mgr.kwasniewski 03.01.07, 09:22 fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/jak-syn-millera-zarobil-milion-dolarow,853435,2943 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miller Re: Jak syn Millera zarobił milion dolarów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 10:57 uczciwą cięzka praca się dorobiłem, uczciwie jak tata biore i się wywiązuję pozdrawiam Leszek Miller Junior Odpowiedz Link Zgłoś
drzazgarz Re: Jak syn Millera zarobił milion dolarów 03.01.07, 15:26 Tak to komuniści troszczą się o młodych ludzi. Dla wszystkich młodych nakraść nie da rady ale dla swoich dzieci to trzeba dać ten przynajmniej milion na dobry początek. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Jak syn Millera zarobił milion dolarów 03.01.07, 15:32 > Tak to komuniści troszczą się o młodych ludzi. Wszystkim politykom niczego nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 10bkpm Re: Jak syn Millera zarobił milion dolarów IP: 207.164.214.* 03.01.07, 15:39 a wy tak z zazdrosci,ze wam sie nie dostalo?????????????? zarobil to zarobil.moze sobie nowy dom postawi i pare osob bedzie miec prace,albo odda na sierociniec !!!???nic nie wiadomo sadu nie bylo ,to i temat do d...y:))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Jak syn Millera zarobił milion dolarów 03.01.07, 15:40 drzazgarz napisał: > Tak to komuniści troszczą się o młodych ludzi. Dla wszystkich młodych nakraść > nie da rady ale dla swoich dzieci to trzeba dać ten przynajmniej milion na > dobry początek. > ale na szczescie jest sledztwo - minister ziobro zagwarantuje aby stala sie sprawiedliwosc. chyba ze ziobro tez komuch zgadzam sie z nekroskopem. wystarczy popatrzyc na sasiadow - jakims dziwnym zbiegiem okolicznosci piekna julia z ukrainy zostala milionerka kiedy byla ministrem, a syn juszczenki jezdzi porsche (jak dobrze pamietam). obalmy lukaszenke i to i dzieci milinkiewicza beda nas wdzieczne wszyscy sa dobrzy. niektorzy komentatorzy jednak widza tylko na jedno oko Odpowiedz Link Zgłoś
drzazgarz Re: Jak syn Millera zarobił milion dolarów 03.01.07, 16:40 To jest właśnie wschodnia filozofia - wszyscy kradną i kraść będą a więc nie ma co walczyć z wiatrakami. Są jednak kraje na zachód od Polski gdzie takie zjawiska ograniczono do minimum i to z nich powinniśmy brać przykład bo jesteśmy w unii a nie w WNP. Poza tym oobecna władza nie brała udziału w złodziejskiej prywatyzacji, gdy większość majątku narodowego znalazła się w rękach nielicznych a część tych pieniędzy znalazła się właśnie na Bahama. Takie więc uogólnienie że "wszyscy są dobrzy" całkowicie mija się z prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesio Re: Jak syn Millera zarobił milion dolarów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 16:55 "zdolny" ojciec "zdolny" syn.Niedaleko pada jabłko od jabłoni. Mgr Kwaśniewski też więcej oszczędzał niż zarabiał -pisanio na ten temat w Super Expressie. Odpowiedz Link Zgłoś
nekroskop88 Re: Jak syn Millera zarobił milion dolarów 03.01.07, 17:08 > Są jednak kraje na zachód od Polski gdzie takie > zjawiska ograniczono do minimum To dlatego Niemcy stają się europejskim centrum korupcji? ;-) www.wprost.pl/ar/?O=97892 Odpowiedz Link Zgłoś
bamberkonktetny Re: Jak syn Millera zarobił milion dolarów 03.01.07, 17:22 Jeżeli ktokolwiek uwierzy, że w Niemczech jest większa korupcja niż w Polsce już nie mówiąc o Białorusi czy Rosji to ja wymiękam, tym bardziej że bywam zarówno w Niemczech jak i na Białorusi. Życzę żeby Polska zwalczyła korupcję do poziomu niemieckiego za 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Jak syn Millera zarobił milion dolarów 03.01.07, 17:27 bamberkonktetny napisał: > Jeżeli ktokolwiek uwierzy, że w Niemczech jest większa korupcja niż w Polsce ju > ż > nie mówiąc o Białorusi czy Rosji to ja wymiękam, tym bardziej że bywam zarówno > w > Niemczech jak i na Białorusi. Życzę żeby Polska zwalczyła korupcję do poziomu > niemieckiego za 10 lat. to wymiekaj. przypomnij mi za co kohl odszedl z polityki? widze kolejny pirat widzacy na jedno oko w stanach to co sie u nas nazywa korupcja to jest legalny biznes. co by bylo w polsce gdyby taki halliburton zaczal "odbudowywac" irak bez publicznego przetargu? to by byl krzyk. a halliburton - firma wice prezydenta usa - to nie milion dolarow tylk gruba kasa na wiele pokolen tak - na zachodzie nie ma korupcji. wszyscy maja wolne soboty i platne 13tki Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Jak syn Millera zarobił milion dolarów 03.01.07, 17:23 nekroskop88 napisał: > > Są jednak kraje na zachód od Polski gdzie takie > > zjawiska ograniczono do minimum > > To dlatego Niemcy stają się europejskim centrum korupcji? ;-) > www.wprost.pl/ar/?O=97892 > to nie ma znaczenia. dla tych co widza na jedno oko tylko komuchy sa skorumpowani i to z definicji Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Jak syn Millera zarobił milion dolarów 03.01.07, 17:34 drzazgarz napisał: > To jest właśnie wschodnia filozofia - wszyscy kradną i kraść będą a więc nie > ma co walczyć z wiatrakami. Są jednak kraje na zachód od Polski gdzie takie > zjawiska ograniczono do minimum i to z nich powinniśmy brać przykład bo > jesteśmy w unii a nie w WNP. Poza tym oobecna władza nie brała udziału w > złodziejskiej prywatyzacji, gdy większość majątku narodowego znalazła się w > rękach nielicznych a część tych pieniędzy znalazła się właśnie na Bahama. > Takie więc uogólnienie że "wszyscy są dobrzy" całkowicie mija się z prawdą. w prywatyzacji moze i nie brala (bo nie chce mi sie polemizowac) ale brala udzial we wladzach prlu, bo jak nazwac dzialalnosc wassermana czy kryze??? tylko wiadomo komuchy be bo prywatyzacja, a te komuchy co braly udzial w nacjonalizacji tego mienia to jesli dzis sa po naszej stronie to sa cacy. widziales ta tabelke? pl.wikipedia.org/wiki/Zad%C5%82u%C5%BCenie_zagraniczne_PRL szkoda ze to drugie oko nie widzi. tak jak napisal nekro - wszyscy sa dobrzy Odpowiedz Link Zgłoś
bamberkonktetny Re: Jak syn Millera zarobił milion dolarów 03.01.07, 17:59 Chociaż to nie było do mnie, to nie omieszkam wytknąć fiatowi lux błędu w myśleniu. Ja na przykład jestem za prywatyzacją ale przeciwko nacjonalizacji i nieuczciwej wręcz złodziejskiej prywatyzacji jak to miało miejsce w Polsce gdzie nieliczna grupa przejęła za bezcen większość majątku narodowego a reszta dostała kilka groszy w bonach i akcjach funduszy na otarcie łez. A teraz konkretnie o korupcji. www.wiadomosci24.pl/artykul/polska_pod_wzgledem_korupcji_wciaz_najgorsza_w_ue_11054.html Polska w dalszym ciągu jest najbardziej skorumpowanym krajem UE. Nawet inne nowe kraje w Unii wypadają od nas znacznie lepiej. Indeks dla Estonii wynosi 6,7 punktu, a dla Słowenii 6,4. W czołówce rankingu od lat są Finlandia (9,6 pkt.), Islandia (9,6), Nowa Zelandia (9,6), Dania (9,5), Singapur (9,4) oraz Szwecja (9,2), gdzie problem korupcji jest marginalny. Najgorsze miejsca mają Haiti (1,8 pkt.), Birma (1,9), Irak (1,9) i Gwinea (1,9). i jeszcze dane z 2003 - Polska -63 miejsce, Niemcy -15, Ukraina 122., Białoruś 74., Litwa 44., Rosja 90. Oczywiście kolejność jest od kraju najmniej skorumpowanego do najbardziej. I kto tu ma kłopot z jednym okiem? Odpowiedz Link Zgłoś
fiat_lux Re: Jak syn Millera zarobił milion dolarów 03.01.07, 18:14 bamberkonktetny napisał: > Chociaż to nie było do mnie, to nie omieszkam wytknąć fiatowi lux błędu w > myśleniu. Ja na przykład jestem za prywatyzacją ale przeciwko nacjonalizacji i > nieuczciwej wręcz złodziejskiej prywatyzacji jak to miało miejsce w Polsce gdzi > e > nieliczna grupa przejęła za bezcen większość majątku narodowego a reszta dostał > a > kilka groszy w bonach i akcjach funduszy na otarcie łez. A teraz konkretnie o > korupcji. zgoda. ale czy wylaczna odpowiedzialnosc spada na komunistow/post-komunistow? > > <a href="www.wiadomosci24.pl/artykul/polska_pod_wzgledem_korupcji_wciaz_najgorsza_w_ue_11054.html" target="_blank">www.wiadomosci24.pl/artykul/polska_pod_wzgledem_korupcji_wciaz_najgorsza_w_ue_11054.html</a> > Polska w dalszym ciągu jest najbardziej skorumpowanym krajem UE. Nawet inne now > e > kraje w Unii wypadają od nas znacznie lepiej. Indeks dla Estonii wynosi 6,7 > punktu, a dla Słowenii 6,4. W czołówce rankingu od lat są Finlandia (9,6 pkt.), > Islandia (9,6), Nowa Zelandia (9,6), Dania (9,5), Singapur (9,4) oraz Szwecja > (9,2), gdzie problem korupcji jest marginalny. Najgorsze miejsca mają Haiti (1, > 8 > pkt.), Birma (1,9), Irak (1,9) i Gwinea (1,9). > > i jeszcze dane z 2003 - Polska -63 miejsce, Niemcy -15, Ukraina 122., Białoruś > 74., Litwa 44., Rosja 90. i znowu: czy indeks polski dotyczy jedynie komunistow? moja rodzina byla krotko w legalnej solidarnosci - wniosek byl ten sam - to samo kumoterstwo co w opzz. zaraz beda glosy ze jestem za opzz, a ja tylko popieram to co napisal nekro - nie tylko komunisci kradna. jestem za sadzaniem wszystkich rowno > > Oczywiście kolejność jest od kraju najmniej skorumpowanego do najbardziej. I kt > o > tu ma kłopot z jednym okiem? > caly kraj to nie tylko komunisci Odpowiedz Link Zgłoś
spiacy_z_otwartymi_oczami Re: Jak syn Millera zarobił milion dolarów 04.01.07, 00:55 Co to jest bezcen?? Czy był wówczas ktoś, kto dałby więcej. A jeżeli był, to ile więcej by dał. Taki przykład, kupiłem 3 lata temu samochód używany, po roku w wyniku wejścia do unii był dwa razy tańszy, czy przepłaciłem?? Tak samo, czy kupując tanio przedsiębiorstwo w 1990 roku, kupiłem je poniżej wartości, czy zapłaciłem tyle, ile było wówczas warte?? Odpowiedz Link Zgłoś
pijany_latarnik Re: Jak syn Millera zarobił milion dolarów 04.01.07, 03:37 Bardzo naiwne rozumowanie, bo nie da się pewnych rzeczy sprowadzić jakiegoś przykładu z używanym samochodem. Temat zbyt długi i poważny, więc napomknę tylko że chociaż nie pamiętam dokładnej cyferki, ale wszelkie możliwości finansowe Polaków wystarczałyby na kupno około 12% majątku państwowych firm. Nomenklatura z nielicznymi wyjątkami wówczas też przeważnie nie miała wielkich pieniędzy. To nie pieniądze decydowały kto został beneficjentem prywatyzacji a kto nie. Odpowiedz Link Zgłoś
spiacy_z_otwartymi_oczami Re: Jak syn Millera zarobił milion dolarów 05.01.07, 10:08 Skoro tak dobrze operujesz cyframi, to może wiesz, jak część przedsiębiorstw stała się własnością nomenklatury?? Jaki odsetek społeczeństwa posiada obecnie własne przedsiębiorstwa?? Ile procent z 12 podanych przez Ciebie to nomenklatura, bo założę się, że w wzmiankowanych 12% wliczono i tę grupę. Odpowiedz Link Zgłoś
bamberkonktetny Re: Jak syn Millera zarobił milion dolarów 07.01.07, 17:24 Przecież takie dane nie istnieją. Bardzo często formalnymi właścicielami przejmowanych firm zostały żony, dzieci, zięciowie, synowie czy starzy rodzice funkcjonariuszy PZPR. Napiszę szumnie - lud dobrze pamięta kto przejął za bezcen majątek narodowy. Kto zaponmiał, to znowu wklejam. pl.wikipedia.org/wiki/Uw%C5%82aszczenie_nomenklatury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jewgien Też mi problem. Zarobił, to zarobił IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.07, 00:46 Szkoda czasu na emocje. Lepiej (póki co) pracować (tylko tak można dorosnąć do każdej kasy). Najważniejsze tylko żeby uczciwie zarabiać. Odpowiedz Link Zgłoś
pijany_latarnik Re: Też mi problem. Zarobił, to zarobił 04.01.07, 02:57 Ciekawa dyskusja a więc trzeba się włączyć. Ci do syna Millera to sprawa wydaje się być jasna. Zakup portalu WP to poważna transakcja za poważne pieniądze. Nie zdarza się, że do pośrednictwa w transakcji o takiej wielkiej wartości wybiera się jakąś do pośrednictwa powstałą kilka miesięcy firemkę bez kapitału, doświadczenia i opinii na rynku i sztabu fachowców. Mniej niż 500 tys $ za 2 miesiące pracy biorą najlepsi na świecie fachowcy i doradcy w tej branży. Kto by więc tak przepłacał dwójce młodych Millerów, którzy nie mają żadnego doświadczenia ani specjalistycznego wykształcenia w tym kierunku? Musiało to mieć jakiś związek z faktem, że Leszek Miller był szykowany na premiera. Tak więc niewątpliwie był przekręt, ale nie wiadomo jaki był jego mechanizm, kto konkretnie w nim uczestniczył itd. Śledztwo trwa i na dwoje babka wróżyła czy znajdą się odpowiednie dowody, bo bez dowodów nie ma przestępstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
niezlomny_lewicowiec Re: slusznie zarobiony milion $ 04.01.07, 09:30 Nie na(za) darmo tata rozwiazal kontrakt ze Skandynawami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jewgien Ważne jest czy to był interes, czy coś innego. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.07, 22:55 Ważne właściwie tylko dla uczestników zajścia. Te nagonki to w ogóle bereciarstwo (a jest lewo i prawostronne). Jak coś będzie z Miller`ami nie tak - to na pewno wyjdzie. Lepiej (póki co) pracować Odpowiedz Link Zgłoś