Dodaj do ulubionych

Kolorują nasz szary świat

22.01.07, 00:00
Dzisiaj pod Farą na "ściskanie" ich wzięło. Byli tacy nieporadni i zagubieni,
że żal było na nich patrzeć. Chowali się za transparentami, które
przygotowali. Moherki przyszli straszyć. Jak się czegoś nie potrafi robić, to
lepiej się do tego nie zabierać. Potrenujcie troszkę w lesie i dopiero
wychodźcie na ulice. Na spontan ich wzięło. Średnia wieku 12 lat. Wśród nich
kilku zbalazowanych 30-latów. Lepiej idźcie do ZOO dziki nakarmić i im występ
zaoferować. Kiedyś była "pomarańczowa alternatywa" - poczytajcie o nich troszkę ;)
Obserwuj wątek
    • Gość: E? Re: Kolorują nasz szary świat IP: *.elpos.net 22.01.07, 01:09
      to nie był Flash Mob..... Flash Mob jest tylko organizowany przez FMBIAL. Nie
      przypisujcie czegoś co nie jest FM'emem.
    • defetysta koncesja 22.01.07, 02:13
      Mam rozumieć, że ta ekipa pod Farą działająca nie uzyskała koncesji na swoje
      występy? A gdzie "kolorowy guru" ma siedzibę? Będę sprawdzał teraz identyfikatory :]
      • Gość: E? Re: koncesja IP: *.elpos.net 22.01.07, 08:55
        chodzi o to, że nie łącz 12 latków i czegoś marnego z tym co robimy od 3 lat...
        • natt Re: koncesja 22.01.07, 10:01
          Gość portalu: E? napisał(a):

> chodzi o to, że nie łącz 12 latków i czegoś marnego z tym co robimy od 3
          lat...

Niesamowite. A ja zawsze myślałem że flash mob jest czymś spontanicznym,
          nieorganizowanym, oddolnym i ulotnym. A tu jak widać myliłem się...
          • Gość: MARTM! Re: koncesja IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 22.01.07, 10:38
            smutne miasto i smutni mieszkańcy, jeżeli coś takiego im przeszkadza (w nawiązaniu do pierwszych postów)
          • spiacy_z_otwartymi_oczami Re: koncesja 23.01.07, 18:55
            natt napisał:

> Gość portalu: E? napisał(a):
            >
            > > chodzi o to, że nie łącz 12 latków i czegoś marnego z tym co robimy od 3
            > lat...
            >
            > Niesamowite. A ja zawsze myślałem że flash mob jest czymś spontanicznym,
            > nieorganizowanym, oddolnym i ulotnym. A tu jak widać myliłem się...

Mnie też to zastanawia. To jest równie absurdalne, jak fakt, że nie można być
            anarchistą nie należąc do Związku Anarchistów Polskich:)
      • p4p2pc Re: koncesja 22.01.07, 22:03
        E? trochę mało precyzyjnie się wypowiedział, ale skoro mówisz że mieli
        transparenty i stali koło nadajnika Radia Maryja z chęcią przyprawienia o atak
        serca kilku starszych kobiet w puszystych beretach, to IMO (mimo, że nie wiem co
        to za akcja i kto ją organizował) nie wygląda to na FM tylko jakiś happening z
        politycznym zabarwieniem w stylu wspominanych Pomarańczy - może one jeszcze żyją?
        Jeśli to nie było polityczne i nie antyreligijne, a poza tym obściskiwali się,
        to dalej nie był FM tylko hug-mob, który to być może po raz pierwszy na świecie,
        jakkolwiek przez przypadek, udało się zrobić właśnie w Białymstoku niemal
        dokładnie rok temu.
        Zarzut nieudolności też dyskwalifikuje owych... niech będzie: mobbersów jako
        ludzi z FMbial. Chcesz dowodów?
        www.youtube.com/my_playlists?p=4799D20B924354E8
        Obejrzyj i sprawdź czy to jest nieudolne.
        Twoje porównanie jakiejś grupki do ludzi opisanych w artykule, mogło więc
        zdenerwować E? i nieco go poniosło, wynika więc z tego jasny wniosek - jeśli nie
        wiesz o czym piszesz, to tego nie rób, bo wprowadzasz zamieszanie.

Do innych, negatywnie nastawionych "dowcipnych" inaczej ludzi, którzy zdążyli
        się już wypowiedzieć w temacie: dalej się zastanawiacie skąd ten fenomen
        Kononowicza? I czy naprawdę zależy wam na tym a by Białystok był znany tylko z
        jego powodu?
        Echhh... smutne to wszystko.
    • Gość: nn Kolorują nasz szary świat IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 22.01.07, 10:44
      wejście lepiej do pracy a nie ośmieszać się na cały Białystok i Polskę !
      A udawać żaby to możecie na bagnach kumkać ja dam zajęcie kumkać na bagnach
      tylko ośmieszacie takie niedorozwój !!
    • Gość: Agata Kolorują nasz szary świat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.07, 11:14
      Wiecie co? jak czytam te komentarze, to plakać się chce. Nic dziwnego że świat
      uważa nas za kołtunow zaściankowych. Czy naprawdę Wam przeszkadza te 5 min.
      nieszkodliwych żartów i wygłupów? Wstyd, a może dajmy się poznać z innej
      strony? Np jako ludzie z poczuciem humoru?
    • Gość: ja Kolorują nasz szary świat IP: *.csk.pl 22.01.07, 12:21
      ale ważna wiadomość! Nadaje się na pierwszą stonę. Nie ma o czym pisać to pisze
      się o durniach.
      • Gość: gościnnie w Białym Re: Kolorują nasz szary świat IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 22.01.07, 12:48
        Rzeczywiście smutny ten Białystok... brak zrozumienia i akceptacji dobrego
        żartu (w odróżnieniu od innych miast)i myślę, że lepiej aby pisano o tym
        mieście z powodu ogólnie przyjętych dowcipów niż tych powodów, o których
        zazwyczaj się pisze, właśnie te drugie (powody) ośmieszają mieszkańców
        Białegostoku. Białostoczczanie, wyluzujcie się - przestaniecie być zaściankiem.
      • spiacy_z_otwartymi_oczami Re: Kolorują nasz szary świat 23.01.07, 18:58
        A czemu nie można czasami napisać o czymś wesołym. Czy koniecznie musisz czytać
        złe wiadomości, skandale, korupcje itd.?? Jak tak to zacznij Fakt czytać, tam
        nie ma takich "bzdetów"
    • Gość: Paweł hahaha! IP: *.elpos.net 22.01.07, 15:13
      Super inicjatywa!!! Akurat przechodziłem tamtędy, gdy rozpoczynała się "akcja".
      Uśmiałem się co nie miara. A najfajniej wyglądały miny dziadków, którzy nie
      kojarzyli o co w ogóle chodzi. Niektórzy to tak sie oglądali, że aż szli
      tyłem :) haha
    • Gość: Ja z Bojar Kolorują nasz szary świat IP: *.csk.pl 22.01.07, 15:26
      Brawo, brawo! Rozbujajcie to cholernie zakompleksione miasto, jego mieszkańców
      odpowiadających na uśmiech przechodnia kręceniem palcem kółeczka na czole,
      przechodzących przejścia dla pieszych niczym miedzę; W poprzek, wzdłuż, wszerz -
      zawsze ławą na ławę potrącajacych się przechodniów. Pokażcie, że śmiech to
      otwarcie na innych ludzi, zdrowie, życzliwość bezinteresowna. Niechaj to
      podbiałoruskie miasto z cokolwiek poplątaną genealogią staje się przy pomocy
      takich form promocji czyli uśmiechu, luzu i młodości wspólnym dobrem wszystkich
      jego mieszkańców. Kiedy następny Flash Mob ?
    • www.zieloni-bialystok.w.pl to nasza reklama www.zieloni-bialystok.w.pl :) 22.01.07, 16:07
      "Nie może się jednak odnosić ani do polityki, ani do religii, ani do żadnej
      ideologii, ani do reklamy. "

POPIERAM TAKIE AKCJE TO ŚWIETNA REKLAMA MOJEJ DZIAŁANOSCI :)

www.zieloni.w.pl
      www.zieloni-bialystok.w.pl
      • Gość: obserwator Re: to nasza reklama www.zieloni-bialystok.w.pl : IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 22.01.07, 16:42
        zielonym życzę szybkiego powrotu do zdrowia - jeżeli to jeszcze możliwe
        • Gość: MARTM! Re: to nasza reklama www.zieloni-bialystok.w.pl : IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 22.01.07, 16:44
          Gość portalu: obserwator napisał(a):

> zielonym życzę szybkiego powrotu do zdrowia - jeżeli to jeszcze możliwe

wegetarianizm powoduje tyle samo skutków ubocznych, co tych pozytywnych :-)
          • p4p2pc Zieloni - łapy precz o naszych mobów!! 22.01.07, 21:44
            Swoje chore idee sponsoruj swoim imieniem i nie psuj nam opinii
            • Gość: kami O co tu chodzi? IP: 62.233.164.* 22.01.07, 23:09
              można rozjaśnić temat? Bo piszą jakoś dziwnie o tym

www.fototel.pl/
              • Gość: p4p2pc Re: O co tu chodzi? IP: *.bsk.vectranet.pl 23.01.07, 05:32
                Wejdź na www.fmbial.glt.pl i poczytaj sobie + oglądaj filmy
                Jeśli masz jakiś ciekawy pomysł to zapodaj go tu: www.fmbial.forum.glt.pl/
            • www.zieloni-bialystok.w.pl to czego drzesz się "Zielone zielone" :) 23.01.07, 16:53
              p4p2pc napisał:

> Swoje chore idee sponsoruj swoim imieniem i nie psuj nam opinii

to czego drzesz się "Zielone zielone" :)

krzycz pomaranczowe itp, i nie łam przepisów drogowych tamujac ruch na
              przejsciach dla pieszych i drogach :)

"Nie może się jednak odnosić ani do polityki, ani do religii, ani do żadnej
              ideologii, ani do reklamy. "

POPIERAM TAKIE AKCJE TO ŚWIETNA REKLAMA MOJEJ DZIAŁANOSCI :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka