Dodaj do ulubionych

Podoba mi się ta lustracja

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 13:41
na razie 2:0 da "różowych". wielgus ubekiem niezabitowska uczciwa
Obserwuj wątek
    • Gość: chyba 2 : 1 Re: Podoba mi się ta lustracja IP: *.koba.pl 11.01.07, 13:48
      Bo lojalka J. Kaczynskiego została sfałszowana
      • Gość: paradys Liczę od nowej ustawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 13:52
        bo gdyby patrzeć w stecz to wynił byłby wielocyfrowy. kaczyński się nie łapie,
        a poza tym tylko idiota wierzyłby w prawdziwość lojalki kaczyńskiego. bez jaj
        • Gość: chyba 2 : 1 Re: Liczę od nowej ustawy IP: *.koba.pl 11.01.07, 13:57
          A pamietasz agenta o ksywce "zapalniczka". Był troche wiekszą figurą niz Jarek
          a był kapusiem a lojalki podpisywali lepsi od kaczora
          • Gość: paradys jak chcesz liczyć to liczmy: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 14:06
            12 agentów w otoczeniu prymasa
            czajkowski
            maliński
            versus zapalniczka i zaprzyjażniony z michnikiem wydawca
            (powieszmy że niepwwny michnik i kuroń doliczymy, żeby nie pogrązać przeciwnika)
            wychodzi:
            16:5 na korzyść "różowych"
            zadowolony?
            • bamberkonktetny obecnie obowiązuje stara ustawa lustracyjna 11.01.07, 14:33
              uchwalona 11 kwietnia 1997 (posiedzenie sejmu nr 104). Teraz inne dane. W
              ówczesnym sejmie SLD miało 171 mandatów, PSL 132. W sumie dawało to
              postkomunistom. 333 mandaty a więc przytłaczjącą większość.

Ciekawe skąd u przeciwników lustracji takie zainteresowanie tematem przed
              wejściem w życie nowej ustawy lustracyjnej. Jak czekali 17 lat to dlaczego nie
              chcą poczekać kilku miesięcy aż wejdzie nowa ustawa lustracyjna?. Mecz się nie
              zaczął a już niektórzy liczą gole. To tak jakby jakaś drużyna wiedziała że mecz
              przegra i zaczęła liczyć gole strzelone na treningach.
              • Gość: paradys Porażka boli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 14:38
                bamberku, oj boli, skoro zaczynasz żonglować liczbami. zamiast żonglować
                przeproś
                • Gość: dd On i przeprosiny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 14:40
                  chyba żartujesz
              • Gość: tomekk A ja nie mogę się doczekać meczu i wtedy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 14:47
                zobaczymy kto przegra i kogo jeszcze będziesz musiał przepraszać moherowy kasku
                • bamberkonktetny To komuniści powinni przeprosić że uchwalili 11.01.07, 15:02
                  ustawę, która w założeniach miała ośmieszyć i obrzydzić idee lustracji a chronić
                  esbeków i donosicieli. Ja też nie mogę się doczekać nowej ustawy lustracyjnej.
                  Jestem pewien że komuniści będą głosować przeciw i najprawdopodobniej podadzą ją
                  do trybunału konstytucyjnego, żeby opóźnić jej wejście.

Przez 17 lat mówiliście, że lustracja nie ma sensu. Teraz próbujecie robić dziką
                  lustrację, żeby ludziom temat się znudził jak wkrótce wreszcie zacznie się
                  prawdziwa.

Co do wyzwisk typu "moherowy kask", to czy tomekk mógłby czymś to konkretnie
                  uzasadnić oprócz braku kultury?
                  • Gość: tomekk Wyjaśniam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 15:20
                    moherowy- od moherowe berety
                    kask- mohe rjest miękki a kark jest twardy; tak jak ty twardo zaprzeczasz
                    faktom: czym sie różn "różowa" niezabitowska od "patrioty i polaka" wielgusa
                    niezabitowska nie donosiła
                    • bamberkonktetny Też wyjaśniam 11.01.07, 15:52
                      Zwróć uwagę na datę mego postu. Było to 4 stycznia, kiedy jeszcze nic nie było
                      wiadomo a odwołany ingres był 7 stycznia.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=54884953&a=54925337
                      A teraz odpowiedz mi na pytania. Co JA mam wspólnego z Niezabitowską, czemu
                      zaprzeczam i dlaczego wyzywasz mnie i próbujesz obrazić?????
                      • Gość: tomekk krótka piłkA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 15:53
                        napisz tak
                        "radio maryja, politycy związani z pis i gazeta polska mylili się nazywając
                        małgorzatę niezabitowską tajnym wspólpracownikiem sb"
                        i będzie ok
                        • bamberkonktetny Re: krótka piłkA 11.01.07, 19:26
                          Napiszę tak. Tomekk nie dość że mnie obraził i swoich oskarżeń nie potrafił
                          uzasadnić mimo mych próśb, to jeszsze zamiast mnie PRZEPROSIĆ mówi mi co mam
                          pisać. Nie muszę nazywać takiego zachowania po imieniu, bo jaki jest koń to
                          każdy widzi. Kończę z nim dyskusję. Niech znajdzie kogoś na swoim poziomie.

BEZ ODBIORU
                      • Gość: azp11 Re: Też wyjaśniam IP: *.elpos.net 11.01.07, 18:44
                        Widzę, że ci z neoplus.adsl.tpnet.pl nie lubią Bambra.
                        • Gość: paradys A propos śledztwa azp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 19:00
                          i mają neostradę w domach
                          • Gość: azp11 Re: A propos śledztwa azp IP: *.elpos.net 11.01.07, 19:03
                            To niesamowite.
                            • dd.r To się zaloguję 11.01.07, 19:22
                              bo azp myśli chyba, że tylko jedna osoba w Białymstoku ma neostradę. jesteśmy
                              prowincją ale nie aż taką.
                              --------
                              naprawdę tak cię azp sfrustrował ten wyrok w sprawie niezabitowskiej?
                              przecież ty też masz pełne usta sloganów na temat uczciwości i sprawiedliwości
                              więc o co chodzi
                              dd
                              • dd.r Nawiasem mówiąc sprawa Niezabitowskiej 11.01.07, 19:34
                                to kolejny po sprawie Gilowskiej czy premiera przypadek sytuacji, gdyb oficer
                                sb funkcjonował w świecie wirtualnym. może miał dostać talon na malucha za
                                zwerbowanie ważnej osoby z podziemia? albo wczasy w bułgarii
                              • spiacy_z_otwartymi_oczami Re: To się zaloguję 11.01.07, 19:37
                                Sąd sądem, ale sprawiedliwość musi być po naszej stronie.
                              • Gość: azp11 Re: To się zaloguję IP: *.elpos.net 11.01.07, 19:41
                                Niedobrze ci? Ciągle komuś wciskasz, że jest wrogiem Niezabitowskiej. Ja piszę,
                                że cieszę się z finału tej sprawy, a ty że jestem z tego powodu sfrustrowany.
                                Jak myślisz? Kto ma rację?
                                Przypisywanie komuś własnych urojeń, to brzydki zwyczaj.
                                • Gość: Kropka Re: To się zaloguję IP: *.csk.pl 13.01.07, 04:22
                                  Zobacz azp a mi niektorzy ciagle wciskaja, ze jestem Alexem. Te urojenia tez
                                  mnie nieco draznia.
                                  • Gość: azp11 Re: To się zaloguję IP: *.elpos.net 13.01.07, 12:02
                                    Zapewniam, że nie jesteś.
    • Gość: paradys A elpos to jaka sieć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 19:10
      • spiacy_z_otwartymi_oczami Re: A elpos to jaka sieć? 11.01.07, 19:37
        A elpos to może mieć pół miasta.
        • Gość: paradys Neostrady nie może? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 19:40
          jak trzeba być zdesperowanym i zdenerwowanym, żeby uwalać się do takich pierdół?
          coś mu osobiście ta niezabitowska zrobiła czy co?
          • spiacy_z_otwartymi_oczami Re: Neostrady nie może? 11.01.07, 19:43
            Tego czy Mu jakoś Pani N. podpadła nie wiem, wiem tylko, że Elpos jest na kilku
            osiedlach. Neostrada tym bardziej:)
    • Gość: jewgien A gdyby tak nie wdawać się w IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.07, 01:06
      to ich łełality schoł, a zwyczajnie wziąć się za robotę, to byłby chociaż pożytek. To strata energii. Nikt nic na tym nie zyska. Teraz dopadło to czarne guńki (ale było to do przewidzenia). Czy ma sens to babranie w żygowinach ?
      • pijany_latarnik Re: A gdyby tak nie wdawać się w 13.01.07, 01:28
        Ja tam zbytnio na rzygowinach się nie znam, ale uważam, że skoro już są, to
        należy je posprzątać a nie udawać że ich nie ma i że ładnie pachną i zachwycać
        się tęczą kolorów tych rzygowin.
        • Gość: jewgien Od tysięcy lat takie igrzyska IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.07, 02:22
          organizowano przy podobnych okazjach i nic z nich nie wynikało. Teraz też nie liczyłbym na cud.
          Dalej nikt się na żygowinach nie zna, nikt się w nich babrać (tak na prawdę) nie chce. To tylko świeca dymna (ten "Rząd" nic nie zrobił i nie zrobi, bo nie umie, a kadencję trzeba ciągnąć; dlaczego naszym kosztem ?; wiesz ile adwokat bierze ? te "Komisje" brały najwyższe uposażenia adwokackie latami i o to "lustratorom" chodzi).
          Niech każdy sam posprząta swoje, bo i tak zaleci ich zapachem, a i tęcza nie raz zabłyśnie do czasu ich uporządkowania.
          • Gość: azp11 Re: Od tysięcy lat takie igrzyska IP: *.elpos.net 13.01.07, 12:15
            Rozumiem jewgien twój niepokój.
            • Gość: Did z Liesu Re: Od tysięcy lat takie igrzyska IP: *.asfd.broadband.ntl.com 13.01.07, 12:20
              Ja tez rozumiem.Jak juz nie bedzie kogo lustrowac
              to sie wezma za Bialorusow.
              • Gość: jewgien Tam zaraz niepokój. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.07, 19:58
                To tylko taka moja rada. Nie jestem Białorusem, Ukraińcem, Buriatem, czy choćby Rosjaninem; jestem tutejszy (z Drogi Mlecznej; w dobie broni nuklearnej - tak należy patrzeć na swój pobyt na tej planecie), unikam urojeń i fobii narodowych, doceniam to co warte docenienia, a ostrzegam przed tym co warte żeby przed tym ostrzec. Wolę zarabiać niż wdawać się w gierki nieudaczników udających rząd. Nie jestem żadnym Jezusem żeby zawisać na każdym krzyżu jaki zauważę (trochę namąciłem sobie burząc się przeciw komunie, ale dzięki temu zdałem sobie sprawę że to z własnej głupoty).
                Polecam pracę, dbałość o żonę (czy narzeczoną) i rodzinę, a mąciciele "Ideowi" niech się sami wyżywią (swoim kosztem).
    • Gość: Stanisław Re: Podoba mi się ta lustracja IP: *.pools.arcor-ip.net 13.01.07, 09:34
      Chyba większość zdaje sobie sprawę co z aktami zrobił podczas pełnienia swego
      urzędu gen. Kiszczak w rządzie Mazowieckiego.
      Oficjalnie mówi się o 80% zasobów które trafiły do kotłowni lub na przemiał.
      Potem nieskrępowanie buszował tam Michnik ze swoją nielegalną trojką.
      Nie trzeba być dzieckiem żeby zdawać sobie sprawę, że akt najgorszych łajdaków
      już tam nie ma.
      Będą łapać płotki(choćby takie jak Wielgus) a zakapiory będą się śmiały w kułak.
      Temat lustracji został już kompletnie spie..ny i nie ma odwrotu.
      Chciaż nie jestem za darowaniem win SLD-owskim przestępcom to nie wiem jak to
      zrobić.
      • Gość: jerzy Re: Podoba mi się ta lustracja IP: *.cnb.com.pl 13.01.07, 09:40
        Co ma do tego wszystkiego SLD?
        • Gość: Stanisław Re: Podoba mi się ta lustracja IP: *.pools.arcor-ip.net 13.01.07, 09:43
          Ta partia to przedłużenie PZPR.
          • Gość: jerzy Re: Podoba mi się ta lustracja IP: *.cnb.com.pl 13.01.07, 09:46
            Co do partii to chyba mówisz o SDRP?
            • Gość: Stanisław Re: Podoba mi się ta lustracja IP: *.pools.arcor-ip.net 13.01.07, 09:49
              Chyba tak.
              Partia Millera, Jaskierni, Janika czy Szmajdzińskiego.
              • Gość: jerzy Re: Podoba mi się ta lustracja IP: *.cnb.com.pl 13.01.07, 09:56
                Trzej pierwsi nie pełnią ważnych funkcji w SLD. Czwarty jest chyba posłem.
                Aktualnie władze SLD to ludzie młodzi, którzy w PRL nie mieli żadnego wpływu na
                rzeczywistość. Sądzę, że nie powinno być w Polsce odpowiedzialności za winy
                ojców, szczególnie duchowych. Inaczej np. Episkopat powinien odpowiadać za
                inkwizycję.
                • Gość: fatso Zenek przy zmywaku zajety, a emigracja mysli,,, IP: *.asfd.broadband.ntl.com 13.01.07, 10:14
                  ze czas juz rozwiazac konflikt pomiedzy
                  adwokatem z NYC Dershovitzem a Prymasem
                  Glempem.

oto moj glos ze Sciepy:

..A swoja droga to swinstwo aby Zyd Zyda publicznie tak atakowal.
                  Sciepa wie od dawna ze Glemp to Brat Starszy o czym swiadcza u niego
                  odstajace uchi. Ostatnie wyglupy Glempa w Katedrze sw Jana Chrzciciela
                  w W-wie udowadniaja, ze robi Glemp dla Sanhedrynu a nie na odwrot.
                  No i po co ten Derszowic tak sciga i szarpie Prymasa, ganial kiedys za nim jak
                  pies za suka po N.Yorku z pozwem sadowym w reku. Po co?
                  No chyba zeby go uwiarygodnic wobec Prawdziwych Polakow. Byloby lepiej
                  gdyby ten Mr Dersz zorganizowal zbiorke na Swiatynie Opatrznosci Bozej
                  w Wilanowie. Jak cadyk powroci to zawsze mu sie taka buda przyda.
                  • Gość: paradys Żałuję że uruchomiłem ten wątek IP: 80.50.74.* 13.01.07, 11:02
                    sytuacja prawie w każdym wątku wyrywa się spod kontroli i zaczynają się
                    wzajemne obelgi, w czym sam też uczestniczę. Obiecuję poprawę
                • drzazgarz Re: Podoba mi się ta lustracja 13.01.07, 14:35
                  SLD jednak nadal nie rozliczyła się z pożyczki moskiewskiej i to już w
                  zupełności wystarczy, żeby nazwać ją kontynuatorką PZPR, chociaż argumentów
                  jest oczywiście więcej. Nie wystarczy wprowadzić młodych ludzi. Ci ludzie
                  dobrze wiedzieli co to za partia i za czyje pieniądze powstała.
                  • Gość: jerzy Re: Podoba mi się ta lustracja IP: *.cnb.com.pl 13.01.07, 23:12
                    To jest tak samo dobry argument jak ten, że PiS nie rozliczył się z przekrętów
                    Glapińskiego.
                    • drzazgarz Re: Podoba mi się ta lustracja 13.01.07, 23:25
                      Jak masz jakieś materiały na Glapińskiego, to zgłoś to do prokuratury a jeszcze
                      lepiej do wyborczej czy TVN. Oni już sprawę odpowiednio rozdmuchają i dopilnują.
                      • Gość: jerzy Re: Podoba mi się ta lustracja IP: *.cnb.com.pl 13.01.07, 23:36
                        I odwrotnie. Wsadź (Ty lub Ziobro) kogoś za moskiewską pożyczkę i przejdź do
                        współczesności.
    • Gość: ramzes Re: Podoba mi się ta lustracja IP: *.212-33.bia.tkb.net.pl 13.01.07, 12:27
      a ja uwazam ze sprawe wielgusa rozpetal glodz gdyz jego ambicja bylo miejsce na
      tym miejscu
      • drzazgarz Re: Podoba mi się ta lustracja 13.01.07, 23:27
        A ja uważam, że sprawę Wielgusa rozpętał Wielgus.
        • Gość: ptik Re: Podoba mi się ta lustracja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.07, 03:35
          a ja mam to w d...
          Place podatki i zadam b7y byly wydawane na to co mi jest potrzebne.policje,
          nauczycieli i ubezpiecznia.
          To czy 20 etni minister od morza jest oplacany z moich pieniedzy, albo " pseudo-
          history' Dudka, albo Gosio itp, to mnie to sie niep podoba

nisch sie oszolomki ekscytuja lustracjami, byle nie za moje pieniadze...
    • alzb Re: Podoba mi się ta lustracja 14.01.07, 03:48
      Od kaczorka sie odczepcie. SB tak go nienawidzi ze nie dosc ze nie dopuscili go
      do dzialalnosci w stanie wojennym, to jeszdcze sfalszowali mu teczke, usiluja z
      niego nienormalnego homo wielbiciela kotow zrobic, a wrecz jakiegos tam oszolo
      • Gość: jerzy Re: Podoba mi się ta lustracja IP: *.cnb.com.pl 15.01.07, 19:35
        A swoją drogą, to czytałem ostatnio post, w którym autor pyta: jak to możliwe,
        że lojalkę Kaczyńskiego sfałszowano na początku lat '90, skoro mikrofilmy, na
        których się znajduje, archiwizowano w 83 i 85 roku?
        • Gość: dd Są rzeczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.07, 20:05
          o których nie śniło się filozofom. jak to że rybiński będzie w swoim artykule
          chwalił benedykta XVI zajął sie lustracją, co w domyśle oznacza, że JPII się
          nie zajął, więc widocznie chronił układ i szarą sieć
          ---------------------------------
          a ludzie zamista sie oburzyć na takie dictum będą pełni entuzazjmu
    • alzb Re: Podoba mi się ta lustracja 14.01.07, 03:49
    • alzb Re: Podoba mi się ta lustracja 14.01.07, 03:54
      Jarek K. Jest debesciak.Wara od niego.
      To ze SB nie pozwolilo mu dzialac w opozycji to zaraz ma byc przeciw
      lustracji???
      A p[rzy okraglym stole to kto zapieprzal??? Cala reszta tylko udawala.Jarek sam
      z Kiszczakiem sie dogadal przecier..
      To ze sfalszowali jego teczke(jedyna) to zaraz ma byc agent?
      To ze do tej pory z kobietami nie za bardzo to zaraz homo???
      Przecie ma kota, i btata i stara sie...
      • Gość: Kropka Re: Podoba mi się ta lustracja IP: *.csk.pl 14.01.07, 10:00
        Ma Mame, ma brata, ojca nie ma, bo ojciec odeszed, ale ojciec to dobry Polak,
        bo walczyl o Warszawe, walczyl o Polske, walczyl o Boga...

Na przyszle wybory powinien miec haslo: Zeby nie bylo bandyctwa, zeby nie bylo
        lachmactwa, zeby niczego nie bylo!
        • Gość: a Re: Podoba mi się ta lustracja IP: *.pcz.pl 14.01.07, 18:39
          A ciekawy jestem kiedy zostana postawieni do odpowiedzialnosci Ci którzy
          namawiali do wspólpracy!!!!
          www.3dwhite.pl/?click=892771ad7a5fb3694b1e3f64ee2f348c
          • Gość: swiniopas Re: Podoba mi się ta lustracja IP: *.asfd.broadband.ntl.com 16.01.07, 04:58
            Kaczynscy to genialni blizniacy. taki dwuglowy Napoleonek.
            Zagranie z Wielgusem niezwykle udane. Niedosc, ze zdolali
            wygonic Sluge Szatana ze Swiatyni, i to w finale bardziej
            porywajacym nim jakies tam mistrzostwa swiata w pilce noznej,
            ale wiecej, oni podcieli krepe nozki tym roznym Glempom, Rydzykom
            i Glodziom. Cala banda szubrawcow dzisiaj drzy i patrzy skad tu
            nastepny piorun ich trzasnie z bezchmurnego nieba. KK zlustrowany,
            ubezwlasnowolniony, powolny Wielkim-malym Braciom. Co dalej?

Widzialem wczoraj ten szokujacy film Mela Gibsona pt Apocalypto.
            Jak sami zobaczycie to zrozumiecie:
            Bracia na szczycie Piramidy. Wzosza rece do niebios, walcza z zacmieniem
            slonca. Stala linia bylych herosow jest doprowadzana pod kamien ofiarny.
            Cios miecza ofiarnego, serce wyrwane zywcem z ofiary jest pokazane ex-herosowi
            nim fizycznie zdechnie, odcieta glowa i reszta scierwa stacza sie z Piramidy
            w dol. Ku wiwatujacej zdegenerowanej publice. Czy to nie Polska wlasnie?
            • Gość: idzikczortu Re: Podoba mi się ta lustracja IP: *.dyn.optonline.net 16.01.07, 06:24
              "Swiniopasie" - nie demonizuj.
              • Gość: Kaczorek Lustrator Sciepowa odpowiedz swiniopasom tego swiata IP: *.asfd.broadband.ntl.com 16.01.07, 09:58
                "a fructibus eorum cognoscetis eos"
                - po ich owocach ich poznacie.
                Jezus Chrystus.

So far .. so good... keep fingers crossed...-;)

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
                "33. Zasadzcie drzewo dobre, to i owoc bedzie dobry, albo zasadzcie drzewo
                zle, to i owoc bedzie zly; albowiem z owocu poznaje sie drzewo.

34. Plemiona zmijowe! Jakze mozecie mówic dobrze, bedac zlymi? Albowiem z
                obfitosci serca mówia usta.

35. Dobry czlowiek wydobywa z dobrego skarbca dobre rzeczy, a zly czlowiek
                wydobywa ze zlego skarbca zle rzeczy.

36. A powiadam wam, ze z kazdego nieuzytecznego slowa, które ludzie
                wyrzekna, zdadza sprawe w dzien sadu.

37. Albowiem na podstawie slów twoich bedziesz usprawiedliwiony i na
                podstawie slów twoich bedziesz potepiony."

(Mat. 12:31-37 BW)

12:33 Either make the tree good, and his fruit good; or else make the tree
                corrupt, and his fruit corrupt: for the tree is known by [his] fruit.

12:34 O generation of vipers, how can ye, being evil, speak good things?
                for out of the abundance of the heart the mouth speaketh.

12:35 A good man out of the good treasure of the heart bringeth forth good
                things: and an evil man out of the evil treasure bringeth forth evil things.

12:36 But I say unto you, That every idle word that men shall speak, they
                shall give account thereof in the day of judgment.

12:37 For by thy words thou shalt be justified, and by thy words thou shalt
                be condemned.

www3.calvarychapel.com/ccft/matthew.htm
                www.godrules.net/library/kjvpic/kjvmat12.htm
                ///////////////////////////////////////////////////////////

(Luk. 3:8-11 BW):

8. Wydawajcie wiec owoce godne upamietania. A nie próbujcie wmawiac w
                siebie: Ojca mamy Abrahama; powiadam wam bowiem, ze Bóg moze z tych kamieni
                wzbudzic dzieci Abrahamowi.

9. A juz i siekiera do korzenia drzew jest przylozona; wszelkie wiec drzewo,
                które nie wydaje owocu dobrego, zostaje wyciete i w ogien rzucone.

10. I pytaly go tlumy: Cóz wiec mamy czynic?

11. A on odpowiadajac, rzekl im: Kto ma dwie suknie, niechaj da temu, który
                nie ma, a kto ma zywnosc, niech uczyni podobnie.

..............................

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka