Dodaj do ulubionych

1/3 Polski niemiecka, Ruskie Podlasze - NASZE!

20.12.06, 23:22
Arystokrata Aleksander von Waldow
"...twierdzi, że ziemie zachodnie i północne [aktualnie w granicach
administarcyjnych Polski - stalinowskiego tworu] nadal należą do III Rzeszy. A
Polska posiada je bezprawnie i tymczasowo..."
www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=25643

Ruskie Podlasze w granicach Polski znalazło się przypadkowo i
wróci do Ruskiej Macierzy. Może nawet przy najbliższej okazji -
rewizji granic z Niemcami, której Polska domaga się:
serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,3803913.html
Aha, polskie bałwany, nie wyjeżdżajcie mi tu z tzw. "kresami", bo się
ośmieszacie w opinii publicznej!
Obserwuj wątek
    • oginn Re: 1/3 Polski niemiecka, Ruskie Podlasze - NASZE 21.12.06, 00:11
      Rewizja granic polskich powinna byc ze wszystkimi sąsiadami, którzy tego będą
      domagać się. Wszyscy coś od Polski mogą słusznie uzyskać.
      • Gość: swiniopas Re: 1/3 Polski niemiecka, Ruskie Podlasze - NASZE IP: *.asfd.broadband.ntl.com 21.12.06, 05:22
        Uwazaj szaulisie, zeby ci ktos z sasiadow
        czerwonym kurem w slepka noca nie zaswiecil.
        jak ci zle na tym pieknym polskim pojezierzu
        augustowskim to mozesz zawsze zapakowac swoje
        bekarty na biedke i won na Zmudz, na Litwe Smetony.
        Tam twoje wlasciwe miejsce.
        • kropek35 Re: 1/3 Polski niemiecka, Ruskie Podlasze - NASZE 21.12.06, 06:08
          nedzna prowokacja...ale tez wpisy w stylu "spiepraj do backi" swiadcza o tym ze
          grunt podatny i prowokowanii to prymitywy zasłygujace na to i same sobie winne.
          Najpierw w kólko jak zdarta płyta Obrazanie wschodu teraz buta polska obraza
          Niemcy....Wiec pewnie historia sie powtarza. Wstyd mi za naszych rzadzacych,
          zaslepionych fanatyków których stac jedynie na ustanowienie Jezusa Chrystusa
          królem polski. Sasiedzi sie smieja i tylko krok od tego zeby uznano nas za
          bekarta i jatrzyciela Europy ...a wtedy to co dzisiaj smieszne i niedorzeczne
          moze stac sie smutna rzeczywistościa.
          • Gość: paradys kto się tu od tego momentu wpisze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 08:00
            ten baran
        • oginn Re: 1/3 Polski niemiecka, Ruskie Podlasze - NASZE 21.12.06, 10:07
          Gość portalu: swiniopas napisał(a):

> Uwazaj szaulisie, zeby ci ktos z sasiadow
          > czerwonym kurem w slepka noca nie zaswiecil.
          > jak ci zle na tym pieknym polskim pojezierzu
          > augustowskim to mozesz zawsze zapakowac swoje
          > bekarty na biedke i won na Zmudz, na Litwe Smetony.
          > Tam twoje wlasciwe miejsce.

"Litewskie Pojezierze

Jednostki fizyczno-geograficzne, Europa, Polska, Litwa

Litewskie Pojezierze, duży region naturalny na pograniczu Polski i Litwy,
          wchodzący w obręb Pojezierzy Wschodniobałtyckich. Pojezierze Litewskie wznosi
          się do 289 m n.p.m. Leży w całości w dorzeczu Niemna, cechuje się największym w
          Polsce kontynentalizmem klimatu.

W skład Pojezierza Litewskiego wchodzą: Puszcza Romincka, Pojezierze
          Zachodniosuwalskie, Pojezierze Wschodniosuwalskie i Równina Augustowska. Polska
          część Pojezierza Litewskiego nosi też nazwę Pojezierza Suwalskiego."
          portalwiedzy.onet.pl/7864,,,,litewskie_pojezierze,haslo.html

Nawet z tego względu Suwalszczyzna należy się Litwie. Oderwana od swej Macierzy
          historycznej, etnicznej i geograficznej domaga się zjednoczenia z nią, zerwania
          sztucznych więzi z Polską. Te dążenia zostaną doprowadzone do skutku wraz z
          dalszym rozkładem i rozpadem polskiej państwowowści.
          • ralston Re: 1/3 Polski niemiecka, Ruskie Podlasze - NASZE 21.12.06, 10:13
            Oj, bo znowu pan ordynator elektrowstrząsy zaordynuje. I sznurki od kaftana
            każe mocniej zaciągnąć...
            • oginn Re: 1/3 Polski niemiecka, Ruskie Podlasze - NASZE 21.12.06, 10:16
              Skąd Ty to znasz? Ja nic o czymś takim nie wiem, ale to rzeczywiscie
              przerażające - współczuję.
              • Gość: swiniopas Re: 1/3 Polski niemiecka, Ruskie Podlasze - NASZE IP: *.asfd.broadband.ntl.com 21.12.06, 11:13
                A co do wspomnianego wyzej w encyklopedii Dorzecza Niemna
                to moja wlasna mamuska nad Lososianka i w Druskiennikach
                wakacje spedzala. A ona nigdy slowa nie przemowila w jezyku
                perkuna i litewskiej dzungli. Oddawac!
    • koczisss Re: 1/3 Polski niemiecka, Ruskie Podlasze - NASZE 21.12.06, 11:55
      Niemieckie ziemie, teraz będące w Polskim posiadaniu, są takie niemieckie, jak
      kresy wschodnie Polskie!
      • Gość: świss Re: 1/3 Polski niemiecka, Ruskie Podlasze - NASZE IP: *.com 21.12.06, 12:07
        koczisss napisał:

> Niemieckie ziemie, teraz będące w Polskim posiadaniu, są takie niemieckie, jak
        > kresy wschodnie Polskie!

!??????
        czyli co? kresy wschodnie nie są polskie!??????????
        • koczisss Re: 1/3 Polski niemiecka, Ruskie Podlasze - NASZE 21.12.06, 13:27
          A jak myślisz?
    • Gość: stefan WASZE nie sa nawet gacie na tyłku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 15:49
    • Gość: 10bkpm Re: 1/3 Polski niemiecka, Ruskie Podlasze - NASZE IP: 207.164.214.* 21.12.06, 18:08
      o.r.t.h.e.u.s napisał:

> Aha, polskie bałwany, nie wyjeżdżajcie mi tu z tzw. "kresami", bo się
      > ośmieszacie w opinii publicznej!

A cooooooooooooooo kut...sie-BOLI ????????
      O jakiej opinii publicznej bredzisz -ofermo???
      Czyzby arystokrata von --cooooooo?
      A od kiedys to wlasciwie taki arystokrata-wiechciu???????????
      Skad tyle tu debili sie nazbieralo???
      Czyzby szpital w Choroszczy dostal internet z Unii???
      :))))))))))))))
      • ralston Re: 1/3 Polski niemiecka, Ruskie Podlasze - NASZE 21.12.06, 18:10
        Gość portalu: 10bkpm napisał(a):

>> Czyzby szpital w Choroszczy dostal internet z Unii???
        >

Niestety wszystko na to wskazuje...
      • Gość: ja Re: 1/3 Polski niemiecka, Ruskie Podlasze - NASZE IP: 83.2.103.* 21.12.06, 18:19
        Ty prawosławna "Polaczko" jeszcze powrócisz do swych ruskich korzeni, niech
        tylko zmieni się władza na niepolską, to będziesz lajalna białoruską obywatelką
        a nawet zagorzałą patriotką.
        • Gość: paradys a nawet na zamkniętym oddziale IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 18:23
          mają dostęp. i potem się dziwić że służba zdrowia ma za mało kasy jak na takie
          coś wydaje...
          • Gość: ja Re: a nawet na zamkniętym oddziale IP: 83.2.103.* 21.12.06, 18:29
            Gość portalu: paradys napisał(a):

> mają dostęp. i potem się dziwić że służba zdrowia ma za mało kasy jak na
            takie coś wydaje...

urojenia, zwidy i omamy na ekranie mamy?
            ))))))
            • Gość: paradys jak masz to dzwoń po pielęgniarkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 18:32
              • Gość: ja Re: jak masz to dzwoń po pielęgniarkę IP: 83.2.103.* 21.12.06, 18:42
                Nie mam niczego z tego, a nawet telefonu. Jeśli tak Cię te posty wyprowadzają z
                równowagi, to wyłącz komputer i po kłopocie. Albo nie zaglądaj na to wywrotowe
                forum.
                • Gość: paradys coś masz skoro jesteś na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 18:45
                  a ono nie jest wywrotowe. jest po prostu mądre inaczej. dlatego juz się
                  wynoszę, papa dzidziusiu
                  • Gość: paradys już wiem skąd cię znam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 19:43
                    prowadziłeś (aś) pomelikę z kolegą "dd" na temat obozów koncentracyjnych
                    twierdząc, że obozy były w Polsce nie przypadkiem. Skoro Polacy są tacy
                    straszni dziwne, że jeszcze żyjesz. może jakiś azyl u łukaszenki albo castro?
                    albo za bardzo lubisz barannę albo za bardzo lubisz salami. albo twja
                    ksywę "ja" trzebA interpretować "jaja"
                    • Gość: ja Niepotrzbnie zaczynasz każdy swój post od nowego IP: 83.2.103.* 21.12.06, 19:58
                      "tematu". To jest nawet dość uciążliwe do czytania.
                      Ja nie jestem Żydem, ani nawet jawnie separatystycznym działaczem białoruskim,
                      by bać się o swe bezpieczeństwo. Baraniny ani salami, mieszkając w Polsce nie
                      jadam, natomiaśt jajka jak najbardziej, bo są tanie - nawet po 15 groszy za
                      sztukę można dostać najtańsze.
                      • Gość: paradys masz problem z czytaniem\? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 20:05
                        to już wiem dlaczego iszesz to, co piszesz, po prostu tego nie czytasz.
                        separatystczni działacze białoruscy to mają akurat problemy u łukaszenki.
                        wybrany prze balorisuinów prezydent co zniósł białoruski jako język urzędowy i
                        zmienił flagę na komunistyczną (choć biało-czerwono-biała jest piękna). a ja
                        akurat znam wielu Białorusinów i się z nimi przyjaźnię, więc te twoje gadki
                        mnie obrażają po prostu. poniał(a)?
                        • Gość: ja Re: IP: 83.2.103.* 21.12.06, 20:38
                          Jesteś nie na czasie i nie na topie. Przedwczoraj Łukaszenko zganił białoruską
                          oświatę za za małą ilość lekcji j. białoruskiego w stosunku do j. angielskiego
                          (tygodniowo 1:6). Flagę zmienił sam naród po referendum, a Twoi znajomi nie
                          reprezentują całego narodu białoruskiego, on wypowiedział się w kilku
                          głosowaniach za polityką Łukaszenki.
                          • Gość: paradys słabo kumasz żabciu więc ci wyjaśnię IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 20:44
                            co do kulinariów: chodziło mi o o to: albo jesteś baran (baranina) allbo osioł
                            (salami) albo gadasz jak potłuczony (jaja). wybrałeś ostatnią opcję. a moi
                            znajomi nie reprezentują całości Białorusi bo należą do opozycji, co jest (jak
                            widzę po twoich postach) rzadkością, gdyż wymaga przyzwoitych kompetencji
                            intelektualnych
                            • Gość: ja Re: IP: 83.2.103.* 21.12.06, 20:52
                              To rzeczywiście za skomplikowane pokiereszowane polskie wywody. Zostaw je sobie
                              i swym rdzennym rodakom, lubiącym makaronizmy, a Białoruś bez nich się
                              obejdzie. Oby starczyło chleba, sała i samogonu! Paszoł ze swoim salami!!!
                              • Gość: paradys jak jesteś nawalony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 21:42
                                to idź spać
                      • Gość: 10bkpm Re: Niepotrzbnie zaczynasz każdy swój post od now IP: 207.164.214.* 21.12.06, 21:46
                        Gość portalu: ja napisał(a):

Baraniny ani salami, mieszkając w Polsce nie
                        > jadam, natomiaśt jajka jak najbardziej, bo są tanie - nawet po 15 groszy za
                        > sztukę można dostać najtańsze.

Nastepny Wiechec sie wypowiedzial:))))))))))
                        Moze slonina na Bialorusi ci pasuje????
                        Nikt ci nie zabrania jej zrec!!!!
                        Zatem szerokiej drogi-BEZDOMNY WYNARODOWIONY PRYDURKU,ktory nie wie gdzie zyje.
                        I przestan atakowac tych co chca budowac zdrowe spoleczenstwo ty posowiecki
                        pomiocie.

PS.bardzo przepraszam slonine za szarganie jej dobrego imienia!

• Gość: paradys pasuje mu co napisał w poście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 21:47
                          poza tym zczego oni ten samogon pędzą skoro ich wódka po 5 zł, więc szkoda
                          fatygi
                        • Gość: ja Re: Niepotrzbnie zaczynasz każdy swój post od now IP: 83.2.103.* 21.12.06, 22:15
                          Będziesz Ty w zdrowym polskim społeczeństwie pod panowaniewm nowego króla
                          niebiańskiego

))))))))
        • ralston Re: 1/3 Polski niemiecka, Ruskie Podlasze - NASZE 21.12.06, 18:23
          A świstak siedzi i zawija sreberka...
          • Gość: ja Re: 1/3 Polski niemiecka, Ruskie Podlasze - NASZE IP: 83.2.103.* 21.12.06, 18:25
            A Ralston siedzi i klika ...
    • Gość: uomrzan Re: 1/3 Polski niemiecka, Ruskie Podlasze - NASZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 19:31
      DNO...
      • Gość: uomrzan Re: 1/3 Polski niemiecka, Ruskie Podlasze - NASZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 19:31
        Polityka sięgnęła DNA.
        • Gość: uomrzan Re: 1/3 Polski niemiecka, Ruskie Podlasze - NASZE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 19:34
          Jaka polityka takie dno - małpy podobno potrafią nauczyć się używania narzędzi.

Odnośnie mózgu: Czekam...
          • Gość: paradys drogi uomrzanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 19:36
            nie wiem, jakie masz poglądy, ale zd daleka omijaj to forum, bo się od "ja"
            dowiesz, że Polak to..... (tu wpisz nagorszą obelgę jaką znasz) i że wszyscy
            robią łaskę że polska istnieje a istnienie polskiego języka to czysty
            przypadek. pozdrawiam
            • Gość: uomrzan Re: drogi uomrzanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 19:52
              Mózg ta takie same narzędzie jak noga - trzeba umieć z niego skorzystać. Dlatego jestem ciekaw jak co "poniektórzy" korzystają z tego narzędzia - czy tak samo jak z nogi ? Podobnie bezrefleksyjnie ?

P.S. Wezwany do tablicy...
              Poglądy: polityka to gospodarka+wiara+wiedza
              Gospodarka: liberał
              Wiara: wierzę w naturalną dobroć ludzi (jeśli nie pokłócą się o kasę) i bliskość ras i narodów. A szczególnie bliskie sobie są te rasy/narody, które były sobie bliskie historycznie/geograficznie.
              Wiedza: Ludzie (także ci których spotkałem) na Białorusi, Litwie i Ukrainie są sympatyczni, mili, gościnni - poza tym mają takie same problemy jak my. Głównie z kasą. To nas zbliża. Ale bliscy jesteśmy nawet (bez obrazy) Chińczykom - mają podobne problemy jak my. Po prostu wszyscy próbujemy przeżyć (jak najlepiej), wychować potomków (i ew. zadbać o nich później), mieć coś z życia i jak najmniej kłopotów oraz i jak najmniej wysiłku.
              • Gość: uomrzan Re: drogi uomrzanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 19:55
                Oczywiście to uposzczenie graniczące z... prowokacją.

Ale ciekaw jestem odzewu wiadomych.
              • Gość: paradys może zróbmy bojkot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 19:56
                i zróbmy listę nóg? wesołych świąt

-------------
                milton friedman
                "nie ma lunchu za darmo"
                • Gość: uomrzan Re: może zróbmy bojkot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 19:59
                  Nawzajem.

Tobie i wszystkim mieszkańcom Białego wszystkiego najlepszego....

Wesołych i rodzinnych świąt życzy łomżyniak...
                  • Gość: kamilar Re: może zróbmy bojkot IP: *.net 21.12.06, 20:09
                    Czemu podbijacie ten durny wątek. Stworzony przez idiotę??
                    • Gość: uomrzan Re: może zróbmy bojkot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.06, 20:16
                      Przepraszam - idę...
                      Wesołych świąt.

P.S. Wydawało mi się, że forum jest miejscem, w którym można do woli dyskutować z dowolnymi idiotyzmami...
                      Innymi słowy: jeśli nie ma idioty to dyskusja staje się mało ciekawa. Dyskusja z idiotą to prawdziwa frajda...

Innymi słowy: jak dyskutować z kimś, kto ma zawsze rację? No chyba nie da się.
                      Wniosek: dyskutujmy z tymi, którzy racji nie mają nigdy !!!!!!!
    • o.r.t.h.e.u.s Szanowne Lachy haspada, putanie... 21.12.06, 20:45
      Chyba nie radzicie sobie psychicznie z problemem, z tym faktem, iż Polskę
      stworzył, podarował Wam, Stalin, a? Wy nie macie swego państwa. W 1939 daliście
      nogę, potem pałętaliście się gdzieś, Żydów - za niby-ukrywanie - ograbiliście z
      ich majątków, w Warszawie, w 1944 posłaliście na bezsensowną smierć tysiące
      swoich współplemieńców...
      Stąd teraz te konwulsje? Niemoc i złość, nieudacznicy? Nie dziw to...
      Nadszedł czas na rozrachunki - kredyty trzeba spłacać, odsetki MY ustalamy...
      • koczisss Re: Szanowne Lachy haspada, putanie... 21.12.06, 21:23
        Dobrze, ze wy mieliście i macie swoje państwo, narodzie bez przeszłości i
        przyszłości!:)
        • Gość: rebus Re: Szanowne Lachy haspada, putanie... IP: 149.9.0.* 21.12.06, 21:43
          koczisss napisał:

> Dobrze, ze wy mieliście i macie swoje państwo, narodzie bez przeszłości i
          > przyszłości!:)

Każdy normalny wie, że każdy żarliwy polak-katolik to antysemita
          • Gość: paradys a każdy dobrze wie że każdy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.06, 21:49
            o ksywie rebus to po.ebus. podoba się? trzymam twój poziom
          • koczisss Re: Szanowne Lachy haspada, putanie... 21.12.06, 22:16
            A czy ktoś coś o Żydach mówił?
            • Gość: kamilar Re: Szanowne Lachy haspada, putanie... IP: *.net 21.12.06, 22:17
              No cóż Ortheus to je.nięty Troll o poziomie wywodów jednokomórkowca. Polskę
              podarował Stalin, ha ciekawe. A kto stworzył Białoruś???
              • koczisss Re: Szanowne Lachy haspada, putanie... 21.12.06, 22:54
                Zanim szczodrze Stalin nam darował Polskę, to my sobie ją sami wywalczyliśmy,
                goniąc czerwoną hołotę za Mińsk!
                Ale ten idiota tego nie wie, bo w stalinowskiej szkole o tym nie mówili:)
      • Gość: 10bkpm Re: Szanowne Lachy haspada, putanie... IP: 207.164.214.* 21.12.06, 22:00
        o.r.t.h.e.u.s napisał:
        > Stąd teraz te konwulsje? Niemoc i złość, nieudacznicy? Nie dziw to...
        > Nadszedł czas na rozrachunki - kredyty trzeba spłacać, odsetki MY ustalamy...

Strasznie zes sie zaplatal w tych urojeniach -ty wypierdku banderowski.
        Poczekajmy ,az Zydzi upomnia sie o majatki na Wolyniu.
        Narazie czekaja ,bo od kogo brac obszkodowania-golodupcow na ukrainie.
        Ale poczekajmy pare lat niech tylko nazbieraja troche "groszy"(o tez polska
        nazwa:))),to zaraz i Zydzi tam sie zjawia po kase.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka