokomunista ;)
                • Gość: idzikczortu Re: do idikczortu IP: *.dyn.optonline.net 16.12.06, 23:40
                  "Nattowi".
                  No to prawdziwy rebus: "...autor rodzimy...zwiazany z lesniczowka
                  nad...jeziorem Nidzkim, co ma w nazwie jedna z czynnosci domowych...".
                  Zgaduje, Konstanty Ildefons Galczynski majacy niegdys swoj domek w lesniczowce
                  Pranie! Dziekuje za przypomnienie. O tyle latwiej poszlo mi zgadywanie gdyz
                  jako mlodzian, uwielbiajacy poete, odwiedzilem jego muzeum w autentycznie
                  pieknym uroczysku Pranie.
                  Byloby to smutne gdyby rzeczywiscie byl on widziany jako kryptokomunista bo
                  niedosc, ze zmarl w roku 1953 a wiec w czasie apogeum stalinowskiego terroru to
                  do tego chodzily sluchy, iz przyjaciele zmarlego wyraznie widzieli sczerniale
                  odciski sznura na szyi poety.
        • Gość: piotr Re: słyszałam że u was bieda IP: *.osiedle.net.pl 28.12.06, 20:54
          Praca jest, ale za kiepską kasę.
    • Gość: inna monia :) Re: słyszałam że u was bieda IP: *.elpos.net 14.12.06, 22:42
      bieda z nedza nic innego nie robimy tylko misie polarne hodujemy ;p a snieg w rossmanie kupujemy bo nie mamy wlasnego ;p
      • kusloncu Re: słyszałam że u was bieda 14.12.06, 22:47
        I sledziem zagryzamy.
      • nekroskop88 Re: słyszałam że u was bieda 14.12.06, 22:57
        polujemy też czasem na foki
        • Gość: Jeanette Re: słyszałam że u was bieda IP: *.elpos.net 14.12.06, 23:00
          Taaaaaaaaa ...a ja wrocilam z Francji do tej biedy hahaha i...zyje jak pączek w
          masle lepiej niz u zabojadow,grunt to miec dobry zawod :-)
        • koczisss Re: słyszałam że u was bieda 14.12.06, 23:16
          Od czasu na dzikie reny, a nawet fiordy, ale one, to przeważnie z ręki jedzą:)
          • nekroskop88 Re: słyszałam że u was bieda 17.12.06, 11:59
            I sprzedajemy paciorki turystom.
    • Gość: Kropka Re: słyszałam że u was bieda IP: *.csk.pl 14.12.06, 23:23
      I wszyscy chodzimy w sweterkach z rombem zima :)
      • koczisss Re: słyszałam że u was bieda 14.12.06, 23:25
        Które są wpuszczone w spodnie, zapomniałeś dodać:)
        • Gość: Kropka Re: słyszałam że u was bieda IP: *.csk.pl 14.12.06, 23:26
          Jeszcze raz przypominam, ze jestem kobieta :(
          • koczisss A to przepraszam:) 14.12.06, 23:32
            To w spódnicę:)
    • Gość: jewgien Bieda ? Ja wiem ? To zależy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 00:59
      Jeśli masz na myśli ubóstwo (marny stan finansów) - to nie dotyczy ono wytrwałych, skoncentrowanych na pracy w pracy.
      Mamy dużo terenów zielonych, świeże powietrze, więc bieda (marny stan świadomości) jest niemożliwa (chyba że ktoś nie zna siebie; ale wtedy ma i tak duży potencjał).
      Słyszałem że w USA najniższa płaca - to 5$/h a u nas 5pln/h, jeśli jednak dolar nie utrzyma 2,8519 pln - to płace będą się wyrównywały (żeby było dobrze dla dolara, to musi utrzymać 3 pln/$, a teraz to będzie oj trudne).

Dużo zależy od tego co umiesz (i jak dobrze to robisz).
      Ludzie z pomysłami (bogaci) to jadą tam, gdzie jeszcze nic nie ma (pieniądz - to tylko surowiec do pomnożenia).
      • Gość: KrowaWkropkiBordo Re: Bieda ? Ja wiem ? To zależy IP: *.asfd.broadband.ntl.com 15.12.06, 03:03
        A ja chcialabym sie osiedlic w tym pieknym
        granicznym miescie. Oczywiscie dopiero wtedy
        jak je Prezydent Lukaszenka odbierze.
        Po ile rubli bierzecie za metr mieszkania
        z wygodami?
        • Gość: Kropka Re: Bieda ? Ja wiem ? To zależy IP: *.csk.pl 15.12.06, 07:29
          Odebrac to mozesz plaszczyk z pralni.

Poza tym dziecino mila po lobotomii zamiast pisac na forum idz lepiej zrobic
          sobie papiery na zasilek pielegnacyjny. Moze wystarczy ci na 0,1 m2 mieszkania.
          • Gość: KrowaWkropkiBordo Re: Bieda ? Ja wiem ? To zależy IP: *.asfd.broadband.ntl.com 15.12.06, 08:15
            Oj, az tak drogo?
            U nas w TV Bielarus 1 pokazuja dzis od rana, ze te
            swintuchy, z konsulatow Polski i Litwy, sabotaz uprawiaja.
            Spowalniaja wydawanie dokumentow na wjazd do Polszi i Lietuvskiej
            Respubliki. Pokazuja tlumy ludzi co juz zainwestowali dolary
            w wakacyjne hotele albo Tirowki co wynajely dobre miejsca przy
            drodze. Co my teraz mamy robic? Ja mam specjalne talenta, planowalam
            w te wasze katolickie swieta zarobic na mieszkanko w Bialymstoku.
            Bede teraz musiala czekac az was Prezydent Lukaszenka spod niewoli Lachow
            wyzwoli.
            • Gość: Kropka Re: Bieda ? Ja wiem ? To zależy IP: *.csk.pl 15.12.06, 15:58
              Jeszcze raz ci mowic, ze powinnas zobie zrobic papiery na zasilek
              pielegnacyjny, przynajmniej bedziesz miala jakies pieniadze na leki. Jesli nie
              podejmiesz leczenia, choroba sie poglebi.
              • Gość: pogromca idiotek Wytrzymałaś w swoich zaleszanach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 16:34
                wytrzymasz i w białymstoku
                • Gość: pogromca idiotel to do moniki było IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 16:35
                  • Gość: monikaj101 Re: to do moniki było IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 16:57
                    Powiedzcie mi dlaczego ludzie z waszego miasta tak się nienawidzą z ludzmi z
                    Rzeszowa przynajmniej w Ameryce tak jest,jeden drugiemu jakby mógł to by...A
                    znowu ludzie ze wschodu nie cierpią ludzi z zachodu,mówią cytuję"że to nie
                    nasi"a amerykanie to chyba "nasi"bo zielone mają.Oj wstyd Polsce przynoszą wstyd.
                    • Gość: kamilar Re: to do moniki było IP: *.net 15.12.06, 17:05
                      Pogromca tak jakby miał rację.
                      Wyjeżdżasz z pytaniem, dotyczącym głupich stereotypów. Przedstawiasz swoje
                      fobie, że niby ktoś się nienawidzi.
                      A potem się dziwisz,że ludzie uważają Cię za śmieszną.:)
                  • Gość: monikaj101 Re: to do moniki było IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 16:59
                    A ty bałwanie licz się ze słowami
                    • Gość: pogromca itd. To dlaczego nie znając mojego miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 17:04
                      mówisz o nim bieda z nędzą? Może bieda z nędzą to jest w Twoim Rzeszowie? Ty
                      się też licz ze słowami.
                      • Gość: monikaj101 Re: To dlaczego nie znając mojego miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 17:10
                        Po pierwsze nie jestem z Rzeszowa,ani tym bardziej z waszego biednego wschodu.A
                        po drugie naucz się czytać,czy ja go nazwałam bieda z nędzą,czy pytałam się czy
                        u was jest bieda z nędzą.Ale widocznie jest skoro pół Ameryki to wschód.
                        • Gość: Cool Kid Re: To dlaczego nie znając mojego miasta IP: *.danmar-computers.com.pl 15.12.06, 17:21
                          Kur-wa zapewne pochodzi zza Buga i rezyduje gdzies na zasranym zachodzie gdzie
                          jest 20-30% bezrobocia (W Rzeszowie 8% a w Białymstoku 9%)
                          • Gość: monikaj101 Re: To dlaczego nie znając mojego miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 17:39
                            Wolałabym 100 razy lepiej mieszkać na zachodzie Polski niż na wschodzie gdzie
                            psy dupami szczekają.Masz rację zasrany to jest wschód,a nie zachód.Chociaż ja
                            nie jestem z zachodu,tylko ze stolicy Polski.
                        • Gość: pogromca itd. mimo tej strasznej biedy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 17:26
                          i nędzy Białystok w statystykach dotyczących budowy nowych domów i mieszkań w
                          przeliczeniu na mieszkańca przez wiele lat ustępował tylko Warszawie (teraz
                          dołączył Poznań, Wrocław i kilka miast z zachodniej Polski, ale tylko dlatego,
                          że 8 lat zmarnowały rządy prezydenta Tura). Można to sprawdzić. Więc ludzie
                          radzą sobie tu całkiem nieźle. Jeśli zaś ta ":bieda z nędzą" miała być zajawką,
                          to była to mało rozsądna zajawka. A skąd jesteś faktycznie nie wiem, bo nie
                          napisałaś. Za to czytałem także inne twoje posty i jakoś entuzjazmu wobec
                          miejscowości, w której mieszkam nie znajduję. A kto co i o kim sobie myśli w
                          USA nie wiem. Wole sobie układać życie tu a nie w piwnicy na greenpoincie
                          • Gość: monikaj101 Re: mimo tej strasznej biedy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 17:35
                            Nie rozśmieszaj mnie,ty pewnie stany widziałeś tylko na mapie.Aha ludzie z tego
                            twojego bogatego miasta za dolara w stanach toby dali sobie ogolić na sucho i
                            nie pieprz jak to u was jest cudownie.I jeszcze jedno pewnie wasze mieszkania
                            umywają się do tych piwnic na grinponcie,nie wiesz to nie gadaj widocznie żal
                            d..ę ściska.
                            • Gość: Kropka Re: mimo tej strasznej biedy IP: *.csk.pl 15.12.06, 17:48
                              Ja moge powiedziec, ze nie chcialabym mieszkac w USA za nic w swiecie. Pelno
                              tam niedowartosciowanych ludzi, ktorzy tutaj nie umieli sobie poradzic a tam
                              panow udaja.
                            • Gość: kamilar Re: mimo tej strasznej biedy IP: *.net 15.12.06, 18:06
                              I Tu właśnie pokazałaś swoje prawdziwe, oblicze buraka z "bogatej-lepszej"
                              Polski, który Podlasie to na mapie widział. A Swoją "wiedzę" czerpie ze
                              stereotypów i "ambitnej" prasy pokroju "Fukt".
                              Odnoszę wrażenie, że Podlaska wieś nie jest biedniejsza od krajowej, bezrobocie
                              jest niższe niż średnia krajowa. Znam też ludzi mieszkających na zachodzie,
                              którzy chcieliby zarabiać tyle, co niektórzy moi znajomi, bądź członkowie rodziny.
                              Ale jak chcesz myśleć, że tu wrony zawracają, a na przednówku zjadamy
                              najmłodszych członków rodziny to Twoja sprawa.
                              • Gość: monikaj101 Re: mimo tej strasznej biedy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 18:18
                                Pozdrawiam cię bardzo serdecznie jesteś super.Tylko pisze się "Fakt" a nie
                                "Fukt"a takich brukowców nie czytam.A burakiem mogę być,ale z tej jak się
                                wyraziłeś "bogatszej-lepszej"POLSKI.Nieważne gdzie się mieszka i ile się
                                zarabia,ale ważne jest to jakim się jest człowiekiem......
                                • Gość: kamilar Re: mimo tej strasznej biedy IP: *.net 16.12.06, 10:01
                                  Widzisz, ja też nie czytam Faktu, dlatego nie wiem, jak to się piszę. Niestety
                                  jego cena jest dla mnie zbyt wygórowana. Musiałbym wydać całą rentę babci,
                                  zamiast tego wolę upędzić trzy litry bimbru. Czytam jedynie Metro, bo darmowe a
                                  potem mogę jako papier toaletowy wykorzystać.
                                  Co do faktu, to napisał kiedyś, że tutaj zarabia się 6 razy gorzej. Czy to
                                  znaczy, że jeżeli gorseciarka zarabia tu ponad 2 tysiące, to w Poznaniu dostaje
                                  ponad 10??
                                  A początkujący policjant ponad 7 tys??
                            • Gość: pogromca itd. itp. ile lat w tej stolicy mieszkasz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 18:35
                              bo wypowiadasz się jak typowy warszawiak spod kobyłki, co to pięc lat temu się
                              w Warszawie zjawił i nabrał wielkopańskich manier. zapewniam cię, że mój dom
                              jest (delikatnie mówiąc) trochę lepszy, niż piwnice greenpointu, które zapewne
                              znasz aż za dobrze. skoro ten białystok taki straszny, to po co się tu
                              wybierasz młoda damo?
                            • Gość: pogromca idiotek a ściska żebyś wiedziała IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 19:27
                              bo nie mogę uwierzyć że można się tak upodlić jak mieszkańcy tych piwnic
              • Gość: KrowaWkropkiBordo Re: Bieda ? Ja wiem ? To zależy IP: *.asfd.broadband.ntl.com 15.12.06, 18:20
                Pani Kropka, Pani to dobra Pani
                jak ja by u pani podnajela kwartiru
                to co pani zrobi z tym prosiakiem
                co kazdy go w Bialymstokie w wannie
                na swieta tuczy? Czy ja sie mam podmywac
                w miednicy?
                • Gość: Kropka Re: Bieda ? Ja wiem ? To zależy IP: *.csk.pl 15.12.06, 18:23
                  Siedz w swojej lepiance i wez tabletki.
                  • Gość: monikaj101 Re: Bieda ? Ja wiem ? To zależy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 18:37
                    Chciałbyś taką lepiankę jak mam ja,ale dużo lat pracy przed tobą.A tabletki
                    biorę masz rację,witaminy nikomu nie zaszkodziły.Pozdrawiam cię wschodni kolego.
                    • Gość: Kropka Re: Bieda ? Ja wiem ? To zależy IP: *.csk.pl 15.12.06, 18:42
                      Naucz sie czytac... bo jestem kobieta.
                      Po drugie tez wez tabletki.
                      • Gość: Stanisław Re: Bieda ? Ja wiem ? To zależy IP: *.pools.arcor-ip.net 15.12.06, 18:50
                        A co to za podwójne zabezpieczenie tymi tabletkami? Toż to na 200 % czy jak?
                        • Gość: Kropka Re: Bieda ? Ja wiem ? To zależy IP: *.csk.pl 15.12.06, 18:53
                          Niektorym nawet konska dawka nie pomaga.
                          • Gość: wierszokleta Kropeczko, Poeta was pogodzi... IP: *.asfd.broadband.ntl.com 15.12.06, 18:59
                            Kiedy raz w parku
                            Jbla sie parka
                            Przyszedl Ksiadz
                            i na uszkadzanie
                            kwiatow sarkal.
                            na to mlodzian
                            na pale wskazuje
                            I mowi:
                            Nie czas roz zalowac
                            kiedy plona ch.je!
                    • Gość: pogromca... jesteś pewna? gratuluję tej pewności IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 18:42
                      • Gość: paradys Posłuchaj Moniko sprowokowałaś tę dyskusję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 19:25
                        każesz innym liczyć się ze słowami, a zwymyślałaś wszystkich swoich adwersarzy
                        robiąc z mieszkańców Białegostoku budilów, buraków, ciołków widzących USA na
                        pocztówkach, chamów, bałwanów gotowych zjeść każde g... za jednego dolara.
                        potem zaś zaczęłaś chwalić się jaka to z ciebie mieszkanka stolicy i jak to się
                        w tej swojej stolicy świetrnie urządziłaś zarzucając komuś że jego dom
                        (lepianka) ma się nijak do piwnic greenpointu i że po stokroć wolałabyś
                        mieszkać na zachodzie Polski. choć na początku tej rozmowy zadeklarowałaś, że
                        chcesz przyjechać do Białegostoku na stałe, tak przynajmniej wynika z twojej
                        wypowiedzi. A po co, skoro tak ci tam w tej stolicy świetnie. Obawiam się, że
                        tak naprawdę to siedziałaś w tej piwnicy klepałaś biedę jak inni, trochę
                        zarobiłaś i teraz woda sodowa ci do głowy uderzyła.A ja USA znam. jeżdżę tam
                        dość regularnie. Ale nie do pracy. stać mnie na to, by w USA odpoczywać. i g..
                        mnie obchodzi czy mi wierzysz
                        • Gość: monikaj101 Re: Posłuchaj Moniko sprowokowałaś tę dyskusję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 20:08
                          Śmieszny jesteś,nikogo nie zwymyślałam za to zobacz co ty piszesz.Po pierwsze
                          nie znasz mnie to mnie nie osądzaj,po drugie do Stanów wyjechałam gdy miałam rok
                          i to nie był mój wybór,pracować tam nie musiałam,ale pracowałam i się uczyłam
                          tak jak normalni ludzie na świecie.Biedy nie klepałam i nie klepie,mam tam
                          rodzinę i dużo znajomych i też jeżdżę tam regularnie (bo muszę)A jeśli chodzi o
                          wyjazd do Białegostoku to to była propozycja z pracy dostałam kontrakt i albo go
                          przyjmę albo nie wybór należy do mnie.A po trzecie jeżeli cię stać jezdzić to
                          pewnie używaj życia bilety nie są takie drogie.Pozdrawiam
                          • Gość: paradys nikogo nie zwymyślałaś? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 21:28
                            to przeczytaj uważnie swoje własne posty. jak nie bałwan to psy dupą szczekają
                            • Gość: monikaj101 Re: nikogo nie zwymyślałaś? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 21:34
                              Tak napisałam że jest baran,bo on napisał że jestem idiotką i to on mnie
                              sprowokował.A jeżeli kogoś uraziłam to sory.
                              • Gość: paradys nie chcę go bronić bo go nie znam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 22:01
                                ale na pewno tak cię nie nazwał. owszem przybrał dziwną ksywę, ale pisał raczej
                                przytomnie więc to chyba jednak ty go obrazilaś. trzymaj się
    • Gość: Kuba Re: słyszałam że u was bieda IP: *.bsk.vectranet.pl 15.12.06, 19:24
      A z jakiej Ty jesteś metropolii, z Łomży ??
      • Gość: poogromca ja jednak stawiam na zagruszany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 19:26
        choć ona twierdzi że z warszawy, a jakże i tak nikt nie sprawdzi
      • Gość: Kropka Re: słyszałam że u was bieda IP: *.csk.pl 15.12.06, 19:27
        Moze z Knyszyna albo z Moniek.
    • Gość: . Re: słyszałam że u was bieda IP: 82.160.179.* 15.12.06, 21:44
      w lubelskim byłeś , chyba nie
      • Gość: monikaj101 Re: słyszałam że u was bieda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 21:54
        Mam tam rodzinę.
        • Gość: Stanisław Re: słyszałam że u was bieda IP: *.pools.arcor-ip.net 15.12.06, 22:19
          Mamy teraz prawdziwą biedę z naszą obwodnicą augustowską a ta finansowa jest
          względna.
          Są od białostoczczan biedniejsi nowojorczycy i bogatsi hawańczycy ale w
          zasadzie częściej bywa odwrotnie.
          Na pewno więcej jest bogatych warszawiaków jak białostoczczan ale i tych
          biednych też jest więcej bo...? Warszawa jest większa. WOW!
          Co Należało Udowodnić - dobranoc Monisiu.
      • Gość: mietropolija bstok Re: słyszałam że u was bieda IP: 80.48.227.* 15.12.06, 22:05
        bo nasz wies to bialystok! mamy tu kononowicza i nic wiecej!!!
        • Gość: BratBorysa Re: słyszałam że u was bieda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 13:43
          Korzystamy z wolności słowa,potęgi internetu i nade wszystko świętej
          ANONIMOWOŚCI, żeby przy okazji pooblewać się nawzajem pomyjami i wykazać, że
          "moja racja jest naj-mojsza"(por. Dzień Świra). Droga Rodaczko, Pani Moniko.
          Zapraszamy Cię na Podlasie. Przyjedź, sama ocenisz. Podczas wędrówek po Polsce
          nie spotkałem żadnego zakątka tak gościnnego jak nasze Podlasie. A bieda?
          Prawdziwa bieda jest tam, gdzie ludzie patrzą na świat przez pryzmat dukata
          ($,EURO,PLN,itp)i oceniają wartość innych zasobnością portfela.
          PS.Pani Kropka to fajna Babka musi być, tylko troszkę narwana, znaczy Dziewczyna
          z charakterkiem. Pozdrawiam obie Panie.
          • Gość: Kropka Re: słyszałam że u was bieda IP: *.csk.pl 16.12.06, 21:19
            Dziekuje za dobre slowo.

PS. Przyjaciele mowia o mnie, ze nie dam po sobie pojechac.
            • Gość: swiniopas Re: słyszałam że u was bieda IP: *.asfd.broadband.ntl.com 19.12.06, 20:43
              PS. Przyjaciele mowia o mnie, ze nie dam po sobie pojechac.

To jak sobie wobec pozwyzszego radzi Pani Kropeczka na ruskich
              Kresach? Wszak to u ruskich przeciez bicie bab jest notoryczna
              rozrywka bo jak wiadomo: Gdy sie Baby nie bije to jej watroba
              gnije!
              Nosi Pani Kropka jakas szpadryne w rekawie? Mialem kiedys taka
              dobra Ciocie w okolicach co tak wlasnie robila. W czasie wojny.
              Ciocia szla noca po torach do pacjenta. A tu naprzyksza sie jakis
              Rezun. Nozem by chcial polaskotac. Ciocia na to machnie tylko
              ramieniem. No i szpadryna sama wchodzi juz do raczki. Wystarczylo
              wtedy tylko takiemu rezunowi(zwykle byl narabany) wybic jedno oczko
              i spokoj.
              Tak jest, ja ta szpadryne widzialem za jako dziecko i od tej pory szanuje
              mocne kobietki.
              • Gość: Kropka Re: słyszałam że u was bieda IP: *.csk.pl 19.12.06, 20:58
                Dziś mocne kobitki uzywaja zwojow mozgowych, nawet na wschodnich kresach :)
    • Gość: jewgien Uff. Przeczytałem całość. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 17:54
      Mylisz bogactwo z zamożnością. Większość mieszkańców USA to narkomani sukcesu (success addicted), a sukces może jedynie zdarzyć się przy okazji działania, a nie być jego celem (jeśli ma nie być narkotykiem). Widać to (np:) na giełdach kapitałowych; zamożny biedak koncentruje się na "yeys,yes,yes`ah", "coool`ach" i innych "wow`ach" (dlatego z inwestycji wychodzi "w skarpetkach"; nie umie znieść z zysku godnością, więc go traci); ilość posiadanych gadżetów nie świadczy o człowieku (te z resztą tanieją z chwili na chwilę i są wciskane w każdy sposób); zachwycają się nimi tylko ludzie o niskim poczuciu własnej wartości (ci biedni, ale zamożni).

Wszędzie zdarzyć się mogą jednokomórkowcy (publiczność; osobnicy posiadający jedyną sprawną szarą komórkę; w kieszeni; z sekundowym naliczaniem), więc nie ma sensu mówić że Białostoczanie nie lubią Rzeszowian (to też piękny region, a dużo ludzi ma świadomość i serce - jak step).

Ognista jesteś (tak trzymaj); podoba mi się to.

Przyjedź i zobacz jak tu jest (zanim zamieszkasz); wtedy wybierzesz.
      • Gość: monikaj101 Re: Uff. Przeczytałem całość. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 20:15
        Masz rację w tym co mówisz.W poniedziałek właśnie będę w waszym mieście,pierwszy
        raz w życiu.Pozdrawiam
        • Gość: jewgien Miłego pobytu :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.06, 21:39
          Już coś zaczęłaś; teraz chcesz dalszego etapu w życiu; jeśli umiałaś zawalczyć - powinno to dalej pracować
          Masz rację (trzeba zawsze krok naprzód; wtedy się gdzieś dojdzie)

Pozdrawiam
    • Gość: bortas48@interia.p Re: słyszałam że u was bieda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 11:55
      .dobrze słyszalas........................Jarosław Bieda-Bialystok
    • bogo2 Re: słyszałam że u was bieda 17.12.06, 13:59
      a ja slyszalem , ze jestes corka krola midasa...
      to dopiero musi byc starszne... bieda z nedza, sie nie umywa...
      wcale sie nie dziwie, ze chcesz tutaj...
      nie kazde zloto,co sie swieci....;)

Gość portalu: monikaj101 napisał(a):

> Nie jestem z waszego miasta,ale niedługo będę chciałam się spytać czy u was w
      > mieście,bo słyszałam że tak jest straszna że tak powiem bieda z nędzą.
      • Gość: monikaj101 Re: słyszałam że u was bieda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.06, 14:34
        Naprawdę jest z WAMI coś nie tak,ja się tylko o coś zapytałam,zadałam proste
        pytanie i chciałam uzyskać odp.a wy na mnie"siedliście"jakbym przynajmniej WAM
        wybrała złego i do niczego nie nadającego się prezydenta POLSKI.Wciskacie mi
        jakieś bajki np "O dwóch takich co ukradli księżyc"
        • bogo2 Re: słyszałam że u was bieda 17.12.06, 14:43

alez skad... !
          troche ci wspolczuje...moze bialystok cie wyleczy...choc watpie...
          nie kazde zloto, co sie swieci....

Gość portalu: monikaj101 napisał(a):

> .Wciskacie mi jakieś bajki(...)
          • Gość: monikaj101 Re: słyszałam że u was bieda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.06, 15:38
            A ja tobie.
    • malycykor Re: słyszałam że u was bieda 19.12.06, 12:22
      no... taka bieda, że jak będziesz do nas jechała, to nie zapomnij wałówki zabrać
      :) bo u nas w sklepach ino ocet...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka