Dodaj do ulubionych

Zakąski, przekąski i inne

10.04.03, 13:09
Poniewaz uwielbiam jesc i uwielbiam miejsca gdzie jest dobre jedzenie, mam
do Was pytanie: gdzie w Bialymstoku lubicie zachodzic na male co nie co?
Obserwuj wątek
    • alex.4 Re: Zakąski, przekąski i inne 10.04.03, 14:25
      kuchnia indyjska (wegetariańska) Bopal
      Pozdr
      • Gość: chatka_ Re: Zakąski, przekąski i inne IP: *.piasta.pl 10.04.03, 14:40
        - dal i sabdżi w Gopal - najlepszy bar indyjski poza Londynem i oczywiscie
        Indiami :), wejscie od Suraskiej, w bramie za sklepem Orient (?)
        - placki ziemniaczne, irlandzkie, i z brokulow w Rejsie. ul. Nowy Swiat
        (za kinem Pokój);
        - serniczki w Podlasiance, ul. Suraska;
        - szarlotka z lodami w 7 pokus, ul. Słonimska (Bojary)
        To z hitow. Mozna tez wpasc Pod Kariatydy na zupe cebulowa albo rybna, do
        Balzaka na pierogi ruskie, do Hokus Pokus na makaronki.
        Milego pobytu!
        • ralston Re: Zakąski, przekąski i inne 10.04.03, 17:02
          Jak w Białymstoku - to tylko u mojej mamy. Na wyliczenie znakomitości
          rozmaitych miejsca by tu nie starczyło, więc poprzestanę tylko na pasztecie,
          którego smak za mną chodzi od dłuższego czasu...
          • Gość: janiol Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.03, 17:13
            pasztet - ladnie mi male co nie co ;)))

ja bym poszla na tosta do nieba, ale nie mam pojecia czy jeszcze robia, a
            jesli robia to czy tak dobrze jak moja siostra...
            • ralston Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 10.04.03, 17:21
              Gość portalu: janiol napisał(a):

> pasztet - ladnie mi male co nie co ;)))
              >
              > ja bym poszla na tosta do nieba, ale nie mam pojecia czy jeszcze robia, a
              > jesli robia to czy tak dobrze jak moja siostra...

Jeżeli trzeba
              pójdę do nieba
              po tego tosta
              którego siostra
              upiekla z chleba
              • Gość: janiol Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.03, 17:24
                ralston napisa?:

> Jez˙eli trzeba
                > pójde˛ do nieba
                > po tego tosta
                > którego siostra
                > upiekla z chleba

no nie no... janiolowi z wrazenia az sie lotki podkrecily ;)))
                • ralston Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 10.04.03, 17:30

>
                  > no nie no... janiolowi z wrazenia az sie lotki podkrecily ;)))

Kiedy tak latasz miły Janiele
                  -zważaj na pióra - nie trzeba wiele,
                  żeby się w locie, lotki skręciły
                  i choć hamujesz ze wszystkiej siły...
                  przygrzmocić możesz w dzwon na kościele!

:)))
                  • Gość: janiol Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.03, 17:37
                    nie bede sie z ta wrozka powtarzac... ale juz mi sie zdarzylo ostatnio
                    przygrzmocic az dzwonilo...
                    • ralston Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 10.04.03, 17:45

> nie bede sie z ta wrozka powtarzac... ale juz mi sie zdarzylo ostatnio
                      > przygrzmocic az dzwonilo...

Więcyj juz wiersem gadoć nie bede,
                      bo jakom nowom przyciongne biede...
                      • Gość: janiol Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne IP: *.255.255.255. / 192.168.10.* 10.04.03, 21:36
                        chyba wyobraznia ma zalozona blokade, bo nie wyobraza sobie gorszych rzeczy na
                        mojej osobie...
          • Gość: malosi Re: Zakąski, przekąski i inne IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.03, 17:19
            ralston napisał:

> Jak w Białymstoku - to tylko u mojej mamy. Na wyliczenie znakomitości
            > rozmaitych miejsca by tu nie starczyło, więc poprzestanę tylko na pasztecie,
            > którego smak za mną chodzi od dłuższego czasu...
            Ralston a ty znowu o tym pasztecie , nie słuchajcie RALSTONA on jest
            maniakiem , za to ja proponuje martina na preciw golebia - SURÓWKA GRECKA
            mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.......
            • ralston Re: Zakąski, przekąski i inne 10.04.03, 17:22
              Najbardziej lubię pasztet zajęczy.
              Kto go zje - ten zajęczy :)))
              • agutka Re: Zakąski, przekąski i inne 11.04.03, 11:51
                Zgadzam się z Tobą Ralstonie, pasztet zajęczy jest THE BEST!!!
                I jęczeć nie trzeba!!!
                • ralston Re: Zakąski, przekąski i inne 11.04.03, 13:57
                  Dzięki za poparcie w temacie pasztetu. Odwzajemnię się chętnie w poparciu dla
                  golonki z piwem :)))
              • Gość: gość portalu Re: Zakąski, przekąski i inne IP: *.biaman.pl 11.04.03, 14:31
                ralston napisał:

> Najbardziej lubię pasztet zajęczy.
                > Kto go zje - ten zajęczy :)))
                a znasz przepis na pasztet zajęczy?
                Idziesz do knajpy, podrywasz najbrzydszą dziewczynę, zabierasz do domu, i
                pierdolisz tak długo aż pasztet zajęczy.
            • ralston Re: Zakąski, przekąski i inne 10.04.03, 17:38
              Gość portalu: malosi napisał(a):

> Ralston a ty znowu o tym pasztecie , nie słuchajcie RALSTONA on jest
              > maniakiem , za to ja proponuje martina na preciw golebia - SURÓWKA GRECKA
              > mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.......

Grek na surowo??? To jest w ogóle jadalne???
              To już raczej polecam kiełbaski rumuńskie...
              • Gość: malosi Re: Zakąski, przekąski i inne IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.03, 17:58
                ralston napisał:

> >
                > Grek na surowo??? To jest w ogóle jadalne???
                > To już raczej polecam kiełbaski rumuńskie...
                NIe moge RALSTONIE na prawdę zaczynam sie ciebie bać jaszcze troche jak bedzie
                kryzys i mięsa nie bedzie to nas pożresz łojoj!!!!!KIEŁBASKI RUMUŃSKIE CO TO
                JEST MI SIE ZLE KOJARZY , moze powinien ktoś z tobą porozmawiać to nie jest
                nnormalne taki pociąg do mięsa , i to jakiego mięsa i prosze jak bedzisz głodny
                to daj wczesniej znac to zostanę w domu .....zawsze pomocna malosia
    • kokesz1 Re: Zakąski, przekąski i inne 10.04.03, 15:47
      a moja kolezanka ma sklonnosci do gastronomi V kategorii i twierdzi ze na
      dworcu PKS sa pyszne placki ziemniaczane :p
      • alex.4 Re: Zakąski, przekąski i inne 11.04.03, 13:20
        Na Warszawskiej jest restauracja weegetariańska (zapomnialem nazwy), jedzenie
        niedrogie i smaczne
        Pozdr
        • janiolka Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 11.04.03, 13:25
          ananda - rzeczywiscie nalesniczki ze szpinczkiem maja tam pyszne
          • alex.4 Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 11.04.03, 14:14
            akurat moze nie ze szpinakiem.... ale inne są rewelacyjne
            Pozdr
            • ralston Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 11.04.03, 14:27
              A jak krokiety ze szpinakiem, to polecam te w wykonaniu mojej małżowinki :)
              Pyszności.
              (w życiu nie przypuszczałem, że mi szpinak będzie smakował)
              • janiolka Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 11.04.03, 14:30
                to domena wszystkich malzow??? bo moje szczescie tez tak uparcie
                kiedys twierdzilo... ;)
                • ralston Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 11.04.03, 14:33
                  Że szpinaku nie znosi?
                  • janiolka Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 11.04.03, 14:39
                    tak
                    • ralston Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 11.04.03, 14:51
                      A teraz znosi?
                      • janiolka Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 11.04.03, 14:53
                        uwielbia wrecz ;)
                        • alex.4 Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 11.04.03, 15:01
                          janiołko nie chce urazić twoich zdolności kulinarnych, ale może lubi to co
                          musi :)
                          W końcxu z braku laku..... :))))))
                          Pozdr
                          Ja szpinaku nie cierpie!!!!!!!!!
                          Pozdr
                          • janiolka Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 11.04.03, 15:05
                            alex.4 napisa?:

> janio?ko nie chce urazic´ twoich zdolnos´ci kulinarnych, ale moz˙e lubi to
                            co musi :)
                            > W kon´cxu z braku laku..... :))))))

urazic nie sposob janiola w tej kwestii, bo ma zdrowy stosunek do swoich
                            umiejetnosci ;)
                            gdyby nie lubil nie jadlby, tego jestem pewna na 100%, ten typ tak ma...

> Ja szpinaku nie cierpie!!!!!!!!!

a ja lubie, ale przekonywac cie do niego nie bede ;)
                            • ralston Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 11.04.03, 15:11
                              Bo Alex jeszcze nigdy nie spróbował szpinaku w krokietach w najlepszym wydaniu.
                              • ralston Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 11.04.03, 15:12
                                ralston napisał:

> Bo Alex jeszcze nigdy nie spróbował szpinaku w krokietach w najlepszym
                                wydaniu.
                                >
                                Tzn. w wydaniu janielskim - tzw. niebo w gębie ;)
                                • alex.4 Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 11.04.03, 15:18
                                  Może mam uczulenie z dzieciństwa na szpinak, kiedy mnie do niego mnie
                                  zmuszano...
                                  Pozdr
                                • janiolka Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 11.04.03, 15:37
                                  ralston napisa?:

> > Bo Alex jeszcze nigdy nie spróbowa? szpinaku w krokietach w
                                  najlepszym
                                  > wydaniu.
                                  > >
                                  > Tzn. w wydaniu janielskim - tzw. niebo w ge˛bie ;)

;)))))
                                  • Gość: malosi Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.03, 19:08
                                    Ja również polecam szpinak i inne sałaty zamiast mięcha i frytek;))) bo to
                                    niezdrowe i ciężkie a skoro janiołka tak dobrze gotuje to moze jakieś przyjęcie
                                    ze szwedzkim stolem co????
                                    • janiolka Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 11.04.03, 19:36
                                      ale mnie bierzesz pod wlos... anielski...
                                      • alex.4 Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 11.04.03, 19:39
                                        Z okazji 60 tys. postu?
                                        Pozdr
                                        • janiolka Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 11.04.03, 19:42
                                          myslisz ze moge sie tak tu zadomowic, by przyjecia od razu wydawac?
                                          a swoja droga czemu szwedzki???
                                          • alex.4 Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 11.04.03, 19:54
                                            Przecież się zadamawiasz....
                                            Niedługo będziesz aniołku zupełnie udomowiona....
                                            Musisz się jakoś wkupić w łąski stałych starych bywalcó
                                            fala.....
                                            ale przede wszystkim pozwolisz nam delektować się prawdziwą kuchnią, pokażesz
                                            czego byliśmy pozbawieniu, uzmysłowisz nam miałkość naszego zywota.....
                                            Stół nie musi byz szwecki, w Ikei meble są drogie...
                                            Pozdr
                                            • janiolka Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 11.04.03, 19:58
                                              alex.4 napisa?:

> Przeciez˙ sie˛ zadamawiasz....
                                              > Nied?ugo be˛dziesz anio?ku zupe?nie udomowiona....

niektorych zwierzatek nie da sie udomowic calkowicie...

> Musisz sie˛ jakos´ wkupic´ w ?a˛ski sta?ych starych bywalcó
                                              > fala.....

;))) z roznych powodow tepie fale...

> ale przede wszystkim pozwolisz nam delektowac´ sie˛ prawdziwa˛
                                              kuchnia˛, pokaz˙esz czego bylis´my pozbawieniu, uzmys?owisz nam
                                              mia?kos´c´ naszego zywota.....

eee, to mnie nie bierze... nie chce nikomu nic udowadniac to nie na tym
                                              polega...

> Stó? nie musi byz szwecki, w Ikei meble sa˛ drogie...

thx.
                                              • alex.4 Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 11.04.03, 20:07
                                                A co cie bierze?
                                                Abyśmy wiedzieli jak naciągnać Cię na darmowy posiłek.... I dobry oczywiście
                                                Pozdr
                                                • Gość: malosi Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.03, 21:01
                                                  Ja naciągne Janiolke na pewno , a wienc janiolko meble moge przynieść , lub
                                                  szybko sklecic jakieś tam na miejscu bom juz miniaturki lepiła więc pewnie z
                                                  duzymi mebelkami mi tak samo pójdzie czekam na te nalesniki ze szpinakiem
                                                  pozdrawiam juz się napalam ...... (na szpinak )
                                                  • alex.4 Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 11.04.03, 21:24
                                                    Zeteż tak niektóych podniecił szpinak..... :))))
                                                    Pozdr
                                                  • Gość: malosi Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.03, 23:15
                                                    Szpinak jest bardzo podniecający , moze kiedyś spróbujesz.....:)))))hmmmmm???
                                                  • alex.4 Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 11.04.03, 23:30

> Szpinak jest bardzo podniecający , moze kiedyś spróbujesz.....:)))))hmmmmm???

Alex`; Jesli przygotujesz, z Twoich rak wszystko.....
                                                    Pozdr
                                                  • Gość: malosi Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.03, 23:32
                                                    Łojej co za wyznania , prosze prosze jak bedzie cieplej kto wie np szpinak z
                                                    grilla co ty na to ????;)))
                                                  • alex.4 Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 11.04.03, 23:56

> Łojej co za wyznania , prosze prosze jak bedzie cieplej kto wie np szpinak z
                                                    > grilla co ty na to ????;)))

Alex: Tez wydaje sie mnie, ze brzmi to zachecajaco......
                                                    Czemu nie, czyzby to sprawdzony przepis, czy eksperyment?
                                                    Pozdr
                                                  • Gość: malosi Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.03, 11:29
                                                    Oczywiscie eksperyment ale czuje ze sie powiedzie:))) Także możesz być
                                                    swiedkiem historycznej chwili,potem w gazetach bedą pisać Malosi dostaje
                                                    kulinarnego nobla za odkrycie niezwyklej potrawy , a w encyklopedii umieszczą
                                                    twoje imie jako pierwszej osoby ktora próbowała tego specjału , fajnie co???
                                                  • kalisia Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 12.04.03, 12:43
                                                    Ludzie!!! Dwa dni mnie nie było a tu taka dysputa...Dokładam swoje trzy grosze,
                                                    zanim temat szpinaku zaabsorbuje wszystkich:)
                                                    Otóż z czasów licealnych zostało mi zamiłowanie do Martina i zapiekanek oraz
                                                    naleśników. No i koktajlu truskawkowego. Potem zaczęło sie chodzić do Sphinxa,
                                                    ale to najlepiej z większym towarzystwem, bo wtedy jest wesoło. Słyszałam też
                                                    ostatnio o brokułach w serze w Rejsie, a koleżanka zaciagnęła mnie do Quick
                                                    Chickena na bar sałatkowy, który też okazał się niczego sobie. Hm...Aha! No i
                                                    Hokus Pokus ze spaghetti. No i raz byłam w Pod Kariatydami na fondue. Pycha:)
                                                    A propos szpinaku to w Wawie jadam w paru miejscach nalesniki z nimi. To chyba
                                                    na razie na tyle...A nie! Placki ziemniaczane z Trzy po Trzy...ten sos...mniam.
                                                  • Gość: chatka Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne IP: *.piasta.pl 12.04.03, 13:13
                                                    w zyciu nie udalo mi sie zjesc domowych nalesnikow ze szpinakiem, powinnam byla
                                                    je robic w odwrotnej kolenosci: najpierw nalesniki a potem nadzienie... :))
                                                  • alex.4 Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 12.04.03, 13:14

> Oczywiscie eksperyment ale czuje ze sie powiedzie:))) Także możesz być
                                                    > swiedkiem historycznej chwili,potem w gazetach bedą pisać Malosi dostaje
                                                    > kulinarnego nobla za odkrycie niezwyklej potrawy , a w encyklopedii umieszczą
                                                    > twoje imie jako pierwszej osoby ktora próbowała tego specjału , fajnie co???

Alex: Czuje się więc zaproszony, co nie.....
                                                    Pozdr
                                                  • Gość: chatka_ Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne IP: *.piasta.pl 12.04.03, 13:32
                                                    Kalisia, w Rejsie polecam jeszcze salatke grecka (pyszna, aromatyczna i dobrze
                                                    natrzesiona porcja). W ogole niezle tam maja jedzonko, znajomi tez
                                                    komplementowali brokuly z serem i pstraga, szarlotka z lodami tez pyszna ale
                                                    nie tak dobra jak w 7 pokus, jedynie zupy krem z brokolow nie polecam...uwierz
                                                    na slowo, nie probuj sama sie przekonac.
                                                  • kalisia Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 12.04.03, 13:36
                                                    Ojej...A ja właśnie siedzę głodna i takiego mi smaka narobiłaś...
                                                  • Gość: chatka_ Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne IP: *.piasta.pl 12.04.03, 13:50
                                                    zadnych zakasek nie masz pod reka? To moze jakis magazyn kulinarny, swietnie
                                                    sie oglada na glodzie, nawet w czasie 5-dniowej glodowki, sprawdzialam :))
                                                  • kalisia Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne 12.04.03, 13:58
                                                    O nie...To na mnie źle działa. Nawet jak jestem najedzona, to nie moge
                                                    magazynow kulinarnych oglądać, bo zaraz mi slinka cieknie:) Jak już napisałam
                                                    na początku wątku- lubię jeść i to bardzo.
                                                  • Gość: chatka_ Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne IP: *.piasta.pl 12.04.03, 14:06
                                                    jak kazdy Byk ;)))
                                                    papa musze znikac by... muffiny z dziecinkami piec :)))
                                                  • Gość: malosi Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.03, 15:07
                                                    Zeby sie zsolidaryzować ze wszystkimi bykami to proponuje wspólne swiętowanie
                                                    urodzin kazdy przyniesie to co najbardziej lubi i bedziemy sie wymieniać :)))
                                                    Alex tez mozesz przyjsc nawet jak bykiem nie jestes ;)))
                                                  • awee Re: Zakąski, przekąski i inne 12.04.03, 15:28
                                                    Gość portalu: chatka_ napisał(a):

> jak kazdy Byk ;)))

Święta racja, ale najważniejsze to to, że Byki nie lubią jeść byle czego, na
                                                    byle czym i byle gdzie :))
                                                  • alex.4 Re: Zakąski, przekąski i inne 12.04.03, 18:03
                                                    Bykiem nie jestem, ale nie mam nic przeciwko świętowaniu.....
                                                    Pozdr
                                                  • Gość: malosi Re: Zakąski, przekąski i inne IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 12.04.03, 23:38
                                                    wiedziałam...:)
                                                  • alex.4 Re: Zakąski, przekąski i inne 13.04.03, 04:10
                                                    Dlaczego?
                                                    Pozdr
                                                  • Gość: malosi Re: Zakąski, przekąski i inne IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.03, 13:08
                                                    Bo kazdy lubi sobie poswietowc w miłym towarzystwie w miłym miejscu i przy
                                                    oparach szpinaku z grila nie????
                                                  • alex.4 Re: Zakąski, przekąski i inne 13.04.03, 14:26
                                                    Tp kiedy urządzamy imprezę.....
                                                    Pozdr
                                                  • alex.4 Re: Zakąski, przekąski i inne 13.04.03, 14:30
                                                    Z pizzerii Białostockich najbardziej smakuje mi w Hokus-Pokus. Miłe miejsce,
                                                    ciekawa aranżacja miejsc (modernistyczne wnetrze), ciekawe jedzenie (pizze,
                                                    makarony i te sałatki).....
                                                    Pozdr
                                                  • Gość: malosi Re: Zakąski, przekąski i inne IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 13.04.03, 16:20
                                                    Myslalam raczej o imprezie na lonie natury...
                                                  • alex.4 Re: Zakąski, przekąski i inne 13.04.03, 16:29

> Myslalam raczej o imprezie na lonie natury...

Alex: To brzmi coraz bardziej intrygująco i zachęcająco.....
                                                    Pozdr
                                                  • chatka_ Re: Zakąski, przekąski i inne 13.04.03, 23:31
                                                    awee napisała:

> Gość portalu: chatka_ napisał(a):
                                                    >
                                                    > > jak kazdy Byk ;)))
                                                    >
                                                    > Święta racja, ale najważniejsze to to, że Byki nie lubią jeść byle czego, na
                                                    > byle czym i byle gdzie :))

A skad awee tak dobrze zna Byki, czyzby sama nim byla? :)
                                                  • ralston Re: Zakąski, przekąski i inne 13.04.03, 23:40
                                                    chatka_ napisała:

> awee napisała:
                                                    >
                                                    > > Gość portalu: chatka_ napisał(a):
                                                    > >
                                                    > > > jak kazdy Byk ;)))
                                                    > >
                                                    > > Święta racja, ale najważniejsze to to, że Byki nie lubią jeść byle czego,
                                                    > na
                                                    > > byle czym i byle gdzie :))

A
                                                    >
                                                    > A skad awee tak dobrze zna Byki, czyzby sama nim byla? :)

A wiecie, że z lwami jest zupełnie podobnie :)
                                                  • awee Re: Zakąski, przekąski i inne 14.04.03, 09:51
                                                    chatka_ napisała:

> awee napisała:
                                                    >
                                                    > > Gość portalu: chatka_ napisała:
                                                    > >
                                                    > > > jak kazdy Byk ;)))
                                                    > >
                                                    > > Święta racja, ale najważniejsze to to, że Byki nie lubią jeść byle czego,
                                                    > na
                                                    > > byle czym i byle gdzie :))
                                                    >
                                                    > A skad awee tak dobrze zna Byki, czyzby sama nim byla? :)

Tak Chatko :) - jestem zodiakalnym Bykiem lubię się czasem pobyczyć i naprawdę
                                                    bycza ze mnie osoba:)))))
                                                  • chatka_ Re: Zakąski, przekąski i inne 14.04.03, 23:32
                                                    awee napisała:

> Tak Chatko :) - jestem zodiakalnym Bykiem lubię się czasem pobyczyć i
                                                    naprawdę
                                                    > bycza ze mnie osoba:)))))

:)))) cza by sie zgodzic :))). Naprawde z przyjemnoscia czytam Twoje wpisy!
                                                  • awee Re: Zakąski, przekąski i inne 15.04.03, 00:02
                                                    chatka_ napisała:

> > Tak Chatko :) - jestem zodiakalnym Bykiem lubię się czasem pobyczyć i
                                                    > naprawdę
                                                    > > bycza ze mnie osoba:)))))
                                                    >
                                                    > :)))) cza by sie zgodzic :))). Naprawde z przyjemnoscia czytam Twoje wpisy!

Ojej jaki komplement:)))))) To dopiero miłe zakończenie poniedziałku i miły
                                                    początek wtorku :)
                                                  • awee Re: Zakąski, przekąski i inne 15.04.03, 00:06
                                                    chatka_ napisała:

Ps. Po którymś Z Twoich wpisów ( długi weekend ) mniemam że Twój znak to
                                                    również Byk ?
                                                  • Gość: janiolka Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.03, 10:08
                                                    Gos´c´ portalu: malosi napisa?(a):

> Ja nacia˛gne Janiolke na pewno ,

skad ta pewnosc???

> a wienc janiolko meble moge przynies´c´ , lub szybko sklecic jakies´
                                                    tam na miejscu bom juz miniaturki lepi?a wie˛c pewnie z duzymi
                                                    mebelkami mi tak samo pójdzie

generalnie nie mam problemow z meblami ;)

> czekam na te nalesniki ze szpinakiem
                                                    > pozdrawiam juz sie˛ napalam ...... (na szpinak )

oprocz nalesnikow jest jeszcze kilka sposobow na zjedzenie szpinaku, no
                                                    i oczywiscie oprocz grilla ;)
                                                • Gość: janiolka Re: Zaka˛ski, przeka˛ski i inne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.03, 10:03
                                                  alex.4 napisa?:

> A co cie bierze?
                                                  > Abys´my wiedzieli jak nacia˛gnac´ Cie˛ na darmowy posi?ek.... I dobry
                                                  oczywis´cie
                                                  > Pozdr

a moze tak odrobina finezji i wysilku!!! a nie tak od razu kawa na lawe...
    • inks Re: Zakąski, przekąski i inne 13.04.03, 23:51
      Powiecie zaraz,że piszę to zainspirowany przekazami Al Jazeery...ale nie!
      Nywałem tam bowiem zanim drugi Bush postanowił dokończyć to, co się nie udało
      za piewrszego Busha...Restauracja arabska przy ul.Świętojańskiej. Zupa to, tak
      w ogóle, z mojej perspektywy marnowanie czasu-machanie łyżką,pracowite
      wyjadanie rozgotowanej marchewki... trele morele-nie lepiej nalać to do kubka
      i wypić? (choć tak w ogóle to po co, jak jest tyle smaczniejszych potraw?) ALE
      ZUPA TEJ KNAJPIE...NO NORMALNIE WPADAM W ZACHWYT-ODSUWAM WSZYTKO INNE NA BOK I
      ZAJADAM SIĘ (STRZELAJĄC OCZAMI PO ZNAJOMYCH CZY CZASEM KTÓRYŚ/KTÓRAŚ NIE MA
      OCHOTY ODSTĄPIĆ SWOJEJ ZUPY). A tak poza tym najbardziej lubię wpadać na małe
      co nie co do swojej kuchni. Nie ma to jak moja lodówka !
      • Gość: malosi Re: Zakąski, przekąski i inne IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.03, 09:19
        Tak a co ty takiego masz w lodowce ????
        • inks Re: Zakąski, przekąski i inne 14.04.03, 09:34
          Jak opowiem, to nie będę się mógł opędzić od gości....
          • alex.4 Re: Zakąski, przekąski i inne 15.04.03, 11:03
            inks napisał:

> Jak opowiem, to nie będę się mógł opędzić od gości....

Alex: teściową????? :))))))
            Pozdr
        • Gość: malosi Re: Zakąski, przekąski i inne IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.03, 21:03
          Ja mam na sobie specjalny skafander jak wchodze do kuchni o nmnie ochroni !!!!
          • alex.4 Re: Zakąski, przekąski i inne 15.04.03, 11:05

> Ja mam na sobie specjalny skafander jak wchodze do kuchni o nmnie ochroni !!!!

Alex: Listek figowy? :))))))
            Pozdr
      • wolny_wilk Re: Zakąski, przekąski i inne 14.04.03, 09:39
        inks napisał:

> Nie ma to jak moja lodówka !

Ja tam się swojej boję, odkąd szynka, leżąc w niej przez 2 miesiące zmutowała
        w wyższą formę życia i mnie zaatakowała. :))
        • inks Re: Zakąski, przekąski i inne 14.04.03, 11:21
          Chcesz powiedzieć,ze zbliżasz się do swojej lodówki całkowicie nieuzbrojony?
          Bez noża, albo chociaż widelca? To rzeczywiście nierozważne...
          • alex.4 Re: Zakąski, przekąski i inne 15.04.03, 11:13
            inks napisał:

> Chcesz powiedzieć,ze zbliżasz się do swojej lodówki całkowicie nieuzbrojony?
            > Bez noża, albo chociaż widelca? To rzeczywiście nierozważne...
            Alex: Ja myslę, że najpierw tomahowkiem albo innym patriotą a dopiero potem
            otwierać...
            Pozdr
        • alex.4 Re: Zakąski, przekąski i inne 15.04.03, 11:07
          wolny_wilk napisał:

> inks napisał:
          >
          > > Nie ma to jak moja lodówka !
          >
          > Ja tam się swojej boję, odkąd szynka, leżąc w niej przez 2 miesiące zmutowała
          > w wyższą formę życia i mnie zaatakowała. :))

Alex: Ja myslę, że ruch obrony szynek powinienen zainteresować się tą
          sprawą.... Powinieneś zostać ukarany..... :)))))
          Pozdr
          • Gość: MALOSI Re: Zakąski, przekąski i inne IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.03, 17:32
            Kampania przeciw wżeraczom szynek: wżeracze powinni na tydzien conajmniej
            zamienić sie z szynkami !!!!Mieszkajac w apartamentach lodówkowych lecz tylko
            tymczasowo , w kazdej chwili moze sie bowiem znalezźć zgłodniała szynka która
            bedzie miała ochote na wżeracza!
            • alex.4 Re: Zakąski, przekąski i inne 15.04.03, 17:33
              na szczęście ja jestem wegetarianinem i zamiana z szynka miejscami mi nie
              grozi...
              Pozdr
              • Gość: malosi Re: Zakąski, przekąski i inne IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.03, 17:40
                Ale za to mi moze grozić niestety... chociaz dzis jadłam tylko soje i
                groszek :))) jestem z siebie dumna a swoja drogą jak ty to bezmięsie
                wytrzymujesz Akex???yyyyy???
                • alex.4 Re: Zakąski, przekąski i inne 15.04.03, 17:42
                  Jakoś wytrzymuję, nie od dziś i wczoraj.....
                  Można się przyzwyczaić....
                  Pójść w różnorodność ważywną, dla urozmaicenia smaku...
                  Pozdr
                  Może spróbuj...
                  • Gość: malosi Re: Zakąski, przekąski i inne IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.03, 17:44
                    Nie ja jestem miesozercą tak sie urodzilam tak zostanie ....miecho mym
                    władcą :((((((((((((((((
                    • alex.4 Re: Zakąski, przekąski i inne 15.04.03, 17:47
                      Nie mówię na stałe. Zrób sobie nie wiem, tydzień wegeteriański i zobaczysz czy
                      rzeczywiście mięso toba rządzi. zanim zostałem wegetarianinem przez jakiś czas
                      byłem nim prawie....
                      Pozdr
    • inks Re: Zakąski, przekąski i inne 15.04.03, 17:44
      Postanowiełm opowiedzieć trochę więcej o swojej lodówce: wyprodukowała ją firma
      Gorenje. Jest biała i wysoka.
      • Gość: malosi Re: Zakąski, przekąski i inne IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.03, 17:49
        Ja to tesknie do mej starej silezi taka była fajana a teraz to wszystkie sa
        takie same , a co do miesa to chyba jednak sie nie rozstane no moze na
        troche ...
        • alex.4 Re: Zakąski, przekąski i inne 15.04.03, 17:52
          spróbój nic nie ryzykujesaz, jak Ci się nie spodoba to z większym apetytem
          wrócidsz do starej diety. A ja wolę liebhera, choć mógłby mieć większy
          zamrażalnik..... mało zużywa prądu...
          Pozdr
          • Gość: malosi Re: Zakąski, przekąski i inne IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.03, 17:55
            Teraz sa takie fajne lodówy robione na wzór tych z lat 60 ,70 maja fajne
            kolorki np rózowy , zółty to jest to z tka lodówą nie musialabym miec w niej
            szynki nawet , Alex powiedz co ty jesz moze znasz jakies fajjowe przepisy to
            sie sobie dokształce i popróbuję
            • alex.4 Re: Zakąski, przekąski i inne 15.04.03, 17:58
              Mój kolega ma zółtą lodówkę. W tym momencie na moment przestraszyłem się, że
              może jesteś nim, tylko ze zmiana płci. Ale na czszęscie nie mozesz być (numer
              IP). I od razu mi ulzyło...
              Pozdr
          • kokesz1 Re: Zakąski, przekąski i inne 15.04.03, 17:57
            alex.4 napisał:

A ja wolę liebhera, choć mógłby mieć większy
            > zamrażalnik..... mało zużywa prądu...
            > Pozdr

no, taak. nie dosc ze nudziarz to jeszcze zarlok i skapiradlo ;)
            • Gość: malosi Re: Zakąski, przekąski i inne IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.03, 18:00
              A co nie lubisz tego kolegi ?????jak ma zółta lodówe tzn ze jest
              fajny...Nastraszyłam Alexa hha:))))))))))))
              • alex.4 Re: Zakąski, przekąski i inne 15.04.03, 18:04

> A co nie lubisz tego kolegi ?????jak ma zółta lodówe tzn ze jest
                > fajny...Nastraszyłam Alexa hha:))))))))))))

Alex: Ale on ma zółtą, bo ja przemalował, ona fabrycznie byłą biała.....
                Pozdr
            • alex.4 Re: Zakąski, przekąski i inne 15.04.03, 18:01
              Rozumiem kokesz, że nie masz nic do powiedzenia. Trudno, natura nie wszystkich
              obdarowała po równi. Niektórzy muszą wypadać na tle innych gorzej, aby mozna
              bardziej docenic tych lepszych. Tak wiec nie martw się, ty też masz swoje
              miejsce na świecie. Dzięki tobie widzimy jak świat byłby nudny berz nas, a za
              to z samymi kokeszami....
              • Gość: malosi Re: Zakąski, przekąski i inne IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.03, 18:07
                bardzo dobrze ze ja przemalował, ale czemu na zółto , moge sobie wyobrazić
                różową ciemną kuchnie a w niej żółtą lodówe ( MOJ ideał kuchni):))))
                • alex.4 Re: Zakąski, przekąski i inne 15.04.03, 18:09
                  Ja wytapetowałem kuchnię na pomarańczowo-zielono-żółto....
                  Też fajnie....
                  Pozdr
                  • inks Re: Zakąski, przekąski i inne 15.04.03, 22:42
                    Jeden z moich ulubionych "napisów na murze" był napis na ścianie w toalecie
                    kawiarni "NOT": "Nie wrzucajcie petów do naszych pisuarów, my nie sikamy do
                    waszych popielniczek" A wracając do jedzenie...E, no to może potem...
              • kokesz1 Re: Zakąski, przekąski i inne 15.04.03, 18:23
                alex.4 napisał:

> Rozumiem kokesz, że nie masz nic do powiedzenia. Trudno, natura nie
                wszystkich
                > obdarowała po równi. Niektórzy muszą wypadać na tle innych gorzej, aby mozna
                > bardziej docenic tych lepszych. Tak wiec nie martw się, ty też masz swoje
                > miejsce na świecie. Dzięki tobie widzimy jak świat byłby nudny berz nas, a za
                > to z samymi kokeszami....

widze ze samoocena w normie, tylko jakos dzisiaj bez cytatow po rosyjsku i
                brylowania trudnym slownictwem. Alex, dziubdziusiu co sie stalo???? :)))

• alex.4 Re: Zakąski, przekąski i inne 15.04.03, 18:29
                  Kokeszu, widzę, ze twoja samoocena za to jest niska, ale cóz jeśli ktoś ma być
                  gwiazdą, to też musi byc ktoś kto ma rolę osła. Ale nie martw się przynajmniej
                  dostaniesz siano.... Wymyśl coś inteligentniejszego, rozumiem, że czujesz się
                  wyalienowany, a spróbuj to zmienić. Antycypuj jakiś temat, którego popularnośc
                  poprawi ci humor, Ale może nie, bo wtedy przestaniesz był koherentny....
                  • kokesz1 Re: Zakąski, przekąski i inne 15.04.03, 18:34
                    alex.4 napisał:

> Kokeszu, widzę, ze twoja samoocena za to jest niska, ale cóz jeśli ktoś ma
                    być
                    > gwiazdą, to też musi byc ktoś kto ma rolę osła. Ale nie martw się
                    przynajmniej
                    > dostaniesz siano.... Wymyśl coś inteligentniejszego, rozumiem, że czujesz się
                    > wyalienowany, a spróbuj to zmienić. Antycypuj jakiś temat, którego
                    popularnośc
                    > poprawi ci humor, Ale może nie, bo wtedy przestaniesz był koherentny....

Alex ok. moge grac role gwiazdy, weapon of choice :)))))) nawet Ci ten osiolek
                    pasuje :D
                    • alex.4 Re: Zakąski, przekąski i inne 15.04.03, 18:35
                      Kokeszu, widzę że nawet czytać nie potrafisz uważnie, zwróć uwage kto w
                      scenariuszu ma grać osiołka...
                      • kokesz1 Re: Zakąski, przekąski i inne 15.04.03, 18:38
                        alex.4 napisał:

> Kokeszu, widzę że nawet czytać nie potrafisz uważnie, zwróć uwage kto w
                        > scenariuszu ma grać osiołka...

Alex, obiecuje ze nie bede Cie ciagnal za ogonek ani mowil na Ciebie Klapouchy,
                        take it easy :D
                        • alex.4 Re: Zakąski, przekąski i inne 15.04.03, 18:44
                          Kokeszu jesteś wyjątkowo nudny. Nawet sam nie umiewsz nic wymysleć. Jesteś
                          tylko odbiciem innych. jest mi Ciebie szkoda....
                          Piszesz podobnie do Mini. czy to braki intelektualne, czy po prostu on /ona to
                          ty.....
                          • kokesz1 Re: Zakąski, przekąski i inne 15.04.03, 18:46
                            alex.4 napisał:

> Kokeszu jesteś wyjątkowo nudny..

:)))))))))) oj bo umre. i kto to mowi :)))))))))
                            • alex.4 Re: Zakąski, przekąski i inne 15.04.03, 18:49
                              to po co odpisujesz, weż się za pozyteczniejsze zajęcia
                              • kokesz1 Re: Zakąski, przekąski i inne 15.04.03, 18:54
                                alex.4 napisał:

> to po co odpisujesz, weż się za pozyteczniejsze zajęcia

o, pierwsze madre zdanie Alex :) (i krotkie!). no to do nastepnego razu ;)
    • inks Re: Zakąski, przekąski i inne 15.04.03, 20:41
      Mój ideał kuchni to jakaś uwspółcześniona wersja "stoliczku nakryj
      się"...ewentualnie-tzw. wersja "B" moich marzeń to 6 kucharek zatrudnionych na
      stałe oraz brygada bałałajkarzy ukryta na balkonie grająca rzewne romanse. A
      póki co to mam w kuchni wycięte wg. własnego projektu aczkolwiek nieposkręcane
      elementy szafki pod zlew. Prace stolarsko-montażowe wymagają jednak olbrzymiej
      ilosci natchnienia...
      • ralston Re: Zakąski, przekąski i inne 15.04.03, 22:13
        inks napisał:

> Mój ideał kuchni to jakaś uwspółcześniona wersja "stoliczku nakryj
        > się"...ewentualnie-tzw. wersja "B" moich marzeń to 6 kucharek zatrudnionych
        na
        > stałe

Na ścianie supersamu na Dziesięcinach był kiedyś napis: "Gdzie kucharek 6 tam
        cycek 12" Matematycznej poprawności trudno odmówić...
        • Gość: malosi Re: Zakąski, przekąski i inne IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.03, 22:26
          Chyba wiem o którym sklepie mowisz:))))
          • ralston Re: Zakąski, przekąski i inne 15.04.03, 22:28
            Sklep stoi jeszcze. Napis chyba już zniknął...
            • Gość: malosi Re: Zakąski, przekąski i inne IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.03, 22:29
              Zamalowali chamy!@!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka